Şimdi Ara

Apple, kavisli cam teknolojisi üzerine yeni bir patent aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Apple, kavisli cam teknolojisi üzerine yeni bir patent aldı

Apple, Samsung ve Google işbirliğiyle üretilen Nexus S ve Galaxy Nexus'la birlikte popüler hale gelen kavisli cam teknolojisini iyileştirmeye yönelik yeni bir patent aldı.

Bu patenle, ince camı eğmek için çeşitli kimyasal maddeler yerine aynı eğimi verebilecek araçların kullanılması hedefleniyor. Bu araçlar sayesinde cama herhangi bir müdahalede bulunmadan eğim verilirken, yüksek kalitede görüntü iletimi sağlayan eğimli yüzeyler elde edilebilecek. 

Apple'ın kavisli ekran teknolojisi üzerine almış olduğu bu patenti yakın bir zamanda cihazlarında kullanır mı bilinmez. Ancak şirket, bu patentle birlikte kavisli camlara ilgi duyan teknoloji şirketleri arasında yerini almış durumda. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan şirketin bu patenti mobil cihazları dışında birçok cihazında kullanabileceğini de hatırlatalım.   

• Mission Complete!
  • Yukarıdaki cihazın camı dış bükey uapan mekanizmasını görünce aklıma 15 sene evvelin tüplü ekranları geldi.. ortadan dışa basık ekranlar kenarlardaki görüntünün geometrisini bozduğundan teknoloji bu sefer düz ekranlara kaymıştı.. Şimdi görüyorum ki unutulan bu geometrik bozulmalar sanırım yeni ürünlerde de yeniden moda olduktan sonra bir 15 sene sonra tekrardan düz ekranlara geçerler... kavisli ekrandan görüntü vermek kadar saçma birşey düşünemiyorum.. izleyeceğiniz tüm görüntüler balık gözü efekli olur. hemde işlemciye hiç yüklenmeden...

• Yoksa Apple TV'ler eski tüplü TV'ler gibi mi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Straight X Edge

Mission Complete!

+1

Apple, kavisli cam teknolojisi üzerine yeni bir patent aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 26 Aralık 2012; 22:33:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalite

• HTC nin önünü kesmek için yapılmış bir hareket.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herşeyin patentini alıyor manyak herifler onun bunun patentini alırken başını yiyececek bunlar

• beyler açıklıyorum

Nexus 5'leri apple üretecek

• Adamlar iflas etse patentleri ile döver piyasayı

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalet cevher

beyler açıklıyorum

Nexus 5'leri apple üretecek

Sebepsiz guldume

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone6 ya hazırlık :D

• bu iş yunanlıların baklavanın patent hakkını Avrupada almalarına benziyor. Adamlar icat etsin Apple patentlesin iyi valla Çok kurnaz bu ApPLEEE

• İşte bu tasarımı gerçekten merak ettim.

• Yakinda yuruyen herkesden patent payi isteyecekler adim atmanin patentide bizdeydi diye...

• şimdi de patent çıktı başımıza
  • Apple ve patent kelimesi yanyana gelince ortaya çok itici bir cümle çıkıyor

• Apple ne yapacak eğimli cam teknolojisini, yine aynı tas aynı hamam iphone yapar, belki biraz daha uzatır(!) Maksat diğer eğimli cam yeni telefon çıkaracak üreticilerden patent davalarıyla para koparmak...

• Magic mouse gibi olacak herhalde :)

• Bu patent haberlerini neden ayrı ayrı veriyorsunuz ki? Anasayfada 3 4 tane patent haberi üst üste gereksiz duruyor. Zaten itici bir haber bir de üzerine basa basa sunulması saçma.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.