Pasaport Süresi Hakkında
Merhabalar, bir arkadaşım rica etti onun için yazıyorum. Kendisi yakın zamanda buraya gelecekmiş Hollanda'da geçerli oturum izni mevcut fakat dönüşte pasaportunun geçerlilik süresi 4 ay kalmış olacakmış döndüğü tarihte. Burada yenilemeyi düşündük fakat 10 gün içinde gelmeyeceği için ne yapsak bilemedik. Bu bir sorun olur mu 3 ay gösteriyor sanırım ama doğru şeye mi baktık emin değilim.
Almanya Ziyaret Vizesi Yardım
Merhabalar, Almanya'daki akrabam belediyeden onaylı Verpflichtungserklärung adlı belgeyi tarafıma gönderdi, daha önce yurt dışına çıkmadım şu anda belgelerimi hazırlıyorum idata randevum ise 11 Ocak tarihinde. Danışmak istediğim nokta ise uçak bileti mevzusu. Aradığımda bilet almanıza gerek yok rezervasyon yeterli dediler fakat pegasus ve thy sadece ücretli rezervasyon yapıyorlar 1-2 haftalık ayrıca pegasus bununla ilgili bir bilgilendirme maili de göndermiyormuş malesef oradan alsam dosyaya nasıl ekleyebilirim bu 1. sorum diğer sorum ise bazı yorumlarda "vizeye başvururken uçak rezervasyonu olsa da inceleme sürecinde rezervasyon süresi dolmuş olanların sırf bu sebepten vizesinin reddedildiğini duydum" şeklinde bir ibare gördüm ve bu kafamı karıştırdı. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise çok memnun olurum.
Corsair Ram OC ve Anakart
Corsair 2400 mhz 2x8gb ramlerim var sistemi upgrade yapmıştım fakat henüz ramleri değiştirmedim oc yaparım idare eder diye düşünmüştüm fakat anakartta xmp profilleri çıkmıyor sadece xmp enabled disabled var enabled yapınca da 2400mhz ve 16-16-16-39 1.2v olan kendi değerleri çıkıyor. Dram frequency ve dram voltage değiştirdim ve 1.3v 2800mhz de çalıştırıyorum. Bunlara sağlıklı bi oc nasıl yapabilirim cl değeri de mi arttırmam gerekiyor acaba pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Anakart: Msi B660M Bomber
Bedelli Askerlik Hakkında Ufak Bir Soru
Merhaba lisansustu tecilim 05.02.2021 tarihinde bitiyor bedelli askerlik yapmak istiyorum. Bu tarihe kadar basvurmam gerekiyor sanirim fakat sorum su Ocak ayi icerisinde basvuruyu yapsam tahmini askere gidis tarihim ne zaman oluyor bilginiz var mi? 2021 yili icerisinde mi hemen gidiyor muyuz yani yoksa 2022 ye mi kaliyor ?
Merhaba pandeminin ilk günlerinde akşam saatlerinde düşen hız ve yükselen ping sorunuyla 2 hafta kadar uğraşıp en sonunda türknet trafiği yönlendirdik vs gibi bir şeyler dedikten sonra düzelmişti sorunum fakat haftasonundan beri her akşam aynı şekilde ve daha kötü şekilde olmaya başladı saatlerce interneti kullanamıyoruz ve 24 saatte cevap veriyoruz denilen şey sadece inceliyoruz ne yazık ki şu ana kadar hani bir bilgi verseniz yeterdi konu açma gereği duydum çünkü henüz somut bi adım atılmadı bu arıza hakkında test sonuçlarını da ekliyorum ki benden yana bir sorun olmadığını anlaşılsın diye saat ve tarih bilgileriyle birlikte. Ayrıca statik ip de kullanıyorum uzunca bir süredir. @TurkNetDestek
Edit: Bugün destek kaydını açalı 5 gün oldu hiçbir açıklama hiçbir gelişme yok Türknet almak isteyen arkadaşlar sorun yaşarsanız asla muhatap bulamıyorsunuz bunu bilin o 24 saatte destek kaydına dönüyoruz dedikleri sadece inceliyoruz yazdıkları mesajdan bahsediyorlar.
Edit2:10 gün oldu ilk destek kaydını açalı hiçbir şey değişmedi her akşam 1 megabitin altında hızlar gece 1 gibi düzeliyor hiçbir çalışma yok bizi oyalıyorlar sadece Türknet düşünen arkadaş varsa bu konuya iyi baksın.
Edit3: 12 gün oldu sadece destek kayıtlarını kapatmaya çalışıyorlar sorun tam gaz devam ediyor. Allah sizin kahretsin daha da artık diyecek bir şeyim kalmadı.
Edit4: Pingten ve düşük hızdan artık yıldığımız 17. günün akşamında bir ping test bırakıyorum sizlere görüp de TürkNetten uzak durasınız diye. İlk test benim kablolu Türknetim 2. si ise komşumun kablosuz Telekom hattı hemen akabinde yaptığım için alt alta koydum buyrun karar sizin :) FOTOĞRAF EN SONDA
18.35 son durum.
20.35 sorun başladı.
20.39 Çöküş çok hızlı maşallah.
21.46 Rezalet tam gaz devam ediyor
22.53
23.55
00.28 4 saat süren dramdan sonra
TÜRKNET VS TELEKOM PİNG TEST
Hoparlör Seçimi
|
Alınır Mı ?
|
Youtube'a Ne Oldu ?
|
1.5 dci Kimsenin Anlamadigi Sorun
|
Son Giriş: 30 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.956
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 18.890 (Bu ay: 456)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 510 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar