Android'den iPhone'a ilk geçtiğimde en çok eksikliğini hissettiğim, cihaza PC'den erişebilme, bildirim görme, arama yapma gibi özelliklerin aslında iPhone - Windows ikilisinde de yapıldığını öğrendim ve buraya bunun rehberini hazırlamak istedim. İhtiyacınız olan şeyler; -iOS 10 ve üzeri Apple cihaz (iPadOS'te de çalışması lazım ancak lazım olur mu orada bilmem) -Windows PC -PC için harici veya dahili Bluetooth Windows Telefonum uygulamasının yapamadığı şeyi Dell Computer bir şekilde başarmış izinlerini almış ve Apple telefonun ekranını yansıtıp klavye mouse ile kontrol edebilmeye kadar her şeyi yapabildiğimiz bir uygulama çıkartmış adı da Dell Mobile Connect. Benim bilgisayarım Dell değil ben napayım bunu diye düşünebilirsiniz ancak bu uygulamayı Dell harici herhangi bir bilgisayara da kurabilirsiniz. Adımlara başlayalım; 1-)Öncelikle Microsoft hesabınıza Dell Mobile Connect uygulamasını tanımlamanız lazım bunun için https://www.microsoft.com/en-us/p/dell-mobile-connect/9nx51w9gbs5t?activetab=pivot:overviewtab bu linke girip sağ üstten oturum açtıktan sonra, Yükle butonunun yanındaki üç noktaya basıp "add to cart" seçeneğine basıyoruz. Daha sonra iki kere falan onay istiyor "proceed checkout" "ödemeyi tamamla" bu tuşlara basıyoruz işlem tamamlanana kadar. 0.00$ yani bir ödeme alınmayacak kartınızdan. 2-)Bu işlem sonucu Windows 10 üzerindeki dahili Microsoft Store uygulamasına girip sağ üstteki üç noktaya basıyoruz ve "kitaplığım"ı seçiyoruz. Dell Mobile Connect uygulamasını orada listeden buluyoruz ve yükleye basıyoruz. Eğer Store'da aratırsanız yükleyemezsiniz kitaplığım kısmından yüklemeniz gerekmekte. (Ben bu aşamada sorun yaşadım benim kitaplığımdaki uygulamalar görünmüyordu ben de başka bir Microsoft hesabından bir daha yaptım.) 3-)Dell Mobile Connect uygulamasını App Store üzerinden de Apple cihazımıza kuruyoruz. 4-)İki uygulamayı ve cihazların ikisinin de bluetoothlarını açıp uygulamaları çalıştırıyoruz ve uygulamanın söylediği adımları sağlıyoruz. 5-)Cihazlar birbirine bağlandı ancak bir de sürücü kurulumu yapmamız gerekiyor bunun için sol bardaki menüleri gezin "yansıtma" bölümünde size sürücü kurmayı öneriyor kura basın. Dell sayfasından bir sürücü indirecek bu sürücü sadece Dell cihazlar için değil test edilen bütün cihazlarda çalışıyor (istisnalar olabilir). Sürücü kurulduktan sonra uygulamayı yeniden başlatın. Şu anda uygulamanın bütün özelliklerini kullanabiliyorsunuz benim en çok ihtiyacım olan arama ve bildirimlerdi bu uygulama ikisini de çok rahat bir şekilde hallediyor. Yalnız ses için giriş ve çıkış cihazı seçemiyorsunuz o yüzden karşı tarafa sesiniz gitmezse Windows'un ses ayarlarından varsayılan giriş cihazını değiştirin. -iMessage üzerinden çoklu grup mesajı alamıyorsunuz cevaplayamıyorsunuz bunu unutmayın.. -Ekran yansıtma gibi bazı özellikler için cihazların aynı ağa bağlı olması gerekiyor sanırım çalışmazsa bunu kontrol edin. -Ekran yansıtma sırasında mouse bende sağ altta takılı kalıyor bir şeyi yanlış yapmış olabilirim bilmiyorum ancak klavye çalışıyor. -Hem Windows'dan hem de iPhone'dan bütün izinleri verdiğinize emin olun uygulamayı kullanım sırasında da bir izin istiyor olabilir telefonu kontrol edin. ![]() DİKKAT! Bu uygulamanın Dell bilgisayarlar dahil olmak üzere bazen RAM'i şişirdiği ve PC'yi mavi ekrana kadar götürebileceği biliniyor ben şu ana kadarki kullanımımda böyle bir şey yaşamadım ancak aklınızda bulunsun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdaminTeki -- 13 Ekim 2020; 15:53:20 > |
Bildirim