|
Apple M4 Pro ve M4 Max tanıtıldı: 'Dünyanın en hızlı CPU çekirdeği'
-
-
Bu yorum daha inandırıcı olmuş bence 😄
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
akp ne alaka? Bu yaptığınız suç belir bir kesimi hedef gösterme ve hakaret etme suçu var. Yorumu şikayet edeceğim.
-
Hayır bir de her model de bir önceki modelle kıyaslamak yerine m1 ile kıyaslıyorlar. Kıyaslasana m3 ile arasında ne fark var görelim. M1 ile 2.2 kat fark varmış m3 ile kaç kat fark var onu yaz sen
-
Apple dünyanın en büyük şirketi. Ciddi bir marka prestiji var. Böyle bir markaya ürün tanıtımında üç nesil öncesinin işlemcisiyle kıyas yapıp iki kat hızlı kıroluğu yapmak yakışmış mı? Ben bu tanıtımından anlıyorum ki m4 cpularda kayda değer bir sıçrama yapamamış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Apple mantıklı olanı yapmış makyaj ve geliştirmelere bakılırsa iyi sayılabilir hakkını yememek lazım, her nesil'de %40 performans artışı olursa hayatın akışına ters ne varsa yaşanır, Apple yada bir başka üreticiye denilebilecek tek şey ürün çıkarma döngüsünü 18-20 ay gibi sürelere çıkarmak olması lazım.
şu kadar hızlandık ettik derken mantıksız işlere girişiyorlar her zaman ki fakat en azından intel gibi geliştik derken video oynatmıyorlar, neyse işte appla'a dönelim misal verelim en düşük model'de ram'ın 16gb'a çıkartılmasını geliştirme sayacak kadar'da insaflı olduklarını söyleyebiliriz tabiki yerseniz. :)))
-
Ürün piyasaya düşsün, gerçek inceleme videoları gelir zaten.
-
https://www.donanimhaber.com/apple-m3-m3-pro-ve-m3-max-tanitildi--170388 Kaynak olarak burayı kullandım.
M3 Pro ve M3 Max tanıtıldığında verilen bilgilere göre:
M3 Pro -> M1 Pro'dan CPU tarafında %20, GPU tarafında %40 hızlıymış.
M3 Max -> M1 Max'den CPU tarafında %80, GPU tarafında %50 hızlıymış.
Bu durumda:
M4 Pro -> M3 Pro'dan CPU tarafında %58, GPU tarafında %42 hızlı.
M4 Max -> M3 Max'den CPU tarafında %22, GPU tarafında %26 hızlı.
Bu şekilde söylemek yerine 3 sene önceki işlemci ile karşılaştırmaları cidden çok saçma. Ayrıca geçen yılki haberde hız olarak "%x" daha hızlı vs yazıyordu, bu yıl "x.x" kata kadar hızlı dediği için hesaplamaları ona göre yaptım. Yanlış varsa affola.
-
İntel sadece video oynattik demediki uygulama açılış hızlarına etki ettiği görüldü iş bilgisayarları için uygulamalar hazır hepsinde hocam bu appleyi görünce gözünüzü kapatmamanizi tavsiye ederim bu arada apple frekansının kaç ghze ulaştığını hile söylemiyor herhalde onu söylerse grafik işlemcisi olmadığı için utanırım diyor
evet yaptığın karşılaştırmalar doğru. apple cpu tarafında artık yüzde 20 ilerliyor.
-
Moore yasası geri döndü.
-
M3 ile da kıyasladılar ki izlememişsin galiba duyuru videosunu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Video derken yıllar önce intel'in bir ürün tanıtımdaki VLC skandalından bahsediyordum, İntel'in core 200 mobil serisine ladf etmedim bilakis harika olduğunu düşünüyorum.
-
Hocam Apple androidi telefonda kopyaliyor ama diğer laptoplari kopyalayamiyor çok sinir bozucu 170 bin TL verip oyun acamayacaksam o bilgisayarı Apple binasının önünde parçalara ayirasim gelir
Yok yahu nereden çıkardınız, apple zihniyeti bir ırk gibidir asla kopyalamaz esinlenir revize eder öyle kullanır, batacak olsalar bu zihniyetten çıkmazlar, ayrıca benim bildiğim kadarıyla apple tarihi boyunca asla IBM PC'den bir alıntı yapmış değil, minik esinlenme türündeki işlerde dahi kendi tarzını yansıtan bir zihnyete sahipler, steve jobs'un şirkete getirdiği kadro tamamen bitene kadar'da zirvede kalacaklar, yakında batar diye düşünülen 1994-1999 döneminde dahi kendi kafalarına gittiler, steve jobs'ta aynı kafanın en beceriklisiydi, keşif yapan adamidi rahmetli :))) ışıklar içinde uyusun. neyse işte apple dik kafalıdır hiçbir zaman bizim PC'ye baktığımız gibi bakmadılar ve bakmayacaklar, dertleri başka bilgisayarı bilgisayar gibi kullanmak amacındalar, IBM PC dünyasının büyük bir %'si bilgisayarı multimedia cihazı gibi düşünür ama onlar değil.
Geçtiğimiz yıl oyun kanadında bir açılım yapacaklardı ama ne ettiler bilemiyorum açıkçası, girerseler sektöre dinamizm getireceklerini düşünüyorum tembel eşek formundaki oyun dünyasına hareket getirirler ama işte son durumu bilmiyoruz.
İşim dolayısıyla zaman zaman m1-m2 cihazları kısa süreli kullandım bıraktım rahatladım :) , ben katlanamıyorum macintosh cihazlara. isteyen gitsin kullansın ne diyebilirim.
-
Evet hocam 60 hzlik tablet bilgisayar telefon satmasıda saçma
İşte böyle mallıklar yapa yapa sektörde yenilik ve inovasyonda apple'e geçene kadar apple'ın borusu ötecek, ölü eşek günlerinde bir bakacaksınız SJ'in esamesi bile kalmamamış, şahsen böyle aşağı yönlü devam etmelerini istiyorum. sadece izleyelim zamana bırakın gitsin.
-
Evet sinirden elim ayağım titriyor resmen iPhone 16 düz yeşil ve düz 15 sarının renklerine aşık olmuştum o renkler bidaha gelmez bence amaa almadim sırf 60 hz diye 120 Hz düz modelde öyle güzel renk gelmez bence bidaha ve pro modellerden nefret ediyorum
Intel Core Ultra 7 258V'den hala daha güçlü ve hızlıysa m1 maxı makyajla sat, gpu zaten m1 max gpusu nvidia 4060 a eşit diyorlar
m4 max büyük ihtimalle 2030 da üretilecek Intel Core Ultra 9 698V den de hızlı olacak
m4 max gpu ise büyük ihtimalle 2030 da çıkacak nvidia 8060 a denk
amma velakin her yıl yeni m serisi neden acaba:))
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hayır bir de her model de bir önceki modelle kıyaslamak yerine m1 ile kıyaslıyorlar. Kıyaslasana m3 ile arasında ne fark var görelim. M1 ile 2.2 kat fark varmış m3 ile kaç kat fark var onu yaz sen
|
Apple dünyanın en büyük şirketi. Ciddi bir marka prestiji var. Böyle bir markaya ürün tanıtımında üç nesil öncesinin işlemcisiyle kıyas yapıp iki kat hızlı kıroluğu yapmak yakışmış mı? Ben bu tanıtımından anlıyorum ki m4 cpularda kayda değer bir sıçrama yapamamış.
|
https://www.donanimhaber.com/apple-m3-m3-pro-ve-m3-max-tanitildi--170388 Kaynak olarak burayı kullandım.
M3 Pro ve M3 Max tanıtıldığında verilen bilgilere göre: M3 Pro -> M1 Pro'dan CPU tarafında %20, GPU tarafında %40 hızlıymış. M3 Max -> M1 Max'den CPU tarafında %80, GPU tarafında %50 hızlıymış. Bu durumda: M4 Pro -> M3 Pro'dan CPU tarafında %58, GPU tarafında %42 hızlı. M4 Max -> M3 Max'den CPU tarafında %22, GPU tarafında %26 hızlı. Bu şekilde söylemek yerine 3 sene önceki işlemci ile karşılaştırmaları cidden çok saçma. Ayrıca geçen yılki haberde hız olarak "%x" daha hızlı vs yazıyordu, bu yıl "x.x" kata kadar hızlı dediği için hesaplamaları ona göre yaptım. Yanlış varsa affola. |
Benzer içerikler
- android tv kumanda uygulaması
- sfs ne demek
- whatsapp kendine mesaj atma
- fake fotoğraf sorgulama
- ekran videosu alma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X