Şimdi Ara

Apple, iPhone 15 serisini satmakta zorlanıyor: Önceki modeller revaçta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, iPhone 15 serisini satmakta zorlanıyor: Önceki modeller revaçta
    Apple'ın iPhone 16 serisin tanıtmasına birkaç ay kala ortaya çıkan bir veri, şirketin iPhone 15 serisini satmakta zorlandığını gösteriyor. Dolayısıyla Apple, elindeki iPhone 15 stoğunu eritmekte zorlanabilir.

Yeni modellerin payı %79'dan %67'e geriledi

Apple, iPhone 15 serisini satmakta zorlanıyor: Önceki modeller revaçta
    Geçtiğimiz seneyle kıyaslandığında iPhone 15 serisinin toplam iPhone satışlarındaki payının düşüş gösterdiği görülüyor. Geçtiğimiz sene Haziran ayında iPhone 14 serisi, toplam iPhone satışlarının %79'unu oluştururken, bu sene aynı dönemde iPhone 15 serisi toplam satışların %67'sini oluşturabilidi. Özellikle Pro olmayan modellerdeki düşüş dikkat çekici. Apple'ın bu düşüşü iPhone 14 ve iPhone 13 ile telafi ettiği görülüyor. Bu noktada tek istisnanın iPhone 15 Pro Max olduğu görülüyor. 15 Pro Max ile gelen tetraprizma periskop kameranın, bu modele olan ilgiyi artırdığı tahmin ediliyor.

Ayrıca Bkz.M5 MacBook Pro, yeni kompakt kamera modülüyle daha ince çerçeveli olabilir

Normal iPhone 15 modellerinin önceki modellere göre çok fazla yenilik ortaya koyamaması bu düşüşün en büyük sebeplerinden beri. Müşterilerin, iPhone 16 ile gelecek üretken yapay zeka özellikleri nedeniyle iPhone 15'e olan ilgisinin düşmesi de önemli bir etken olarak görünüyor.

Analistler iPhone 16 serisinden yüksek satış performansı beklemese de, Apple'ın tedarikçilerine 2024 için 90 milyon adet üretim yapmalarını söylediği ve dört modele yönelik yüksek talep öngördüğü bildiriliyor. iPhone 16 Pro'nun, iPhone 16 Pro Max ile aynı tetraprizma periskop kamerayla gelecek olmasının, 16 Pro'ya olan talebi bir miktar arttırabileceği belirtiliyor.

Kaynak:https://cirpapple.substack.com/p/newest-iphones-continue-to-underperform

• Valla 12-13 yıldır ios kullanıyorum. Hala da android beni cezbetmiyor. İnsanların bıktığı da yok. Tam tersine daha da artıyor appleciler. Telefonun şekline bakıp telefon almanın da mantığı yok, alan direkt kılıf kullanıyor zaten. Kullanışlılık dersen, ios da android de aynı. Eskiden film atıyoruz, müzik atıyoruz diyenler bile artık yapmıyor bu işleri. Daha sayılacak çok şey var ama uzatmaya gerek yok. Senin androide geçme isteme sebebini merak ettim ama. Androidin seni cezbetme sebeplerini yazarsan sevinirim. Belki gözümüzden kaçan bir şeyler vardır.

Beklenen değişimler

M12+ ekrandan > M14 ekran

2260 nits den > 2500 nits

8 bit panel (dolby vision 10 bit e çıkartıyor) > native 10 bit panel

4441 mAh pilden > 4700 e yakın

LPDDR5 ram den > LPDDR5X

X70 modem > X75 modem

x3 telephoto kameradan > x5 telephoto

25W hızlı şarjdan > 40W

15W kablosuzdan > 20W magsafe

N3B den üretim bandı > N3E

8 gb ram den > 12 gb

non-SME > SME aktif

Anti reflektif ekran

Metal plaka kaplı pil

kaçı olur olmaz muamma

Telefona çok para vermeyi mantıklı bulan biri değilim.Apple tecrübemde en son 7 idi.X3 pro kırılınca hadi iPhone 15 alayım dedim(Hanıma da 15 pro max aldık.Kendisi apple fanı mutlu, lakin yanına s24 ultra yı koydum benim tadım kaçtı.)Hiç memnun değilim.Günlük kullanımda kamera harici hiç bir artısı olmadı bana, üstüne üstlük batarya performansı ve şarj süresi de tam tersi negatif olarak yansıdı ki ben Kıbrıs’ta yaşıyorum android flag ship ler ile aynı fiyat iPhone lar öyle Türkiye’deki gibi fiyat farkı da yok lakin ona rağmen bile tercih etmem bir daha.Kısaca benim, aynı konforda bir poco cihazda yapamayıp iPhone da yapabildiğim hiç birşey olmadı.

Ha bu arada asıl fiyasko Apple Watch.Her gün şarja takmak zorunda kalıyorum  

İPad rakipsiz, MacBook kullanım tarzına bağlı olarak ekstra özellikler sağlayabiliyor bunlar tercih edilebilir lakin iPhone ve Watch kesinlikle rakiplerine göre hiç bir artı sağlayamıyor.

• Aaa büyük süpriz

• Apple bu sene işi bence daha zor geçen seneye göre özellikle kasa tasarımı titanyum çerçeve ile durumu bir nebze kurtarmıştı.Bu sene kasa tasarımında 15pro serisine göre 16pro ayrıştıracak ne tür bir değişime gidecek.

• Adamlar tanıttıkları yeni IOS sürümüyle resmen 15 Pro öncesini çöp ettiler. Millet aferin deyip bir de alsın mı!

• joven kullanıcısına yanıt
    Kasa büyüyecek hocam. O da 0.2 inç. Apple düz serilerde düşüşü gördüğü için düz serilerin kamera tasarımını da değiştiriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halbuki en iyi serisi. En büyük değişim 15 serisi ile oldu özellikle pro modellerde. Usb type-c, 8 GB ram yükseltmesi, ince ve gelişmiş ekran, geliştirilmiş kameralar vs. vs.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şahsi olarak insanlar iPhone dan bıktı tek düz bir telefon kendim 14 pm kullanıyorum Android amiral gemileri çok daha keyifli ve güzel doydular artık ben doydum Android geçmeyi planlıyorum iPhone ikinci el değerini korumaktan başka hiç bir işe yaramıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu fiyata 60 hz kasan ekran sunarsa tabi satamaz

• DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Sakın geçme.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Valla 12-13 yıldır ios kullanıyorum. Hala da android beni cezbetmiyor. İnsanların bıktığı da yok. Tam tersine daha da artıyor appleciler. Telefonun şekline bakıp telefon almanın da mantığı yok, alan direkt kılıf kullanıyor zaten. Kullanışlılık dersen, ios da android de aynı. Eskiden film atıyoruz, müzik atıyoruz diyenler bile artık yapmıyor bu işleri. Daha sayılacak çok şey var ama uzatmaya gerek yok. Senin androide geçme isteme sebebini merak ettim ama. Androidin seni cezbetme sebeplerini yazarsan sevinirim. Belki gözümüzden kaçan bir şeyler vardır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Androidin gereksiz özelleştirmelerinden başka neyi cezbetmiş merak ettim size rahat batmış olabilir, androiddeki dandiklikler ile yüzleşince ağlayarak geri dönersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 18 Temmuz 2024; 22:53:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

Apple müzik ücretli beta uygulamami indirek bide ayrı kardeşim tasarim yıllardır aynı alismissiniz degisik gormemeye tabi

Beklenen değişimler

M12+ ekrandan > M14 ekran

2260 nits den > 2500 nits

8 bit panel (dolby vision 10 bit e çıkartıyor) > native 10 bit panel

4441 mAh pilden > 4700 e yakın

LPDDR5 ram den > LPDDR5X

X70 modem > X75 modem

x3 telephoto kameradan > x5 telephoto

25W hızlı şarjdan > 40W

15W kablosuzdan > 20W magsafe

N3B den üretim bandı > N3E

8 gb ram den > 12 gb

non-SME > SME aktif

Anti reflektif ekran

Metal plaka kaplı pil

kaçı olur olmaz muamma

• Yenilik çok az olduğu için normaldir.

• darkthepro D kullanıcısına yanıt

Listeniz epey uzun olmuş hadi hayırlısı diyelim.

• ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

Haklısınız boyutta bir nebze değişim olacaktır.İPhone 10 benzer bir kamera tasarımı tabi sızıntılar nederece doğrudur.

şuana kadar tüm sızdırılan bilgilerin derlemesi tabi her sızdırılan şey doğru olmuyor ya da pahalı olabileceği için vazgeçilebiliyor, zira 16 pro max için 100 $ daha pahalı olacağı yine gündemde

• darkthepro D kullanıcısına yanıt

Bencede fiyat artacak gibi duruyor.Mesela Fold 6 hafızam yanıltmıyorsa fold 5 göre 200$ daha pahalı çıktı.

• Tasarım değişikliği yapmadığı sürece insanlar aynı görünen ama daha ucuz bir önceki seriyi tercih eder normal.

14 de 15 de yeterince hızlı zaten.

• Esxici E kullanıcısına yanıt

Ne yazsam ikna olmayacaksınız sanırım, çünkü o kadar yıl kullanmışsınız androide böyle dersiniz. 12-13 yıllık Android yok ki artık , beni böyle düşünmeye etki eden küçük şeyler ios klavyesi berbat swiftkey klavye ios ta stabil değil ios kendi klavyesinde yazarken çok kötü

uygulamaların önbelleği temizleme gibi bir durum yok uygulama şiştikçe şişiyor kapladığı alan uygulamayı silip tekrardan kurmaktan başka çare yok s22 ultra kullandım

hiç bir problem yaşamadım iphone dan çok daha memnundum cihazdan

tekrardan s24 ultraya geçmeyi düşünüyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.