Şimdi Ara

iPhone 17 Air: Apple'ın en ince telefonu seri üretime girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
4.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 17 Air: Apple'ın en ince telefonu seri üretime girdi
    Apple, teknoloji dünyasını heyecanlandıran yeni bir iPhone modeline hazırlanıyor. Şirketin şimdiye kadarki en ince iPhone modeli olma yolunda ilerleyen iPhone 17 Air, yakın zamanlı raporlara göreyse şirketin yeni ürün tanıtım (NPI) aşamasına girdi. 

Ayrıca Bkz.Google Pixel 9a prototipi sızdırıldı: İşte o görüntüler

Ultra ince tasarımıyla dikkat çeken iPhone 17 Air, üretim aşamasında

Apple'ın geleneksel iPhone ailesi modellerinin yanına ekleyeceği iPhone 17 Air, standart modelden yaklaşık yüzde 25 daha ince bir profille öne çıkacak. Yaklaşık 6 mm kalınlığındaki cihazın, şirketin gelecekteki ürün tasarım stratejisinin ilk önemli adımı olması bekleniyor. Üretim mühendisleri ve ürün tasarımcıları, cihazın üretim fizibilitesini değerlendirmek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

iPhone 17 Air: Apple'ın en ince telefonu seri üretime girdi
    Apple'ın asıl odağı, cihazın şık ve ultra ince tasarımında toplanmış durumda. Bu sebeple teknik özellikleri açısından temel iPhone modellerine yakın duracak olan iPhone 17 Air, tek kamera sistemine sahip olacak. Şirket, bu yeni yaklaşımıyla kullanıcılara daha hafif ve zarif bir deneyim sunmayı hedefliyor. Ayrıca yeni raporlar, ürünün şu anda yeni ürün tanıtım aşamasına geçtiğini ve üretim için ön hazırlıkların devam ettiğini belirtiyor.

Kaynak:https://www.digitimes.com/news/a20241212pd223/apple-iphone-ultra-thin-design-foldable.html

• Yaw he he

• Şarj konusunda büyük sıkıntılar olur mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şarjı çabuk bitiyor ve cebimde yamuldu şikayetlerine hazır olun 🤣

• İster ince olsun ister kalın farketmez. Alırlar özelliğine bile bakmadan. Böyle Bi kitle ne kitlesen kitle.

• Apple isterse çöp yapıp satsin gene aliyorlar. Yani yok satacak.

• Direkt şarj ve ısınma konusu aklıma geldi ince tasarım deyince. 🤔

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İncelik için bazı şeylerden taviz verilecekse salla gitsin derim.

• keinfarben kullanıcısına yanıt

Apple niye böyle yapıyor anlamıyorum. Her seri ufak ufak pili büyütüyor, tam şimdi oldu derken tekrar birkaç model önceki pil performansını anca veren “yeni kasalı” cihaz çıkıyor.

iPhone 11 serisi özellikle de Pro olanları pil olarak müthişti, 12 de kasa güncellendi piller düştü ve 13-14 serileri ancak 11 serisini pilde yakaladı. Sonra 15 ile ufak geliştirme aldı, en son ise 16 ile piller tam müthiş oldu derken 17 ile incelik ayağına pili yine iPhone 12 pili gibi yapacaklar sanırım. Berbat olmaz yine iş görür ama neden iPhone 16 veya muadili cihazlar alıp 10 saat ekran süresi alacakken “cihaz ince yav” diyerek 7 saat ekran süresine okey olayım yani 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 14 Aralık 2024; 17:9:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihat52.5 kullanıcısına yanıt

Ben alırım mesela

• Tam bir prototip telefon bakalım bunda ne sorunlar çıkacak.

• Mini istiyoruz tekrar, ince mince istemiyoruz.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Telefonların sunabileceği başka nasıl bir yenilik olabilir ki zaten. Yani ya incelecekler ya da her sene sürekli aynı telefonların biraz farklısını kullanacağız. Apple da yeni bir tasarım dili getirmeye çalışıyor şimdi birisi demişti iPhone X ile denediğin yapacak şimdi. Umarım batarya anlamında da başarılı olur da farklı bir tasarım anlayışı görürüz çünkü gerçekten aynı tasarımdan biraz sıkılmaya başladık. Her telefon artık birbirine benzemeye başladı maalesef.

• idontremember İ kullanıcısına yanıt

Çok basit bir inovasyon olarak dinamik ada bölümünü ekran yapabilirler. Base modellere 120Hz verip çağa ayak uydurabilirler, her tarafa tuş eklemek yerine tuşsuz ama işlevsel bir tasarım yapabilirler, daha tonla şey yapabilirler. Geçmişte denenen ama düşük pil ömürleri ve bükülme sorunları yüzünden rafa kaldırılan trendi hortlatmaya gerek yok. Yine de çıkaracaklarsa çıksın ona göre tekrar yorum yapılır.

• İnce bir telefon daha şık durabilir fakat sağlamlık konusunda endişeleri de beraberinde getirecektir. Dolayısıyla incelikle beraber sağlamlık konusundaki yetenekleri de olmalıdır.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Öyle bir innovasyon olsa zaten yaparlardı diye düşünüyorum. Herkesin aklındaki o 2-3 senelik plan program yapmayı iste zaten geliştirdik teknolojiyi ama 4 sene sonra kullanalım yaptıklarını sanmıyorum. O senenin teknolojisine gore plan yapıyorlar. Şuan ellerinde o teknoloji yok gibi duruyor.

base modeller konusundaysa bir şey diyemem. Bence 120HZ veya 60hz çok mühim bir mesele değil. Evet olması iyi ama telefonun genel işlevselliği çok daha önemli bence. Zaten ortalama kullanıcının çok da umursayacağını sanmıyorum. Herkes her zaman bir kulp bulur bir cihazda yok şu cihaza bu kadar para verilir mi gibisinden. Ben de aynı tuzağa düşmüştüm birkaç defa çok pişman oldum donup dolaşıp yine Apple’ın ürünlerini aldım. iPhone 17 Air: Apple'ın en ince telefonu seri üretime girdi 

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Apple o konuyu çözer bence. iPad Pro gibi ipince ve kocaman bir cihazda bile bükülme vs olmuyor güncel olarak. Büyük ihtimalle Apple orada kullandığı hem işlemciyi soğutan hem bükülmeyi önleyen soğutucu blok tasarımının benzerini telefona da uyarlar o seride.

Tek sorun büyük ihtimalle iPhone 12 kadar ancak dayanacak olan pil ömrü ve sadece tek kamerası olması olacaktır. Tek kamera gerçekten saçma bu arada, hadi iki kameraya 4 kamera kadar işlev koyabiliyorlar iş görüyor ama 1 kameraya ne koyabilirler ki, ultra geniş açı iptal olur direkt…

• idontremember İ kullanıcısına yanıt

Zaten öyle. Intel için de “elinde kaç senelik teknoloji var da satmıyor” deniyordu. AMD rakip olunca bütün kozlarını oynadı ve aslında pek de teknolojisi olmadığını herkes gördü :)

Şuan akıllı telefon üreticileri de yenilik bulmakta zorlanıyor. Bu sene Android şahlanacak sanırım çünkü 8 Elite gerçekten müthiş bir çip olmuş. Onun dışında iki taraftan da seneye vay be dedirtecek yenilik beklemiyorum. Ancak böyle ince cihaz denemesi falan yapıp “farklı” algısıyla satış deniyorlar.

Ek olarak bir şey ekleyim: Apple tarafında kamera tuşu ve güç tuşu konum olarak tam telefon üstü tetik tuşları gibi duruyor. O tuşların yerlerine sonraki seride ufak ayar çekip bir de yazılımda o tuşları oyunlara tetik tuşu olarak atama yeteneği getirseler (hatta kamera tuşunun dokunmatiğine de ek bir işlev daha) estetiği bozmadan oyunculara da hitap ederler :)

• pil ve ısınma sorunu olacaktır ben olsam bulaşmazdım pro max candır

• mini serisinin yerine geçecek sanırım ama ekran boyutu o kadar mini olmayacak anladığım kadarıyla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.