|
Bildirim
Birde bunlar sadece maaşları, yan hakları da var.
|
Aynen, sorun bende çünkü Türkçe yazamayan adamlara Türkiye'deki maaşların yapılan işlerin karşılığının onda biri olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
|
Türkiyede sistem tasarım mühendisiyim yıllık 6000 dolar kazanıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar.
|
Hemşireler mühendisten daha fazla maaş alıyor zaten
|
Türkiyede yarısı vergiye gidiyor.
|
Dikkatimi çeken mühendislerin müdürlerden daha çok maaş alması türkiyede tam tersi biliyorsunuz😬
|
Tamamıyle şahsi görüşlerimi içerir:
Ülkemizde, yetişmiş personele karşı alınan bir tutum var. Genelde tecrübeli mavi yakaların ve esnafların algısı; tıp hukuk gibi bölümler dışında, üniversiteden mezunların bir işe yaramadığı. Türkiye Cumhuriyeti'nin "kanser" diye adlandırdığım bozuk algılarından biri. Sizi temin ederim ki o mühendislerin bizlerden tek farkı var: gerçekten iyi kazanıyor olmaları. |
o zaman git orda çalış senin aylığın 5000 Tl ye denk gelirki buda bir mühendis için imkansız benim kız arkadaşım özel bir hastanede hemşire ve senden daha fazla maaş alıyor biraz mantıklı sallayın arkadaş
|
İşte sorun o zaten bende mühendisim. Türkiye'de iken tüm polis, öğretmen, doktor, hatta hemşireler bile biz teknik yetişmiş kişilerden fazla maaş alıyor diye sinirleniyordum. Asıl sorun şu aslında devlet tüm fabrikaları özelleştirdiği için artık çok az mühendis, tekniker istihdam ediyor bu yüzden mühendis maaşları özel sektörün "insafına" kalmış durumda. Ben 2019da iyi bir maaş olan 3000tl ile otomotiv yan sanayi fabrikasında işe başladım. O zamanlar asgari ücret 2300 küsür falan ve benim asgari ücretle işe başlayan mühendis arkadaşlarımda vardı. Korona döneminde biraz bilinçli olarak TL değeri yerle bir edildi herşeye zam geldi ama "kısa çalışma" ayağına maaşım 2600e kadar indi. Ama mesai saatlerimiz normalimizden fazlaydı. Yılbaşında 3500 yapıldı maaşım ama bir sefer daha kur ve enflasyon dalgası olunca istifa ettim, hazırlandım şuan Almanya da yüksek lisans yapıyorum bakalım burada birşeyler ayarlamaya çalışcaz artık. Hayrına çalışarak nereye kadar..
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 21 Kasım 2021; 16:37:56 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
ciddi misin? lise mezunu elektrikçiyim , bir alman firmasında çalışıyorum 2500 euro maaş alıyorum eşim de sekter burada 1500 euro alıyor . telefonlara bakıyor Almanca yazışmalar yapıyor |
|
3'de 1 ise iyi %40-45 civarinda kesinti oluyor diye biliyorum. Turkiye'de oran Avrupa'ya gore %5 civari daha iyi ama tabi onlarin aldiklari ucretsiz hizmetle ve kalan parayla alabildikleriyle bizimki arasinda ucurum fark var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 21 Kasım 2021; 20:59:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |