iPhone Yansıtma özelliği güzel olmuş ama bu özellik neden 10 Hz'de çalışıyor? |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (457. sayfa)

-
-
Sadece fotoğraf ve videoların bulunduğu bazı klasörlerde simge görünümünü manuel olarak ayarlıyorum. Ancak bunu yaptığımda diğer klasör ve dosyalar da simge olarak görünmeye başlıyor.
Benim istediğim, yalnızca seçtiğim klasörlerin içeriğinin simge olarak görüntülenmesi. Bunun için özel bir ayar var mı?
-
Birkaç gündür can sıkıcı bir sorun yaşıyorum. Mac’te dosya uzantılarını gizle seçeneğiyle çalışıyorum. Ancak son zamanlarda Numbers dosyalarımda düzenleme yapıp bilgisayarın kapağını kapattığımda, ertesi gün bu dosyaların isimlerinde ".numbers" uzantısı görünür hale geliyor.
Finder ayarlarında “Tüm dosya uzantılarını göster” seçeneği kapalı. Dosyanın üzerindeyken “Bilgi Ver” seçeneğinden “Uzantıyı gizle” kutusunu işaretliyorum, ancak dosyada düzenleme yaptıktan sonra bu seçenek kendi kendine devre dışı kalıyor.
Şimdilik çözümünü bulamadım. Aynı durumu yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
-
Bende de devamlı bir Numbers dosyasında oluyor. Yeni olmaya başladığı için yeni sürümden kaynaklandığını sanıyorum.
-
https://support.apple.com/tr-tr/guide/mac-help/mchldaafb302/mac
-
Bende görebildiğim kadarıyla bu durum tüm Numbers dosyalarında oluyor. Sanırım en son güncellemeden sonra ortaya çıktı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
iphpne kullanıcısı olmadığım için muhtemelen bişeyi atlıyorum ama şöyle bir sorunum var. İphone daki fotoğrafları hdd yedeklemek istiyorum. Tv de vs açabilmek için exfat formatına getirdim ama telefonu macbook bağlayınca klasör şeklinde göremiyorum. Fotoğrafları açıyor kopyala yapıştırda olmuyo içe aktar dediğimdede sadece mac ı görüyor hdd yi görmüyor ki mactede dosya seçtirmiyor kenedi direk bir yere atıyor. Neyi hatalı yapıyor olabilirim? direk hdd ye atmanın yolu yok mu?
-
beyler m1 kullanıpta mac'te elektrik kaçağı hisseden oldu mu? laptopun metal kısmına dokununca karılanma hissi oluyor. eskiden de oluyordu ancak umursamıyordum ama bu sefer fazla olmaya başladı. garanti bitti ancak müşteri memnuniyetinden dolayı yardım ederler mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Topraklı uzatma ucuyla kullanın.
Maalesef olmuyor. Mac’i ilk kurduğumda liste görünümünde bazı ayarlar yapıp “saptanmış olarak kullan” demiştim. O günden beri tüm klasörlerim o ayarlara göre açılıyor. Şimdi bir klasörün görünümünü manuel olarak değiştirsem bile, başka klasörler de otomatik olarak o yeni görünüme geçiyor. “Saptanmış olarak kullan” seçeneğini ise bir türlü kaldıramıyorum.
Görüntü şeklini değiştirmek istediğiniz klasörünüzü açın, istediğiniz görüntü şeklini seçin, örneğin Görüntü : Simge Olarak. Klasörü kapatmadan sağ klik : Görüntü Seçeneklerini Göster : En üstteki Her zaman simge görüntüsünde aç ve Simge görüntüsünde göz at seçeneklerini seçin.
Önemli Not: Klasör ile ilgili görüntü vb. ayarlar bu klasör içinde görünmeyen .DS_Store adındaki bir dosyada tutulur. Sisteminizde bu tür dosyaları arka planda temizyelen bir uygulama/genişletme olmamalıdır.
-
Çok teşekkür ederim, sorunu çözmüş oldum. Senelerdir Mac kullanıyorum ve ilk defa şöyle bir durumu fark ettim: Finder ayarlarında “Tüm dosya adı uzantılarını göster” seçeneği kapalı olmasına rağmen, birçok dosyada uzantılar görünür durumda. Bu uzantıları tek tek değil de toplu şekilde kapatmanın bir yolu var mı?
-
macOS 15.4 ile göstermemesi gerken bazı dosya uzantılarını gösterir oldu. Finder'daki “Tüm dosya adı uzantılarını göster” seçeneğini açın sonra kapatın, belki işe yarayabilir. (Bende yaramadı) :)
-
bu bende oluyor
Ben Numbers dosyalarıyla çok fazla çalışıyorum ve eskiden bu dosyalarda hiçbir zaman uzantı görünmezdi. Ancak son güncellemeden sonra fark ettim ki, bir Numbers dosyasında düzenleme yaptıktan bir süre sonra dosya uzantısı görünmeye başlıyor.
Bu durumu fark ettikten sonra dikkatli bakınca, sadece Numbers değil, birçok farklı dosya türünde de uzantıların göründüğünü gördüm. Oysa genel ayarlarda “tüm dosya adı uzantılarını göster” seçeneği kapalı. Buna rağmen, uzantısı görünen dosyalarda “bilgi ver” kısmından “uzantıyı gizle”yi seçiyorum ama dosyada düzenleme yaptıktan sonra bu ayar kendiliğinden bozuluyor.
Windows’ta olduğu gibi uzantıları gerçekten genel ve kalıcı bir şekilde gizlemenin bir yolu yok gibi görünüyor. Bu konuda bir çözüm bulan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
-
Bu problem sın güncellemeden sonra çıktı. Bir sonraki güncellemeyle düzeleceğini umuyorum.
Umarım düzelir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X