|
Bildirim
Valla 12-13 yıldır ios kullanıyorum. Hala da android beni cezbetmiyor. İnsanların bıktığı da yok. Tam tersine daha da artıyor appleciler. Telefonun şekline bakıp telefon almanın da mantığı yok, alan direkt kılıf kullanıyor zaten. Kullanışlılık dersen, ios da android de aynı. Eskiden film atıyoruz, müzik atıyoruz diyenler bile artık yapmıyor bu işleri. Daha sayılacak çok şey var ama uzatmaya gerek yok. Senin androide geçme isteme sebebini merak ettim ama. Androidin seni cezbetme sebeplerini yazarsan sevinirim. Belki gözümüzden kaçan bir şeyler vardır.
|
Beklenen değişimler M12+ ekrandan > M14 ekran 2260 nits den > 2500 nits 8 bit panel (dolby vision 10 bit e çıkartıyor) > native 10 bit panel 4441 mAh pilden > 4700 e yakın LPDDR5 ram den > LPDDR5X X70 modem > X75 modem x3 telephoto kameradan > x5 telephoto 25W hızlı şarjdan > 40W 15W kablosuzdan > 20W magsafe N3B den üretim bandı > N3E 8 gb ram den > 12 gb non-SME > SME aktif Anti reflektif ekran Metal plaka kaplı pil kaçı olur olmaz muamma |
Telefona çok para vermeyi mantıklı bulan biri değilim.Apple tecrübemde en son 7 idi.X3 pro kırılınca hadi iPhone 15 alayım dedim(Hanıma da 15 pro max aldık.Kendisi apple fanı mutlu, lakin yanına s24 ultra yı koydum benim tadım kaçtı.)Hiç memnun değilim.Günlük kullanımda kamera harici hiç bir artısı olmadı bana, üstüne üstlük batarya performansı ve şarj süresi de tam tersi negatif olarak yansıdı ki ben Kıbrıs’ta yaşıyorum android flag ship ler ile aynı fiyat iPhone lar öyle Türkiye’deki gibi fiyat farkı da yok lakin ona rağmen bile tercih etmem bir daha.Kısaca benim, aynı konforda bir poco cihazda yapamayıp iPhone da yapabildiğim hiç birşey olmadı. Ha bu arada asıl fiyasko Apple Watch.Her gün şarja takmak zorunda kalıyorum İPad rakipsiz, MacBook kullanım tarzına bağlı olarak ekstra özellikler sağlayabiliyor bunlar tercih edilebilir lakin iPhone ve Watch kesinlikle rakiplerine göre hiç bir artı sağlayamıyor. |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Androidin gereksiz özelleştirmelerinden başka neyi cezbetmiş merak ettim size rahat batmış olabilir, androiddeki dandiklikler ile yüzleşince ağlayarak geri dönersiniz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 18 Temmuz 2024; 22:53:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple müzik ücretli beta uygulamami indirek bide ayrı kardeşim tasarim yıllardır aynı alismissiniz degisik gormemeye tabi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Beklenen değişimler M12+ ekrandan > M14 ekran 2260 nits den > 2500 nits 8 bit panel (dolby vision 10 bit e çıkartıyor) > native 10 bit panel 4441 mAh pilden > 4700 e yakın LPDDR5 ram den > LPDDR5X X70 modem > X75 modem x3 telephoto kameradan > x5 telephoto 25W hızlı şarjdan > 40W 15W kablosuzdan > 20W magsafe N3B den üretim bandı > N3E 8 gb ram den > 12 gb non-SME > SME aktif Anti reflektif ekran Metal plaka kaplı pil kaçı olur olmaz muamma |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Listeniz epey uzun olmuş hadi hayırlısı diyelim. |
Haklısınız boyutta bir nebze değişim olacaktır.İPhone 10 benzer bir kamera tasarımı tabi sızıntılar nederece doğrudur. |
şuana kadar tüm sızdırılan bilgilerin derlemesi tabi her sızdırılan şey doğru olmuyor ya da pahalı olabileceği için vazgeçilebiliyor, zira 16 pro max için 100 $ daha pahalı olacağı yine gündemde |
Bencede fiyat artacak gibi duruyor.Mesela Fold 6 hafızam yanıltmıyorsa fold 5 göre 200$ daha pahalı çıktı. |
Tasarım değişikliği yapmadığı sürece insanlar aynı görünen ama daha ucuz bir önceki seriyi tercih eder normal. 14 de 15 de yeterince hızlı zaten. |
Ne yazsam ikna olmayacaksınız sanırım, çünkü o kadar yıl kullanmışsınız androide böyle dersiniz. 12-13 yıllık Android yok ki artık , beni böyle düşünmeye etki eden küçük şeyler ios klavyesi berbat swiftkey klavye ios ta stabil değil ios kendi klavyesinde yazarken çok kötü uygulamaların önbelleği temizleme gibi bir durum yok uygulama şiştikçe şişiyor kapladığı alan uygulamayı silip tekrardan kurmaktan başka çare yok s22 ultra kullandım hiç bir problem yaşamadım iphone dan çok daha memnundum cihazdan tekrardan s24 ultraya geçmeyi düşünüyorum |