Şimdi Ara

Apple iPhone 14 Pro kamera özellikleri detaylanıyor: Daha büyük sensör daha iyi düşük ışık performansı sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple iPhone 14 Pro kamera özellikleri detaylanıyor: Daha büyük sensör daha iyi düşük ışık performansı sunacak

Apple'ın beklenen iPhone 14 serisi önümüzdeki hafta tanıtılacak. Tanıtım tarihi yaklaştıkça elimize daha detaylı bilgiler gelmeye ise devam ediyor. Son gelen bilgilere göre iPhone 14 Pro modellerinin daha gelişmiş kameralara ve yeni bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Analist Ming-Chi Kuo'nun aktardığına göre bu yılık iPhone 14 Pro modelleri daya büyük piksellere sahip yeni ultra geniş lense sahip olacak. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde göreceğimiz yeni ultra geniş açı lens daha büyük sensörle donatılacak. Bunun bir getirisi olarak sensörün piksel boyutunda da artış sağlanacak. Dolayısıyla yeni sensör düşük ışık koşullarında daha fazla detay ve ışık yakalayacaktır.

Ayrıca Bkz.iPhone 14 nasıl olacak? Muhtemel iPhone 14 Pro Max özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi

iPhone 14 Pro kameralarıyla öne çıkacak

Halihazırda iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max'te yer alan 1.0µm (mikrometre) pikselli 12 megapiksel ultra geniş lens yerini bu yılki Pro modellerinde bulunacak olan 1.4µm büyüklüğündeki piksellere bırakacak. Kuo'nun belirttiğine göre eklenen yeni bileşenerle birlikte kamera tarafındaki maliyet yüzde 70 oranında artacak. iPhone 14 Pro modellerindeki ultra geniş açı kamera bileşenleri ise Sony, Minebea, VCM, Largan ve LG Innotek tarafından tedarik edilecek.

Apple iPhone 14 Pro kamera özellikleri detaylanıyor: Daha büyük sensör daha iyi düşük ışık performansı sunacak

Daha önceki bilgilere baktığımızda iPhone 14 Pro'nun öne çıkacağı kamera detaylarınun bunlarla sınırlı olmadığını görüyoruz. Yeni iPhone 14 Pro ve Pro Max'te 8K video çekim imkanı tanıyan 48 megapiksel ana kamera yer alacak. Ön kamera tarafında da otomatik odaklamalı f/1.9 diyafram açıklığına sahip sensörün yer alacağı belirtiliyor. Aynı şekilde ön kameranın da bu sayede düşük ışıkta daha iyi performans sergilemesi hedefleniyor.

iPhone 14 Pro ile iPhone 14 arasındaki fark büyük olacak

iPhone 14 ve iPhone 14 Max ise bu özelliklerden büyük oranda mahrum kalacak. iPhone 13 ile aynı tasarımı korumanın yanı sıra, iPhone 14 ve 14 Max, önceki modele benzesyen kameralara sahip olacak. Donanım tarafındaysa biraz daha geliştirilmiş A15 Bionic yongasına yer verilecek. iPhone 14 Pro modellerinde ise A16 Bionic yongasının bulunması bekleniyor.

Bu sene herhangi bir iPhone mini modelinin gelmesi beklenmiyor. Hatta görünen o ki iPhone mini'nin yerini 6.7 inçlik standart iPhone alacak. Son olarak iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max'de daha büyük pil ve her zaman açık ekran (Always on Display gibi) yer bulacak. Apple, 7 Eylül Çarşamba günü düzenleyeceği etkinlikte iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max cihazlarını tanıtacak.

Kaynak:https://9to5mac.com/2022/08/29/iphone-14-pro-ultra-wide-sensor-larger-pixels/

• 1 hafta sonra telefonun kendisi tanıtılacak. Hala aynı haberleri ısıtıp ısıtıp yayınlıyorsunuz.

• Ben dusunuyorum yarin gidip 22 ye 256 lik 13 pro max a 22.000 tl mi versem yoksa bekleyip , tax return den faydalanip 14 pro max alsam. Ana sanirim arzularimza gore yasadigim surece hep daha iyisini isteyecegiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim gibi enayiler oldukça teknoloji üretmeden bizi sömürmeye devam edecekler

• Srander kullanıcısına yanıt

Yurtdışından mı alıyorsunuz? Türkiye'de malesef 34k ya satıyorlar.

• Çıksada görsek artık hergün haber hergün haber bıktık

• Fakire yenilik yok heralde? Normal 14te pek farklilik olmucak sanirim, centik bile degismeyecek gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 diyaframlı 12 ile kumlanmadan izlenmeyen fotoğraflar çekmiştim bakalım nasıl bir algoritma kullanmışlar.

Kamera sensör daha ne büyüyecek yahu sonrasında lens camı kırılması sorunları artıyor ve tabi yansıma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 ün demosonu kullananlar gece çekimlerinde kumlanma var diyorlar yurdışı sitelerinde.yazılımla düzeltmezse kötü olmuş fotoğraf video kısmı.

• Vain kullanıcısına yanıt
    Evet , gecen hafta aldim bitane braderime verdim. Simdi yine alsam mi diye dusunuyorum. Yurtdisi cihazi tr den alinma. 1.5 ay once 13 pro 256 lik aldim acilmamis kutu 17400 tl. Oradan daha ucuza geliyo tr de ki yurtdisi cihazinin en ucuzu 1000-2000 tl daha pahali oradan

Cevap için teşekkürler. Kayıt işlemini nasıl yaptırıyorsunuz, ücret verme kısmı tamam ama şahsi olarak yurtdışına çıkmış olmak pasaport vs. şart mı?

Pasaportuna kayıt yaptırıp ayarlayanlar var mı? IP 14 için belki düşünebilirim bu şekilde. TR'de malesef çok yüksek fiyatlar.

• 12mp tarih oldu artık sadece low end telefonlar kullanır

13 pro max zaten tepe model bir cihaz ama yurtdışında ucuza alıyorsunuz zaten 14 maxi bekleyin hocam Türkiye’den alcak olsaydiniz beklemeyin direk alın derdim 14 max çıksın 13ler yine zamlanacaklar

• Vain kullanıcısına yanıt
    Kimlikle gidilebilecek ulkelere giris cikis yaparakta kayit hakkina sahip olabilirsin. Giris yaptiktan sonra o pasaport ile 365 gun icinde kayit yapabilirsin herhangi bir cihaza. Ornegin 2022 de kayit yaptin , ayni isim uzerine 2025 de yine kayit hakkin dogar ve onceki kayit edilen telefon sadece senin adina olan hatlarla degil , tum hatlar ile calisir hale gelir. Ben en son 2060 tl ye kayit yapmistim su an 2700 tl olmus. Ama su da var 2024 sonuna kadar btk nin sitesinden gecici kayit yapa yapa devam edebilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.