Şimdi Ara

Apple iPhone 8 / iPhone 8 Plus [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.449
Cevap
134
Favori
816.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sony aynısını yıllardan beri yapıyor, ama hiç skandal olmuyor, ona ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Apple sitesinde bu bilgiler eklenmemiş acaba kaynak nedir :) bir arkadasa yardımcı olmaya çalışıyorum da mahcup olmayalım ;) teşekkürler

• KenanK89 kullanıcısına yanıt
    İ7 ile aynı, küçüğünde 2, büyüğünde 3gb.

• 27 ekimde ön siparis verecegim 2 hafta sonra elimde olur almak isteyenler icin merak ettiklerinizi bana yazin ona gore video cekecegim youtube kanalimda olacak

facebook grup https://www.facebook.com/groups/1097387133661856/

youtube kanalim

• quote:

Orijinalden alıntı: Louise Attaque

quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Keşke dediğiniz gibi olsa hocam.

Ama iPhone x, hiç sanmıyorum 5000-5500 civarı olsun.

Daha pahalı olacak görün bak.

Vergi müfettişleri ellerini ovalamaya başladı bile x’e olacak büyük rağbetten dolayı.

Demedi demeyin 256 gb’lik x ülkemizde 7100 tl olacak.

Bende büyük bir hevesle bekliyorum x’in çıkmasını.

3 senedir 6 plus kullanıyorum.

Bu son ios 11 güncellemesinden sonra telefon ağırlaştı.

Soğudum resmen cihazdan.

Telefonu yurtdışından alacağım İngiltere’den.

Tax free indirimi ile birlikte 950 sterlin civarı olacak.

Bu sırada ne hikmetse sterlin de artıp duruyor :)

7000 lira da olmaz hocam abartmayın. Amerika'da 1299 dolara satılan base model Macbook Pro, burada 6299 liraya satılıyor. 1000 dolara satılan IPhone X de telefonlara özel vergilendirmeleri hesaba katarsak en fazla bu Macbook Pro kadar olur.

Fakat Türkiye için her türlü gereksiz şekilde aşırı pahalılaştı telefonlar, bu paralara telefon almak mantıklı değil. Bende de 6s var, batarya sıkıntısı dışında iyi çalışan telefon ios 11 ile kaplumbağaya döndü. Değiştirmeyi düşünüyorum ama IP 8'e bile 4000 lira vermek saçma geliyor.

Bu arada 950 sterlin de güncel kurla 4.500 lira ediyor yaklaşık, İngiltere'den almak yerine bir şekilde Amerika'dan getirtseniz daha iyi olmaz mı? Arada neredeyse 1000 lira oynuyor. Ha sterlin üzerinden para kazanıyorsanız ayrı tabii, ben turist olarak gideceğinizi varsayarak söylüyorum.

Edit:256 gb demişsiniz, onu gözden kaçırmışım. Evet o 7000 lira gibi olabilir

Şubat ayında İngiltere turu satın aldım hocam 11. Ay için.

Bunu da sırf yeni iphone’ye denk getirmek için :) :)

Hem gezmek hem de ticaret.

Ama x’in 11. Ayda çıkacak olması işleri bozdu.

Gittiğimiz zaman ön siparişlerin hepsi satılmış olacağı için, Londra’da kaçtane apple store var bilmiyorum ama ellerinde inşallah x olur.

İngiltere apple store’den satın alsam ön sipariş, daha sonra gittiğimde mağazadan teslim alabilirmiyim onu bilmiyorum.

İngilizce de yok bakalım nasıl halledicez bilmiyorum.

İos 11 Benim 6 plus’ın canına ot tıkadı, pil ömrü azaldı telefon 80’lik dede gibi oldu.

Bugün az kaldı note 8 alacaktım, kendi kendime napıyorsun yahu x alacaksın daha dedim :)

Bu 7100’liralık fiyatı da nerden biliyorum;

Van’da sınır gümrüğünde üniversite arkadaşım memur.

Geçen hafta 2 bavul kaçak iPhone yakalamışlar.

Vergi cezası kesmek için de, apple Türkiye den telefonların vergili vergisiz fiyat listesini istemişler.

Gelen listede yeni iPhone serisinin fiyatları da yazıyormuş.

Bana tek söylediği en pahalı iPhone 7100 lira yazıyordu dedi.

• X, bence geç gelmesinden dolayı kazançtan ziyade kan kaybetti, rakipleri kazanan taraf keşke şu konuyu daha kapsamlı düşünselerdi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone X alacaklar hangi rengini alacak merak ettim? Apple tüm tanıtımlarda Silver olanı kullanmış, yanları gümüş renk olması telefonu daha şık gösteriyor bence, uzay Grisinin yanları da koyu renk olduğu için telefonun detaylarını öldürüyor gibi... İki rengin ön yüzü aynı nasılsa, yıllardır siyah kullanan biri olarak bu sefer Silver tercih edicem sanırım :)
  • İphonedo ufak bir karşılaştırma yapmış

• TaKo kullanıcısına yanıt
    Yukarı kısımdaki çıkıntı olmasa gümüş oalbilirdi lakin yine bütünlük hissi daha yüksek olduğu için siyah ezici olacaktır, zaten bunu apple da bildiği için silvera dikkat çekmek adına daha çok o rengin üzerine gidiyor olmalı.

• charsaf21 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, daha iyisi sizlerin olsun.A1864 ürün kodu .

• Golden Gate kullanıcısına yanıt
    Aynen. Bakalım artık nasıl olacak burada.
  • Ben de kararsızım renk konusunda. Jet Black gibi bir renk çıksaydı hiç düşünmezdim. Renk seçenekleri kısıtlı. Gönlüm siyahtan yana, gördüğüm kadarıyla bütünlük var siyahta. Ama silver rengini elde incelemek gerek. Sizler ne diyorsunuz?
  • iPhone X'de ki kamera cikintisi cok kötü duruyor. Resmen seneye yeni modelle daha iyi olacagim diye bas bas bagriyor. Kamera cikintisi en güzel iPhone 7/Plus'da yapilmisti bence. Ama X'de cok Amatörce duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta8585 -- 24 Eylül 2017; 20:28:16 >
  • Giansello G kullanıcısına yanıt
    Ben 7 plus silver ı çok beğendim, ama birçok insanın sinirini bozan üstteki çıkıntı çok dikkat çekiyor özellikle ekran kapalı ilken kötü bir görüntü sergiliyor, siyahta en azından bu konu biraz dağa gözardı edilebiliyor, ben arka kısım olarak silver ön taraf olarak siyahın daha iyi seçim olduğunu düşünüyorum, bizim işimiz daha çok ön kısımda olduğu için siyah kazanacaktır, x tanıtılmadan önce kahverengi bir renk oluyordu haber fotoğraflarında o renk gelse belki beyaz ön kısma katlanmanın bir manası olabilirdi çünkü güzel bir renge benziyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şahsen telefonun ön kısmının simsiyah olmasından yanayım, açık renk olunca çerçeveleri yüzünden ekran olduğundan daha küçük gözüküyor. iPhone X Silver'da ön kısım ve çıkıntı siyah, yanlar Apple Watch gibi gümüş renk ki en çok hoşuma giden detaylardan biri bu oldu :) Space Gray'de ise yanlar maalesef ki siyah olmuş, keşke iPhone 4 tasarımı yanlar da gümüş renk olsaymış.
  • TaKo kullanıcısına yanıt
    Bende tam tersini düşünüyorum. Yanları gümüş rengi olanı hiç sevmedim. Her yeri siyah olan x çok daha güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 24 Eylül 2017; 20:39:31 >
  • 3 rengindende aldım şuan silver modelini kullanıyorum ekranın yanındaki ince siyah şerit rahatsız edebiliyor siyah modeli biraz daha avantajlı bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Ben şahsen telefonun ön kısmının simsiyah olmasından yanayım, açık renk olunca çerçeveleri yüzünden ekran olduğundan daha küçük gözüküyor. iPhone X Silver'da ön kısım ve çıkıntı siyah, yanlar Apple Watch gibi gümüş renk ki en çok hoşuma giden detaylardan biri bu oldu :) Space Gray'de ise yanlar maalesef ki siyah olmuş, keşke iPhone 4 tasarımı yanlar da gümüş renk olsaymış.

Bence iphone yeni bir renk daha öne sürmeliydi, o konuda büyük handikap yaptılar lakin gelecek yıl bugün konuştuğumuz birçok şeyi düzelteceklerini düşünüyorum bu yıl bir önden aldıracaklarına aldırsınlar seneye yenilik olarak full ekran bir cihaz bile görebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheWhiteGandalf

Hocam siz demekki i6 çıktıktan 1 sene sonra almışsınız. 1 sene sonra daha hızlı olan 6S in çıkması normal. 😁😁 Ama bu sefer X le 8 beraber çıktı sayılır. 2 ay sonra X çıkacak. Performans olarak değil de ekran olarak X in 8 den üstün çıkacağı belli zaten. Hani 6dan 6s e geçerken şekil değişmeyince telefon pek eskimiş gibi gelmiyor 1 sene zaman olsa da ama X tamamen başka telefon olunca bence 8 i direk eskitecek. Paranız varsa bekleyin 8 alın.

Ben de kasa değiştirince telefon alıyorum. iOS 10 performansı iyi olduğu için 6'yı değiştirmedim fakat iOS 11 yorumlarını görünce artık ömrü doldu diye düşünüyorum.

Az önce geekbench testlerine baktım iki telefonun. X'in de aynı işlemciye sahip olduğunu düşünürsek kozmetik dışında bir fark yok gibi. iPhone 8 plus alıp, oyun oynamak için tablet veya konsol almam diyorum artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DFD8C17B -- 24 Eylül 2017; 21:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Louise Attaque

quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Keşke dediğiniz gibi olsa hocam.

Ama iPhone x, hiç sanmıyorum 5000-5500 civarı olsun.

Daha pahalı olacak görün bak.

Vergi müfettişleri ellerini ovalamaya başladı bile x’e olacak büyük rağbetten dolayı.

Demedi demeyin 256 gb’lik x ülkemizde 7100 tl olacak.

Bende büyük bir hevesle bekliyorum x’in çıkmasını.

3 senedir 6 plus kullanıyorum.

Bu son ios 11 güncellemesinden sonra telefon ağırlaştı.

Soğudum resmen cihazdan.

Telefonu yurtdışından alacağım İngiltere’den.

Tax free indirimi ile birlikte 950 sterlin civarı olacak.

Bu sırada ne hikmetse sterlin de artıp duruyor :)

7000 lira da olmaz hocam abartmayın. Amerika'da 1299 dolara satılan base model Macbook Pro, burada 6299 liraya satılıyor. 1000 dolara satılan IPhone X de telefonlara özel vergilendirmeleri hesaba katarsak en fazla bu Macbook Pro kadar olur.

Fakat Türkiye için her türlü gereksiz şekilde aşırı pahalılaştı telefonlar, bu paralara telefon almak mantıklı değil. Bende de 6s var, batarya sıkıntısı dışında iyi çalışan telefon ios 11 ile kaplumbağaya döndü. Değiştirmeyi düşünüyorum ama IP 8'e bile 4000 lira vermek saçma geliyor.

Bu arada 950 sterlin de güncel kurla 4.500 lira ediyor yaklaşık, İngiltere'den almak yerine bir şekilde Amerika'dan getirtseniz daha iyi olmaz mı? Arada neredeyse 1000 lira oynuyor. Ha sterlin üzerinden para kazanıyorsanız ayrı tabii, ben turist olarak gideceğinizi varsayarak söylüyorum.

Edit:256 gb demişsiniz, onu gözden kaçırmışım. Evet o 7000 lira gibi olabilir

Telefonun ekstra vergisi var. Sizin dediğiniz mantıkla 7100 tl olacak zaten”)

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.