Şimdi Ara

Telefon kutusundan direk kablo çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçenlerde arıza bildirimi yaptım ve türknet telekom ekiplerini yönlendirdiğini söyledi bugün ise telekom arıza bizden değil diye mesaj göndermiş acaba telefon kablosu alsam santrale gitsem rica etsem bu kabloyu telekom bağlar mı çünkü bunu yapacak kalifiyeli elektrikçi yok civarımda.Buda hat değerlerim

• Merhaba internetinizde kopmami oluyor

Hat değerleri net gözükmüyor

Telefonun tesisat kablonuz eskimi ek filan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 8 Nisan 2020; 6:36:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

Merhaba internetinizde kopmami oluyor

Hat değerleri net gözükmüyor

Telefonun tesisat kablonuz eskimi ek filan varmı?
    Yani yeni değil çok, eski bina.Kopma oluyor türknet oim üzerinden bildiri açtım telekom bizlik bir şey yok kullanıcıdan dolayı sıkıntı var dedi.

Bu resimdeki değerlerden başka hat değerleri yok modem arayüzünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReiseReise -- 8 Nisan 2020; 7:7:28 >

• Internetinizdeki sorun nedir peki
    Öncelikle hızınızı 75 Mbit çektirip deneyin bi
    Snr değeriniz düşük
    Maksimum hızın biraz altında alıyorsunuz hızınızı 75mbite çektirin öyle bir deneyin boşa masraf yapmayın yine kopma olursa ozaman düşüne bilirsiniz kablo çektirmeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 8 Nisan 2020; 7:13:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

Internetinizdeki sorun nedir peki
    Öncelikle hızınızı 75 Mbit çektirip deneyin bi
    Snr değeriniz düşük
    Maksimum hızın biraz altında alıyorsunuz hızınızı 75mbite çektirin öyle bir deneyin boşa masraf yapmayın yine kopma olursa ozaman düşüne bilirsiniz kablo çektirmeyi
    85 yerine 75 almak düzelmesine önayak olacaksa deneyelim inşallah çözer sorunumu.Problem anlık olarak hattan düşüyorum yada bazen hız 40 50 ye düşüyor resetliyorum modemi eski haline dönüyor 2 saat sonra tekrar yavaşlıyor bidaha resetliyorum tekrar düzeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReiseReise -- 8 Nisan 2020; 7:25:3 >
  • Adamlar kapının önüne kadar ölçüyor sıkıntı yoksa binaya karışmıyor bina girişinden daireye kadar sıkıntı varsa karışmıyor elektrikçi çağırın diyor,
    Tekrar arza kaydı açıp gelen ekibe ücret tekkif ederseniz bağlarlar

• Tesisat eskiyse sinyal dalgalanmasından öürü CRC hataları oluyor ve net kopuyordur. Tesisata dokunmak istemyiorsanız İSS'ye daha düşük bir hıza sabitlemelerini söyleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon Kutusuna Bağlantı Yapma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Standart bahanedir bu hat sağlam iç tesisat bozuk modem bozuk bazen doğru çıkıyor sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk70

Standart bahanedir bu hat sağlam iç tesisat bozuk modem bozuk bazen doğru çıkıyor sadece
    valla gelmemiştir diyen bile oldu
  • ReiseReise kullanıcısına yanıt
    Doğru olup olmadığını birtek hat değiştirerek anlarsın diye böyle yapıyorlar kablo pahalı değil de iç tesisata girmek istemiyo kimse ucuz kablo alıp apt koridorundan falan dolaştırsan hem emin olursun hemde bahaneleri gider

ben modem aldım hala bir değişen yok tesisat zaten tek kendime splittersız kablo geliyo ben çektim koridordan geliyor ama hat aynı onlarda sorun ama takmıyorlar zaten sen yapsanda takmıcaklar maalesef
  • quote:

Doğru olup olmadığını birtek hat değiştirerek anlarsın diye böyle yapıyorlar kablo pahalı değil de iç tesisata girmek istemiyo kimse ucuz kablo alıp apt koridorundan falan dolaştırsan hem emin olursun hemde bahaneleri gider

ben modem aldım hala bir değişen yok tesisat zaten tek kendime splittersız kablo geliyo ben çektim koridordan geliyor ama hat aynı onlarda sorun ama takmıyorlar zaten sen yapsanda takmıcaklar maalesef
    ya 100metre telefon kablosu alırım balkondan getirir takarım takmasına da dışarıdaki kutuya bağlaması sıkıntı.
  • quote:

Standart bahanedir bu hat sağlam iç tesisat bozuk modem bozuk bazen doğru çıkıyor sadece
    Standart bahane kısmına kısmen katılsam da bugüne kadar bina içi kötü tesisat yüzünden sıkıntı çeken o kadar çok durum ile karşılaştım ki. Binanızdaki kutuya bırakılan uçtan -mümkünse yekpare- bir cat5 (ucuzuna kaçmadan) kablo çekin. Benzer hat değerine sahibim, hızım 75Mbit. Siz de 75Mbit e sabitleme talebinde bulunursanız sorununuzun çözüleceğine inanıyorum.

Bir de -düşük ihtimal de olsa- bulunduğunuz bölgede voltaj dalgalanması mevcutsa modem yeniden başlıyor olabilir. Anlık düşüşlerde modemi izlemeniz yararlı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiNe

Standart bahane kısmına kısmen katılsam da bugüne kadar bina içi kötü tesisat yüzünden sıkıntı çeken o kadar çok durum ile karşılaştım ki. Binanızdaki kutuya bırakılan uçtan -mümkünse yekpare- bir cat5 (ucuzuna kaçmadan) kablo çekin. Benzer hat değerine sahibim, hızım 75Mbit. Siz de 75Mbit e sabitleme talebinde bulunursanız sorununuzun çözüleceğine inanıyorum.

Bir de -düşük ihtimal de olsa- bulunduğunuz bölgede voltaj dalgalanması mevcutsa modem yeniden başlıyor olabilir. Anlık düşüşlerde modemi izlemeniz yararlı olacaktır.

Alıntıları Göster
    voltaj dalgalanması yok hattan düşme restart süresi kadar uzun sürmüyor anlık saniyelik kablo olayı ise onu takacak adam bulmakla çözülecek :D

• AdReNaLiNe A kullanıcısına yanıt
    cat5 kablo fiat tipoya benzin yerine uranyum koymak gibi bir şey adsl zaten dandik bakır telefon kablosu standartı cat5 dediğin 1 gigabit ethernet kablosudur 8 tane bakır hat var içinde 2 tanesi gerekli millet abartıyo böyle şeylere gerek yok adsl için eve gelen kablo zaten bu kalitede değil sen evine daha iyisini çeksende bir şey değişmez bu hat bahanesinden herkes gaza gelmiş cat6 çeken gördüm ankastreden eve yok artık

Eski evlerde yada dandik tesisatta evet iç hattan sıkıntı olabilir ancak yinede cat 5 6 vb gerek yok o ethernet kablosu aslında internet servis sağlayıcı kendi hattını düzeltmiyor bizden en yükseğini bekliyor
  • Snr değerinden dolayı kopma yaşamaktan korkuyordum ben de hat 100mbps ye çıkınca fakat herhangi bir sorun yaşamadım hocam 1 aydır falan hat değerlerim de şöyle. 7-8 arasına gidip geliyor snr. Daha önceleri internet var gibi görünüyordu bağlanmıyordu sıklıkla yaşıyordum bunu veya günde 1-2 kere kesiliyordu meğer modemdenmiş değiştirince sorun kalmadı.

Downstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin downstream: 7.9 dB
    output power upstream: 0.3 dbm
    attenuation downstream: 2.9 dB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 8 Nisan 2020; 14:13:7 >
  • 35 mbps ye kadar olan hizmeti kullanıyorum
    Mevcut Veri Oranı (Kbps) 3070(upload) 35833(download)

1 aydır ara ara bazen ise aşırı sıklıkta dsl kopmaları oluyordu, bir süre sonra sinyal düzeliyor, cihaz yeni ip alıyor ve bağlanabiliyordum.

Maximum Veri Oranı (Kbps) 23854(upload) 60174(download)
    şeklinde sabitlemişler 1 gündür sorun yaşamıyorum.

1 ay öncesine kadar download max veri 120k civarıydı
    1 aydır dalgalanmaya başladı, sanırım 35k altına düşünce kopmaya neden oluyordu(Bazen 3000 5000 li veriler görüyordum sonra 0 a düşüp dsl ışığı yanıp sönmeye başlıyordu)

ilk önce sorun iç tesisatta dediler ki telekom hala öyle diyor, bir keresinde ise sorunun modemde olduğunu söylediler.

sadece 25 saattir sorun yaşamadığımdan sorunum çözüldü mü bilmiyorum ama Sabit hat değeri atanmasının sorunu çözeceğini düşünüyorum
  • quote:

cat5 kablo fiat tipoya benzin yerine uranyum koymak gibi bir şey adsl zaten dandik bakır telefon kablosu standartı cat5 dediğin 1 gigabit ethernet kablosudur 8 tane bakır hat var içinde 2 tanesi gerekli millet abartıyo böyle şeylere gerek yok adsl için eve gelen kablo zaten bu kalitede değil sen evine daha iyisini çeksende bir şey değişmez bu hat bahanesinden herkes gaza gelmiş cat6 çeken gördüm ankastreden eve yok artık

Eski evlerde yada dandik tesisatta evet iç hattan sıkıntı olabilir ancak yinede cat 5 6 vb gerek yok o ethernet kablosu aslında internet servis sağlayıcı kendi hattını düzeltmiyor bizden en yükseğini bekliyor
    Yahu arkadaşın evine 75mbit üstünde hat tanımlanmış. Ucuna çakılacak jack lar, iki oynamada kopan adi kabloları mı kullansın arkadaşlar? Size göre saha kutularından evlere gelen kablolar dandik ama kimse kendi tesisatına toz kondurmuyor.

Ne telekom ne de diğer ISS ler benim babamın oğlu değil. Ancak telekom un altyapısı da bahsettiğiniz kadar dandik değil.

• AdReNaLiNe A kullanıcısına yanıt
    Bana göre değil 2020 senesinde adsl var çoğu yerde vdsl yine iyi ama aslında dünya teknolojisiyle bizim interneti karşılaştırırsan dandik zaten

amerikada 3 ay kaldım evimde 170mbit download 10mbit upload vardı ve en sorunsuz internetti sadece wifi kullandık 7 kişi yaşıyoduk en ufak sorun olmadı

polonyada öğrenci yurdundaydım ortak tuvalet vardı ama 100mbit kablo internet vardı odada 100mbip upload ve download bedava öğrenciler için

Türkiye'de ise 10mbit alamıyorum millet Gbit internete geçiyor ben vdsl gelse sevineceğim

ucuna çakılacak rj11 standart zaten cat8 de alsan modeme girecek jack aynı ne kopması kablo da çok bükmezseniz kopmaz hepsi içinde bakır kablo var ben bu olayı anlamadım tesisatların da kötü olduğunu zaten belirttim yukarda ama cat5 abartılı bir şey gerek yok dedim onun hakkında hiçbir şey dememişsiniz

Telekomun altyapısı dediğim kadar dandik 25 senelik apartman bir kere yükseltme yapılmamış ankastre ağzı kapanmıyor üstünde birsürü kablo var insanlar fibere geçti telekom yatırım yapmayı bırak araplara satıldıktan sonra çalışan bile çıkartmış bir firma sürekli kullanım olan yerlerde bile altyapıyı geliştirmiyor müşteri memnuniyeti önemli değil sadece para alıp kenara çekiliyorlar geçen senelere kadar kotalı internet vardı amerikada telefondan sınırsız internete girebilirken biz kotayla boğuşuyorduk

• Merhaba, iç tesisatınız ile ilgili elektrikçi yardımı alarak kontrol ettirebilirsiniz. Kontrol sonucunda sorun devam ederse www.turk.net/oim sayfamızdan tekrar destek kaydı oluşturarak iletebilirsiniz.
  • quote:

Bana göre değil 2020 senesinde adsl var çoğu yerde vdsl yine iyi ama aslında dünya teknolojisiyle bizim interneti karşılaştırırsan dandik zaten

amerikada 3 ay kaldım evimde 170mbit download 10mbit upload vardı ve en sorunsuz internetti sadece wifi kullandık 7 kişi yaşıyoduk en ufak sorun olmadı

polonyada öğrenci yurdundaydım ortak tuvalet vardı ama 100mbit kablo internet vardı odada 100mbip upload ve download bedava öğrenciler için

Türkiye'de ise 10mbit alamıyorum millet Gbit internete geçiyor ben vdsl gelse sevineceğim

ucuna çakılacak rj11 standart zaten cat8 de alsan modeme girecek jack aynı ne kopması kablo da çok bükmezseniz kopmaz hepsi içinde bakır kablo var ben bu olayı anlamadım tesisatların da kötü olduğunu zaten belirttim yukarda ama cat5 abartılı bir şey gerek yok dedim onun hakkında hiçbir şey dememişsiniz

Telekomun altyapısı dediğim kadar dandik 25 senelik apartman bir kere yükseltme yapılmamış ankastre ağzı kapanmıyor üstünde birsürü kablo var insanlar fibere geçti telekom yatırım yapmayı bırak araplara satıldıktan sonra çalışan bile çıkartmış bir firma sürekli kullanım olan yerlerde bile altyapıyı geliştirmiyor müşteri memnuniyeti önemli değil sadece para alıp kenara çekiliyorlar geçen senelere kadar kotalı internet vardı amerikada telefondan sınırsız internete girebilirken biz kotayla boğuşuyorduk
    Tarifeler konusunda elbette tonla eleştirimiz var. Ancak konumuz bina içi tesisat. Konuyu açan arkadaşa 75Mbit üstü hat tanımlanmış, saha ekibi gelmiş ve bir sorun bulamamış, büyük ihtimalle tesisatındaki problemden dolayı sıkıntı yaşıyor. Sen 10Mbit alamıyorsun diye arkadaşa da 3 kuruşluk kablo önermeyeceğiz tabi ki. Bu kafa yüzünden insanlar hala daha 25 senelik kablodan medet umuyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.