Şimdi Ara

Apple iPad Mini [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.944
Cevap
62
Favori
157.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gt1903

Merhaba 16gb. WiFi + 4G yi bugün Vatandan 1030 / 10 taksite aldım.
    quote:

Orijinalden al�nt�: gt1903

Merhaba 16gb. WiFi + 4G yi bug�n Vatandan 1030 / 10 taksite ald�m.

Ben de niyetlendim fakat üye girişi yapamıyorum. Şifre hatırlatma kısmına atıyor sürekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trineux

Sarj suresini merak eden varsa,

5w adaptor ile 4 saat civarinda sarj oldu.

Kutudan çıkan adaptör 5W mı ? ipad 3ten 10W çıkıyor da merak ettim.
  • iPad 2'yi ilk çıktığında alarak hata etmiştim.Üniversite için almıştım ama hatalar zincirinden adam gibi kullanamadan ( 8 ay bende durdu ) , iade ettim ve paramı son kuruşuna kadar aldım.

Bunu da alayım diyorum fakat şuan gerek yok , Retina Ekranlı modeli gelirse harika olacak , bnu da almamak için zor tutuyorum kendimi ama erken sanki daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ravenholme

quote:

Orijinalden alıntı: trineux

Sarj suresini merak eden varsa,

5w adaptor ile 4 saat civarinda sarj oldu.

Kutudan çıkan adaptör 5W mı ? ipad 3ten 10W çıkıyor da merak ettim.

Evet 5w adaptor ile geliyor. 10w-12w adaptorlerle, 2 saatin hemen ustunde sarj oluyor diyenler var yabanci forumlarda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark-knight

quote:

Orijinalden alıntı: manyakurt

Bu kısmı restore yapıp amerika hesabı girerek çözdüm. başka sorun yaşayanlara yardımcı olur belki.

quote:

ios tecrübemiz olmadığı için patladık sanırım. Bir itunes hesabı açtım ülke türkiye falan. neyse google maps aratıyorum bulamıyorum browserdan aratıp linke tıklayarak denedim türkiye üzerinden satılmıyor dedi. biraz araştırdım ülke degiştirmek gerekiyormuş, itunesdan ülke değiştirip amerika falan yapıyorum ama itunes'a bağlanamadı falan diyor. Ki birde ben ingilizce kullanıyorum bilgisayardaki itunesdan tablete hepsi ingilizce ama app store hala türkçe geliyor falan. varmıdır bir çözümü ?

@dark-knight mesajını yeni okudum. biraz benim sorunla bağlantılı ama ben amerika yaptıgım halde app store bağlanmıyor türkçe açıyor falan bunu nasıl aşabiliriz.

bu kısımda hala sıkıntılarım var.

edit: ekran algılamada sorun olan var mı ? ekranın sağ üst köşesi algılamada sorun çıkarıyor gibi bende, mesala app store da search kısmına yazdıgımız yerdeki sağdaki küçük icon'a tıklamak ölüm algılamıyor çogu zaman :/

onun cihazla ilgisi yok aslında. arayüz problemi tamamen.
    notification centerdaki notification kaldırma butonu da çok küçük mesela basılmıyor bazen, bunlar hep yeni iOS updatelerinde düzeltilmesi gereken şeyler

Anladım. Bende cihazdamı sıkıntı var diye üzülmüştüm. O zaman güncellelemer ile düzelir muhtemelen, feedback veriliyordur kesin.

• Aleti dün öğlenden beri kullanıyorum, genel olarak güzel. Ama android'in özgürlüğünü arıyorum açıkcası, yani bildirim çubugu olsun, ekran kilidine birşeyler koyma olsun, ana ekranlarda geçiş efektleri olsun çok yavan geldi sistem. iki sağa iki sola git. İlk kez ios kullanan biriyim, ilk günden sıkıldım :/. Ama jailbreak olayları falan var sanırım sizde de onla işin rengi değişiyor sanırım onu araştırcam birazda
  • quote:

Aleti dün öğlenden beri kullanıyorum, genel olarak güzel. Ama android'in özgürlüğünü arıyorum açıkcası, yani bildirim çubugu olsun, ekran kilidine birşeyler koyma olsun, ana ekranlarda geçiş efektleri olsun çok yavan geldi sistem. iki sağa iki sola git. İlk kez ios kullanan biriyim, ilk günden sıkıldım :/. Ama jailbreak olayları falan var sanırım sizde de onla işin rengi değişiyor sanırım onu araştırcam birazda

3 ay Nexus 7 kullandim, hic oyle ozgurluk hissetmedim, Android bana cocuk oyunu gibi geldi.. o yuzden sirf nexusu satip mini aldim.. aradaki farki anlatamam... ilk aldigimda nexusu da cok begenmistim ama mininin yaninda cok geri bi sey, halbuki androidin en alasi... mesela update geliyor, bir seriye gelmisken diger seriler bekliyor.. mesela hatta iconlari bile istedigin gibi yer degismek olmuyor, olmasin boyle ozgurluk...
    ayni oyun nexusda kasma ile oynarken, mini de yag gibi... halbuki nexus 4 cegirdekli + 1 ram, mini 2 cegirdek +512 ram... tamamen yazilimla, yani Androidle ilgili... oyun oynarken tableti sicakliktan elde tutmak zorlasiyordu...
    :)

• quote:

Orijinalden alıntı: atacante

quote:

Aleti dün öğlenden beri kullanıyorum, genel olarak güzel. Ama android'in özgürlüğünü arıyorum açıkcası, yani bildirim çubugu olsun, ekran kilidine birşeyler koyma olsun, ana ekranlarda geçiş efektleri olsun çok yavan geldi sistem. iki sağa iki sola git. İlk kez ios kullanan biriyim, ilk günden sıkıldım :/. Ama jailbreak olayları falan var sanırım sizde de onla işin rengi değişiyor sanırım onu araştırcam birazda

3 ay Nexus 7 kullandim, hic oyle ozgurluk hissetmedim, Android bana cocuk oyunu gibi geldi.. o yuzden sirf nexusu satip mini aldim.. aradaki farki anlatamam... ilk aldigimda nexusu da cok begenmistim ama mininin yaninda cok geri bi sey, halbuki androidin en alasi... mesela update geliyor, bir seriye gelmisken diger seriler bekliyor.. mesela hatta iconlari bile istedigin gibi yer degismek olmuyor, olmasin boyle ozgurluk...
    ayni oyun nexusda kasma ile oynarken, mini de yag gibi... halbuki nexus 4 cegirdekli + 1 ram, mini 2 cegirdek +512 ram... tamamen yazilimla, yani Androidle ilgili... oyun oynarken tableti sicakliktan elde tutmak zorlasiyordu...

Hocam ben cihazın donanım kıyasında değilim zaten. Kaç çekirdek kaç ram benim derdim değil (: Olay ipad mini nexus olayı değil bunlar donanımsal cihazlar. Ben işin yazılım tarafındayım. icon'da ne demek istediğinizi anlamadım ana ekranda istediğinizi istediginiz yere koyuyorsunuz, dynamic yer değiştirme var rahatça yer de değiştirebiliyorsunuz ama benim derdim oda değil zaten. Update olayında ise nexus cihazınız var ise zaten hiç tasa etmemniz lazım direk ilk onlara geliyor, ama yine derdim o değil benim. -Ki son update'lere bakarsak ios'da update numaraları yükselirken, androidde çok etkileyici çözümler geliyor her bir update ile.-

Benim sıkıntım işletim sistemi yavan. Çok sade, özelleşebilen bir yeri yok. Yada en azından var ben bilmiyorum şu an için. Kilit ekranına müdahele edmiyoruz herhalde değilmi widget tarzı hava durumu mail gibi bildirimler, kamera wapp gibi programların kısayolları falan ? Ana ekrana efekt ekleyemiyoruz sanırım normal geçiş ? Androidden gelen biri olarak bildirim çubugu fiyasko, yada ben bilmiyorum nasıl özelleştirilir ? -Ama jb'li iphone da gördüm baya havadurumu bilmem ne bir sürü birşeyler koymuşlar mesala oraya o güzeldi- Benim değinmek istediğim bu.

iTunes saçmalığına hiç girmicem zaten deli etti beni (:

edit: mesala itunes la ilgili birşey sorayım, ipad'den bir sürü uygulama falan indirdim işte. şu an pc'ye bağlı itunes'dan itunes store'a giriyorum işte, kendi hesabım sign in olmuş olarak. Ama mesala cihazda yüklü olan uygulamalarda orda indirilebilir gibi. Mesala Adobe Reader FREE butonu var tıklayıp indir desem biyere indirecek falan.

biraz kurcaladım FILE-DEVICE-Transfer purchased from.. falan yaptım cihazdakileri pc ye mi aktardı hesaba mı bağladı tamda anlamadım gene birşey değişmedi.

edit2: bu tarz soruların cevaplandığı bi konu başlığı var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manyakurt -- 30 Aralık 2012; 15:45:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atacante

quote:

Hocam ben cihazın donanım kıyasında değilim zaten. Kaç çekirdek kaç ram benim derdim değil (: Olay ipad mini nexus olayı değil bunlar donanımsal cihazlar. Ben işin yazılım tarafındayım. icon'da ne demek istediğinizi anlamadım ana ekranda istediğinizi istediginiz yere koyuyorsunuz, dynamic yer değiştirme var rahatça yer de değiştirebiliyorsunuz ama benim derdim oda değil zaten. Update olayında ise nexus cihazınız var ise zaten hiç tasa etmemniz lazım direk ilk onlara geliyor, ama yine derdim o değil benim. -Ki son update'lere bakarsak ios'da update numaraları yükselirken, androidde çok etkileyici çözümler geliyor her bir update ile.-

Benim sıkıntım işletim sistemi yavan. Çok sade, özelleşebilen bir yeri yok. Yada en azından var ben bilmiyorum şu an için. Kilit ekranına müdahele edmiyoruz herhalde değilmi widget tarzı hava durumu mail gibi bildirimler, kamera wapp gibi programların kısayolları falan ? Ana ekrana efekt ekleyemiyoruz sanırım normal geçiş ? Androidden gelen biri olarak bildirim çubugu fiyasko, yada ben bilmiyorum nasıl özelleştirilir ? -Ama jb'li iphone da gördüm baya havadurumu bilmem ne bir sürü birşeyler koymuşlar mesala oraya o güzeldi- Benim değinmek istediğim bu.

iTunes saçmalığına hiç girmicem zaten deli etti beni (:

edit: mesala itunes la ilgili birşey sorayım, ipad'den bir sürü uygulama falan indirdim işte. şu an pc'ye bağlı itunes'dan itunes store'a giriyorum işte, kendi hesabım sign in olmuş olarak. Ama mesala cihazda yüklü olan uygulamalarda orda indirilebilir gibi. Mesala Adobe Reader FREE butonu var tıklayıp indir desem biyere indirecek falan.

biraz kurcaladım FILE-DEVICE-Transfer purchased from.. falan yaptım cihazdakileri pc ye mi aktardı hesaba mı bağladı tamda anlamadım gene birşey değişmedi.

edit2: bu tarz soruların cevaplandığı bi konu başlığı var mı ?

itools denen bi uygulama var, onu intenetten indir, o daha rahat bi sey...

• quote:

Orijinalden alıntı: khaos

quote:

Orijinalden alıntı: teknobah

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknobah

Sizce büyük bir ihtimalle retina ekranla gelecek olan İpad Mini 2'de A5X mi kullanılır A6X mi?
    Çünkü retinalı ve A5X'li İpad 3'ün İpad 2'den performans anlamında pek de bir farkı yok...

retina ekranı bu boyut/ağırlık/inceliğe adapte etmek o kadar kolay değil ipad 3 te bile problem yaşadıkları için ipad 4 te daha yeni retina ekranın hakkını veren işlemci/grafik işlemcisi kombinasyonunu yapabildiler işte o yüzden şahsen retina ekranlı bir ipad mininin en iyi ihtimalle ekim-kasım döneminde geleceğini düşünüyorum

Yanlış anladınız. Ben cihaz ne zaman çıkar diye sormadım. Çıkarsa A5X işlemcili mi olur yoksa A6X mi diye sordum...
    İyi Günler...

İşlemci piyasaya çıkacağı zamana göre değişebilir ekim-kasım dönemi olursa a15 tabanlı yeni bir işlemciylede çıkıp büyük ipad'ten işlemci olarakta farklılaşabilir ama muhtemelen a6X olur

Keşke yeni a15 tabanlı işlemciyi kullansalar. Gerçi A5X olmasında A6X de iyi ... :)

• Cihaza hdmi bağlanıyormu donusturucuyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kes123kin

Cihaza hdmi bağlanıyormu donusturucuyle

Ben soracaktım aynısını.
  • 512 mb ram var sanırım alette,uygulamalarda oyunlarda 1.5 sene falan idare eder mi acaba? Az geldi bana 512 gb olması. Iphone 3gs im var,mesela çok yüksek ram isteyen örneğin sahadan com a girince artık hata veriyor atıyor uygulamadan.Bunda böyle bir şey olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PROBElem

512 mb ram var sanırım alette,uygulamalarda oyunlarda 1.5 sene falan idare eder mi acaba? Az geldi bana 512 gb olması. Iphone 3gs im var,mesela çok yüksek ram isteyen örneğin sahadan com a girince artık hata veriyor atıyor uygulamadan.Bunda böyle bir şey olur mu ?

iphone 4S'de de 512 MB ram var. iphone 6'ya kadar ram yeter bence. -Arada 5s'de çıktıgını var satıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

daha önceki mesajlarda yazmıştım.ipad mini mi iade ettim.büyük ihtimal ipad mini almıyacağım. ip5 düşünüyorum
    aldığım kılıflar ve ekran koruyucu filmleri satıcam.isteyen olursa verebilrim aldığım paraya
    http://dx.com/p/protective-clear-screen-protectors-w-cleaning-cloth-for-ipad-mini-3-pcs-170262
    http://dx.com/p/ultra-thin-protective-pu-leather-flip-open-case-w-smart-cover-for-ipad-mini-black-166063
    http://dx.com/p/protective-soft-silicone-back-case-for-ipad-mini-black-166324
    ürünler türkiyeye giriş yaptı

aksesuarlar khaos nickli arkadaşa gönderilmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: PROBElem

512 mb ram var sanırım alette,uygulamalarda oyunlarda 1.5 sene falan idare eder mi acaba? Az geldi bana 512 gb olması. Iphone 3gs im var,mesela çok yüksek ram isteyen örneğin sahadan com a girince artık hata veriyor atıyor uygulamadan.Bunda böyle bir şey olur mu ?

Şuan için full performans bekleyerek almamak lazım. Bazı oyunlarda şimdiden donma yapıyor nadirde olsa. Retinadan daha çok 512mb ram olması ilerisi için düşündürücü bana bu cihaz ipad 3 gibi ara cihaz gibi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.0.1 deyim tavsiye üzerine 6.0.2 ye geçmedim ancak özellikle appstore'da takılmalar yaşıyorum (örneğin en poüler bölümünde listeyi aşağıya doğru kaydırmaya çalıştığımda takılmalar var) bu 6.01 ile ilgili bir durmmu yoksa 6.0.2 dede aynı problem devam ediyormu?
  • quote:

6.0.1 deyim tavsiye üzerine 6.0.2 ye geçmedim ancak özellikle appstore'da takılmalar yaşıyorum (örneğin en poüler bölümünde listeyi aşağıya doğru kaydırmaya çalıştığımda takılmalar var) bu 6.01 ile ilgili bir durmmu yoksa 6.0.2 dede aynı problem devam ediyormu?

Evet devam ediyor ama bunun versiyonla alakasi nedir?
  • Kılıf konusunda ne yaptınız arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evolution

quote:

6.0.1 deyim tavsiye üzerine 6.0.2 ye geçmedim ancak özellikle appstore'da takılmalar yaşıyorum (örneğin en poüler bölümünde listeyi aşağıya doğru kaydırmaya çalıştığımda takılmalar var) bu 6.01 ile ilgili bir durmmu yoksa 6.0.2 dede aynı problem devam ediyormu?

Evet devam ediyor ama bunun versiyonla alakasi nedir?

Hocam yazılımsal bir problem olduğunu düşününce doğal olarak yazılım versiyonu aklıma geldi
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.