Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (946. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
18.981
Cevap
357
Favori
875.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam bu sistemler sanırım ilk kurulumda bir kaç sorun veriyor zamanla da bunlar gidiyor şuan sistem ilk sefere göre daha az sorunlu ama görüntü kalitesi için kesinlikle 8k modeli daha iyi.
    Almanya’dan aldım ama bulması oldukça zor 😞

Elimde fazladan bir tane var satıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.guleken -- 5 Ocak 2025; 9:48:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • c.guleken C kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Atv yi Sdr ye almak ona haksızlık olmaz mı o güzel net görüntüyü düşürmek ?

Hocam, tam tahmin ettiğim gibi, siz bu kısmı yanlış anlamışsınız. ATV'yi SDR moda geçirmeniz bütün içerikleri SDR izleyeceğiniz anlamına gelmiyor. DV yaptığınızda sadece ana ekran DV oluyor yani ana sayfayı ve bütün menüleri Dolby Vision'a çeviriyor. Dinamik Aralık'ı kapattığınızda da önüne gelen her filmi ve diziyi DV olarak oynatmaya çalışıyor.

Görüntü modunu SDR yapıp Dinamik Aralık Eşle'yi aktif edeceksiniz. Netflix'ten bir film açtığınızda eğer film SDR ise ekran kendini hiç bozmadan devam edecek. DV ise DV'ye, HDR ise HDR'ye kendisi otomatik geçecek.

Altını tekrar çiziyorum, ATV ayarını SDR yaptığınızda Dolby Vision veya HDR oynatmayacak diye bir şey yok. Sadece ana ekranınızın görüntü formatı değişiyor.

• unforgotten kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediğiniz gibi yanlış anlamışım ben de diyorum bu aleti aldık neden sdr seçelim :)))

Hocam bu cihazi baktim ama tam ne is yaptigini cozemedim. Cok kisa sekilde anlatilsa ne ise yariyor bu 8k lik modeli ?

Illa tv arkasina isik mi lazim ? Gercekten tam anlamadim mantigini

• oksiladoo O kullanıcısına yanıt
    Burada anlatıyor hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.guleken -- 5 Ocak 2025; 22:55:23 >

Hocam linke basinca siz acabiligor musunuz ?

• Konuda biraz dolandım ama cevabını bulamadım.

Arkadaşlar Apple TV 4.model kullanıyorum.Aynı zamanda Samsung Oled TV işletim sistemi var .Son zamanlarda elim Apple TV.ye gitmiyor maalesef.Nedeni ise ses kalitesi farkı.Yani ayar mı lazım onu yapmadım falan bilmiyorum ama Apple TV ile uygulamalarda diyalog sesleri daha düşük.Başka farkeden mutlaka olmuştur diye sormak istedim.Acaba 4k modeli bu yönden daha iyi olabilir mi ? 4k daha gelişmiş ise 5 modeli çıktığında daha iyi olacak demektir .

Altyazı hangi uygulamada daha iyi görünüyor ise oradan izliyorum ne izleyeceksem ama işte ses sıkıntı genelde.( Samsung soundbar bağlı ve ayarları sabit )

• eyoruk E kullanıcısına yanıt

4. model dediğiniz 2015'te üretilen HD ise ses farkı var tabi ki. Eğer yanlış anlamadıysam Oled TV ile 2015 Apple TV mi kullanıyorsunuz ? Sesi geçtim görüntüden de kayıp vermiş oluyorsunuz bu şekilde. 4. nesil Apple TV 4K görüntü desteklemiyor ki, acaba modeli mi yanlış söylediniz ?

• Tv de qn serisi kullanıyorum. Yarın soundbar gelecek. Ayrıca deneyimlerim.

Bu arada Tv’de Dolby atmos destekliyor. Apple TV son nesil ile arasında hiç fark duymadım. Sadece Apple TV nin tek sıkıntısı yüksek sesleri bir türlü dengeleyemiyor bir anda ses yükseliyor.

Diyalog sesleri yükselt felan derseniz kayıp oluşuyor. En iyisi hepsini kapalı tutun. Tam net ses almış olursunuz. Bunların dışında bir kayıp yok.

Arkadaşın dediği gibi cihaz çok eski mutlaka fark olacaktır. Denemeden anlayamazsınız.

Bu arada TV yi alır almaz gittim Apple TV yi yükselttim. Remux filmlerle insufe ile TV şaha kalktı. Mağaza vitrinlerinde demo olarak bu sistemleri oynatsalar alıcısı daha çok olur. 😇

Siz söyleyince ayarlara bir bakayım dedim ses ayarlarında otomatik ses ayarı kapalıysa açık yapıp bir dener misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 8 Ocak 2025; 19:57:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmplayer Uygulaması ios için yayınlandı appstore üzerinden indirebilirsiniz.

• PunchTR kullanıcısına yanıt
    İmplayer uygulamasını hiç duymamıştım ve duyunca merak edip araştırdım biraz.Tivimate gibi başarılı Android tabanlı bir IPTV uygulaması olduğundan bahsediliyor ve sanırım öyledir de.

Ama hangi uygulama olursa olsun ve ne kadar iyi olursa olsun ; sonuçta bir IPTV uygulamasının yıllığını 1000 TL olarak gördüğümde absürt bir rakam olarak geliyor bana.

Peki bazen bazı uygulamalara bu abes rakamları veriyor muyuz, evet maalesef veriyoruz ama bu fiyatının gerçekten yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Neyse yine de IOS platformunda bekleyenler için güzel bir haber, hayırlısı olsun.Darısı Apple TV için gelmesini bekleyenlere...

• Put.io ya ortak olmak istiyorum grupta yer olan bana mesaj atabilir stremio yada Google TV de izleyeceğim

• Papirus P kullanıcısına yanıt

1000 tl ama 5 cihaz ekleniyor hocam cihaz başı 250 tl keşke hemen gelse implayer

• kosesoysahin K kullanıcısına yanıt
    5 cihaz için ise yıllığı 200 TL'ye gelir ve fiiyatı da iyi diyebiliriz o zaman...

Ama keşke Lifetime sürümü olsa da ömür boyu lisansı ile alınabilse demek en mantıklısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Ocak 2025; 18:4:45 >
  • unforgotten kullanıcısına yanıt

Evet 4.model .4 ve 4k olarak ayrılıyor olduğundan 4 yazmam yeterli diye düşünmüştüm.

Oled TV ile kullanıyorum.Yazdığınız gibi görüntü kayıp ,ama ses daha fark ediliyor.Hem zaten görüntü olarak daha üstün olduğunu biliyorum.Bu yüzden ses için sorayım demiştim.

Tahmin ettiğim üzere ses farkı varmış,teşekkür.

Biraz daha idare edeyim,yeni model çıkınca onu alırım.Halen çıkartamadılar 5.seriyi.

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Zaten ömürlük 700 tl satanlar var ben o şekilde kullanıyorum burada reklam belirtmek istemiyorum isteyen olursa bana yazsın telegram adreslerini iletirim.

• PunchTR kullanıcısına yanıt
    Apple TV haricindeki cihazlarda yayın seyretmediğim için şu anda gerek yok.Ama uygulama, ilerleyen zamanda Apple TV için geldiğinde o zaman değerlendirilebilir.

Eyvallah

• Turkcell TV Plus uygulamasında yayını geriye sarma süresi bir haftaya çıkartılmış. Daha önce bir gündü.

Tivibu Go'nun bence en önemli üstünlüğü bu bir hafta olayıydı. Bu hamle ile şimdi TV Plus öne geçmiş oldu. Çünkü TV Plus görüntü kalitesi Tivibu'ya göre daha iyi.

EK BİLGİ: Geriye gitme işleminin yayın akışı üzerinden program program şeklinde yapılması gerekiyor. Canlı yayını geri sarınca bir gün gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 12 Ocak 2025; 13:56:48 >
  • lazzaro L kullanıcısına yanıt

Çok iyi olmuş.

• lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Mobil de hala 1 gün

• 
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.