Şimdi Ara

Apple, iPhone 7 modelinde 3.5mm jack bağlantısından vazgeçebilir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
2.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • isde o zaman appledan vazgecerim 1mm icin cok gereksiz bir adım cunku iphonelar gitgide kücülmüyor aksine büyüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Hocam oncelikle size tesekkuru bir borc bilirim neden derseniz makul ve mantikli bir apple tartismasi yapabilecegim birisini uzun zamandir goremiyordum bunu bana sundugunuz icin tesekkur ederim

Evet dediklerinize katiliyorum ve bahsettiginiz gibi bir ultrabook u ornek vermek isterim acer aspire s7 393
    Bu cihaz windows ultrabooklar arasinda macbook ile incelik ve estetik bakimindan bence yarisacak cihazdir

Simdi gelelim port olayina dediginiz gibi her uygulamaya hitap eden macbook var ancak apple iki tarafa da birer usb type c koyamaz miydi boylece sarj kablosunu istediginiz tarafa takardiniz ve diger portu da usb bellek icin kullanirdiniz cunku usb type c bellekler cikmaya basladi cift uclu olarak ki yakinda usb type c baglantili harici diskler cikacaktir

Iki tarafta usb type c baglantili en yakin cihaz olarak size chromebook pixel in yeni jenerasyonunu gosterebilirim

Evet yigidi oldurur hakkini asla yemem apple urun kullandim ipod un farkli versiyonlarini kullandim ve sunu soylemem lazim eger pc dunyasina mac ile baslasam su anda laptop olarak macbook pro kullanirdim cunku estetik cihazlar

Ancak kisitlamalari, nispeten yuksek fiyatlari ve windows hele benim gibi linux a alismis onunla yogrulmus birisi olarak su saatten sonra mac iphone ipad kullanamam cunku ozellestirme muazzam seviyede kisitli

Ayrica belirteyim ki isim sebebiyle bir onceki nesil mac pro ve macbook proyu yillarca kullandim ve final cut ile cektigimi inanin bir ben bilirim ki ofistekiler bile isyan edip bootcamp ile windows da kurduk mac pro ya ve edius kullandik ki o zaman da mac pro nun hicbir anlami kalmadi

• Erik Lehnsherr kullanıcısına yanıt
    Portların ucu bucağı yok ki. USB, Thunderbolt, HDMI, Gigabit Internet, SD kart yuvası... Kimisi birini kullanıp diğerini gereksiz bulacak, kimisi 4 tane USB portuna ihtiyaç duyacak, kimisi hiçbirini kullanmayacak. O yüzden herkesin kendine göre ayrı satılan aksesuar satın alması daha mantıklı geliyor. Üstelik bu portların olduğu Macbook serileri(Air/Pro) var.

Apple burada bence kablosuza teşvikte yapmış olabileceğini düşünüyorum. Mesela; İnternete bağlanmak için Wi-Fi kullanılıyor. Mouse ve keyboarda bağlanmak için bluetooth kullanılıyor. Apple cihazları arasındaki dosya transferi AirDrop sayesinde yapılabiliyor. Apple TV'ye görüntü aktarımı AirPlay sayesinde yapılabiliyor. Depolama iCloud sayesinde bulut üzerinden yapılabiliyor. Apple zaten hali hazırda kendi kablosuz dünyasını kurmuş bulunmakta. Bunca şey kablosuz yapılabiliyorken neden diğer şeyler yapılamasın ki? Mesela harici ekipmanları ele alırsak; AirPrint destekli yazıcılarda kablosuz yazdırma yapılabiliyor. Hoparlörlerlere, oyun kontrolcülerine bluetoothla bağlanılabiliyor. Kablosuz harici bellek sürücülerde var.

Bu durumlara bakacak olursak; Evet, kablosuz kullanmak istemeyen birisi aksesuar için para ödemesi hiçte abes gibi durmuyor. Çünkü cihazı şarj etmek dışında hiçbir şekilde kabloya ihtiyacınız dahi olmayabilir.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    hocam evet kablosuz dünya iyidir ancak ben her zaman fiziksel olarak bağlanan cihazları tercih ederim tabikide apple da buna yönelik ürünleri var

ama asıl sorun işte bu konunun ana başlama noktası yeni iphone da 3.5 mm jack kalkar mı eğer bunu yaparsa ve şarj ve kulaklık için aynı port kullanılırsa bu facia olur bence çünkü hiçbir zaman bluetooth ile aktarılan ses kalitesi kablo ile aktarılanla bir olmaz

şahsen benim de bluetooth kulaklıklarım var ama şarj etmesi bir dert şarjı bitti bir dert ses kalitesi ayrı bir dert

işte asıl sorun da burada başlıyor biraz da insanlar kablosuz bağlantılara çok bağlanıyorlar misal herkes diyor ya cloud var ne gerek var dahili hafızanın çok olmasına veya android dünyasında samsung un son saçmalamaları gibi micro sd girişini kaldırması

tamam herkes kullanmıyor olabilir ama bazı insanlar müziklerinin ellerinin altında olmasını istiyorlar çünkü online sistemlere bel bağlamak istemiyorlar tamamen

örneğin iphone de hiç fm radyo olmadı ama samsung olmasına rağmen amiral gemi cihazlarında ilk olarak galaxy s4 ile fm radyoyu kaldırdı ve bence en büyük hata silsilesini başlattı

açıklamaları herkesin artık online radyo dinliyor olduğu idi evet böyle olabilir ama internetin her yerde yeterli hızda çekmediğini ve online radyonun inanılmaz bir veri ve şarj düşmanı olduğunu düşündüğümüzde (dolaşımda kullanırken ciddi anlamda şarjı emiyor) fm radyo hala rakipsiz

işte sorun da bu zaten firmalar genele bakarak karar veriyorlar ve bu yüzden daha fazla kar amacı güderek hep bir önceki cihazlarından özellik kısıyorlar bu yeri geliyor bir önceki cihazda olan bir özellik oluyor veya batarya kapasitesi oluyor

sonrada çıkıp batarya şu kadar hızlı şarj oluyor bir önceki nesile göre deniyor eee tabiki daha hızlı şarj olacak şarj teknolojisi ilerliyor ve sen daha düşük kapasiteli batarya koyuyorsun (burada apple samsung ve bunu yapan tüm firmaları eleştiriyorum)

port olayına gelirsek şahsım ve benim gibi teknoloji sevdalısı insanlar adına konuşmam gerekise önceki mesajımda size acer aspire s7 örneğini verdim bakın bu cihaz super hafif ultrabook lardan birisi ve üzerinde iki tane usb 3.0 portu, hdmi portu (tam boyutlu micro değil), şarj girişi ve acer connector port u var

bu cihaz 13.3 inç kalınlığı 0.5 inç genişliği 12.7 inç derinliği 8.8 inç ağırlığı 2.87 lbs bataryası da 47 wh

şimdi macbook a gelelim 12 inç evet ekran daha ufak ama kalınlık 0.14 ile 0.51 inç arasında değişiyor ki en ince yeri en önceki kısmı olduğundan genel gövde 0.5 inç kalınlıkta ortalama olarak genişliği 11.04 inç derinliği ise 7.74 inç ağırlığı 2.03 lbs batarya kapasitesi ise 39.7 wh

yani bunlara baktığımızda acer ağırlık olarak 0.84 lbs daha ağır ki bu da 381 gram demek evet acer daha büyük yüzey alanı olarak ama batarya kapasitesi çok daha fazla teknik özellikleri aynı ve çok ama çok sayıda daha fazla porta sahip

demem o ki apple istese ikinci usb type c portunu güzelce koyardı cihazın diğer tarafına ama tek istediği insanları kendine muhtaç bırakmak asıl kapitalizm budur işte ne yazık ki ve bunun ne yazık ki teknolojik gelişim ile savunulacak bir yanı yoktur benim kendi görüşümce çünkü bir firma ileri gideceğine veya birşeyi yapabilecekken yapmıyor ise o firma kapitalizmi müşterilerini sağmak için kullanıyordur ne yazık ki

• Apple iyice şerefsiz olmaya başladı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönüştürücü denen bişey var yine millet istediği kulaklığı kullanır fakat eskiden 3.5 mm girişi olmayan şarj yeriyle kulaklık girişi aynı olan telefonlar kullanmış biri olarak söylüyorum bu olay saçmalığın daniskası telefonu şarj ederken müzik dinleyemiyorsunuz apple girişi ayrı mı yapar yoksa aynı giriş mi kullanılır onu bilmiyorum tabi ama her türlü kötü yani note 3 kullanıyorum 2 yıl önce çıkmış telefon her işimi halledebiliyorum bi de millet 3500 liraya 4000 liraya telefon alıyor daha flash bellek bağlayamıyor ve daha bir sürü saçmalıkla uğraşıyor apple milleti iyi söğüşlüyor ama çok devlerin batışını izledik böyle milleti salak yerine koymaya devam ederse sonu kötü olur.

• apple zengin kitleye hitap eder. öyle fanboyluk falan bilmemde, dışarı çarşıya bi çıkarsınız bmw'sinden inen ve elinde i6s'i olan birini görürsünüz olay odur işte.
  • şarj girişine kulaklık uygulamak olmaz.kulaklık kullanırken telefonu şarj edemez veya bilgisayara bağlayamaz.2.5mm port daha kulanışlı olabilir.ona göre kulaklık almaya gerek yok,dönüştürücü iş görür.

bence 1mm incelteceğine 500mah pil yükseltsin kalınlık değişmesin.
  • iOS yeni sürümleri berbat ve apple hala düzeltmiş değil. Bu kulaklık olayıda gerçek olursa bardağı taşırır. Blackberryden ibret alsın.

• Okisht kullanıcısına yanıt
    Ederinin birkaç misline kulaklık satarlar artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SERDARbdrm S kullanıcısına yanıt
    İsteseler 3.5 mm audio konektörünü de su geçirmez yapabilirler. Olası bir durumda sadece kontaklar ıslanır, kuruyunca da normale döner. Bu bir bahane olmamalı.

• Apple'ın bu tavrı tamamen bizim suçumuz. 6 nın yeni Çıktığı zamanlarda biz 6s hayalleri kurduk. Haliyle burnu kalktı.
    Hatırlıyorum koskoca MacBook da 1 tane usb port vardı cihazı şarj ederken bişey takamıyordum.

iOS 7 de kilit sesi açmayı kaldırdılar. Sesimizi çıkartmadık. Şimdi de 3.5 mm jack kalkarsa daha iPhone almam. Ufacık deliğin ne zarar-ı var Lazım oluyor işte.

• Kendi ayaklarına sıkacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basteryus

"Böyle bir gelişmenin yaşanması halinde kullanıcıların nasıl bir tepki vereceği de merak konusu."

Tepki mi, ne tepkisi? Tepki ne arar la Apple müşterisinde

Batesmotelpro'nun daha dün yayınladığı şu reklam geldi aklıma

https://www.youtube.com/watch?v=Rs__af61v4Y

Ben böyle güzel bir yorum görmedim valla. helal hocam,güzel tespit

• Dandirik faresine bile 129 lira isteyen apple 3.5mm jacki kaldirirsa kulaklik icin istiycegi fiyati dusunemiyorum.
    Adamlar seve seve kendilerini soyduruyor yok kalem al,yok kulakkik al,yok bilmemnrsi ayri....

• Yalnız şuan bile kaliteli müzik seven , taşınabilir amp kullanan bir çok apple kullanıcısı kulaklıklarını lightning çıkışına bağlıyor . Cihaz üzerinde 3.5 varken bir çok kullanıcı diğer çıkışı kullanıyor ise ses kalitesinde bariz bir fark vardır . Ses kalitesinde güzel bir artış sağlanıp pakete bose , sennheiser vs gibi markaların kulaklıklarını koyarlarsa sırf müzik için android platformundan iosa geçen bir sürü insan olur .

• 2.5 mm portlar da kontakları kuçuk olduğundan olsa gerek tak çıkar omru 3.5 mm olana gore daha kısa.

• Türkiye'deki enayiler sevinmiştir earpods çöpünü paylaşmaktan kurtuldular... 100TL artık 200TL filan olur...

• 1 günü çıkaramayan bir cihazda incelmeye gitmek yerine batarya koyup kalınlaşmaya gitmek gerek. insanlara telefonu ve şarj aletini birlikte taşıyabilmesi için de icat çıkarsınlar bari.

• eski telefonlarda da çok vardı özel konnektörler samsungun incecikti ama aptallıktı

gerçi AB uyarınca şarj adaptörleri değişeceği için duruma uygun bir defacto durum yaratmak lazım sanırım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.