Şimdi Ara

Apple MacBook Pro Retina ME864TU/A Bimekste 2995.85 TL BİTTİ SİLİNEBİLİR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
8.121
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayır çıkmıycak ve üretimin durdurulduğu söyleniyor. Retina kalıcak bir tek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tt7n4

Hayır çıkmıycak ve üretimin durdurulduğu söyleniyor. Retina kalıcak bir tek.

Bende 2011 macbook pro 13inch var 3 ay önce 256gb ssd ve 16gb ram takviyesi yaptım ve cihaz oldukça iyi. Şimdi nişanlımada almak istiyorum 2500tl az bir para değil terazinin bir tarafına yükseltilme seçeneği diğer tarafta desteksiz bir seri :(
  • NoDRaC N kullanıcısına yanıt
    Bende de 2012 var hocam ve çok memnunum açıkcası. Destek konusunda sıkıntı olmaz. Eski biten modellere hala destek geliyor. Ama bu fiyatlarda retinalı çok daha mantıklı duruyor bana göre fiyat farkı az veya macbook air 13 inç daha mantıklı sanki hem bayan da kullanıcaksa.
  • Bana çok sıcak gelmemesi appleı çok sevmememden kaynaklanıyor ama ürüne göre fiyat sıcak.
  • ankara kentpark ve next level da me101 i5 işlemci, 500 gb hdd, DVD sürücülü, hd4000 ekran kartlı ve düşük ekran çözünürlüklü model 2699 tl.den satılıyor. bu daha yeni model tabii ama, DVD sürücü olmaması, hdd in değiştirilmesinin çok zor olması falan aklıma takıldı.sizce hangisi tercih edilmeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stuka

ankara kentpark ve next level da me101 i5 işlemci, 500 gb hdd, DVD sürücülü, hd4000 ekran kartlı ve düşük ekran çözünürlüklü model 2699 tl.den satılıyor. bu daha yeni model tabii ama, DVD sürücü olmaması, hdd in değiştirilmesinin çok zor olması falan aklıma takıldı.sizce hangisi tercih edilmeli?

SSD siz bilgisayar asla almayın. İsterse i7 işlemci ve 32 gb ram olsun SSD li bilgisayar performansı alamazsınız.
  • quote:

ankara kentpark ve next level da me101 i5 işlemci, 500 gb hdd, DVD sürücülü, hd4000 ekran kartlı ve düşük ekran çözünürlüklü model 2699 tl.den satılıyor. bu daha yeni model tabii ama, DVD sürücü olmaması, hdd in değiştirilmesinin çok zor olması falan aklıma takıldı.sizce hangisi tercih edilmeli?

2567 TL
    http://www.bimeks.com.tr/urun/124389/apple-macbook-pro-md101tu-a.aspx

Eski nesili kesinlikle tavsiye etmem. SSD olmadan mac kullanmanın pek anlamı yok. Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi i7 yerine ssd tercih ederim. Eski nesile ssd takmak için 300 TL vermek yerine 3000'e retina almak çok mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

2567 TL
    http://www.bimeks.com.tr/urun/124389/apple-macbook-pro-md101tu-a.aspx

Eski nesili kesinlikle tavsiye etmem. SSD olmadan mac kullanmanın pek anlamı yok. Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi i7 yerine ssd tercih ederim. Eski nesile ssd takmak için 300 TL vermek yerine 3000'e retina almak çok mantıklı.

zaten bu mediamarkt, bir üründe ne zaman indirim yapsa başka yerlerde daha ucuza bulunabiliyor
    ben aslında 15 inç düşünüyorum ama onlar da araba fiyatı neredeyse, mecburen 13,3 düşüneceğim artık.tavsiyeler için teşekkürler...

• quote:

zaten bu mediamarkt, bir üründe ne zaman indirim yapsa başka yerlerde daha ucuza bulunabiliyor
    ben aslında 15 inç düşünüyorum ama onlar da araba fiyatı neredeyse, mecburen 13,3 düşüneceğim artık.tavsiyeler için teşekkürler...

Bence 15" modeller macin doğasına aykırı. Taşınabilirlik ve pil süresi ile ön planda olan notebook için 15" boyu olarak mantıklı değil. Ben sürekli masaüstünde kullanıyorum diyen biri için de mac mini tavsiye ederim.

Ben dışarıda macbook air 13.3 , evde mac mini i7 ve Dell IPS monitör kullanıyorum. 15" için verilecek fark yerine 2000 TL mac mini 750 TL IPS kaliteli bir monitör alınabilir.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Yalnız performans ve taşınanilirliği bir arada istiyorsanız benim gibi 15" e mecbur kalıyorsunuz ne yazıkki. Ayrıca 2 kg ağırlığı ile eski 13" macbookum ile aynı ağırlıkta olması aslında gayet mobil bir cihaz olduğunu gösteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 15" mid 2009 c2d 2.66 makinamı: ssd+750 gb hdd ve 8gb ram ile upgrade ettim, 5 senelik mb pro bile canavar gibi çalışırken yeni ssd'li retinaları düşünemiyorum, ben 1 sene macbook kullandım ama bana göre değil, powerbook zamanlarından beri 15.4 kullanıyorum, 15 bence en ideali, bimeks deki fiyat gerçekden cazipmiş

• Arkadaşlar ben de macbook pro almak istiyorum ama hiç anlamıyorum mac serilerinden bu seri apple.com da satılanlardan hangisi bilemedim şimdi.Akrabalarım var amerikada onlara getirtebilirim hangisi cazip?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunlab

bende 15" mid 2009 c2d 2.66 makinamı: ssd+750 gb hdd ve 8gb ram ile upgrade ettim, 5 senelik mb pro bile canavar gibi çalışırken yeni ssd'li retinaları düşünemiyorum, ben 1 sene macbook kullandım ama bana göre değil, powerbook zamanlarından beri 15.4 kullanıyorum, 15 bence en ideali, bimeks deki fiyat gerçekden cazipmiş

hem ssd hem de normal disk aynı anda takılabiliyor mu maclere? ya da hybrid disk mi kullandınız? bu bimeksde satılanları alırsak diski ve ramleri upgrade edebilir miyiz sonradan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karti

Yalnız performans ve taşınanilirliği bir arada istiyorsanız benim gibi 15" e mecbur kalıyorsunuz ne yazıkki. Ayrıca 2 kg ağırlığı ile eski 13" macbookum ile aynı ağırlıkta olması aslında gayet mobil bir cihaz olduğunu gösteriyor.

Ağırlıktan ziyade boyut olarak pek taşınabilir değiller. Boyut konusu kişiden kişiye değişir tabiki ben mac air kullandığım için 15" modeller masa üstü gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 12 Mart 2014; 20:51:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soad_sefa

Arkadaşlar ben de macbook pro almak istiyorum ama hiç anlamıyorum mac serilerinden bu seri apple.com da satılanlardan hangisi bilemedim şimdi.Akrabalarım var amerikada onlara getirtebilirim hangisi cazip?

Apple.com üzerinde satılan giriş modelin aynısı. Amerika'dan almak çok anlamsız olur. Arada fiyat farkı 100-150 TL ama TR klavye olmayacak, 2 yıl garantin olmayacak, satarken sıkıntı yaşayacaksın yurtdışı olduğu için vs.
  • quote:

quote:

bende 15" mid 2009 c2d 2.66 makinamı: ssd+750 gb hdd ve 8gb ram ile upgrade ettim, 5 senelik mb pro bile canavar gibi çalışırken yeni ssd'li retinaları düşünemiyorum, ben 1 sene macbook kullandım ama bana göre değil, powerbook zamanlarından beri 15.4 kullanıyorum, 15 bence en ideali, bimeks deki fiyat gerçekden cazipmiş

hem ssd hem de normal disk aynı anda takılabiliyor mu maclere? ya da hybrid disk mi kullandınız? bu bimeksde satılanları alırsak diski ve ramleri upgrade edebilir miyiz sonradan?

Eski nesil 2012 yani kalın modellere normal ssd ve dvd sürücü yerine 2. disk takılabiliyordu ama bu yeni retina kasalarda 2. disk takılamadığı gibi normal sata ssd diskler takılamıyor. Express sata adlı piyasada bulunmayan ssd diske sahipler. En kötüsü ramler değiştirilemiyor.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Ektan karti zaten en onemli unsur ayrica ayni islemciyi 13.3 olan cihaza ekleyin e fiyat zaten 4500 e yaklasiyor. Boyut olarak tabiki air ile karşılaştırılamaz ama performans olarak da karşılaştırılamaz.

• quote:

hocam bende hdd yerine ssd taktım. 2008 modele. Dediğiniz gibi güncel pc'den bir farkı yok. siz 2.bir hdd'yi nasıl taktınız benimkinede takılırmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kzenon

quote:

hocam bende hdd yerine ssd taktım. 2008 modele. Dediğiniz gibi güncel pc'den bir farkı yok. siz 2.bir hdd'yi nasıl taktınız benimkinede takılırmı acaba?

Optic diskin yerine harddisk takabiliyorsunuz bunun icin adaptorler mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoDRaC

quote:

Orijinalden alıntı: kzenon

quote:

Optic diskin yerine harddisk takabiliyorsunuz bunun icin adaptorler mevcut.

evet dvd-rom yerine ''hdd caddy'' denen aparat ile hdd takabiliyorsunuz, ben hdd yerine 120 gb ssd takdım, mac os ve app leri ssd ye kuruyorum, çıkardıgım hdd'yide, dvd-rom yerine takdım (hdd caddy ile), orayada mp3,video gibi dosyaları yedekliyorum, hani ram ve ssd takviyesi ile en az 2 sene daha götürür beni gibi, ama yinede retinada bir önceki model i7 15' uygun fiyata bulursam alıcam, çünkü retinaları upgrade etmek mümkün değil..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.