Şimdi Ara

Apple Numbers ( Microsoft Excel ) file ilgili birkaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mac programı diye macos bölümüne de benzer bir konu açtım ama mantık olarak excel ile aynı olduğu için burayada açayım dedim..

ilk defa Numbers programı kullanıyorum. yıllar evvel excel öğrenmiştim ( 13 sene evvel sonra hiç kullanmadım. )
    basit formüllü dosyalar yapabiliyordum. ama şimdi farklı birşey yapma ihtiyacım var.

yapmak istediğim. yapılan satışları toplayıp %20 olarak hesaplayıp ayrı ayrı para cinsinden yazacak.
    sonra seçtiğim tarih aralığında bunu yapacak.

kendim ilkel bir şekilde . ayın ilk gününden son gününe kadar girilen satışları toplattırıp %20 sinin kaç olduğunu hesaplatabildim.

ama tarih seçip bu işlemi yapmak istiyorum.

örneğin 3 mayıs - 10 mayıs arası diye seçeceğim o tarihler arasını seçip bir yere yazacak

hergün gün içinde belki 2 belki 10 belki 30 satış oluyor. herbiri farklı para birimi. dolar euro tl bazen frank ve ruble.
    karmaşayı ortadan kaldırmak için. gün sonu her para birimini ayrı ayrı tabloya tek seferde girme ile karmaşıklığı azaltmayı düşündüm.
    aslında yapmak istediğim daha kapsamlı ama kafam basmadığı için ilk önce bu şekilde başlamak istiyorum.

eklediğim formüller ile ne yapmaya çalıştığımı gösteren 3 foto ekliyorum

Apple Numbers ( Microsoft Excel ) file ilgili birkaç sorum var Apple Numbers ( Microsoft Excel ) file ilgili birkaç sorum var Apple Numbers ( Microsoft Excel ) file ilgili birkaç sorum var

• ugur@ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Satışları toplayıp yüzde alma işini zaten yapmışsınız. Excel de özet tablo (Pivot table) ile tarihler arasını listeleyebilirsiniz. Ama Mac ta nasıl olur bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal73

Merhabalar
    Satışları toplayıp yüzde alma işini zaten yapmışsınız. Excel de özet tablo (Pivot table) ile tarihler arasını listeleyebilirsiniz. Ama Mac ta nasıl olur bilmiyorum.

numbers pivot table yazınca çıktı birşeyler google da. excel ile ilgili de var.

belki işe yarar. yol göstermiş oldun teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.