Şimdi Ara

Telefon Kutusuna Bağlantı Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
47.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün telefon gelince kopma sorunumu düzeltmek için eve elektrikçi çağırıp bağlantı yaptırttım. Ancak elektrikçi apartman girişindeki telefon girişine (reglet) kabloları Telekom görevlilerinin bağlaması gerektiğini söyledi ve bu yüzden Cat6 ve eski hat kablosunu ek halinde birbirine bağladı. Telekom'a bu işlemi nasıl yaptırtabilirim ki? Adamlar bina içine karışmayız diyor. Bir Telekom elemanının bu işi halletmesi için nereyi aramalıyım?

• Güncel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

Arkadaşlar bugün telefon gelince kopma sorunumu düzeltmek için eve elektrikçi çağırıp bağlantı yaptırttım. Ancak elektrikçi apartman girişindeki telefon girişine (reglet) kabloları Telekom görevlilerinin bağlaması gerektiğini söyledi ve bu yüzden Cat6 ve eski hat kablosunu ek halinde birbirine bağladı. Telekom'a bu işlemi nasıl yaptırtabilirim ki? Adamlar bina içine karışmayız diyor. Bir Telekom elemanının bu işi halletmesi için nereyi aramalıyım?

hocam ara telekomu adamlar gelip bağlıyor.
    ben daha geçen hafta ankastreye kadar çektim kabloyu ve telekomu çağırdım gelip hem aşağıdaki ankastreyi bağladı hemde evdeki tüm bağlantıları.
    modeme kadar bağlattım.
  • quote:

Arkadaşlar bugün telefon gelince kopma sorunumu düzeltmek için eve elektrikçi çağırıp bağlantı yaptırttım. Ancak elektrikçi apartman girişindeki telefon girişine (reglet) kabloları Telekom görevlilerinin bağlaması gerektiğini söyledi ve bu yüzden Cat6 ve eski hat kablosunu ek halinde birbirine bağladı. Telekom'a bu işlemi nasıl yaptırtabilirim ki? Adamlar bina içine karışmayız diyor. Bir Telekom elemanının bu işi halletmesi için nereyi aramalıyım?

cat6 ve telefon kablosunu telekom görevlisi belki kabul etmez. reglet paneline telekomcularda özel bir pense gibi bişi var. senin hattının kablolarını ve ana kabloyu o pense ile tak tak şeklinde bağlıyor. ama şunuda unutma eğerki aşşağıdaki kutuya atıyorum max 4 mbps lık bir sinyal geliyorsa cat6 ilede bunu 8 mbps yada 6 mbps çıkaracam demek hayal oluyor. cat6 sadece sinyalin kesilmesini önlemeye yardımcı olur. bizim burası 4 katlı yeni bina. saolsunki mütehit yeni kablo ve kaliteli kullanmış 4 kat üste çıkana kadar sadece 1 desibel sinyal kesintisi oluyor. kısacası senin modemine kadar kabloyu getirdi ama böle kabloları siyah yada beyaz elektirik bantı işe bağladıysa ondan hayır bekleme. bunun için çevirici aparatlar var. o dairendeki kabloyu ona bağlıyorsun diğer ucu sana rj11 uç çıkışı veriyor. ordan direk spltiere gerisini biliyrosun işte. bantla falan oldumu hikaye ne yaparsan yap.

arıza kaydı bırak 121 miydi neydi tam bilmiyorum. telekomun sitesindede var. ertesi gün yada o gün geliyolar. hattı reglet panelinde bağlıyolar. eğerki olmuşmu olmamışmı diyede burda bizimle bağlantıdan sonra hat değerlerini paylaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozenir -- 2 Mart 2012; 23:47:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogunduz06

quote:

ben daha geçen hafta ankastreye kadar çektim kabloyu ve telekomu çağırdım gelip hem aşağıdaki ankastreyi bağladı hemde evdeki tüm bağlantıları.
    modeme kadar bağlattım.

Hocam müşteri hizmetlerini mi arayacağım, yoksa özel bir numarası var mı?

• quote:

quote:

quote:

modeme kadar bağlattım.

Hocam müşteri hizmetlerini mi arayacağım, yoksa özel bir numarası var mı?

biraz geç gördüm. müşteri hizmetlerini ara. ben pazar günü aradım. acil dedim evde elefon ve internetim yok dedim adamlar 2 saat sonra geldi

• quote:

quote:

modeme kadar bağlattım.

apartman girişindeki kutuya kadar interneti çekip gitmişler sonrasına karışmıyoruz dediler bana. iç tesisatta karışmıyorlarmış
    sizden para aldılarmı iç tesisat için yaparken

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jetz J kullanıcısına yanıt
    iç tesisata karışmıyorlar.
    bina içine cat6 kabloyu ben çektim hocam. duvar içi kablo da sana ait. duvardaki prizden modeme kadar olan kablodan ve bağlantıdan ttnet sorumlu.
  • ogunduz06 kullanıcısına yanıt
    ya binada tesisat var yani telefon kablosu felan daha öncede bağlantı yaptırdım zaten sonra iptal ettirdim. fakat kabloyu bağlayıp ucu acık bır vazıyette bırakıp gitmişler.  Telefon Kutusuna Bağlantı Yapma

• quote:

Orijinalden alıntı: jetz

ya binada tesisat var yani telefon kablosu felan daha öncede bağlantı yaptırdım zaten sonra iptal ettirdim. fakat kabloyu bağlayıp ucu acık bır vazıyette bırakıp gitmişler.  Telefon Kutusuna Bağlantı Yapma

Hocam kutunun görüntüsü şuan benimki ile aynı. Kablonun ucu açık öylece duruyor. Siz nasıl bir işlem yaptınız? Sorununuzu çözebilirsiniz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eflatunkar

quote:

Orijinalden alıntı: jetz

Hocam kutunun görüntüsü şuan benimki ile aynı. Kablonun ucu açık öylece duruyor. Siz nasıl bir işlem yaptınız? Sorununuzu çözebilirsiniz mi

Hocam babam baglanti yapti o kablolari kutunun içinden bir yere miydi telefon kablosunun yerinemiydi hatirlamiyorum bagladi bir yere

• Bina girişindeki ankastre kutusuna Nasıl kablo bağlarım videosu felan varmı kablo bağlarken Telekom kablo takmadan gitmiş bağlantı yapamıyorum ?? Varmı kablo bağlamayı kutudaki girişlere ?

• Hocam kepkep yane krone diyorlar bir aparat 13-15 lira bilginiz varsa kendiniz takabilirsiz.

• son durum nedir ?
  • Arkadaşlar böyle durumlarda telekom müdahil oluyor. Siz bina içi (telekom kutusuna kadar...) kablolamayı yaptırın ve arayın, onlar gelip sizin bağlı bulunduğunuz devreye kabloyu bağlarlar. Siz uğraşmaya kalkmayın, hat sinyalinizin hangi devrede olduğunu bilmiyorsanız bence siz kurcalamayın. Ev içi ve bina içi size ait, telekom o kısma ücret dahili müdahalede bulunuyor...
  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    gelip yapmiyorlar . elektrikci gelsin yapsin hatta kendin yap dedi telekom ofisie gidip sordum az once .
  • Nasi yaptircaz ,elektrikcilere sordum onlarda yapamayz diyor.

• MErhaba arkadaşlar. Bende vaziyet fena. 54 daire ve her bir daireye çift hat. Ankastreye 21 mbps gelen net eve 3 ancak geliyor. bende cat6 çektim tek parça 100 m. ama hattımı bulamıyorum. evdeki uçları bir birine bağladım ve ankastreden tek tek ölçüm aletiyle aradım yine sonuç alamadım. Bana help meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
    Şu krone denilen cihaz neymiş bahsedebilecek varmı?
  • kralkobra71 K kullanıcısına yanıt
    şema yok mu bina girişindeki ankastre kutusunda bu tarz

ya da direk numaralar yazıyordur oradan daire numaranızdan anlarsınız

fotoğraf çekip koyabilir misiniz ben elektrik işinden pek anlamam ama arkadaşlar yardımcı olurlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.