Apple iPhone 15 / iPhone 15 Plus [ANA KONU] (15. sayfa)

-
-
-
Dün akşam iş çıkışı Vatan Bilgisayardan iPhone 15 Plus alarak aranıza katıldım. Ellerinde 1 tane 128lik, 2 tane de siyah ve yeşil 256lık vardı. Siyah 256 olanı aldım.
Elimdeki iPhone XR 64GB'ı buyback kapsamında 9.800₺ civarında saydılar. 3.000₺ de ek ödeme verdiler. Kabaca benim 5 yıllık telefona 13.000₺ verdiler. Kendim satmakla uğraşsam bu fiyata gitmezdi.
İlk başta beni telefonu iPhone 11 sanıp ona göre fiyat verdiler. iPhone 11 64 GB ile gitseydim 15+3=18 bin lira indirim olacaktı. Israrla XR için bu kadar fiyat kimse vermez dedikten sonra kontrol edip hatalarını anladılar
Geri kalan 48.000₺ için anlaşmalı bankaları üzerinden 3 taksit yapılırsa 17.250₺ x 3 = 51.750₺ oluyordu. Bana fazla geldi faiz oranı, tek çekimle hallettik.
Yeni telefonunum çok güzel olduğunu söylememe gerek yoktur heralde :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofLee34 -- 30 Eylül 2023; 10:37:55 >
-
Öncelikle hayırlı olsun, Vatan’da işleyiş nasıl oluyor? Direkt mağazada cihaza bir fiyat biçip sizden teslim alıp yeni cihaz mı satıyorlar? Ben de buyback kampanyalarını düşünmüyor değilim ama sürecin işleyişi hakkında detay öğrenmem gerek açıkçası.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende aynı şeyi söyledim zaten
-
Hepsiburada beklediğimin üstünde bir performansla sadece 1 gün gecikmeyle ama sabah erkenden getirdi telefonu. Haklarını teslim edeyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GSMArena’nın incelemesi çıktı. Ek bilgi olarak kendi verilerine göre her kadar doğruluğu tartışılır olsa da cihazda 10 bit panel olabileceğini belirtmişler. Tabi bu panel FRC destekli mi yoksa gerçek 10 bit mi o konuya değinilmemiş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar dün eşime 256 siyah düz 15 aldik.. sabah şarj dan çıkardı 8 de.. suanda yüzde 60 şarj kaldı diyor. üstelik standart kullanıcı arka planda uygulama bırakmaz sürekli telefonla uğraşmaz ama sarji çok hızlı gidiyor.
bu normal mi ? 5 saate bu kadar hızlı gitmesi
Sabah 8 de 92 civarıydı sanırım yüzde. Şimdi 73. Ben az kullandım sabah 8 den bu yana.
Sabah 10.10’da %100 şarj. Şuanda kalan %70 kullanım süresi 3 saat 15 dk.
Hocam arka planda uygulama yenileme açıksa kapatın. Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenile bölümüne girin. Açık ise kapalı yapın. Buna ek olarak Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Analiz ve İyileştirmeler > iPhone Analizini Paylaş açık ise kapatın.
Ekstra olarak eğer kullanımın büyük kısmı ev/iş ortamında ve Wi-Fi ağına bağlı olarak geçiyorsa şebekeyi kapatın. Uçak modunda kullanın ve VoWiFi servisini aktif edin. Neredeyse yarı yarıya yakın sürelerde fark olur. Ben bu şekilde kullanıyorum ve pil süresinde ciddi seviyede artış oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
iPhone 15 az önce geldi, 14 Pro Spigen ekran koruyucu taktım ancak kenarlar hep hava almış gibi kaldı sanırım kavisten dolayı tam oturmuyor. 1000 tl de vermek istemiyorum spigen e var mı çözümü olan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sorunlu A16 bionic işlemciye hoş geldiniz. Isınma da oluyor derseniz 14 Pro ve Pro Max'i aynen kopyalayıp yapıştırmışlar demektir.
-
Kurulum sonrası telefonda yeniden indeksleme yapılıyor. Tüm dosya dizinleri, fotolar, dosyalar vs. işlenmesi sebebiyle ilk günlerde biraz fazla şarj gidiyor olabilir. 1 hafta içerisinde düzeleceğini umut ediyorum.
Arka planda yenileme açıksa o da ekstradan pil süresine ve veri kullanımına etkisi olabilir.
-
Öncelikle istediğim modeli belirtip ellerinde var mı diye sordum. Sonrasında elimdeki telefonu gösterip buyback kapsamında ne kadara alacaklarını sordum. Kılıfından çıkartıp 1 dakikalık genel bir inceleme yaptılar. Vida yerlerine bakıp açılmış mı diye inceliyorlar, kasada ezik darbe var mı diye yüzeysel bakıyorlar. Sonrasında hemen sisteme telefon bilgilerini girip fiyat teklifini sundular. Kabul etmemin ardından eski telefonun üzerindeki ekran filmini de çıkarıp ekranda kılcal çizikler var dediler. Onu da sisteme girdiler ama teklif değişmedi.
Kabul ediyorum dedikten sonra whatsapp, icloud, vs yedeklemeleri yaptım son defa. Eğer vaktin varsa aldıktan sonra da iphonelar arası aktarım yapabilirsin satıcının yanında, ama biraz vakit alır. Ben eve gittikten sonra kurulumu iCloud yedeği üzerinden yaptım.
Telefon satışı için sözleşme imzalatıyorlar, sonra onu da satın alma aşamasında indirim kuponu gibi gösteriyorlar. İndirimli fiyattan ödemeyi yapıp çıkıyorsun.
Eski telefonda da iPhone'u bul özelliğini kapattıktan sonra senin yanında sıfırlıyorlar. Sim kartını sana teslim edip eski telefonu alıyorlar.
-
-
arka planda yenileme kapalı hocam. muhtemelen yeni cihaz birkaç güncelleme ile çözülür diye umuyorum
Valla hocam 15 pro serisinde iphonedo kanalında ısınma sorunu olduğunu söylemişti sanırım. yani yeni işlemcilerde de bu sorun olabilir belkide.
ama benim takıldığım nokta standart kullanıcı sadece fotoğraf çekip ara sıra sosyal medyaya giren bir kullanıcıda bile şarjın bu kadar hızlı gitmesi oldu.
umarım güncelleme ile çözülen meselelerdir
çok teşekkür ederim hocam bilgilendirme için. bu ayarlamaları yapıyorum hemen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X