Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (945. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.981
Cevap
357
Favori
875.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 943944945946947
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet Şuan beta sürümünde

• Merhaba, apple tv 4k 128 gb almayı düşünüyorum. 7500 tl fiyata değer mi sizce üç yıllık cihaz olduğunu düşündüğünüzde, bu sene yenisinin çıkacağı dedikoduları da var üstelik.

• Phantom7 P kullanıcısına yanıt

Günaydın, evimde 1. ve 3. nesil apple tv4k kullanan biri olarak yazıyorum. Almak istiyorsanız düşünmeden (zam gelmeden) alın. 1 ve 3. nesil olarak emin olun ki hiçbir fark yok. Apple tv yenilik olarak 8k çözünürlük desteği ve 4k görüntüyü işleyip 8k ya yükseltme özelliği getirmediği sürece yenilik olarak bir şey yapmaz/yapamaz.

• PunchTR kullanıcısına yanıt
    iPTV+ bende de beta yüklü ama bir süre izledikten sonra satın almaya yönlendiriyor. İlk defa böyle bir test uygulaması görüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • behicefe kullanıcısına yanıt

Satın alma yapın , ücret almayacak zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yeni modelde görüntü kalitesini etkileyecek hiçbir şey olmayacak. Bende hem 2. nesil hem de 3. nesil 4K var, görüntü olarak birbirlerinden hiçbir farkı yok. İşlemci farkından dolayı yeni olan, menülerde gezinirken biraz daha hızlı gibi ama o bile pek anlaşılmıyor çok fazla.

Muhtemelen yeni çıkarılacak modelde de daha yeni bir işlemci kullanılacak ve artı olarak daha yeni bir bluetooth ve wifi çipi gibi detaylar olur. Zaten Apple TV'de çok fazla işlemci gücü isteyen bir şey de yok hani M4 çip koysanız bile israftan başka bir şey olmaz. Sonuçta yaptığı iş sadece hareketli resim oynatmak, AAA oyun oynanmayacak (keşke Arcade'e gelse) veya Photoshopta tasarım yapılmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgotten -- 2 Ocak 2025; 18:18:13 >
  • Fiyat için ne diyorsunuz eli yüzü düzgün android box ların iki katı fiyatı var değer mi sizce.

• iki farkli dünya android box ve apple tv. ne amaçla kullanacaksınız? cihazı alayım tv'ye bağlayayım uygulamaları kullanayım diyorsanız apple tv bir kere alıp yıllarca kullanacağız bir cihaz. diğer yandan yeni nesil xiaomi mi box aynı şekilde uygulama kurup kullanacağınız artı olarak apk kurup farklı uygulamalar kullanabileceğiniz bir cihaz. Fiyat kısmı ise sizin bütçenize kalmış, sıkıntıya girmem diyorsanız apple tv alın. fiyatı bütçemi zorlar diyorsanız mi box 2.nesil de sizi mutlu eder.

2. el temiz bir Apple tv bulursanız fiyatı Android Box ile eşit seviyeye gelir neredeyse, hatta daha ucuza gelir. Mesela ben 4.000 TL'ye satıyorum.

Aslında Android Box'ların 2 katı fiyatı yok, onlardan daha ucuz sayılır veya çok yakın. Ne ile kıyaslandığına çok iyi bakmak lazım.

- Birincisi, yeryüzündeki hiçbir Android tv kutusu performans olarak Apple TV'nin yanından bile geçemez.

- İkincisi, piyasadaki Android cihazlar bir süre sonra mutlaka yavaşlamaya başlayacaktır fakat Apple TV hiçbir zaman yaşlanmayacak, bozulana kadar hep aynı performansta kullanacaksınız.

- Üçüncüsü, uyumlu bir Airpods ile Dolby Atmos Surround ses çok keyifli. Iphone ile görüntü kalibrasyonu, kare hızı eşitleme, diğer ekosistem cihazları ile uyumluluk gibi çok güzel artıları var.

Şimdi Android cihazlar ile kıyaslayalım mesela;

- NVIDIA SHIELD TV PRO (2019)'nun Antutu'dan 283.000 puan aldığı yerde Apple TV 814.000 almış. Nvidia'nın güncel fiyatı 15.000'in üzerinde.

- Listede 687.000 puan alan BUZZTV POWERSTATION 6 adlı cihazın fiyatı 300 USD. Geekbench'te ise Apple tv kendisini ikiye katlamış.

Sonuca gelirsem, Apple TV'yi çok pahalı Android cihazlar ile karşılaştırdığımızda bile performans olarak yanından geçemiyorlar. Xiaomi, Next gibi cihazlar ile kıyaslamayı zaten hakaret sayarım. Şu an Türkiye piyasasında alabileceğiniz en iyi alternatif Android Box sanırım Homatics. Onun da fiyatı 5.000'e yakın.

Hatırlatmak isterim, Homatics cihazda bile zamanında çok kritik bir hata yapılmıştı. Üretici aletin altına Type-C koyuyor fakat kullanmayın diyor. Bazı insanların oraya bağladıkları ekipmanlar hasar gördü.

Açıkçası 5.000 Homatics'e vereceğime 2. el temiz bir Apple TV almak bana çok daha mantıklı geliyor.

• Lg CX ile birlikte son nesil atv kullanıyorum son bir kaç gündür hue sync box ile birlikte bir çok kez sök tak vs yaptım bir kaç ayar da değiştirmiş olabilirim daha önceden HDR film va izleyebiliyordum şuan sadece dolby vision olarak kaldı başka bir ekran moduna geçmiyor tv, sıfırlamak istemiyorum ama nasıl çözebilirim?

Ps5 ile sync box açınca TV hdr görüntü veriyor bu arada sadece atv de bu sorun var.

Apple TV [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.guleken -- 4 Ocak 2025; 0:31:36 >

• Tavsiyeler için teşekkürler 🙏
    3. Nesil 128 gb ile aranıza katıldım.

hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

• Apple tv+ haftasonu ücretsiz ama Türkiye'den izlenmiyor sanırım değil mi?
    Bilgisi olan var mı acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • murat ergull M kullanıcısına yanıt

Doğru, Apple TV+ servisi şu an için resmi olarak Türkiye'deki kullanıcılara açık değil.

• lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Vpn ile izleyebilir miyim acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • murat ergull M kullanıcısına yanıt

Amerika Apple hesabınız olması lazım. Ayrıca ödeme yönteminin hesapta girilmiş olması lazım, yani bir Amerika kredi kartı lazım. Bunlar varsa izlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 4 Ocak 2025; 22:2:22 >
  • c.guleken C kullanıcısına yanıt

Sync Box ile dertsiz başınıza dert eklemişsiniz...

DV'den başka ekran moduna geçmeyen tv mi yoksa Apple tv'mi onu anlamadım. Apple TV'den 4K Dolby Vision olan ayarı 4K SDR ile değiştirin ve ''Dinamik Aralıkla Eşle'' ayarını aktif edin.

Ayarlar > Görüntü ve Ses > İçerik Eşle > Dinamik Aralıkla Eşle (Açık)

Apple tv ayarını Dolby Vision olarak tutarsanız ve Dinamik Aralık Eşleme'yi kapalı yaparsanız bundan dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz. SDR'yi seçip dinamik aralık açın ki HDR ve DV içerik algıladığında kendisi otomatik geçsin.

• unforgotten kullanıcısına yanıt
    Eski versiyonda ayarlarımda bir sorun yoktu soundbar ps5 pro yeni 8k sync box vs vs ekleyince bir de bir kaç versiyon deneyip hangisinde daha iyi görüntü alırım derken bataklığa saplandım :)
    Attığım uyarıyı şöyle aldım.
    Atv sync box a bağlı o da soundbara ordan da tv ye
    Atv hiçbir şeye bağlamadan tv ye bağlanınca hiç sorun yok dv hdr herşeyi sağlıyor.
    Bugün soundbarı aradan çıkarttım
    Atv sync box tv olarak yaptım şuan istediğim biçim ayarına geçiyor. Fakat şuan da sorunum atv dv 60hz ve içerikle eşle kısmı aktif iken hdr & dv video açılışlarında lg cx yayından kopup tekrar bağlanıyor. Aslın derdim de şimdi bu oldu.
    Atv yi Sdr ye almak ona haksızlık olmaz mı o güzel net görüntüyü düşürmek ?
    Son olarak dv açık fakat dinamik aralık eşle kapalı olunca ekran gitme sorunu ortadan kalkıyor bu sefer de hdr & dv yayını algılayıp o moda geçmiyor ekran.
    Ne yerden ne serden vaz geçmeden bu sorunu nasıl çözerim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.guleken -- 4 Ocak 2025; 22:58:39 >

Apple tv bence Apple in çıkardığı tarihin en iyi cihazı.en güçlü Android box u bile ezer geçer

• c.guleken C kullanıcısına yanıt

Selamlar bende 4k olanı var aynı atv, soundbar, ps5 tv, lightstrip mis gibi çalışıyordu. Evi boyattım hepsini söktüm şimdi de uğraşıyorum. :))

8k olan yeni çıktı bende baharda usa dan almayı düşünüyorum. youtube da povodu nun incelemesi var.

Sİz nereden ve kaça aldınız acaba?

• 
Sayfa: önceki 943944945946947
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.