Şimdi Ara

Apple uluslararası 1 yıl garanti geri gelmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdilik kaynak veremiyorum ama bu daha internete düşmeden 1 yıl garantinin kırıldığını duyuran arkadaşım şimdi mesaj attı ve bu durumdan geri dönüldüğünü haber etti. Şimdilik beklemede kalın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 gün oldu hocam geri geleli

• Hiç bir sitede görmedim ayrıca konuyu şöyle bir taradım demek benim gözümden kaçmış. Teşekkür ederim

• Gizli saklı bir şeyler döndü biz de tam olarak anlayamadık sanırım tepki çok oldu geri adım attılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Turkiye ile BTK arasinda yurtdisi cihazlarin garantisi konusunda catisma oldu. BTK "proseduru benim dedigim gibi uygulamazsan yurtdisi cihazlara garanti hizmeti veremezsin" dedi. Apple once reddetti ve yurtdisi cihazlar garanti disi kaldi. Sonra Irlanda'daki merkeze durumu bildiren Apple Turkiye, vermesi gereken tavizi verdi ve yurtdisi cihazlarin garantisi geride geldi. Olay bundan ibaret.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Neymiş ki o taviz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 25 Mart 2017; 17:34:31 >
  • O kadarini bilmiyoruz ama elbet cikar ortaya. Kapali kapilar ardinda donen kavgalar. Nasil ki Kuzey Kore, Cin misali Turkiye'de Twitter'a her istedikleri seyi yaptirabiliyorlarsa (hesap yasaklamalarini falan birak ornegin Turkiye'den alkol firmalarinin hesaplarini takibe almak bile yasaklandi gecen gun), aynisini Apple'a yapmak istediler. Apple once reddetti, sonra kabul etti. En kucuk ornek, bundan sonra yurtdisi cihazini servise verdiginde, Apple devlete tum kisisel bilgilerini iletecek. Daha once boyle bir uygulama yoktu. Yurtdisi cihazlar kayitsiz bile olsa direk degisime alinir, yerine kayitli cihaz verilirdi. BTK mudahale etti, servise gelen cihazlarin once IMEI kaydini kontrol etmeye basladilar. Artik o da yetmiyor. Bundan sonra yurtdisi cihazini servise veren kullanicinin kisisel bilgileri BTK'ya iletilecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Son kullanıcı memnun olsun da gerisi laf salatası şu randevu işini çözseler iyi olacak imei veya cihaz seri no'su üzerinden alınsa da insanlar artık mağdur olmasa.Hem bu sayede çakallar da randevu alıp satamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 25 Mart 2017; 17:53:37 >
  • Sen de haklisin.

• BTK bilgilerimizi alacaksa alsın illegal hareket edenler korksun. Yasalara saygılıyız vs deyip kaldırmışlardı dediginiz gibi bir durum olmuş olabilir.

Bir şeyler döndüğü belli. Ne olduğunu biz de anlasak iyi olur.

Ne antika bir ülkede yaşıyoruz arkadaş ya!

• quote:

Orijinalden alıntı: skydiver132

Yahu ülkenizi suçlamadan önce bir düşünün belki de Apple haksız. Belki de birileri avrupadan bozuk iPhone'ları alıp Türkiye'de garantiden değiştirip kayıtlı bir şekilde satıyordu. Bunu tam bilemeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

quote:

Yahu ülkenizi suçlamadan önce bir düşünün belki de Apple haksız. Belki de birileri avrupadan bozuk iPhone'ları alıp Türkiye'de garantiden değiştirip kayıtlı bir şekilde satıyordu. Bunu tam bilemeyiz.

Bir kere Türkiye'den alınmış yurtdışından alınmış ayrımı saçma. Ülkenin önce onu düzeltmesi gerekiyor. Ama gümrük vergisi + özel tüketim vergisi (telefon çok özel ya) + katma değer vergisi + trt bandrolu (cepten trt içeriğine ulaşıyoruz haklılar) tatlı geliyor tabi..

• Yakında ortaya çıkar.

• Apple global bir firma ve uluslararası standartlarında böyle bir ayırım yapmak hem onun için hem de buradaki tüketiciler için doğru değildi. Bizimkiler dikilince Apple Türkiye gitti ağababasına durumu anlattı. Genel merkez de çıkardı masaya koydu bizimkiler de kuyruğunu kıstırıp geri çekildi olay bundan ibaret. Tamamen kıç korkusundan başka bir şey değil. Sıkıyorsa yapma bak seni ne yapıyorum adında tehdit ettiler devlet kurumunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Islander

quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

quote:

Bir kere Türkiye'den alınmış yurtdışından alınmış ayrımı saçma. Ülkenin önce onu düzeltmesi gerekiyor. Ama gümrük vergisi + özel tüketim vergisi (telefon çok özel ya) + katma değer vergisi + trt bandrolu (cepten trt içeriğine ulaşıyoruz haklılar) tatlı geliyor tabi..

O vergiler konusundan bende muzdaribim ama şu da bir gerçek ki bir çok ülkede garanti 1 yıl iken Türkiye'de 2 yıl.

• Hocam taviz filan yok yine işkembeden sallıyor bazıları işin aslını bilen yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.