Şimdi Ara

Apple iPad Mini [ANA KONU] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.944
Cevap
62
Favori
157.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • almaya gidiyorum. kararı verdim. 16 gb wifi. aradaki 200-300 tl farkı başka şeylerle değerlendireceğim.
    ama bu ürünün kasası öncekilerden farklı. beyaz mı siyah mı. kararsız kaldım. alanlar ne diyorlar. şu an burada olan varsa bir iki değerlendirme alabilir miyim.
    siyah daha iyi ekranı iter ve büyük gösterebilir ama toz ile çiziği de beyazdan fazla gösterir. ne diyorsunuz?
  • 16 gb wifi beyaz aldım. Herkes gibi tek sıkıntı ekran çözünürlüğüne eleştirim var. Retina gelene kadar idare edeceğiz artık. Yazı olayında çok kötü ekran kalitesi. Retinaya aşina biri için sıkıntılı bir durum ama iOS olmasından kaynaklı ve ekran boyutu için aldım, yani bilinçli tüketim.
    Esc den cihaz, ekran koruyucu ve 360 derece dönebilen ama dandik deri olmayan kılıf ile 825 tl verdim. Çok ilgili bir mağaza piyasadaki en uygun bilkom satıcısı tavsiye ederim. Cihaz 772 tl şu an.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada cihazın donanımına zayıf diyenler şu videoyu izlesinler. Gerçi iPad mini yok ama iPad 2 ile aynı donanım, üstelik ilk çıkan 2. Nesillerin işlemcisi daha farklı.
    http://youtu.be/KnNTrt8_82U

• Bunun pili bitiyor mu? Ben bittim o bitmedi. Saat 3 olmuş saatlerdir her tarafını sömürdüm 19 civarı %85 de idi ancak % 40 olmuş.

• Iphone5 kullaniyorum.Cozunurluk sikintisi ceker miyim sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahuluer

Bunun pili bitiyor mu? Ben bittim o bitmedi. Saat 3 olmuş saatlerdir her tarafını sömürdüm 19 civarı %85 de idi ancak % 40 olmuş.

Galiba bitmiyor :):)
    Apple iPad Mini [ANA KONU]
  • quote:

Orijinalden alıntı: RS13

Iphone5 kullaniyorum.Cozunurluk sikintisi ceker miyim sizce?

ben çekmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: java

quote:

Orijinalden alıntı: teknobah

hocam gidin ya... 65 lira çöpe gitti resmen. ben de şu altakinden siparişverdim. sizin aldırdığınızı da birine keklerim artık. şu alttaki hakkında bilginiz var mı?
    http://www.bodyguardz.com/the-garrison-premium-folio-case-for-apple-ipad-mini.html?dir=asc&order=sort_priority

Karşınızda çocuk yok... Ürün nasıl diye sordunuz ben de cevapladım... Size içeriğinde smartcover var da demedim ki yanıltmış olayım... Aldığınız ürünün ne olduğuna bakmadıysanız sizin suçunuz... Alabilecek kadar ingilizceniz varsa eşşek kadar smartcover dahil değildir yazısını da okuyabilmiş olmanız lazım...

Kendi dikkatsizliğinizi bana mal etmeyin...

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

quote:

ben çekmiyorum

Martta retina display'a sahip modeli gelecek diyorlar, cok kararsiz kaldim.Fiyati da uygun 772 lira alsam mi acaba :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

quote:

ben çekmiyorum

Martta retina display'a sahip modeli gelecek diyorlar, cok kararsiz kaldim.Fiyati da uygun 772 lira alsam mi acaba :)

Hocam , Mart'da da başka model haberleri çıkar.Bu işin sonu yok.Almak istediğin anda al kullan bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

quote:

dostlar bu akşam esc mağazasından ipad mini alacağım. ama son derece ikilem de hatta üçlemde kaldım.

şöyle ki:

ipad mini 16 gb wifi: 772 tl

ipad mini 32 gb wifi: 1010 tl

ipad mini 16 gb 4g lte: 1065 tl.

biri hotspot yok diyor, 4g li alsam çok kullanmayacağım hem evde hem işte ve gittiğpim cafe restauranlarda wifi var sınırsız. ama acil bir durumda da internet lazım olabilir zaten cep telefınuna ödüyoruz bir de 4g için 300 tl fazla vermek ve her ay 30 tl hat ücreti vermek biraz kaşındırıyor.

sonra 16 yeter mi yetmez mi vs. kafa gidiyor geliyor. bunun fabrika çıkışı kullanılabilir ssd yeri ne kadar?

acil yardım. şimdi bunda hotspot var mı yok mu?

Valla hocam bende aynı durumdayım. 16 gb sanırım 13 gb olarak gösteriyor. ( Iphone'da durum böyle ) Bende 16 - 32 arasında gidip geliyorum. 4g bence gereksiz çoğu yerde wifi mevcut zaten.

Edit : Bu arada hotspot 4g'li modellerde mi yok yoksa wi-fi da mı ?

Forumdaki arkadaşlara sorduk birkaçı cevap verdi ama görünen o ki Türkiye'deki cihazlar operatörden kaynaklı olarak hotspot desteklemiyor.Cihazın kendi özelliğinde var olmasına karşın kullanamıyoruz.Mesela konuda arkadaşlardan azerbaycan daki arkadaş kendisinde olduğunu söyledi ve resim paylaştı.
    Ben de ise Bilkom garantili 16gb wifi+4g modelde 6.02 versiyon yüklü ve Vodafone data hattı ile olmuyor.Bu konudaki problemin çözümü çok araştırdım ancak tek çözüm olarak hücresel kısmının içindeki apn ismini değiştirmek ve o da malesef işe yaramadı...

• quote:

dostlar bu akşam esc mağazasından ipad mini alacağım. ama son derece ikilem de hatta üçlemde kaldım.

şöyle ki:

ipad mini 16 gb wifi: 772 tl

ipad mini 32 gb wifi: 1010 tl

ipad mini 16 gb 4g lte: 1065 tl.

biri hotspot yok diyor, 4g li alsam çok kullanmayacağım hem evde hem işte ve gittiğpim cafe restauranlarda wifi var sınırsız. ama acil bir durumda da internet lazım olabilir zaten cep telefınuna ödüyoruz bir de 4g için 300 tl fazla vermek ve her ay 30 tl hat ücreti vermek biraz kaşındırıyor.

sonra 16 yeter mi yetmez mi vs. kafa gidiyor geliyor. bunun fabrika çıkışı kullanılabilir ssd yeri ne kadar?

acil yardım. şimdi bunda hotspot var mı yok mu?

Dostum diğer arkadaşa cevap vermiştim sana da bu vesile ile paylaşayım.Diğer bir konu ise bende sizler gibi çok kararsız kaldım iphonedaki internetki paylaştırırım değer mi değmez mi diye ancak yoğun kullanımlarda hem iphone un pilini çok çabuk bitirmiş oluyorsunuz hemde acil bişeye bakmak istediğinizde devamlı önce iphone a gir ordan interneti paylaştır falan benim için pek kullanışlı olmayacağına ,Gps ve navigasyon kullanamamak da eklenince 4g li versiyonu aldım.Aradaki fark için kullanım sıklığınız ve alışkanlıkalrınız doğrultusunda karar vermeniz daha faydalı olacaktır.16 gb lık versiyon için bende baştan çekindim çünkü iphone um 32 gb lık ve içinde 4 gb yer kaldı.Ama bana şuan için fazlasıyla yetiyor 16 lık versiyon.Çoğu resim ve müzik gibi uygulamalar iphone da yüklü.İpad de ise daha ziyade oyun program ve 100 tane şarkı yükü ve şuan yarısı boşta.Hot spot için diğer mesajımdaki alıntım.

Forumdaki arkadaşlara sorduk birkaçı cevap verdi ama görünen o ki Türkiye'deki cihazlar operatörden kaynaklı olarak hotspot desteklemiyor.Cihazın kendi özelliğinde var olmasına karşın kullanamıyoruz.Mesela konuda arkadaşlardan azerbaycan daki arkadaş kendisinde olduğunu söyledi ve resim paylaştı.
    Ben de ise Bilkom garantili 16gb wifi+4g modelde 6.02 versiyon yüklü ve Vodafone data hattı ile olmuyor.Bu konudaki problemin çözümü çok araştırdım ancak tek çözüm olarak hücresel kısmının içindeki apn ismini değiştirmek ve o da malesef işe yaramadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 27 Ocak 2013; 11:26:10 >

• Arkadaşlar ben bu ciazı babama almak istiyorum ama bir birinden farklı ciazlar varmış (mini olara) ve nereden alayım? izmirde oturuyorum. 3g li versiyonu nu mu alayım? hotspot desteklenmiyor deniyor.. ne derece doğru??? biraz yardımcı olurmusunuz.. saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enıac

Arkadaşlar ben bu ciazı babama almak istiyorum ama bir birinden farklı ciazlar varmış (mini olara) ve nereden alayım? izmirde oturuyorum. 3g li versiyonu nu mu alayım? hotspot desteklenmiyor deniyor.. ne derece doğru??? biraz yardımcı olurmusunuz.. saygılar...

Varsa MM'den ya da Saturn'den alın. Hot spotla ilgili bir üstte gerekli bilgi verilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

Orijinalden alıntı: Enıac

Arkadaşlar ben bu ciazı babama almak istiyorum ama bir birinden farklı ciazlar varmış (mini olara) ve nereden alayım? izmirde oturuyorum. 3g li versiyonu nu mu alayım? hotspot desteklenmiyor deniyor.. ne derece doğru??? biraz yardımcı olurmusunuz.. saygılar...

Varsa MM'den ya da Saturn'den alın. Hot spotla ilgili bir üstte gerekli bilgi verilmiş.

Katılıyorum. Birde izmirde egemek var çankaya ve alsancakta. Çankaya mağazası hilton yanındaki sokakta. Alsancak ise gül sokakta bir yerde olması lazım. Sıfr apple ürünlerini satan mağaza.

http://www.egemek.com.tr/default.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GöKHaN 35 -- 27 Ocak 2013; 14:30:55 >

• yeni cihaz alacak arkadaşlara yön göstermesi açısından bir kaç şey söylemek istiyorum.

1- pil ömrü yazdığı gibi 10 saat. eksiği yok ama kullanıma bağlı da fazlası var.

2- ekran çözünürlüğü video izleme, oyun oynama ve resim uygulamaları bakımından sorunsuz ama iş okumaya gelince iyi değil. ama örnek vermek gerekirse ; radikal uygulamasının yazıları soluk renk ve bu okumayı zorlaştırıyor ve milliyetin yazıları gerçek siyah ve bu da okumayı kolaylaştırıyor. yani milliyet okurken retinayı aramadım. aslında bu bir tercih meselesi. ben çok okuyan biri olmama rağmen dizaynı, 7.9"- 4:3 ekran boyutu ve medya işlerinde en iyisi olan ios yazılımı için şimdilik göz ardı ettim bu çözünürlük olayını.

3- ben çok düşündüm. daha önce 16 gb asus tf 101, 32 gb asus tf201, 16 gb ipad 2, 32 gb ve 4g li ipad 3 ve son olarakta 16+32 gb sd li note 10.1 kullandım. samsung ativ 700t de kullandım 128 gb ssd li ama o sayılmaz. bu cihazda da 16 gb wifi olanını seçtim ve beyaz. bana göre sebeplerine gelince:

a-) wifi ile 4g arasında 300 tl var. ayrıca en az 1 gb data alsan en uygunu 20 tl, avea da kontratlı 5gb 30 tl turkcell de ise 4 gb si 37.5 tl(hat parası içinde). düşündüm evde sınırsız net, işte sınırsız net, cafede, restaurantta net yani bir çok oturduğum yerde wifi hazır. bana lazım olsa olsa çok acil bir şeye baksam zaten telefonumda 10 tl verdiğim 1 gb net var. e bugün 400 tl ye sıfır ayarında android motorola lux ya da lg optimus black gibi iyi telefonlar ya da eski telefonunuzu satıp yerine 500-600 tl ye 3gs alabilirsiniz. acil internet için telefonunuza başvurabilirsiniz, böylece metroda, otobüste daha önce içine attığınız filmi, diziyi ya da kitabı okumaya vakit olur, 300 tl + yılık 360 tl den de kurtulursunuz.

b-) 16 gb mi 32 gb mi gidip geldim. sonra düşündüm 16 gb 772 tl, 32 gb 1065 tl. aradaki fark 293 tl. bugün wifi kablosuz 500 gb hdd yi o fiyata alabiliyorsunuz. hatta 300 tl ye hali vakti yerinde 2.el netbook alabiliyorsunuz. benim zaten evde pc, işte pc var. itunesi kurarım bunlara e zaten hdd de var 750 gb 120 tl verdiğim. yüklediklerimle işim bitince biraz vakit ayırırım tekrar doldur boşalt yaparım. değer mi 300 tl ye ekstra 16 gb dedim. zaten dün doldurdum ipad miniyi içinde 5 adet dizi, 2 adet film, 7 adet sosyoloji kitaplarım pdf, 100 e yakın comic book, uygulama vs. kalan rakam 8 gb boşta:) gerisine siz karar verin.

c-) siyah istiyordum videoları iyi izlemek için ama ticari düşündüm biraz. yarın değiştirmeye kalkltığımda en fazla satılan beyaz daha değerli olacaktır ve siyah parmak izini, çiziği daha fazla gösterir. beyaz aldım. erkekler yerine kadınlar hayran hayran bakıyor, tek farkı bu.

şu an için paylaşmak istediklerim bunlar. umarım seçiminizde kolaylık sağlar.

• cihaz ile birlikte bu 360 derece dönen kılıflardan lacivertini aldım. daha önce de bir çok tablette bir çok kılıf kullandım. en kullanışlı olanlar bence bunlar. hem dikey hem de yatay rahat biçimde kademeli stantta kullanılabilirlik iyi. yalnız deri görünümlü olanları tavsiye etmiyorum ben 50 tl lik ürüne esc de 40 tl vererek kumaş olanını aldım. deri görünümlü olanlar daha çabuk deforme oluyorlar ve yırtılmaları çok kolay.

Apple iPad Mini [ANA KONU]
  • quote:

yeni cihaz alacak arkadaşlara yön göstermesi açısından bir kaç şey söylemek istiyorum.

1- pil ömrü yazdığı gibi 10 saat. eksiği yok ama kullanıma bağlı da fazlası var.

2- ekran çözünürlüğü video izleme, oyun oynama ve resim uygulamaları bakımından sorunsuz ama iş okumaya gelince iyi değil. ama örnek vermek gerekirse ; radikal uygulamasının yazıları soluk renk ve bu okumayı zorlaştırıyor ve milliyetin yazıları gerçek siyah ve bu da okumayı kolaylaştırıyor. yani milliyet okurken retinayı aramadım. aslında bu bir tercih meselesi. ben çok okuyan biri olmama rağmen dizaynı, 7.9"- 4:3 ekran boyutu ve medya işlerinde en iyisi olan ios yazılımı için şimdilik göz ardı ettim bu çözünürlük olayını.

3- ben çok düşündüm. daha önce 16 gb asus tf 101, 32 gb asus tf201, 16 gb ipad 2, 32 gb ve 4g li ipad 3 ve son olarakta 16+32 gb sd li note 10.1 kullandım. samsung ativ 700t de kullandım 128 gb ssd li ama o sayılmaz. bu cihazda da 16 gb wifi olanını seçtim ve beyaz. bana göre sebeplerine gelince:

a-) wifi ile 4g arasında 300 tl var. ayrıca en az 1 gb data alsan en uygunu 20 tl, avea da kontratlı 5gb 30 tl turkcell de ise 4 gb si 37.5 tl(hat parası içinde). düşündüm evde sınırsız net, işte sınırsız net, cafede, restaurantta net yani bir çok oturduğum yerde wifi hazır. bana lazım olsa olsa çok acil bir şeye baksam zaten telefonumda 10 tl verdiğim 1 gb net var. e bugün 400 tl ye sıfır ayarında android motorola lux ya da lg optimus black gibi iyi telefonlar ya da eski telefonunuzu satıp yerine 500-600 tl ye 3gs alabilirsiniz. acil internet için telefonunuza başvurabilirsiniz, böylece metroda, otobüste daha önce içine attığınız filmi, diziyi ya da kitabı okumaya vakit olur, 300 tl + yılık 360 tl den de kurtulursunuz.

b-) 16 gb mi 32 gb mi gidip geldim. sonra düşündüm 16 gb 772 tl, 32 gb 1065 tl. aradaki fark 293 tl. bugün wifi kablosuz 500 gb hdd yi o fiyata alabiliyorsunuz. hatta 300 tl ye hali vakti yerinde 2.el netbook alabiliyorsunuz. benim zaten evde pc, işte pc var. itunesi kurarım bunlara e zaten hdd de var 750 gb 120 tl verdiğim. yüklediklerimle işim bitince biraz vakit ayırırım tekrar doldur boşalt yaparım. değer mi 300 tl ye ekstra 16 gb dedim. zaten dün doldurdum ipad miniyi içinde 5 adet dizi, 2 adet film, 7 adet sosyoloji kitaplarım pdf, 100 e yakın comic book, uygulama vs. kalan rakam 8 gb boşta:) gerisine siz karar verin.

c-) siyah istiyordum videoları iyi izlemek için ama ticari düşündüm biraz. yarın değiştirmeye kalkltığımda en fazla satılan beyaz daha değerli olacaktır ve siyah parmak izini, çiziği daha fazla gösterir. beyaz aldım. erkekler yerine kadınlar hayran hayran bakıyor, tek farkı bu.

şu an için paylaşmak istediklerim bunlar. umarım seçiminizde kolaylık sağlar.

çok teşekkürler..

• uzun süredir androiddeyim. o yüzden bana güncel bir video player tavsiye der misiniz? altyazı sorunu olmayan. bir tane indirdim ama onda da türkçe karakter sorunu oldu.
    ayrıca kaliteli film, yabancı dizi uygulamaları var mı?
    son olarak ta google bakmadan soruyorum bunda ekran görüntüsü nasıl alınıyor. yazmışken sorayım:)
    not: baktım öğrendim. androiddeki eski olaymış. halbuki samsungtaki gibi tek tuş olayını yapabilirlermiş. niye 2 eli birden kullandık anlamadım. neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahuluer -- 27 Ocak 2013; 15:13:44 >
  • Video player olarak av player çok başarılı birde oplayer var

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.