Şimdi Ara

Apple Tv İçin Ethernet Şart Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Airplay özelliği için Apple TV almayı düşünüyorum. Bu bir ağa bağlanırken sadece ethernet bağlantısını mı kullanıyor? TV ile modemim alakasız yerlerde olduğu için soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twenty.One.Pilots -- 4 Eylül 2014; 13:28:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iPhone 6

Merhaba arkadaşlar Airplay özelliği için Apple TV almayı düşünüyorum. Bu bir ağa bağlanırken sadece ethernet bağlantısını mı kullanıyor? TV ile modemim alakasız yerlerde olduğu için soruyorum.

Hayir apple tvde wifide var

• Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bu Apple TV için HDMI kablosu işini nasıl halledebilirim? Kendisini 200 liraya satın aldım ama Apple sitesi hariç bunun HDMI kablosunu satan bir yer bulamadım. Elektronikçilerde var mıdır uyumlu bir kablo?
  • quote:

Arkadaşlar bu Apple TV için HDMI kablosu işini nasıl halledebilirim? Kendisini 200 liraya satın aldım ama Apple sitesi hariç bunun HDMI kablosunu satan bir yer bulamadım. Elektronikçilerde var mıdır uyumlu bir kablo?

Her HDMI kablo olur
  • quote:

Merhaba arkadaşlar Airplay özelliği için Apple TV almayı düşünüyorum. Bu bir ağa bağlanırken sadece ethernet bağlantısını mı kullanıyor? TV ile modemim alakasız yerlerde olduğu için soruyorum.

Eğer wireless routerin 802.11N protokolü ve duble bant genişliği kullanıyorsa sorun yok WiFi üzerinden bağlanabilirsin. Ancak bu dediklerim yoksa full HD film ve podcastleri sorunsuz izlemek için Ethernet gerekiyor.
  • sattackus kullanıcısına yanıt
    Kıbrıs'taki evime götürip orada kullanmayı planlıyorum. Orada tek ethernet girişli bir modem var, Hotspot internet satın alınca sadece tek bir kişi bağlanabiliyor onunla alakalı bir şey mi duble bant genişliği? Olmadı burdaki Tılgın modemi götürücem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iPhone'unuz varsa, telefonunuzda kayıtlı içeriği AppleTv aracılığıyla izlemek için ayrı bir ağa ihtiyaç yok. iPhone'daki kişisel erişim noktasıyla kurduğunuz ağla da iPhone-AppleTv bağlantısını sağlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

iPhone'unuz varsa, telefonunuzda kayıtlı içeriği AppleTv aracılığıyla izlemek için ayrı bir ağa ihtiyaç yok. iPhone'daki kişisel erişim noktasıyla kurduğunuz ağla da iPhone-AppleTv bağlantısını sağlarsınız.

Ek olarak iPad ve Mac de var. iPhone üzerinden açtığım ağa katılarak Apple TV ile iPad ve Mac'teki içeriğe de erişebilir miyim?

• Teknik olarak iPhone'un modem hızını bilmiyorum ama, size ölçü olsun diye elimdeki filmlerden büyükçe birini denedim kişisel erişim noktası ağını kullanarak, hiç takılmadan izledim.

Film: 1920x800 çözünürlükte, 8.5 GB, 10 mbps, 1 saat 50 dakikalık h.264 mkv
    Modem: iPhone5s
    Bilgisayar: Mac mini
    Aktarım uygulaması: Beamer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 6 Eylül 2014; 17:49:47 >
  • ADSL ya da Cable Modemlerde Wi-Fi Router varsa yaygın en hızlı protokol olan 802.11N seçildiğinde 20MHz ya da 40MHz (duble) band genişliği seçme imkanı vardır. 40MHz band genişliğini seçerseniz Apple TV sorunsuz bir şekilde Full HD içeriği stream yapabilir. Yoksa kopmalar olmaması için ethernet üzerinden ağa bağlanması tavsiye edilir. Benim kablosuz modem üzerinden kurduğum ağ sayesinde evdeki tüm iPHone, iPad ve Mac'ler sorunsuz bir şekilde Home Sharing sistemi ile lokal streaming yapabiliyorlar. Apple TV ise kablo üzerinden router'a bağlı. Eğer modemde tek bir ethernet çıkışı varsa, çok ucuza satılan bir switch (çoklayıcı) alarak ya da artık kullanmadığınız eski ADSL modemlerinizi switch mod'a getirerek çoklu ethernet çıkışları elde edebilirsiniz. Hotspot özelliği olan iPhone ya da Samsung gibi bir telefon ya da Turkcell MultiVınn (5 kullanıcı) gibi ürünler ile de lokal ağ yapma imkanınız da vardır ama hızı HD içeriğe yetmeyebilir.

• Beyler değerli yorumlarınız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.

• Konuya gelecekte bakacaklar açsından ufak bir ek daha:

İçinde data hattı olmayan iPad2 3G'yi yerel ağ yaratmak için kullanabilir miyim diye denedim. Türkiye'de operatör engeli olduğundan normalde iPadde aktifleştirilemeyen kişisel erişimi etkinleştirmek Tetherme ve Mywi tweakleri işe yarıyordu:

Tetherme, yapmayı düşündüğüm şey için işe yaramadı. Data hattı ve dolayısıyla 3G olmadığı için Tetherme ile iPad üzerinden bir ağ yaratamadım.

Mywi, 3G olmadan da kişisel erişim noktası yaratabildiği için işe yaradı. MyWi ile yarattığım ağda, Mac'te kurulu AirServer'ı kullanarak iPhone görüntüsünü Mac'e airplay üzerinden aktardım.

Ama esas yapmak istediğim şey, data hattı olmayan iPad'i kullanarak yarattığım ağa AppleTv yi de dahil etme kısmı başarılı olmadı. iPhone ve Mac bu ağa katılırken, AppleTv maalesef bu ağı görmedi ve bağlanamadı.

Ama, geçen yıl deneyip başaramadığım, iPadi Mac mini ekranı olarak kullanabilme deneyimi için umutlandım. (Normalde yerel ağ olan bir ortamda bu yapılabiliyor ama iPadle gerekli ağı yaratıp o ağ üzerinden iPadi Mac mini ekranı olarak kullanma girişimim devam edecek.)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.