|
"Apple Kimliği Güncel Değil" Uyarısı Çözüldü
Apple cihazlarını kullanırken, "Apple Kimliği Güncel Değil" veya "Bu Apple Kimliği Etkin Değil" gibi uyarılarla karşılaşabilirsin. Bu uyarılar, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ve hesabına erişmeni engelleyebilir. İşte bu sorunu çözmen için adım adım bir kılavuz:
Nedenler:
- Yanlış Apple Kimliği veya parolası girilmiş olabilir.
- Apple Kimliğin devre dışı bırakılmış veya kilitlenmiş olabilir.
- İki Faktörlü Kimlik Doğrulama etkinleştirilmiş ancak doğrulama kodu yanlış girilmiş olabilir.
- Apple'ın sistemlerinde geçici bir sorun yaşanıyor olabilir.
Apple Kimliğini ve Parolasını Kontrol Et: Doğru Apple Kimliğini ve parolayı girdiğinden emin ol. Her ikisini de unuttunsa, Apple Kimliğini Kurtarma sayfasından kurtarabilirsin.
-
Apple Kimliğinin Durumunu Kontrol Et: Apple Kimliğinin devre dışı bırakılıp bırakılmadığını veya kilitlenip kilitlenmediğini kontrol etmek için iforgot.apple.com adresini ziyaret et. Hesabın devre dışıysa, tekrar etkinleştirmek için ek adımlar gerekebilir.
-
İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Kontrol Et: İki Faktörlü Kimlik Doğrulama etkinleştirilmişse, Apple cihazına bir doğrulama kodu gönderilecektir. Doğru kodu girdiğinden emin ol.
-
Sistem Durumunu Kontrol Et: Apple'ın sistemlerinde geçici bir sorun yaşanıyor olabilir. Bu durumda, Apple'ın Sistem Durumu sayfasını ziyaret ederek bu sorunu doğrulayabilirsin. Sorun çözüldükten sonra tekrar giriş yapmayı dene.
-
Müşteri Hizmetlerine Başvur: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Apple Destek ile iletişime geçerek ek yardım alman gerekebilir.
Önemli Notlar:
- "Bu Apple Kimliği Etkin Değil" uyarısı görürsen, iCloud hesabına giriş yapamıyor olabilirsin.
- "Bazı hesap servisleri yeniden giriş yapmanızı gerektiriyor" mesajı, hesabındaki bazı özelliklere veya hizmetlere erişemediğin anlamına gelebilir.
- Sorunu çözmek için Apple cihazlarını en son sürüme güncellediğinden emin ol.
Apple Kimliği güncel değil sorununu çözmek için bu adımları uygulayarak hesabına tekrar erişebilir ve Apple cihazlarını sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsin.