< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1467. sayfa)

-
-
Yerli markalar iyi, güzel ama bağlı cihaz koruma garantisi vermiyorlar.
Brennenstuhl ve Philipsin bazı modellerinde priz işini yapamayıp bağlı cihaza birşey olursa garanti var. Ha uygulamada ne kadar olur orası ayrı ama kağıt üzerinde de olsa bir bağlı cihaz koruma garantisi var yani.
-
Apple.com dan alışveriş yaparken ekstra taksit veya puan veren kredi karti kampanyasi bilen var mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Artık kaç sene önce aldıysam bendekinde 2 tane ethernet 2 de anten girişi var :D ama marka kasa model aynı, güncel muadili bu sanırım. Bi işe yaradımı bugüne kadar en ufak bi fikrim yok ama bi sorun yaşamadım baya yıldır, takılı olan aletler pahalı olunca zamanında almıştım nolur nolmaz diye.
amazon
Schneider Electric APC 6'lı Akım Korumalı Priz 230Vhttps://www.amazon.com.tr/dp/B00T7BZ70G?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_XE8APDR146X49VR0KK6B_1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_XE8APDR146X49VR0KK6B_1&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_XE8APDR146X49VR0KK6B_1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 26 Mart 2025; 19:2:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Gerekli bir şey değil bence. 3 lü-6 lı prize ihtiyaç vardır az daha pahalıya akım koruması olanı alırsın falan o mantıklı olabilir ama pratikte hiç işe yaradığını görmedim o özelliğin. Ufak sorunları zaten çoğu cihaz engelleyebiliyor, büyük bir sorunda ise akım koruması falan dinlemeden cihazlar mahvolur zaten. Ciddi bir koruma yok çünkü. Bu benim düşüncem tabi isteyen alabilir.
Sanırım m4 air alacağım gibi görünüyor.
M1 pro chip modeller için fark olarak en az 15K istiyorlar. Cihazımı elden 18-20 arası satsam eğitim indirimi ile PT üzerinden 42K’ya yani 22K fark ile alabiliyorum. Bu durumda sanki yeni model almak daha mantıklı gibi görünüyor. Tek eksi tarafı ssd.
Son kez fikrinizi merak ediyorum hocam .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
120Hz ekran gibi konular sizin için çok da önemli değilse, performansı da yeterli olur diyorsanız bence M4 Air gayet güzel cihaz.
Hocam selamlar. Bu Blueswan'ın kılıfını 23 martta gönderilemiyor demesine rağmen sipariş etmiştim. Uyarı verse de ödeme adımına kadar geliyordu ve siparişi vermiştim. Dün kargoya verilmiş 18 nisanda teslim edilecek gözüküyor. Australia Post Global adlı firmaya vermişler kargoyu.
-
Açıkçası bilgisayarda 120HZ ne gibi fark yapar macbook ekranında çok deneyimlemedim. Gaming monitör veya oyunlarda farkını hissediyorum evet.
Sadece nasıl olur bilmiyorum.
Performans olarak çok aşırı bir fark yoksa eğer 2.el M1 Pro'yu alayım.
Yerimde olsanız tercihiniz ne olurdu ?
Fiyatta da pazarlık yapıcam elbette. Yani 10K fark ile M1 Pro alayım dicem ama güncelleme durumları vs nasıl olur onu da bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtrkmn61 -- 27 Mart 2025; 12:16:35 > -
Şahsen M1 Pro kullanıcısıyım, geçen sene sıfır aldım gayet de memnunum kendisinden. Şuan biri bana aynı düzeyde yıpranmış bir M4 Air ile takas teklif etse ben Aire geçmem sanırım. Ama siz alırsanız M1 Proyu ikinci el alabileceksiniz o yüzden cihaz tabiki sıfır gibi olmayacak. O anlamda sıfır olarak M4 Air almak da gayet mantıklı bence. Pro özelliklerine çok da ihtiyacım yok diyorsanız sıfır olmasının verdiği güvenle Aire yönelmek mantıklı.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Pil sağlığını uzun süre korumak için nasıl bir ayar yapabilirim? Şarja takınca bazen power adapter yazıyor bazen charging battery diyor. Daha önceki mesajları okuduğumda mümkün olduğunca güç kaynağı ile kullanın denilmişti. Bunu nasıl yapabilirim, prizden gücü alayım ama bataryayı şarj etmesin pas geçsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Normalde pil sağlığı altında "optimized battery charging" devreye alıp geri tarafını önemsemeyebilirsiniz, tek dikkat etmeniz şarzı tamamen bitirmemek. Önerilen, tavsiye edilen yöntem bu.
Bir üst seviyeye geçeyim derseniz (bence gereksiz), aldente veya alternatifi harici programlar kullanmanız gerekir. Aldente ücretsiz sürümde üst limit tanımlayabiliyorsunuz ama asıl işe yarayacak özellikler için ücret ödemek veya başka yollardan temin gerekiyor.
Batfi diye aldente alternatifi özellikli bir program var, önceleri ücretsizdi ama yayıncısı ücretli hale getirmiş, lisans anahtarı istemiyor ama indirme linkini ücret ödeyince gösteriyor. Kurup denemek isterseniz indirme linki aşağıda :
https://files.*****pixels.software/batfi/BatFi-latest.zip
Not : micropixels olarak yazılacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.man -- 27 Mart 2025; 14:0:45 >
-
Sıfır ya da 2.el olmasından ziyade temiz, uzun vadede kullanabileceğim, güncelleme konusunda sorun olmaması benim için yeterli aslında.
-
Neden bu kılıf hocam muadili yok mudur Türkiyede acaba 800 tl falan yapıyor
-
İyi haber : Assassins Creed Shadows Mac sürümünü hemen kırmışlar, daha çıkalı bir hafta olmadı.
Kötü haber : Optimizasyon çok iyi değil deniyor, M4 mini modelde bile tekleme oluyormuş.
İndirebilirsem deneyip yorumlayacağım.
-
Mac tarafına özel çıkan oyunları da kırıyorlar mı? Bulabilirsem ben de deneyebilirim AC serisini çok sevmem ama M1 in performansına bakmış olurum bu bahaneyle :)
hocam yaklaşık 4 yıldır m1 macbook air kullanıyorum, pil olayına hiç dikkat etmedim, son 1 yıldır depin uygulamaları çalıştırdığım için sürekli prizde çalışıyor, haftada 1-2 akşam prizden çıkarıp birkaç saat kullanıp tekrar prize takıyorum. şu anda pil durumu %90 civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. pil döngüsü de 50-60 olması lazım. şu anda bile günlük kullanımda 8-10 saat çok rahat gidiyor.
bence çok kasmamak lazım bu pil olayını. iphone 13 telefon kullanıyorum, o da aynı şekilde, 3 yıldır hiç dikkat etmedim kullanıyorum, şu anda %85 kapasitede, tüm gün internet açık olmasına rağmen akşama kadar idare ediyor.
-
hocam merhaba. öncelikle ben de böyle bir program arayışındaydım, halihazırda batterytoolkit diye bir program kullanıyorum fakat her defasında yeniden başlamada manuel açıyorum programı. yapılabilen şeyler limitli. aldente kontrol ettiğimde lifetime fiyat 800tl, micropixels 10 dolar 380tl. aralarında çok fark var mı bilmem fakat ikisi arasında kalsak hangisini tavsiye ederdiniz. ve elimde m2 air var, yarın farklı bir mac için aynı keyi kullanabilir miydim bu iki cihaz için?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X