Tamamdır teşekkürler. |
Apple Macbook Pro M1 Pro - M1 Max [ Ana Konu ] (9. sayfa)
-
-
MacBook’ta AirPods şarjı bir acayip gidiyor. Sağ taraf kapandı dün solda daha %40 şarj vardı. Mikrofonlarını da kullanmıyordum. Hangisini önce açarsam onun şarjı daha erken bitiyor gibi. Telefonda yaşamadım sanırım böyle bir şey. Hiç şarj bitirecek kadar uzun kullanmadım telefonda ama, tuhaf geldi. Nedendir bilen var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Laptopa ekran koruyucu mu? Neden ki? Dokunmatik ekran değil bir şey değil.
Ekran koruyucuya gerek yok fakat bir kapak gerekiyor pek seçenek bulamadım hala.
-
2015 early mac book pro da ekran koruyucu kullanmadığım için ekranda kozmetik lekeler oluştu. Apple Akasya'ya götürünce garantisi bittiği için 3.000 TL masraf çıkardılar fakat kozmetik bir sorun diye yaptırmadım. Hatta bir dönem (yanılmıyorsam 5-6 yıl kadar önce) Apple bu tarz ekran problemleri için değişim programı bile yapmıştı.
Yani "dokunmatik değil bir şey değil" bir durum değil kısacası.
İnternette çok araştırdım fakat yeni modeller için henüz satışta bir ekran koruyucu göremedim. Bir müddet sonra çıkar illa ki. Bekleyelim bakalım.
-
Herkese merhaba, MacBook Pro 2021 16 Inç ile ilgilenen ve almayı düşünenler için bir inceleme videosu çektik. Merak eden arkadaşlar ilgili videoyu linkten izleyebilir. Teşekkürler... Levover PSMyoutubeYeni Apple MacBook Pro 2021 16'' İncelemesi - Kimler Almalı? (32000 TL)https://www.youtube.com/watch?v=U84Yo_JiIsU&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levover_psm -- 24 Kasım 2021; 0:34:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
M1 13'' satıp yeni M1 16'' geçeyim dedim ama o fiyatları görünce 2020 m1 13'' bazı sitelerde 19k olmuş
-
Siparişi teslim edilenler en son ne zaman sipariş verdi? 20 kasımda 16inç macbook pro sipariş ettim, tahmini teslimat 7-14 aralık diyor gecikme olur mu sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laistrogen12 -- 27 Kasım 2021; 14:38:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BU lekeler sizce ekran koruyucu takamdığınız için mi oldu gerçekten ? Ben de ekran koruyucuya gerek var mı diye düşünenlerdenim de ..
-
Benim neden olduğuna dair bir fikrim yoktu aslında. MacBook'u Akasya Apple Store'a götürüp baktırdım ve oradaki görevli arkadaş eski modellerde bu sorunun yaşanabildiğini (bendeki cihaz MacBook Pro 13" 2015 early idi), yeni cihazlarda bu durumun azaldığını söyledi. Ayrıca benim cihazımdan daha kötü durumda cihazlar gördüğünü ama bunun donanımsal değil sadece kozmetik bir sorun olduğunu söyledi. Bu durumu yaşamamak için ekran koruyucu kullanabileceğimi de belirtti. O gün ekranı düzeltmek isteseydim 3.000 TL gibi bir tutar ödeyecektim ama cihaz eski diye yaptırmadım.
Böyle bir tecrübe yaşadığım için de yeni aldığım cihazımda aynı sorunu yaşamamak için böyle bir düşünceye girdim ben de. Şu an ekran koruyucu olmadan kullanıyorum ama cihazı kaparken ilk açtığımızda klavye ve ekranı ayıran beyaz kağıdı kullanmaya devam ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reverse.angle -- 28 Kasım 2021; 12:40:23 > -
Anladım hocam teşekkürler yanıtınız için
Ben şimdiye kadar hiç bi bilgisayarıma ekran koruycusu takmadım o yüzden macbook. da takmak biraz abes geldi
bir de ışık vurunca arkadan parlama yapıyolar ya o yüzden almak istemedim ama mesajınızı görünce de acaba diye düşündüm😅
Bahsettiğiniz problem "staingate" olarak bilinen yılların problemi. Bu konu ekran koruyucusu ile korunabileceğiniz sorun değil. Apple bazen garanti kapsamında işlem yaparken bazen reddetti. Ekran ısısından dolayı zamanla koruyucu filmin boşluk bırakmaya başlaması ile beyaz kabarcığa benzer lekeler oluşuyor. Ekran koruyucusu takmanız ısıyı artıracağından süreci daha da hızlandırır sadece. Problem dışta değil içte çünkü.
2016'dan eski kasalarda çok yaşanırdı ancak son yıllarda pek olan problem değil. Ya da ben duymadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 29 Kasım 2021; 10:8:26 > -
Arkadaşlar merhaba,
macbook pro 14 base modeli kullanıyorum,henüz tam anlamıyla windows laptop umdan geçiş yapamadığım için,akşamları eve gelince internet için kullanır durumdayım.Fakat şarj konusu kafama takıldı,etkinlik monitöründen pil durumuna baktım;
Geçen süre: 1:18
Kalan şarj : 3:12
inanılmaz düşük geldi,sadece internette video vs takılıyorum,anormallik yokmu ne yapmam lazım.
Süre epey az geldi. Activity monitor ile arka plan programlarına bakın. Tarayıcı olarak safari kullanın. Ben yaklaşık 12-13 saat ekran süresi alıyorum orta parlaklık ve tarayıcı ile. Film dizi izlemede de 10-11 saat gidiyor. Eski Air'ime göre çok çok iyi hatta.
Eğer toplamda 5 saat altında 100'den 0'a inme var ise normal değildir yapılan işleme göre değişir elbette.
-
31 Ekimde siparişini verdiğim 1-8 Aralık teslimat tarihli 16 inç 10-32-32gb-1tb SG MBP bugün kargoya verildi. Daha önceki mbp mu ESC den almıştım, bu Apple'dan ilk mbp siparişim, Reddittekileri okurken Çinden gelecek diye aklımda kalmış ama İstten çıkış yapılmış. Normal mi??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Discovery_ -- 3 Aralık 2021; 22:43:27 > -
pt.com.tr'den aldığım baz model macbook pro 14 cihazım bugün geldi. çok şık ve kaliteli bir alet. izlediğim incelemelerde her türlü editleme, 3d modeller, fotoğraf müzik ve video işlerinde iyi performans gösteriyordu dolayısıyla çok da ağır bir kullanıcı olmadığımdan tercihimden memnunum. normalde fiyatı 29 bin tl pt'den 24.600'e geldi ki o da çok iyi oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aria26 -- 4 Aralık 2021; 12:2:50 >
-
Custom model olmadığı için normal. M1 max base model sayılıyor bu. Bende de bu var.
16'' M1 Max Siparişleri ne durumda arkadaşlar ?
Sipariş Tarihi: 18 Kasım
Teslimat Tarihi: 3-10 Aralık gösteriyor fakat sipariş hala işleniyor.
-
Merhabalar, bende 22 kasımda apple’dan 16”/m1max/32c/64gb/1tb siparişi vermiştim. 6-8 hafta teslim süresi vardı ve teslim tarihini hala net vermedi sistem. Özel sipariş verip teslim alan varsa ne kadar sürede teslim aldılar acep?
Bende 18 Kasımda sipariş verdim.
teslim tarihi 3-10 aralık yazıyor size hangi aralığı verdi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X