Gündelik işlerimi yapıyordum, sıradan bir bildirim geldi telefonu uyandırdım. Bildirimlere bakarken telefon bir anda dondu, 5 saniye civarı aynı ekranda kaldı sonra telefon kapandı. Haptic home tuşu bi 5 saniye dokunsal tepki verdi ama ekran yoktu, sonra home tuşu da gitti kapkara bir ekran. Açmaya çalışıyorum, elma logosu gelip gidiyor. Şarja takınca yine elma logosu gelip gidiyor, sonra bir daha gelip gidiyor, böyle sonsuz döngü... Bıraktım, bir kaç saattir aynı şeyleri yapmaya devam ediyor. Cihaz 4 senelik, pili hiç değişmemişti ve pil ömrü hatırladığım kadarıyla 70'in altında ve "servis" uyarısı veriyordu. Günde 2 defa şarj ederek zar zor kullanıyordum. Sorun sizce nedir? Yanlış olmasın, sorunum "elma logosunda takılma" değil. Benimki takılmıyor, gelip gidiyor yani reset atıyor. Açmaya çalışıyor, başarısız oluyor tekrar açmaya çalışıyor gibi. İçerisindeki fotoğraflar, veriler, iki adımlı doğrulama vs. akla gelebilecek her şey gitti... Sizce sorun pilden midir yoksa daha sıkıntılı durumlar mı var? Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler. |
iPhone 7 Açılmıyor, Elma Logosu Gelip Gidiyor!?
-
-
Dfu moda al ve itunesle yeniden yukle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Power + ses kısma tuşu sadece loop'u bitirip telefonu tamamen kapatıyor. Power'a dokunur dokunmaz yada iTunes'e bağladığımda tekrar elma logosu geliyor ve gidiyor yani loop tekrar başlıyor.
-
Tekrar acilinca basili tutmaya devam et power + ses tusuna kapanacak, kapandiktan sonra power tusunu birak ses tusuna basmaya devam et, PC den bir ses gelecek ve iTunes telefonda ariza var yeniden yuklensinmi gibi birsey yazacak. Indirdigin ipsw firmware dosyasini PC nin shift tusuna basip gösterip yeniden yukleyeceksin. MAC Bilgisayar kullaniyorsan Option tusuna basip ipsw dosyasini göstereceksin.
-
DFU moda alabildim, telefonun ekranı simsiyah ama iTunes görüyor. Geri yükleye basmadım çünkü her şeyi silecekmiş. Bu işlemi ilerletsem, hata vermeden sorunsuzca tamamlar mı bundan da şüpheliyim. İnternette Error 4013 ve Error 9 vs. bir sürü şey var.
Zaten benim amacım içindeki verileri kurtarmak, o yüzden sıfırlama / geri yükleme istemiyorum. Kurtarmanın yolu yok mudur? (iCloud yedeğim yoktu)
Örneğin sorun NAND ise değişimi / tamiri olsa içindekiler kurtarılabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 27 Ekim 2021; 3:46:14 >
-
Telefon acilmiyor ise ve iTunes ile yedek mumkun degisle nasil veri kurtaracaksin? iCloud aktif ise bircok verin iCloudda mavcuttur zaetn. iMazing adli programi dene birde veri kurtarmak icin.
-
Aylar sonra, artık yapabilecek birşey yok diyip iTunes'den "Geri Yükle ve Güncelle" tuşuna bastım. iOS sürümünü indirdi, sonra ekranda göründüğü gibi "iPhone geri yükleme için hazırlanıyor..." yazısı geldi ve böyle takılı kaldı.
Ne hata veriyor ne de bir ilerleme var, 1 saati aşkındır bu pozisyonda bekliyor... Yapabileceğim birşey var mı?
@_turbo_ sizi de haberdar edeyim.
-
aynısı benim de başıma geldi. araştırdığım kadarıyla hafızasında yer olmadığı için ios açılamıyor ve yeniden başlatıyor. şimdi itunes ile güncelleme deniyorum güncelleyebilirsem içindekiler kurtulacak ama güncellenmezse mecburen silip yeniden yükleyeceğim. internette ücretli yazılımlar gördüm ancak alıp da denemedim.
-
Hocam telefon modeline ait ipsw firmware dosyasını ipsw.me adresinden indirip, 3utools programı ile yazılım atmayı dene dfu modunda iken. Yine olmazsa Kullandığın kabloyu veya bilgisayarı değiştirmek bile ise yarıyor bazen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanGD -- 5 Ekim 2022; 11:39:25 >
yani buraya yazıp çaresizce beklemek yerine bir telefoncuya götürmek ne kadar zordu merak ediyorum. ayrıca bu devirde icloud kullanmıyorsanız verilerinizin gitmesini göze almışsınız demektir. ayda 7 tl'lik bir ücretten bahsediyoruz.
-
iTunes ile güncelleyemedim, illa bir aşamada hata verdi. "Yapacak birşey yok, sıfırlayacağız" diyip geri yüklemeyi de denedim, yine hata verdi. 3uTools ile de denedim, yok. Yani benim telefon çöp şu an.
Siz naptınız, çözebildiniz mi?
-
iTunes üzerinden ipsw indirip 3uTools ile geri yüklemeyi denedim, yok çalışmadı. DFU moda alıyorum (simsiyah ekran & loop kesiliyor), PC de görüyor ama olmuyor, bir aşamada hata veriyor.
Sırf bunun için Amazon'dan yeni ara kablo sipariş ettim, aynı dediğiniz gibi başka PC'de de denedim. Yok maalesef hiç bir çözüm bulamadım.
Hatta bazıları pil ölmüştür dedi. Sıfır pil aldım, pili değiştirdim yine açılmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 5 Ekim 2022; 12:19:35 > -
Hocam ben çok küçük bir ilçede yaşıyorum burada o kabiliyette teknik servis yok. Önce kendim uğraştım, olabilecek tüm kombinasyonları denedim yukarda yazdığım gibi ama olmadı.
Bir il merkezine gittiğimde cihazı da alıp telefoncu telefoncu dolaştım, birisi NAND hafıza değişecek dedi ama güvenemediğim için bırakmadım.
iCloud konusunda çok çok haklısınız, bu benim en büyük eşşekliğimdi.
-
Donanımsal sorunu olabilir. Nand arızası değil ise, Basıma gelen olaylardan esinlenerek söylüyorum. Batarya ve ekran bile seçiyor bazen yazılım atarken. Bir keresinde 5s de dfu moda alıp, ekranını konnektorden söküp öyle atmıştım yazılım. Sorunsuz yükledi. Bataryanizin kötü durumda olması da sorun yaratabiliyor. Özellikle orjinal bataryası değilse.
Anlattığınız durumun birebir aynısı başıma geldi. iPhone 6s, çalışıyordu problem yoktu. 1 yıla yakındır boş duruyordu. Dün şarja taktım ve Apple logosu gelip gitmeye başladı. Sonrasında iTunes üzerinden sıfırlamaya çalıştım fakat 2009 hatası verdi. Kablo orjinal değil ondandır diye düşünüyorum. Akşam orjinal kablo ile deneyeceğim bakalım olacak mı. Eğer donanımsal bir sıkıntıysa çok saçma olur. Çalışan hiçbir sorunu olmayan cihazdı. Bekledi diye nasıl bozulabilir anlayamıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- itunes satın alınan müziği zil sesi yapma
- iphone 11 şarjı ne kadar gidiyor
- chatgpt siri kestirme
- apple geçersiz doğum tarihi
- apple hangi kargo ile çalışıyor
- samsung telefon modelleri ve fiyatları
- telefona müzik indir ücretsiz
- iphone nfc açma
- iphone 15 pro max vergisiz fiyatı
- iphone 15 pro max şarj girişi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X