Şimdi Ara

Qualcomm, Snapdragon X Elite ile Apple M3'ü karşılaştırdı: İşte sonuçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Qualcomm, Snapdragon X Elite ile Apple M3'ü karşılaştırdı: İşte sonuçlar
    Bildiğiniz gibi Snapdragon X Elite Ekim ayı sonunda duyuruldu ve hemen ardından Apple, Mac serisi için ilk 3nm yonga setleri olan M3, M3 Pro ve yine aynı ay piyasaya sürülen M3 Max'i duyurdu. Şimdi ise Qualcomm, Snapdragon X Elite ile Apple M3'ü karşı karşıya getirdi. ABD'li dev, yüzde 21'e kadar daha hızlı olduğunu söylüyor.

Snapdragon X Elite, Apple M3 ile karşı karşıya

Kaçıranlar için daha önce Qualcomm, Snapdragon X Elite'in 28W ve 80W konfigürasyonlarının performansını paylaşmış ve tek çekirdekte M2Core i7-13800H, Ryzen 9 7940HS gibi rakiplerini geride bıraktığını duyurmuştu. Şimdi ise yonga devi, Snapdragon X Elite'in çok çekirdekli performansta M3'ten yüzde 21'e kadar daha hızlı olduğunu açıkladı.

Digital Trends tarafından yüklenen yukarıdaki görselde, Snapdragon X Elite'in 15.300 çoklu çekirdek puanı elde ettiği, M3'ün ise 12.154 puanla geride kaldığını görüyoruz. Bu sonuçlar her ne kadar erken örneklerden alınsa da, Qualcomm için kilometre taşı niteliğinde olduğunu belirtelim. 

macOS ve Windows tamamen farklı

Ayrıca Qualcomm, yazılım deneyimlerinde farklılıklar olabileceğini, ancak donanımın tutarlı bir ölçüt olduğunu söylüyor. Bunu ise şöyle açıkladı; "Onlar macOS, biz Windows çalıştırdığımız için deneyim aynı olmayacak ama donanım açısından, ki kontrol edebileceğimiz tek şey bu, iyi bir donanım." dedi. Ancak dizüstü kullanıcılarının Snapdragon X Elite'i beklemeleri konusunda ısrarlı.

Ayrıca Bkz.AMD, Samsung ve Qualcomm ile birlikte FSR’yi geliştirecek: Galaxy S24'e gelebilir!

Snapdragon X Elite'in ne kadar yetenekli olduğunu kıyaslamalarda görmüş olsak da, gerçek dünya sonuçları için bir süre daha beklememiz gerekiyor. Ancak Qualcomm'un şimdiden iddialı olduğunu söylemek doğru olur. 

Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-x-elite-can-beat-m3-in-multi-core-performance-claims-qualcomm/

• Apple'ın da donanım karşılaştırma ölçütü olarak Benchmark platformlarından faydalandığını biliyorsunuz değil mi? Şirket önce saf kas gücünü gösterip sonra yazılım performansını devreye sokuyor. Bu sonuçlar donanımların genel gücü hakkında bilgi verir. Microsoft işletim sistemi yapmayı becerirse bu işlemci vaat ettiğinin fazlasını sunar.
  • Ahahahha.

Tabiki hiç bir donanım elmayla aynı güçte yada daha iyisi olsa bile , sahada elmayı tokatlayamıcak. Onlar milyar dolar os'a yatırım yaparken sen sadece donanım kasıon.
    Mevzu iki tane benchmark kasıp bak biz daha iyisini yaptık demeyle bitmio.

Adı mobil işlemci, laptop. 2 saat sonra git fişe tak die bağırıyor. Yetmedi 2000 dolarlık laptopbu full dolduruyon. Fişten çekion. Al sana 600 dolarlık laptop oluo. La bi gidin yauw.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 18 Aralık 2023; 14:33:28 >
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Apple'ın da donanım karşılaştırma ölçütü olarak Benchmark platformlarından faydalandığını biliyorsunuz değil mi? Şirket önce saf kas gücünü gösterip sonra yazılım performansını devreye sokuyor. Bu sonuçlar donanımların genel gücü hakkında bilgi verir. Microsoft işletim sistemi yapmayı becerirse bu işlemci vaat ettiğinin fazlasını sunar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 80 watt mı? Abovv kaç abicim kaç kaç kaç

• abeyni kullanıcısına yanıt
    80W işlemcinin entegre grafik ve CPU ile harcadığı maksimum güç. Apple M3 Max, 16 inç MacBook Pro'da 100W güç tüketiyor, bu da maksimum değer.

• Adamlar piyasaya girer girmez rakipleri tokatladı bu hızda devam ederlerse 2-3 yıl sonra intel veya amd yi işlemci piyasasından silerler :)

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    100 watt güç tüketiyor olsa pili 1 saatte biterdi çünkü pil kapasitesi 100wh. Ama 5-6 saatten önce bitirebileni görmedim ben

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Dostum bilgisayar render yaparken kullandığı watt ile müzik dinlerken ki watt bir değil öyle değil mi?

M3 Max performans modundayken gerektiğinde 100 watt a kadar çıkabiliyor.

Eğer işin 5 dk da bittiyse tabi ki normal watt değerine dönüp 100 watt kullanmayacak

Canım benim chromeda gezerkenmi 100 watt tuketiyor. Soruyu anlamadan yorum yazmışın

• KRONOS48 kullanıcısına yanıt
    Amd de kendi arm işlemcisini çıkaracak intel i silecekler diyelim.

• Bu yeni bir bilgi degil. X Elite Geekbench 6 MT puani 15 bin kusur idi. M3'unkini de 2 aydir biliyoruz. Yalniz bu X Elite'in Peak performansi. M3 (4p+4e) ile X Elite (12p, hem de 80W config A) nasil competitor'mus anlamadim. Config B ile mantikli. 23W cunku. ("The M2 consumes just under 20 watts, while the M3 needs 20-21 watts at full load.") O da 14 bin almis aslinda. Fena degil.
    www.anandtech.com
    Qualcomm Snapdragon X Elite Performance Preview: A First Look at What’s to Come
    https://www.anandtech.com/show/21112/qualcomm-snapdragon-x-elite-performance-preview-a-first-look-at-whats-to-come

• jubeii kullanıcısına yanıt
    En son 15 sene önce falan kullandınız herhalde.

• Marketin domine edilmesi hiç iyi bir şey değil. Macbook kullanıcısı olmama rağmen Qualcomm'u tebrik ediyorum alternatif sunduğu için. ARM için Windows'tan ziyade Linux performansını bekliyorum.

• Şimdi Qualcomm windowsda bu performansı veriyorsa macosda bu işlemci daha çok katlar bu değeri macos yapısı gereği daha hızlı tepki veriyor daha rahat çalışıyor malumunuz ikiside arm mimari işlemci ve bu işlemciler bir biriyle aynı durumlarda kapışabilir sonuçta x86 mimari farklı işliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.