Şimdi Ara

Apple Tv3'ü Plex Media Server ile Kullanma (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
24
Favori
28.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turuncum

quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

Aşağıdaki windows powershell scripti ile bütün alt klasörler dakil olmak üzre altyazı dosyalarının encodingini utf8 olarak değiştirir. test edildi, onaylandı

Get-ChildItem *.srt -recurse | ForEach-Object {
    $content = $_ | Get-Content

Set-Content -PassThru $_.Fullname $content -Encoding UTF8 -Force}

Üstat, bu Powershell nasıl çalışır? Anladığım kadarıyla script (bu haliyle) sadece srt dosyaları üzerinde işlem yapıyor.
    Powershell'de altyazıların olduğu klasördeyken komutu verip enter'lıyorum. Herhangi bir hata vermiyor ama, altyazılarda da bir değişiklik olmuyor.

Bu arada Plex'te UTF8 olmayan altyazılardan kurtulmak isteyen arkadaşlar için bir diğer seçenek UTFCast Express (alttaki uygulama) Tek sorunu altyazıları ayrı bir klasöre kaydaetmesi. Ama bu nakli yaparken bütün klasör hiyerarşisini koruduğu için altyazıları eski yerlerine göndermek çok kolay.

Bende yapamadım.. Tam olarak nasıl yapılıyor bu acaba...

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

quote:

Orijinalden alıntı: MetinMumcu

Home sharingden farki nedir ? Ben mac ve windows lu cihazlarimda home sharing kullaniyorum apple tv im de cok rahat baglaniyo ve izleyebiliyorum. Bir farki varsa bende yuklemeyi deneyecegim.

Mkv filmleriniZi bu yolla izliyormusunuz ki?

Hayir izleyemiyorum arkasinda usb cikisi var ama galiba servis icin orasi.
    Mkv izlerken bilgisayarin ekranini aktariyorum apple tv ye o sekilde izliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: santana007
    ...
    Bende yapamadım.. Tam olarak nasıl yapılıyor bu acaba...

http://www.rotatings.../downloads.aspx den UTFCast Express'i indirin.

Altyazıların bulunduğu ana klasörü seçin.

Altyazıların kaydedileceği boş bir klasör seçin, alt klasörlerdeki altyazılar için recursive işaretli osun.

Start'a tıklayın. Altyazılarınız yeni klasöre UTF8 olarak kaydedilirler.

O klasörün içeriğini, orijinal klasörün içine sürükler, "aynı olanları değiştir" derseniz, klasör yapınız bozulmadan tüm altyazılarınız kullanıma hazır olur.

• Teşekkürler , diğer yöntem nasıl acaba powershell üzerinden...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 1 ay oldu tv aldım tv olarak kullanırken sayenizde bazı şeyler öğrendim pc ye plex yükledim smart share ve python 2,7,5 yükledim müzikleri tv den görüb dinleyebiliyorum pc de yüklü her video yu açmıyor desdekleme yok yazıyor bir kaç film var onlar plex tende açılmıyor amma sağ olun sayenizde bu işi de öğrendik ve olacak inşaalah
  • toplu altyazı indirmek için subtitlesapp.com veya subdownloader.net programını kullanabilirsiniz.film dosyasına göre opensubtitles dan en uygun altyazıyı inidirip aynı isimle kaydediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obiwanpazzini -- 16 Ocak 2014; 18:13:30 >
  • utfcast express programı altyazı problemini çözüyor.
    3TB mkv dosyasını ve altyazılıarını plex media'ya ekledim,sorunsuz çalıştı.
    Bu arada ipad'e de plex kurdum tam oldu.
  • quote:

quote:

quote:

Vallahi arkadaşlar 3 gündür plex ile uğraşıyorum. Önceden beri kullanmakta olduğum air video server ile ikisini beraber kullaıp karşılaştırma imkanım oldu:

Air Video Server avantajları:

1- Air video server kurulumu yaklaşık 2 dakika sürüyor. programı kuruyorsunuz, sonra isteğinize göre tüm harddiski, yada belli klasörleri paylaştırıyorsunuz ve işiniz bitiyor.
    2- Transcodingi bariz bir şekilde plex'e göre kta kat daha hızlı. Air video server ile aynı video'yu açtığımda plex uzun süre transcodinge başlayamazken air video server anında başlıyor.
    3- Filmlerim ve dizilerim aynı klasördeydi. plex te bunları tanımlatmak için ayrı ayrı movies ve tv shows diye iki kütüphane oluşturmam gerekti. ayrıca birçok dizi ve filmi birbirine karıştırdı, hatta alakasız isimlerle coverlar yükledi.
    4- Plex te library güncellemeleri yavaş. Air video da bu tarz işlerle uğraşmamışlar klasörde ne varsa gösteriyor zaten. bir nevi file explorer.
    5- Plex connect'in adam olması için bana kalırsa 4-5 ay daha bekleyip olgunlaşması gerekiyor.
    6- Ruby, vs.. gibi şeyler kurmanıza gerek yok, ayrıca uygulama içerisinde herhangi bir ön ayar ouşturmanıza gerek yok.
    7- Altyazı encodingleriyle uğraşmanıza gerek yok kendisi otomatik olarak encodingini ayarlıyor. (plex te sadece utf8 destekliyor, bu yüzden bütün altyazı dosyalarımı utf8'e çevirmem gerekiyor en iş olarak)

Plex'in güzel yanları:

1- Eğer becerebilirse çok güzel film bilgilerini toplayıp cover resmini güncelliyor.
    2- Herhangi bir harici ios cihazına ihtiyaç duymuyor, doğrudan apple tv kumandasıyla bütün kütüphanenize erişiyorsunuz.
    3- Altyazıları air video 'ya göre çok çok daha güzel görüntülüyor, boyutunu da ayarlayabiliyorsunuz.
    4- Plex daha çok bir medya kütüphanesi uygulaması olarak düşünülmüş, çok güzel bir veritabanı olşturuyor, aktörler, film türleri, vs.. gibi.

Sonuç olarak bana kalırsa plex connect'in daha olgunlaşması gerek. Ve amacınız sadece film seyretmek ise air video server kullanmak daha mantıklı gözüküyor. Evli ve tepemce gezen bir çocuğum olmasa plex connectin kodlarını inceleyip kendime göre düzenlemeye falan çalışıcam ama benim durumumda zaten akşamları kendime kalan 1-1.5 saatlik zamanda bu işlerle uğraşmak bana eziyet geldi açıkçası..

Plex ile uğraşacak vaktiniz varsa aslında çok eğlenceli bir hobi projesi gibi. ama vaktiniz benim gibi darsa tek derdiniz video izlemek ise o zaman seçim air video oluyor bana kalırsa.

air video apple tv de nasıl kullanılıyor ki

iphone/ipad ile videoyu açtıktan sonra airplay ile

Bilgisayar Mac, telefon Android,

Bu durumda AirPlay ı dediğiniz gibi kullanma şansım var mı? Yoksa illa ki iPhone/iPad üzerinden mi aktarım sağlayabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulucz

quote:

quote:

quote:

Vallahi arkadaşlar 3 gündür plex ile uğraşıyorum. Önceden beri kullanmakta olduğum air video server ile ikisini beraber kullaıp karşılaştırma imkanım oldu:

Air Video Server avantajları:

1- Air video server kurulumu yaklaşık 2 dakika sürüyor. programı kuruyorsunuz, sonra isteğinize göre tüm harddiski, yada belli klasörleri paylaştırıyorsunuz ve işiniz bitiyor.
    2- Transcodingi bariz bir şekilde plex'e göre kta kat daha hızlı. Air video server ile aynı video'yu açtığımda plex uzun süre transcodinge başlayamazken air video server anında başlıyor.
    3- Filmlerim ve dizilerim aynı klasördeydi. plex te bunları tanımlatmak için ayrı ayrı movies ve tv shows diye iki kütüphane oluşturmam gerekti. ayrıca birçok dizi ve filmi birbirine karıştırdı, hatta alakasız isimlerle coverlar yükledi.
    4- Plex te library güncellemeleri yavaş. Air video da bu tarz işlerle uğraşmamışlar klasörde ne varsa gösteriyor zaten. bir nevi file explorer.
    5- Plex connect'in adam olması için bana kalırsa 4-5 ay daha bekleyip olgunlaşması gerekiyor.
    6- Ruby, vs.. gibi şeyler kurmanıza gerek yok, ayrıca uygulama içerisinde herhangi bir ön ayar ouşturmanıza gerek yok.
    7- Altyazı encodingleriyle uğraşmanıza gerek yok kendisi otomatik olarak encodingini ayarlıyor. (plex te sadece utf8 destekliyor, bu yüzden bütün altyazı dosyalarımı utf8'e çevirmem gerekiyor en iş olarak)

Plex'in güzel yanları:

1- Eğer becerebilirse çok güzel film bilgilerini toplayıp cover resmini güncelliyor.
    2- Herhangi bir harici ios cihazına ihtiyaç duymuyor, doğrudan apple tv kumandasıyla bütün kütüphanenize erişiyorsunuz.
    3- Altyazıları air video 'ya göre çok çok daha güzel görüntülüyor, boyutunu da ayarlayabiliyorsunuz.
    4- Plex daha çok bir medya kütüphanesi uygulaması olarak düşünülmüş, çok güzel bir veritabanı olşturuyor, aktörler, film türleri, vs.. gibi.

Sonuç olarak bana kalırsa plex connect'in daha olgunlaşması gerek. Ve amacınız sadece film seyretmek ise air video server kullanmak daha mantıklı gözüküyor. Evli ve tepemce gezen bir çocuğum olmasa plex connectin kodlarını inceleyip kendime göre düzenlemeye falan çalışıcam ama benim durumumda zaten akşamları kendime kalan 1-1.5 saatlik zamanda bu işlerle uğraşmak bana eziyet geldi açıkçası..

Plex ile uğraşacak vaktiniz varsa aslında çok eğlenceli bir hobi projesi gibi. ama vaktiniz benim gibi darsa tek derdiniz video izlemek ise o zaman seçim air video oluyor bana kalırsa.

air video apple tv de nasıl kullanılıyor ki

iphone/ipad ile videoyu açtıktan sonra airplay ile

Bilgisayar Mac, telefon Android,

Bu durumda AirPlay ı dediğiniz gibi kullanma şansım var mı? Yoksa illa ki iPhone/iPad üzerinden mi aktarım sağlayabiliyorum.

Airplay bir apple özelliği..

sadece apple ürünleri -> Apple tv arasında çalışıyor. (mac bilgisayar dahil)

• Evet fakat ara bir program var mıdır diye sormuştum :)

Biraz bakındım alternatif programlara yönelmek lazım sanırım, teşekkürler :)
  • En son çıkan apple güncelleme sonrası plex çalışmaya devam ediyormu yüklenirmi?
  • Müjde arkadaşlar, AppleTv 3 için jailbreak çıktııııııı…

..desem inanmazsınız di mi. İnanmayın da zaten, çünkü çok gerçek değil. Ama jailbreakle ulaşabildiğimiz birçok kaynağa jailbreaksiz de ulaşabileceğiz artık.

Hazır altyazılı veya dublajlı, 1080p'ye kadar kalite seçimli, film, müzik, yerli - yabancı dizi, belgesel, eğitim içerikleri, teknoloji dünyasından haberlerden aklınıza gelebilecek çok geniş içeriğe ulaşabileceğiz AppleTv3'ümüz aracılığıyla. Hem de hemen hiç bir efor sarfetmeden. Azıcık sabredin yarın yazıcam detayı.
  • Ahah, az sonra.......

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Müjde arkadaşlar, AppleTv 3 için jailbreak çıktııııııı…

..desem inanmazsınız di mi. İnanmayın da zaten, çünkü çok gerçek değil. Ama jailbreakle ulaşabildiğimiz birçok kaynağa jailbreaksiz de ulaşabileceğiz artık.

Hazır altyazılı veya dublajlı, 1080p'ye kadar kalite seçimli, film, müzik, yerli - yabancı dizi, belgesel, eğitim içerikleri, teknoloji dünyasından haberlerden aklınıza gelebilecek çok geniş içeriğe ulaşabileceğiz AppleTv3'ümüz aracılığıyla. Hem de hemen hiç bir efor sarfetmeden. Azıcık sabredin yarın yazıcam detayı.

Gene ne varsa sende var reis

• Aslında aylar önce yüklediğim bir eklenti sayesinde yapılabiliyormuş yukarıda yazdıklarım. Maalesef o zamandan beri eklentiye girmeyince ne kadar geniş bir içeriğe sahip olduğunu farketmemişim. Ya da zaman içinde çok gelişmiş eklenti. Turk.portal grubunda Tengildet nikli arkadaş tarafindan toparlanmış, geliştirilmiş: Detaylı bilgi için...

Öncelikle, lütfen bu eklentilerin yetişkin kanalları da içerdiğini bilin. Bu tarz kanallar psikolojik yapınızı olumsuz etkileyebileceği için, yetişkin değilseniz bunları yüklemeyin lütfen. Yetişkin olsanız da en azından çocuklarınızın AppleTv yi kullanma olasılığını dikkate alarak gerekli önlemleri alın. Turk.portal içindeki yetişkin kanallarını ayarlardan şifreli olarak kapatmak mümkünse de, Vkp.bundle eklentisinde bu, eklentiyi yüklememek haricinde mümkün değil. Önerebilecegim yöntem, AppleTv ayarlarından sınırlamaları açarak ayarlara şifre koymak ve siz kullanmadığınız zamanlarda Sınırlamalar menüsünden Fragmanları gizlemek.

Eklentiler, Jakida'nin konunun başında bahsettiği Nav-x gibi yükleniyor.
    Plex konusunu takip eden ve AppleTv aracılığıyla Plex server üzerinden zaten bilgisayarındaki filmleri izler durumda olan arkadaşların tek yapmaları gereken,https://github.com/tengildet/plexTR ye girip, sağ alttan Download zip'e tıklayarak plexTR-master.zip dosyasını bilgisayarlarına indirmek, zipi açıp içeriğindeki bundle dosyalarını sisteminize göre;

win: C:\Users\(Kullanıcı Adınız)\AppData\Local\Plex Media Server\Plug-ins
    mac: Finder > Git > Klasöre Git > ~/Kitaplik > OK > Application Support > Plex Media Server > Plug-ins

Plex eklenti klasörüne kopyalamak. Ondan sonra AppleTv'den Fragmanlara girip Channels menüsünde sıkılmadan turlayabilirsiniz. AppleTv3 e jailbreak çıkmış hissiyatindayım ben şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 26 Nisan 2014; 5:08:04 >

• quote:

Aslında aylar önce yüklediğim bir eklenti sayesinde yapılabiliyormuş yukarıda yazdıklarım. Maalesef o zamandan beri eklentiye girmeyince ne kadar geniş bir içeriğe sahip olduğunu farketmemişim. Ya da zaman içinde çok gelişmiş eklenti. Turk.portal grubunda Tengildet nikli arkadaş tarafindan toparlanmış, geliştirilmiş: Detaylı bilgi için...

Öncelikle, lütfen bu eklentilerin yetişkin kanalları da içerdiğini bilin. Bu tarz kanallar psikolojik yapınızı olumsuz etkileyebileceği için, yetişkin değilseniz bunları yüklemeyin lütfen. Yetişkin olsanız da en azından çocuklarınızın AppleTv yi kullanma olasılığını dikkate alarak gerekli önlemleri alın. Turk.portal içindeki yetişkin kanallarını ayarlardan şifreli olarak kapatmak mümkünse de, Vkp.bundle eklentisinde bu, eklentiyi yüklememek haricinde mümkün değil. Önerebilecegim yöntem, AppleTv ayarlarından sınırlamaları açarak ayarlara şifre koymak ve siz kullanmadığınız zamanlarda Sınırlamalar menüsünden Fragmanları gizlemek.

Eklentiler, Jakida'nin konunun başında bahsettiği Nav-x gibi yükleniyor.
    Plex konusunu takip eden ve AppleTv aracılığıyla Plex server üzerinden zaten bilgisayarındaki filmleri izler durumda olan arkadaşların tek yapmaları gereken,https://github.com/tengildet/plexTR ye girip, sağ alttan Download zip'e tıklayarak plexTR-master.zip dosyasını bilgisayarlarına indirmek, zipi açıp içeriğindeki bundle dosyalarını sisteminize göre;

win: C:\Users\(Kullanıcı Adınız)\AppData\Local\Plex Media Server\Plug-ins
    mac: Finder > Git > Klasöre Git > ~/Kitaplik > OK > Application Support > Plex Media Server > Plug-ins

Plex eklenti klasörüne kopyalamak. Ondan sonra AppleTv'den Fragmanlara girip Channels menüsünde sıkılmadan turlayabilirsiniz. AppleTv3 e jailbreak çıkmış hissiyatindayım ben şu an.

Teşekkürler dostum.
    Bi kurcalayalım bakalım.

• Şimdi bu Plex Media yüklendiği zaman ne farkı oluyor ? Ne avantajı oluyor ? İlk mesajları okudum ama kafam dağınık pek çözemedim .1-2 cümle ile özet yazacak olan olursa çok sevinirim.Nedir ne değildir ?
    Ayrıca güvnelik sorunu oluşur mu ? Malum jailbreak de yaptıktan sonra güvenlik sorunu oluyor.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    1- Normalde AppleTv bilgisayarımızdaki mp3 - mp4 harici medya içeriğine ulaşamıyor.
    2- Plex, film bilgilerini, afişlerini otomatik olarak bulup arşivimizi düzenleyip, yönetmen, tür, yıl bazında film seçmemizi mümkün kılarken, ATv ile bu içeriğe ulaşmak da bu PlexConnect yöntemiyle mümkün oluyor.

Kullandığımız dns kendi bilgisayarımızdaki server olduğundan bence bu yöntemde güvenlik sorunu oluşmaz. Sadece film içeriklerinin olduğu siteler yasaklı olabileceğinden dolayı, bunlara erişim için kullandığımız dns'lerin güvenli olmama ihtimali düşünülebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncum kullanıcısına yanıt
    hocam bilgi için teşekkürler benimde bir sorum var.

bu plex uygulaması appstore da var, iphone a mı yüklüyoruz yoksa pc ye mi bu programı?
  • Teşekkürler.O zaman iyi bir olay bu Plex.Mac bilgisayarımda hafızamda olan filmleri hiçbir bağlantı olmadan izleyebileceğim demek
    Ama zaten MxPlayer gibi bir program yok muydu bunun için ? Ya da İTunes ile izlenmiyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.