|
Apple M4 Pro, M3 Pro ve M3 Max ile karşılaştırıldı: İşte sonuçlar
-
-
Intel Core Ultra 9 288V de Geekbench de 11069 puan almış. M4 Pro intel'in en yeni işlemcisini de ikiye katlamış. notebookcheckIntel Core Ultra 9 288V Processor - Benchmarks and Specshttps://www.notebookcheck.net/Intel-Core-Ultra-9-288V-Processor-Benchmarks-and-Specs.856335.0.html
M serisi zaten çok iyiydi, M4'ler çok daha iyi görünüyor. Ayrıca M4 Pro Max sonuçlarda henüz yok :)
- M4 Pro supports up to 64GB of fast unified memory and 273GB/s of memory bandwidth
- M4 Max supports up to 128GB of fast unified memory and up to 546GB/s of memory bandwidth
-
Intel de işler iyi gitmiyor 8 Elite bile daha az wattla Geekbench de tek çekirdekte geçerken, çoklu çekirdekte benzer skor alıyor. M4P skorlarında iyi bir artış var ama P ve E çekirdeklerinde farklılık var. Bakalım watt tüketimi ve sıcaklık nasıl olacak, detaylı inceleyenleri merakla bekliyorum
-
Metin ile grafik tutmuyor, metni guncellerseniz guzel olur:
Paylaşılan kıyaslama sonuçlarına göre M4 Pro, Geekbench 6'nın çok çekirdekli testlerinde 22.062 puan alırken, M3 Max 21.045 puan alıyor. M3 Pro'nun ise benzer testlerde 21.045 puana sahip olduğunu hatırlatalım. Dolayısıyla M4 Pro, selefi M3 Pro'dan %41 oranında daha hızlı.
-
Snapdragon bu sene mobilde apple i geçti bakalım gelecek sene de masaüstü tarafında geçecek mi?
-
Dünyanın en iyi anakart, CPU, GPU ve Ram paketini çıkardırlar yine. Üstelik 20 saatin üstünde pil ömrü ile.
Bravo Apple.
25 yıllık Windows kullanıcısı olarak geçen seneden beridir MacOs kullanıyorum dünyam değişti. Alışması biraz zaman alıyor ama değiyor.
-
Frekansları söylemedi Apple bey :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
şuna bak bakalım hele sen :DMesut ÇevikyoutubePİL DERDİ BİTTİ | Günde 8 saatten 2 günü aşan çalışma süresihttps://www.youtube.com/watch?si=2l0Nw4wnSqtFwSNv&v=I3ZFl4nGYgM&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Nasıl değişti mesela?
-
Öncelikle Alienware, 64Gb ddrm 5 li toplama PC, Asus Tower workstation, Acer Predator, Lenovo iş serisi, Surface Pro gibi son 8-10 yılda birçok PC kullanmış birisi olarak Apple silikon işlemcili Mac bilgisayarlar.
1) Bilgisayar hiç ısınmadan 24 saat çalışabiliyor,
2) Windows'da çoğunlukla meydana gelen haftada 4-5 kere çökmeler ve kapanmalar olmuyor.
3) Her parçası ayrı firma tarafından üretilen Win bilgisyarlara göre çok ama çok hızlı çalışıyor
4) Tükettiği elektrik miktarı ve performansı hiçbir Win bilgisyarda yok.
5) Bazı özel yazılımlar Apple tarafında çok optimize ve çok başarılı. Bazı uygulamaların muadilleri Win'de yok.
6) Batarya ile prize bağlanmadan günü tamamlayabiliyor.
7) Ağır yüklerde bile Pro'ların fanından ses gelmiyor, Air'de zaten kafa şişiren bir fan yok.
vs. vs. Liste böyle uzar gider hocam. Sormak istediğiniz bir konu varsa sorabilirsiniz.
Telefonum Android, evimde sağlam bir toplama Windows PC ve Apple fanboyu veya başka hiçbir ürünün fanboyu olamayacak kadar orta yaşlı bir yetişkinim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 31 Ekim 2024; 22:0:25 >
-
İki üreticininde bilgisayarlarını kullanıyorum, bana bilmişlik taslamayın. Hele Mesut'dan inceleme videosu hiç göndermeyin.
-
Senden kat kat bilgiliyim orası kesin gerçekler zoruna gidiyorsa Apple fan sayfası açabilirsin kullanmadigin cihaz hakkında yorum yapma bidaha
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamam sen haklısın.
-
Hayatım boyunca Mac kullanmış biriyim. İş yerinde güzel bir Windows bilgisayar verdiler. Performansında herhangi bir sorun yok. Kamerası 10 numara, yazması da zevkli ama şarjı 3 - 4 saat gidiyor anca :/ Bir de trackpad berbat ötesi berbat. Şirket politikası gereği de kendi bilgisayarımızı da kullanamıyoruz. Laptop ama sürekli şarjda kullanıyorum.
-
Teşekkür ederim, zaten ben de bu şekilde detay bir cevap bekliyordum, soruyu sorma amacım buydu. Fakat yine de ben ikna olmadım.
Neden? Çünkü açıkçası cevabınız kafamdaki karanlık alanı aydınlatmadı.
Hali hazırda Lenovo'nun 16IRX8H modelini kullanıyorum, 13900HX + 4080 + 64GB 5200 RAM. Windows 11 26100 IoT Enterprise LTSC sistemim mevcut. USB-C to DP üzerinden 27" 2K 165Hz'lik harici bir monitörden çıkış alıyorum. Genelde Dota 2 oynarım, 160 fps'de akıcı, 0 problem ile gayet iyi oynuyorum. CPU 75 C sıcaklık, 75 - 80W güç tüketimi, GPU'da 60-65 C sıcaklık, 40-50W güç tüketimi ortalaması ile seyrediyor.
Şimdi merak ettiğim, bu herkesin övdüğü mükemmel MacOS ve M4 serisi çipler gerçekten de olabilir mi ki bu şekilde bir performans versin? O 16 çekirdekli GPU'su kotarabilir mi böyle grafik yoğun oyunları? Nedir yani, nasıl oluyor? 165 hz harici monitöre bağlayabilir miyiz mac'i? Mac kullanımı kolay mı? Mesela en basitinden sağ tık nasıl yapılıyor abi? Gibi gibi böyle toplasan belki de bin adet soru oluşuyor kafamda.
Ama tabii bunun çözümü, benim gözümü karartıp bir adet mek (Mac) alıp deney yapmaktan başka bir şey değil. Onun için de biraz daha bekliyorum, belki M5 Ultra'lı bi tane alıp deneme tahtası gibi uğraşırım, olabilir yani.
-
Rica ederim hocam, ben her zaman oyun için Windows profesyonel iş için macbook öneriyorum.
Dediğiniz gibi alıp kullanmanız lazım, ve ek olarak iki işletim sistemi birbirinden tamamen farklı değil, Windows kullanıcısı hızlıca adapte olabilir. Mac aldığınızda Windows da yapamadığınız konular olursa seve seve yardımcı olurum. Macbook aldığımda ilk yaptığım şey olabildiğince Windows alışkanlığıma yaklaştırmak oldu. (alt tab, klavye dizilimi, multitasking vs gibi) Sonuçta 25 yıldır Windows kullanmışım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Metin ile grafik tutmuyor, metni guncellerseniz guzel olur:
Paylaşılan kıyaslama sonuçlarına göre M4 Pro, Geekbench 6'nın çok çekirdekli testlerinde 22.062 puan alırken, M3 Max 21.045 puan alıyor. M3 Pro'nun ise benzer testlerde 21.045 puana sahip olduğunu hatırlatalım. Dolayısıyla M4 Pro, selefi M3 Pro'dan %41 oranında daha hızlı. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X