Şimdi Ara

Devasa ekranlı iPhone 16 Pro Max tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
5.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple Glowtime etkinliğinde tanıtıldı. Lansmanın yıldızı iPhone 16 Pro Max tasarım detayları, teknik özellikleri ve fiyatı, tüm detaylarıyla karşınızda.

Ayrıca Bkz.iPhone 16 & iPhone 16 Plus tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max özellikleri ile neler sunuyor ❓

iphone 16 pro max özellikleri nasıl
    iPhone 16 Pro serisi, tasarım olarak önceki nesle kıyasla çok büyük değişiklikler getirmiyor. 16 Pro modelleri, titanyum tasarımı korurken daha ince çerçeveli daha büyük ekran ile karşımıza çıktı. Yeni Pro’larda eylem düğmesine ek olarak hassasiyetli yepyeni kamera düğmesi bulunuyor. Capture button, nasıl bastığınıza veya kaydırdığınıza bağlı olarak farklı eylemleri gerçekleştirebilen dokunmayı duyarlı bir düğme.

6.9 inç iPhone 16 Pro Max ve 6.3 inç iPhone 16 Pro, Apple A18 Pro işlemci, daha büyük kapasiteli batarya ve geliştirilmiş termal tasarımla geliyor. iPhone 16 Pro Max, yine dört kameralı ancak geçen yıl 15 Pro Max’e özel olan 5x optik zoom telefoto lens artık Pro Max’e özel değil. Ve tabii ki Apple Intelligence. iPhone 16 serisi, cihaz içi yapay zeka özelliklerini tam anlamıyla kullanabilen ilk iPhone’lar. Gelin, yeni altın titanyum (lansman öncesi çöl titanyum, bronz gibi farklı adlandırıldı) rengiyle Apple iPhone 16 Pro serisine yakından bakalım.

Daha büyük ekran, daha ince çerçeve 📱

iphone 16 pro & 16 pro max ekranı kaç inç
    Apple, iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max ile beş yıldır sürdürdüğü 6.1 inç ve 6.7 inç standardını bozuyor. Bu yıl iPhone 16 Pro serisi, her zamankinden daha büyük şekilde karşımızda. Standart iPhone 16 ve 16 Plus, selefleriyle aynı boyutta olsa da, 16 Pro ve 16 Pro Max, daha büyük ekranlara sahip. iPhone 16 Pro 6.1 inç ekrana sahipken, iPhone 16 Pro Max modeli 6.9 inç oldukça büyük bir ekrana sahip.

iPhone 16 Pro Max, Apple’ın şimdiye kadarki en büyük ekranlı telefonu olma özelliğini taşıyor. Ancak yalnızca ekran büyümedi, çerçeveler daha da inceltildi. Apple, geçen yıl iPhone 15 Pro serisiyle çerçeveleri yaklaşık 3.5mm’den 2mm’nin altına indirmişti. iPhone 16 Pro ile 1.5 mm’ye kadar düşürüldü. Bu da iPhone 16 Pro’yu dünyanın en ince çerçeveli akıllı telefonu yapıyor. Apple, 16 Pro’nun çerçevelerini önemli ölçüde küçültmek için yeni sınır azaltma yapısı (BRS) teknolojisini kullanıyor.

Kameraya hızlı erişim düğmesi: Kamera Denetimi 🔘

iphone 16 pro max kamera düğmesi
    iPhone 15 Pro’lar, özelleştirilebilir eylem düğmesiyle gelmişti. Yeni iPhone 16 Pro’lar sessize alma tuşunun yerini alan eylem düğmesine ek olarak kamera denetimi ile geliyor. Cihazın sağ tarafında yer alan bu düğme dokunmaya duyarlı olarak tasarlanmış. Nasıl bastığınıza veya kaydırdığınıza bağlı olarak farklı eylemleri yenileyen dokunmaya duyarlı bir düğme. Normal bastığınızda iPhone’un kamerasını veya favori kamera uygulamanızı açıyor. Yumuşak bastığınızda kamera butonu otomatik odaklamayı tetikliyor. Parmağınızı düğmenin yüzeyinde kaydırdığınızda yakınlaştırma veya pozlamayı ayarlıyor.

iPhone 16 Pro Max kamera özellikleri 📷

iphone 16 pro max kamerası nasıl
    iPhone 16 Pro Max ve 16 Pro, önceki nesille aynı (48MP) ana kamerayla geliyor ancak ultra geniş kamera 12MP’den 48MP’e yükseltildi. Bu, çoğu çekim durumunda özellikle de düşük ışıklı ortamlarda kameranın çok daha iyi sonuçlar vereceği anlamına geliyor. Görüntüler ayrıca daha fazla ayrıntı ve iyileştirilmiş renk sunacak, arıtılmış çözünürlük ise düzenleme ve son işlemde ek esneklik sağlayacak. 16 Pro Max’in 48 megapiksel ultra geniş kamera uzamsal video kaydı için de önemli iyileştirmeler anlamına geliyor. iPhone 16 Pro’nun 4K çözünürlükte uzamsal video kaydedebilmesi mümkün. iPhone 15 Pro, 1080p çözünürlükte uzamsal video kaydedebiliyor.

iPhone 15 Pro Max, 5x optik yakınlaştırma ve 25x dijital yakınlaştırma sağlayan tetraprizma kamera tasarımını kullanıyor. iPhone 16 serisiyle birlikte Apple, yükseltilmiş tetraprizma kamerayı daha küçük iPhone 16 Pro'ya da getirdi. Bu, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in en az 5x optik yakınlaştırma ve 25x dijital yakınlaştırma sunduğu anlamına geliyor.

iphone 16 pro max kamera 4k 120fps
    iPhone 16 Pro ilk kez 120fps’de 4K çözünürlükte video çekiyor. Harici depolamaya bağlayıp 120fps’de ProRes 4K çekmek mümkün. Apple, ayrıca QuickTake’i 1080p’den 4K’ya yükseltti. Diğer önemli noktalar arasında; kayıplı ve kayıpsız fotoğraflar çekebildiğiniz JPEG-XL format desteği, Kamera uygulamasında video kaydını duraklatma/devam ettirme, videolar için rüzgar gürültüsünün kaldırılması, daha iyi makine öğrenimiyle cilt tonlarını korumak için yeni fotoğraf stilleri, Apple Vision Pro’da 3B olarak görüntülenebilen uzamsal fotoğraflar çekmek için yeni mod yer alıyor.

Daha büyük batarya, daha hızlı kablosuz şarj ve geliştirilmiş termal tasarım 🔋

Her yıl olduğu gibi Apple, yeni iPhone’ları tanıtırken pil kapasitesine değinmedi. iPhone 16 Pro Max teknik özellikleri sayfasında da batarya kapasitesine dair bir bilgi bulunmuyor. “iPhone 16 Pro Max batarya kaç mAh?” merak edenler için, son raporlar bu yıl hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Pro Max’in daha büyük bataryayla geldiğini söylüyor. iPhone 16 Pro 3577 mAh batarya ile geliyor. iPhone 16 Pro Max 4676 mAh bataryadan güç alıyor. Apple, önceki nesilde yaşanan ısınma sorununu azaltmak için bu yıl termal tasarımında iyileştirmeler yaptı.

A18 Pro çip, WiFi 7, 8GB RAM ⚡️

iphone 16 pro max işlemci kaç gb ram
    Apple, bu yıl işlemci ayrımına gitmedi. Ancak, iPhone 16 Pro modelleri A18 Pro çiple gelirken, standart modeller A18 çiple geldi. TSMC’nin 3nm üretim sürecinden geçen Apple A18 işlemciler, özellikle cihaz içi yapay zeka işlemlerinde fayda sağlayacak. Apple Intelligence, şirkete göre 8GB RAM  gerektirdiğinden 15 Pro ve 15 Pro Max ile sınırlıydı. Tüm iPhone 16 modelleri daha güçlü işlemci ve 8GB RAM ile geldiğinden yapay zeka işlemlerini çok daha rahat yapabilecek. WiFi 7 desteğiyle de iPhone 16 Pro’lar daha hızlı internet deneyimi sunuyor.

iPhone 16 Pro renkleri 🟤

iPhone 16 Pro Max renk çeşitleri
    Apple, iPhone 15 Pro serisinde titanyum tasarıma geçmişti. iPhone 16 Pro, desert titanium olarak adlandırılan yeni bir renkle geldi. iPhone 16 Pro Max renkleri; çöl titanyum, natürel titanyum, beyaz titanyum ve siyah titanyum.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    iPhone 16 & 16 Pro Duvar Kağıtları

iPhone 16 Pro özellikleri 📲

• Ekran: 6.3 inç, 2622 x 1206, 2000 nit, 120Hz ProMotion, Super Retina XDR

• İşlemci: Apple A18 Pro

• Bellek: 8GB RAM

• Depolama: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB

• Arka kamera: 48MP (birincil) + 12MP (telefoto) + 48MP (ultra geniş)

• Ön kamera: 12MP

• Batarya: 3577 mAh

• Yazılım: iOS 18

• Boyut ve ağırlık: 149.6 x 71.5 x 8.25mm, 199 g

iPhone 16 Pro Max özellikleri 📲

• Ekran: 6.9 inç, 2868 x 1320, 2000 nit, 120Hz ProMotion, Super Retina XDR

• İşlemci: Apple A18 Pro

• Bellek: 8GB RAM

• Depolama: 256GB, 512GB, 1TB

• Arka kamera: 48MP (birincil) + 12MP (telefoto) + 48MP (ultra geniş)

• Ön kamera:  12MP

• Batarya: 4676 mAh

• Yazılım: iOS 18

• Boyut ve ağırlık: 163 x 77.6 x 8.25mm, 227 g

iPhone 16 Pro Max fiyat listesi 💲
    iPhone modeli 128GB 256GB 512GB 1TB
    iPhone 16 Pro 999 dolar (82.999 TL) 1099 dolar (87.999 TL) 1299 dolar (97.999 TL) 1499 dolar (107.999 TL)
    iPhone 16 Pro Max - 1199 dolar (99.999 TL) 1399 dolar (109.999 TL) 1599 dolar (119.999 TL)

Peki, iPhone 16 Pro Max fiyatı ne kadar, kaç dolar? diye soranlar için; iPhone 16 Pro Max fiyatı 100.000 TL. iPhone 16 Pro fiyatı 83.000 TL'den başlıyor.

iPhone 16 Pro Max ne zaman çıkacak 📅

iPhone 16 Pro Max ne zaman çıkacak? diye merak edenler için; iPhone 16 Pro ön siparişleri 13 Eylül’de açılacak. iPhone 16 çıkış tarihi 20 Eylül olarak açıklandı.

Kaynak:https://www.apple.com/tr/iphone-16-pro/
    Kaynak:https://www.apple.com/newsroom/2024/09/apple-debuts-iphone-16-pro-and-iphone-16-pro-max/

• Dostum sen avrupaya gerçekten gitmemişsin ya da günü birlik falan sanırım. 8 senedir yoğunlukla UK'de yaşıyorum işim gereği neredeyse günde 1000 kişiden fazla adam görüyorum bana 1000 kişiden kaçınca iP15 Pm var diye sorarsan %20'si veya belki %25'i şeklinde oranlama yaparım.

Buradakiler 100 pound için birbirini vurur. Kimse kimseye 1 kuruş fazla falan vermiyor burada. Paralarını arabalara, evlere ve tatillere saklıyorlar. Kısacası zevklerine düşkünler ancak bu şekilde değil. Her sene yeni telefon almaya koşan falan da yok, Türkiyede satış oranları UK'den yüksek ihtimal fazladır.

Alım gücü sebebiyle dünyada satışı en düşük ülkelerden biri Türkiye ama Türkçe yorumlarda sürekli bir beğenmemezlik sürekli bir memnuniyetsizlik. Arkadaş siz alamıyorsunuz zaten neyin derdini yaşıyorsunuz elin Amerikalısı Avrupalısı gayet beğeniyor ve bu hafta tek maaşlarıyla siparişi geçecekler bile.

Merhum 3,5 inch herşeye yeter,insan elinin efektif kullanabileceği en ideal ekran boyutu da budur,der iken,ekran boyutunun önemini kavramış Android cihaz üreticileri ise ekran boyutu ile kandırmakla,kullanıcıları ise kürek gibi telefon,neresine sokuyor acaba diye ithamlarla karşılaşıyordu :) Şimdi geldik 6,9 inch'e :) Şaka maka Jobs'tan sonra ciddi bir inavasyon üretememe krizinde olsa da Apple,sadık müşteri kitlesi sayesinde hep zirvede yer aldı.Ve bu da inavasyona farklı bakış açıları getirmede Apple'ı cesaretlendirdi.Yani giriş seviyesi Android cihazların bile dahili hafızalarının 256 GB'ye dayandığı,orta-orta üstte 512 GB'leri gördüğümüz bir ortamda bin pardon dokuzyüz doksan dokuz dolara 128 GB ürün satmak ciddi başarıdır.Ram'in önemi yok Android'in 2 GB ile yapamadığını Apple 1 GB ile yaparcılar,iPhone 6S daha uzun destek görür iken 6'nın daha kısa zamanda feda edilmesini de anlamadılar ki iPhone 15-15 Plus'un 6 GB Ram'i yeni yazılım özelliklerine yetmez denilerek Apple tarihinin en kısa zamanda eskitilen telefonları olarak tarihe geçtiler :) Şimdi de Pro modellere 8 GB Ram yeterciler türeyecek,acaba Apple onlar için ne zaman 8 GB Ram yetmiyor,kusura bakmayın diyecek.O yüzden kimse kusura bakmasın 1500 dolarlık telefonun 150 dolarlık telefonlarla bazı donanımlarda benzeşmesini kimse mantıken açıklayamaz :)
    Akıllı telefon piyasası artık kan ağlamaya başlayan bir piyasadır. Hiçbir üreticiden gerçek manada yeni bir şey görmüyoruz ve muhtemelen görmemeye de devam edeceğiz. Sürdürülebilirlik ve çevreci olmak gibi kavramlarla milleti yiğiyorsunuz, bari akıllı telefonları da 2 yılda bir çıkarın da, biraz samimi olduğunuza inanalım
    Aynısını Amerika, New York içinde söyleyebilirim. New York'takiler kırık ekranlı telefon kullanıyorlar, üstelik maaşları yıllık $100K-$150K dolar. Ben de 8 yıldır Amerika'dayım. Bunca zaman bir tane S10 plus aldım ikinci el ve 5 yıl kullandım. 5 aydır da ikinci el S23 kullanıyorum $400 dolara aldım.

Bir de şu var ki bizim insanımız iphone 16 olsun diğer telefonlar olsun yeni gelen özelliklerin ne işe yarayacağını ya da nasıl kullanılacağını bilmiyor. WiFi 7 modülü olunca telefon yolda giderken internete daha hızlı bağlanacak sanan milyonlarca 20 yaş altı insanımız var! Ya da gece çekim yaparken gece modunu seçmeden gece fotosu çektiğini sanan insanlarla dolu ülkemiz. en az 10 milyon insanımız bu telefonlara sahip olsa bile default ayar ne geliyorsa öyle kullanıyor bu yüzden de ha iphone 12 ha iphone 16, arada bir fark kalmıyor. Şuan şu forum kullanıcıları da dahil olmak üzere kontrol etsek görürüz ki 144 Hz monitör alan insanlarımız aslında default 60 Hz de kullanmaktalar, ayarlardan 144 Hz'i seçmeyi bilmeyen 15 milyon insanımız var en az!

Yani bu ülke insanı kaynakları kullanmayı bilmiyor ama sürekli yeni kaynak istiyorlar. Birilerinin onlara sorunun kendilerinde olduğunu söylemesi gerek.

Muharrem İnce denedi, başına neler geldi gördük.

Yazık ki halkın cahilliği ülkemize aşırı şekilde zarar veriyor artık.
  • Geçen sene 14 serisine göre hiçbir şey değişmedi demiştik ama geçen sene bu senenin getir götürünü yapar anca. Deklanşörlü iphone 15 bildiğin bu Devasa ekranlı iPhone 16 Pro Max tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı 

• Apple bu seneki tek yeniliği Tandem Oled ekrana sahip M4 iPad Pro’su.
  • Alım gücü sebebiyle dünyada satışı en düşük ülkelerden biri Türkiye ama Türkçe yorumlarda sürekli bir beğenmemezlik sürekli bir memnuniyetsizlik. Arkadaş siz alamıyorsunuz zaten neyin derdini yaşıyorsunuz elin Amerikalısı Avrupalısı gayet beğeniyor ve bu hafta tek maaşlarıyla siparişi geçecekler bile.

• joven kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, ama o ciddi bir yenilik elinize İpad pro m4 oled’i aldıysanız dediğimi anlarsınız. İnceliği beni büyüledi nerdeyse sırf o yüzden almak istedim ancak kumlu ekran sorunu vardı neyse…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 9 Eylül 2024; 21:41:41 >
  • Elma kullanıcısına yanıt

İphone 15 pro çıktığı günden beri kullanıyorum. Yarım saattir sunumu izliyorum gerçekten 16 pro'ya geçmek için bir sebep arıyorum ama hiçbir sebep bulamadım. Kimsenin farkı anlayamacağı kadar işlemci hızını yükseltip deklanşör eklemenin dünyada kimseyi memnun edeceğini zannetmiyorum. Bu değişikliklerden memnun olanlar ancak aldığı ürünün özellikleri ve teknik donanımıyla ilgilenmeyen sadece ismine odaklanan kesimdir. Daha eski bir modelden 16 pro'ya geçecekler için mantıklı bir seçim tabi ki ama 15 pro kullanan insanlar için yeni model para ziyanı resmen.

Hee valla doğru bende 12 pro var beğenmemek için elimden geleni yapıyorum ama çok iyi be yapıyo adamlar
  • Seneye 12GB ram 17 çıkartırlar ve iphone 14p leri çöp ettikleri gibi 15 ve 16 serisinide çöp edip unuturlar. 17 serisine kadar 14pm ile yola devam
  • Iyi iyi bu ciksin yayilsin seneye subat mart gibi 14 alirim bende.Ohoo 2 onceki nesil bile bana yeterde artar bile.
  • MKA64 M kullanıcısına yanıt

8 gb ram 17 serisinde de devam eder. Yapay zeka muhabbeti de Siri gibi olacak 1 2 gün hevesle deneyip yüzüne bakmayacak insanlar boş muhabbet

• blackman123 B kullanıcısına yanıt

13 bile 3 4 sene çok rahat sıkıntısız götürür.

tek maaş bile değil belki de
  • Noldu simdi zam geldi mi telefonlara ? İphone 13 mesela zam geldi mi ?
  • Rampage kullanıcısına yanıt
    15e zaten 14 prodan gecmediysen boyle dusunmen normal
  • O zaman kasımda 1tb 16 pro max 1450 dolardan alabilim uçak parası lazım 2 ay daha bekleyeceğim
  • gerçekten baydı artık 25x zoom nedir ya rakiplerin 100x zoom yapıyor. bir ay fotoğrafı bile çekemiyorsun…
  • Clickbait başlık atmasanız olmayacak değil mi? 0,2” fark var altı üstü.
  • 15 pro maxten 16 pro maxed denklanşör almak için 30 bin üste mi vereceğim şimdi 🤣

Dostum sen avrupaya gerçekten gitmemişsin ya da günü birlik falan sanırım. 8 senedir yoğunlukla UK'de yaşıyorum işim gereği neredeyse günde 1000 kişiden fazla adam görüyorum bana 1000 kişiden kaçınca iP15 Pm var diye sorarsan %20'si veya belki %25'i şeklinde oranlama yaparım.

Buradakiler 100 pound için birbirini vurur. Kimse kimseye 1 kuruş fazla falan vermiyor burada. Paralarını arabalara, evlere ve tatillere saklıyorlar. Kısacası zevklerine düşkünler ancak bu şekilde değil. Her sene yeni telefon almaya koşan falan da yok, Türkiyede satış oranları UK'den yüksek ihtimal fazladır.

• DelikanliCekirge kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.