Şimdi Ara

iPhone 16 Pro Max vs Xiaomi 15 Ultra karşılaştırması: Hangisi daha üstün?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 16 Pro Max vs Xiaomi 15 Ultra karşılaştırması: Hangisi daha üstün?
    Xiaomi, yakın tarihli etkinliğinde şimdiye kadarki en güçlü telefonu Xiaomi 15 Ultra'yı duyurdu. Peki premium akıllı telefon segmentinde iPhone 16 Pro Max'e karşı neler sunuyor? veya karşılaştırdığımızda hangi model öne çıkıyor? Bu karşılaştırmada iPhone 16 Pro Max ve Xiaomi 15 Ultra'yı tasarım, ekran, performans, kamera ve batarya gibi yönleriyle detaylı şekilde ele alacağız.

Tasarım ve ekran📱

Apple, iPhone 16 Pro Max ile titanyum çerçeveyi devam ettirirken, Xiaomi 15 Ultra alüminyum ve seramik yapısıyla dikkat çekiyor. Her iki cihaz da premium bir his sunuyor ancak Xiaomi, arka kapakta kullanılan malzeme ile daha özgün bir yaklaşıma sahip.

Ekran tarafında iPhone 16 Pro Max, 6.7 inç LTPO Super Retina XDR OLED panel kullanıyor. Xiaomi 15 Ultra ise 6.73 inç LTPO AMOLED ekranla geliyor. Her iki cihaz da 120 Hz yenileme hızı sunarken, Xiaomi 15 Ultra'nın ekranı 3000 nit'e kadar parlaklık seviyesine ulaşabiliyor. Apple ise 2000 nit değerinde bir maksimum parlaklık sunuyor.

Diğer tarafta iPhone 16 serisi, Yakalama düğmesi olarak adlandırılan ve birden fazla işlev sunan olan yeni bir düğmeye sahip. Kapasitif yapılı olan bu düğme, cihazın sağ tarafında, güç düğmesinin altında bulunuyor ve kolayca yakınlaştırma ve uzaklaştırmanın yanı sıra fotoğraf veya video çekimi sağlıyor. Ayrıca Apple Intelligence'a hızlı erişim de sağlıyor. Son olarak her iki telefon da IP68 su ve toz dayanıklılığına sahip. 

• iPhone 16 Pro Max: 6.9 inç 120Hz Retina OLED, Dinamik Ada, 2796 x 1290, HDR10, 2,000 nit, %91.4 ekran kasa oranı

• Xiaomi 15 Ultra: 6.73 inç, 120Hz LTPO AMOLED, 1440 x 3200 piksel, 3.200 nit %89.7 ekran kasa oranı

Kamera📸

Xiaomi 15 Ultra, dört kameralı yapısıyla fotoğrafçılığa odaklanan bir model. Cihazda 50MP ana sensör (1 inç boyutunda), 50MP ultra geniş açı, 50MP 3.0x telefoto ve 200MP 4.3x periskop telefoto bulunuyor. Buna göre Xiaomi, kağıt üzerinde Leica destekli lensler ve yazılım optimizasyonları sayesinde gece çekimlerinde rakibinden daha üstün.

iPhone 16 Pro Max ise 48MP ana sensör, 48MP ultra geniş ve 12MP 5x telefoto lens ile geliyor ve sensör kaydırmalı OIS ve Photonic Engine ile daha çok içerik üreticilere hitap ediyor. Ayrıca ProRes ve daha gelişmiş HDR teknolojileri bulunduğunu da ekleyelim.

• iPhone 16 Pro Max, 48 MP (Sensör kaydırmalı OIS, PDAF) Diyafram boyutu: F1,8Odak uzaklığı: 24 mm, 12 MP (Telefoto, Sensör kaydırmalı OIS) Optik zoom: 5,0x Diyafram boyutu: F2,8 Odak Uzunluğu: 120 mm, 48 MP (Ultra geniş, PDAF) 1/2.6" f2.2

• Xiaomi 15 Ultra: 50 MP birincil, f/1.6, 23mm, dual pixel PDAF, OIS, 50 MP, f/1.8, 70mm (telefoto), 1/2.51", dual pixel PDAF, OIS, 3x optik zoom, 200 MP, f/2.6, 100mm (periskop telefoto), 1/1.4", multi-directional PDAF, OIS, 4.3x optik zoom, 50 MP, f/2.2, 115˚ (ultra geniş), 1/2.76", 0.64µm, dual pixel PDAF, TOF 3D, (depth)

Performans⚡

Apple, iPhone 16 Pro Max’te A18 Pro çipi kullanırken, Xiaomi 15 Ultra Snapdragon 8 Elite işlemciyle geliyor. A18 Pro, Apple’ın yeni nesil 3 nm üretim sürecinden güç alırken, Snapdragon 8 Elite ise yine 3nm platformunda performans çekirdekleriyle dikkat çekiyor. A18 Pro, tek çekirdek performansında önde olsa da, Snapdragon 8 Elite çok çekirdekli işlemlerde avantaj sağlayabiliyor.

Kıyaslama platformlarına göre, A18 Pro tek çekirdekte 3.480, çoklu çekirdekte ise 8.720 puana sahip. Okları Snapdragon 8 Elite'e çevirdiğimizde ise, puanlar sırasıyla 2.902 ve 9.656 seviyesinde. Bellek açısından, Apple yapay zeka nedeniyle iPhone 16 Pro Max'e 8 GB RAM koymak zorunda kaldı. Xiaomi 15 Ultra ise, benzer depolama sürümlerinde 12GB ve 16GB RAM ile geliyor.

• iPhone 16 Pro Max: Apple A18 Pro (3 nm), Hexa-core (2x4.05 GHz + 4x2.42 GHz), Apple GPU (6-çekirdek)

• Xiaomi 15 Ultra: Qualcomm Snapdragon 8 Elite (3 nm), Octa-core (2x4.32 GHz Oryon V2 Phoenix L + 6x3.53 GHz Oryon V2 Phoenix M), Adreno 830

Pil ömrü ve yazılım🔋

Batarya ve Şarj Xiaomi 15 Ultra, 5500 mAh batarya kapasitesiyle gelirken, iPhone 16 Pro Max 4500 mAh civarında bir kapasite sunuyor. Xiaomi, 120W hızlı şarj ve 80W kablosuz şarj desteğiyle rakibinin önünde yer alıyor. Apple ise 30W kablolu ve 15W MagSafe şarjı destekliyor.

iPhone 16 Pro Max, iOS 18 ile gelirken, Xiaomi 15 Ultra HyperOS tabanlı Android 15 kullanıyor. iOS 18, Apple’ın ekosistem avantajlarını ve uzun yıllar güncelleme desteğini sunarken, Xiaomi’nin yazılımı daha fazla kişiselleştirme seçeneği ve geniş bir uygulama desteği sağlıyor. Ancak, güncelleme süresi açısından Apple’ın daha avantajlı olduğu söylenebilir.

• iPhone 16 Pro Max: 4500 mAh 30W kablolu 15W MagSafe

• Xiaomi 15 Ultra: 5500 mAh, 120W kablolu, 80W kablosuz

Fiyat💸

Xiaomi 15 Ultra'nın başlangıç fiyatı yaklaşık 79.999 TL iken, iPhone 16 Pro Max yaklaşık 99.999 TL'den satışa sunuluyor. Bu fiyat farkına rağmen Xiaomi, daha büyük batarya, daha hızlı şarj, daha yüksek çözünürlüklü kameralar ve daha parlak bir ekran sunarak donanım açısından avantajlı görünüyor. Ancak Apple'ın iOS işletim sistemi uzun vadeli kullanım açısından büyük bir artı sağlayabilir. 

• iPhone 16 Pro Max: 99.999 TL

• Xiaomi 15 Ultra: 79.999 TL

Peki hangisi alınmalı🤔

iPhone 16 Pro Max ve Xiaomi 15 Ultra, farklı hedef kitlelere hitap eden iki amiral gemisi. Apple ekosistemini ve uzun vadeli yazılım desteğini ön planda tutanlar için iPhone 16 Pro Max daha mantıklı bir tercih olurken, fotoğrafçılık, hızlı şarj ve donanım esnekliği arayanlar Xiaomi 15 Ultra'yı değerlendirebilir. Aslına bakacak olursak, tercih tamamen kullanıcı ihtiyaçlarına bağlı olarak değişiyor.

iPhone 16 Pro Max vs Xiaomi 15 Ultra 🆚
    Özellik/Model iPhone 16 Pro Max Xiaomi 15 Ultra
    Ekran 6.9 inç 120Hz Retina OLED, Dinamik Ada, 2796 x 1290, HDR10, 2,000 nit, %91.4 ekran kasa oranı 6.73 inç, 120Hz LTPO AMOLED, 1440 x 3200 piksel, 3.200 nit %89.7 ekran kasa oranı
    İşlemci A18 Pro, 3nm Snapdragon 8 Elite 3nm
    RAM 8 GB LPDDR5 12GB, 16GB LPDDR5X
    Batarya 4.676mAh, 30W kablolu şarj
    MagSafe 15W

5.460 mAh batarya
    120W kablolu şarj
    80W kablosuz şarj

Arka Kamera 1 48 MP (Sensör kaydırmalı OIS, PDAF)Diyafram boyutu: F1,8Odak uzaklığı: 24 mm 50 MP, f/1.6, 23mm (birincil), 1.0"-type, 1.6µm, dual pixel PDAF, OIS
    Arka Kamera 2 12 MP (Telefoto, Sensör kaydırmalı OIS) Optik zoom: 5,0x Diyafram boyutu: F2,8 Odak Uzunluğu: 120 mm 50 MP, f/1.8, 70mm (telefoto), 1/2.51", 0.7µm, dual pixel PDAF (10cm - ∞), OIS, 3x optik zoom
    Arka Kamera 3 48 MP (Ultra geniş, PDAF) f2.2 200 MP, f/2.6, 100mm (periskop telefoto), 1/1.4", 0.56µm, multi-directional PDAF, OIS, 4.3x optik zoom

Arka Kamera 

4

Mevcut değil 50 MP, f/2.2, 14mm, 115˚ (ultra geniş), 1/2.76", 0.64µm, dual pixel PDAF
    TOF 3D
    Video 4K 120 FPS Dolby Vision ile 4K 60 fps HDR 1080p 240 fps Ağır Çekim Harici kayıtla ProRes 4K 60 fps Sinematik Mod, Eylem Modu 8K 30fps, 4K 30/60/120fps, 1080p30/60/120/240/480/960/1920fps, gyro-EIS, Dolby Vision HDR 10-bit, 4K@60fps, 1080p
    Ön Kamera 12MP f/1.9 4K 60fps 32 MP, f/2.0, 21mm, 1/3.14", 0.7µm 4K 60fps
    Depolama 256GB, 512GB, 1 TB 256GB, 512GB, 1TB UFS 4.0
    Bağlantı 5G , Wi-Fi 6E, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, NFC, 2.nesil UWB 5G (mmWave + Sub6), Wi-Fi 7, Bluetooth 6.0, NFC, UWB
    Konektör USB-C 3.0 USB-C 3.0
    Güvenlik Face ID Ultrasonik ekran altı parmak izi sensörü
    4 yıllık Android ve güvenlik güncellemeleri
    Ses

Stereo hoparlörler
    Üçlü mikrofon
    3,5 mm bağlantı noktası yok
    Arka plan gürültü azaltma

Stereo hoparlörler
    Üçlü mikrofon
    3,5 mm bağlantı noktası yok
    Boyut ve Ağırlık 163 x 77,5 x 8,25mm 161.3 x 75.3 x 9.4 mm
    Ağırlık 227 gr 226 gr
    Renk Beyaz, Gri, Çöl Titanyumu ve Uzay Siyahı Siyah, Beyaz, Gümüş Krom, Yeşil
    Tanıtım Fiyatı 99.999 TL 79.999 TL

• Doğru ama bir noktada da çok eksik ve çok yanlış. Değer kaybı düşüklüğü ile 2. Eldeki rağbet ve sosyalitedeki popülarite ve havası var. Fakat, açıkçası eksiği çok. Mesela Wpden 10 tane video atsan yüklemesi tamamlanana kadar Wpden çıkmamalısın yoksa gönderme kesilip kalıyor. Kamera kaydı sırasında çekilen fotoğraflar çok çok kötü. WiFi sinyalleri arasında dolaşırken uzaktaki sinyalden kopup yakın olana bir türlü bağlanmayıp interneti kesiyor. Aynı sim kart ile aynı noktadan yaptığım kullanımlarda X marka telefondan alınan mobil sinyal ve indirme hızı çok yüksek iken, iPhone felaket kötü. Ev içinde mobil veriyi açmaya ihtiyaç duymadan X marka telefonu rahatça kullanırken, iPhone sık sık wifiye bağlanamadığından mobil veriye manuel geçiyorum. Ayrıca evde ana modemden en uzak noktada X telefon çok daha yüksek performans gösterirken iPhone sık sık kopup bağlanamıyor. Bu da günlük yaşantımı sinir bozucu olarak etkiliyor. Alarm ses şiddetini zil sesinden bağımsız olarak ayrı ayarlayamama, telefondaki foto video veya dosyaları PC ye aktarmadaki sıkıntılar gibi çok fonksiyonsuz ve kısıtlı bir yazılımı var. Bunlarda pratik değil. Şahsen ben, daha önce deneseydim asla iPhone almazdım. kendi rahatım ve sinir olmadan bir gün geçirmek için ucuz ama çok daha esnek ve başarılı diğer platformu kullanırdım. Bir gün satarsam değer kaybı olmasın diye yıllarca gün gün saat saat bu eziyeti çekmek mantıksız.
  • Kim ne derse desin, ister fanboy deyin ister başka bir şey 80 bine xiomi alana kadar 75 bine iphone 16 pro almak daha mantıklı, 2 sene sonra satmaya kalk elma en kötü 50-55'den okutulur peki xiomi? fiyatta rekabete giremezsen ürünün ne kadar iyi olursa olsun geride kalırsın

• mamileite kullanıcısına yanıt
    Doğru ama bir noktada da çok eksik ve çok yanlış. Değer kaybı düşüklüğü ile 2. Eldeki rağbet ve sosyalitedeki popülarite ve havası var. Fakat, açıkçası eksiği çok. Mesela Wpden 10 tane video atsan yüklemesi tamamlanana kadar Wpden çıkmamalısın yoksa gönderme kesilip kalıyor. Kamera kaydı sırasında çekilen fotoğraflar çok çok kötü. WiFi sinyalleri arasında dolaşırken uzaktaki sinyalden kopup yakın olana bir türlü bağlanmayıp interneti kesiyor. Aynı sim kart ile aynı noktadan yaptığım kullanımlarda X marka telefondan alınan mobil sinyal ve indirme hızı çok yüksek iken, iPhone felaket kötü. Ev içinde mobil veriyi açmaya ihtiyaç duymadan X marka telefonu rahatça kullanırken, iPhone sık sık wifiye bağlanamadığından mobil veriye manuel geçiyorum. Ayrıca evde ana modemden en uzak noktada X telefon çok daha yüksek performans gösterirken iPhone sık sık kopup bağlanamıyor. Bu da günlük yaşantımı sinir bozucu olarak etkiliyor. Alarm ses şiddetini zil sesinden bağımsız olarak ayrı ayarlayamama, telefondaki foto video veya dosyaları PC ye aktarmadaki sıkıntılar gibi çok fonksiyonsuz ve kısıtlı bir yazılımı var. Bunlarda pratik değil. Şahsen ben, daha önce deneseydim asla iPhone almazdım. kendi rahatım ve sinir olmadan bir gün geçirmek için ucuz ama çok daha esnek ve başarılı diğer platformu kullanırdım. Bir gün satarsam değer kaybı olmasın diye yıllarca gün gün saat saat bu eziyeti çekmek mantıksız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Kağıt üstünde xiaomi ama yazılımın uzun yıllar stabilitesi konusunda iphone kendini kanıtlamış bir cihaz, ancak xiaomi bu konuda çokca reklam, bug vs. var sistem arayüzünde. o yüzden iphone alanları artık hiç garip karşılamıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Plastik kapaklı bir telefon ile gerçek premium bir cihazı nasıl karşılaştırıyorsunuz da. Hayrete düşüyorum aynı seviyede bile değiller, git S25 ultra ile kıyasla bu tarz ucuz (fiyat değil, kalite bakımından ucuz) cihazlar dengi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 6 Mart 2025; 23:24:22 >
  • Haber çok fazla tek düze yazılmış, teknik olarak birşeyi açıkladığı yok, google'a xiaomi 15 ultra vs iphone 16 pro max gsmarena yazında yukarıki karşılaştırmadan daha iyi sayılacak bir tablo çıkıyor, incelemelere bakmak isterseniz yine linkleri bulmak kolay. sadede gelirsek yine üstüne düşülmemiş bir haber daha okuyoruz.

"
    www.gsmarena.com
    Compare Xiaomi 15 Ultra vs. Apple iPhone 16 Pro Max - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13657&idPhone2=13123

"

Eleştirmek için dirensem'de şu satır nasıl bir anlam karmaşası içeriyor inanamıyorum, ortada durmak sayısal olarak önde olanı belirtmek bu kadar mı zor?

" A18 Pro, tek çekirdek performansında önde olsa da, Snapdragon 8 Elite çok çekirdekli işlemlerde avantaj sağlayabiliyor. "

Okuyanlar zaten beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmediğini az çok anlamak istiyor fakat habe düzenlerken acele etmemek lazım sevgili editörler.

Geçen yıl Xiaomi 14 Ultra güç tüketiminde emsallerinden çok geride kalıyordu en azından bununla alakalı şimdi durum bu diye bir şeyler ekleseydiniz, yada siz inceleme yapsaydınız harika olurdu.

• MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt
    Güldüm komikti. Ultra serisine dokundun mu hiç merak ettim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Xiaomi haterları yine toplanmış. Biri bug, reklam diyor, diğeri plastik kapak filan ahahaha yok mu yardımsever bir Xiaomi 14 Ultra veya 15 Ultra kullanıcısı? Versin şunların eline cihazını, 1 gün geçirsinler. Garibim Glass Fiber malzemeye plastik diyor hdhdhdsj reklam dhdhdj bug hdhsjaja

• Xiaomi her türlü tokatlıyor

Adam gibi bir sitenin adam gibi karşılaştırma tablosuna bakarsanız buradaki boş yazıdan anlaşılamayan fark gayet anlaşılıyor

"omo apple ekosisistemi" diye saçmalayanlar ömründe google ekosistemini kullanmamıştır.

• Iphone ve android kullanan biri olarak bu cihazlari para ile aldigimiz icin
    ve her yil yeni model ciktigi icin elbet bir kac yil sonra degiseceksin o yuzden parani stabil bir sisteme yatirmak daha mantikli.

• samuray_x S kullanıcısına yanıt
    O kadar pahalı telefona plastik kapak takıyorlar ve sen de eğer alıyorsan ben de buna gülerim. 14 pro max kullanıyorum aşağılamaya çalışmışsın da zararlı çıkarsın. Öyle çöp kutusu plastik telefonu elime almam bile yani.

• teknokaptan kullanıcısına yanıt
    Stabil olan ise Apple alacaksın kafan yıllarca rahat, ya da illa ki android dersen tek rakibi de Samsung’dur. Bu tarz Xiaomi, Oppo, Realme bunlar rakip bile değildir, bunların kullanıcısı dünyadan bir haber, Yorumlardan da anlaşıldığı üzere. Google sistemi olmayan Huawei bile bu ucuz markalardan çok daha kaliteli telefon üretiyor. Huawei de yılların markası ve kendini bu konuda kanıtlamıştır. Tüm ambargoya rağmen hala alan insanlar ciddi oranda var.

Burada övdükleri plastik çöp ise ucuz telefon üreticem diyip piyasaya giren ardından Apple ve Samsung ile neredeyse başabaş fiyatlara satan bir markaya dönmüştür ve hala övüyorlar allah yardım etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 7 Mart 2025; 9:4:32 >
  • MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt
    Başlığa gelip saçma bir yorum yapıyorsun şimdi de 14 pro max ultra süper über … kullandığın için övünüyorsun. Anlamak, anlamlandırmak güç gerçekten bu kafayı. Çok basit bir şey sordum ona bile cevap vermedin. Eleştireceğin şey var, eleştirmeyeceğin şey var. Halen daha çöp kutusu, plastik kapak diyor. Bu arada ben seni aşağılamaya çalışmadım ama sen kendin bunu yeterince yaptın bu mesajınla. Bir karşılaştırma iddia ediyorsun, dolayısıyla karşı şeyi de biliyor olmalısın. Tabi bilmediğin için başka taraflara çekmen doğal. Sana Apple pro max ultra süper plus’ın ile mutluluklar. Bu mesaj da İphone serisi bir telefondan atılmıştır. :)

• samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Sen en iyi biliyorsun, 14 pro max ultra süper diye bir yorum da yazmadım ayrıca, böyle devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 7 Mart 2025; 9:43:3 >
  • Bu sene Samsung da, Xiaomi de dxomark’a çok fazla para yedirmemişler anlaşılan. İlk 10 sokmamışlar bu telefonları ilginç.

• Kocaman çentiğin "dinamik ada" diye ekstra bir özellik olarak pazarlanması...

• excellenthuman E kullanıcısına yanıt

Kullanım şekli itibariyle Android uygun görünse de yine de Xiaomi'yi iPhone'a tercih etmem. Bir karşılaştırma yapılacaksa bu Samsung'dan başkası olamaz. Samsung gerek yazılım desteği gerekse One UI'nin diğer arayüzlere kıyasla kararlılığı itibariyle en sağlam Android üreticisi konumunda. Aslında LG ve Sony'nin arayüzleri en temiz arayüzlerdi. Çekilmeleri çok kötü oldu.

• Mi 15 ultra tanıtım videosu bulamadım

• kraldostuz kullanıcısına yanıt

Xiaomi marka telefonun varsa çıkan reklamlarda vardır hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.