|
Apple vazgeçti ama Çinli Chery kendi iCar'ını piyasaya sundu
-
-
Şu olaya bak ya 15 dolara araç. Biz bu hayatı izlemeye gelmişiz.
-
O fiyat şaka falan olmalı.
Ülkemize gelse sanırım 1m civarı başlangıç fiyatı olurdu. Yine de böyle bir araç için iyi sayılabilecek bir fiyat. En dolu paket için 1.5m civarı bir fiyat çıkardı.
15.250 * 31,25 (Kur) = 475.000tl
475.000 * 1,5 (Ek Vergiler) = 712.500tl
712,5 * 1.1 (ÖTV) = 783.500tl
783,500 * 1.2 (KDV) = 940.000tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 29 Şubat 2024; 14:36:22 >
-
Neden Togg neden. Çinin aracı 15binden başlarken senin fiyatın den 45bin dolardan başlar. En kısa zamanda uygun fiyatlı bir model geliştirmen lazım. B suv mu a suv mu bilmem ama geliştirmen şart yoksa çinliler gümbür gümbür geliyor.
-
Çin'den gelen araçların vergisini bir arttırırız, gelemezler rahat olun.
-
Aman Allahım bu araca bu fiyat şaka olmalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tipi de fiyatı da on numara. Ön farlar hariç iyi duruyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vayy 15 bin dolara defender...
-
Bize gelişide 15 bin dolar ama 15 bin dolar vergi + çin vergisi falan filan derken 40 45 binlere geliyor
Max 2 yıl işe yarar. Adamlar avrupada üretime başlıyor. Tesla yaptı mesela Model Yler Almanyadan geliyor vergisiz. Togg rekabette hayatta kalmak istiyorsa kaliteyi bozmadan fiyat performans araçlar üretip ülkemiz pazarında yer edinmeli. Hatta kalite bile ikinci plana alınabilir nede olsa zamanında şahinlere tofaşık olmuş milletiz.
-
23.600 başka ülkede 46:800 olur ülkeleri tahmin etmemiz zor değil
Vazgeçti çünkü Apple az satarım yüksek kâr marjı saplarım kafasındayken Çinli üreticiler -en azından piyasayı ele geçirene kadar- düşük kâr marjı ve yüksek adetli satış yolunu seçiyor. Eh vatandaş da kaliteye olduğu kadar cebine de bakınca Çinli üreticiler birkaç adım öne geçiyor. Ne diyelim iyi olan kazansın
Ha 15k Dolar gerçekten güzel fiyat. Ama burada onu yedirmezler. AKP vergileri, ve komisyoncuların kârı derken fiyatı 3'e katlanır. Bu coğrafya böyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 1 Mart 2024; 4:39:40 >
Böyle bir aracı bu kadar uyguna satarak nasıl kâr ediyorlar çözemedim. Bataryada aman aman bir devrim hâlâ olmadı çünkü benim bildiğim.
Hocam Çin’deki KDV dahil o fiyat . Bizde ayrıca KDV eklenmeyecek. Fiyat 783 bin olur reelde. Ama bizde bayi piyasa koşullarına göre onu 1 milyona düzler.
Araç güzel değil ya
Zeytin tenekesinden yapılmış gibi göründü.
Evet ben de biliyorum ama bize gelişi o dahil fiyat üzerinden oluyor hep ne hikmetse.
Mesela daha önce ucuz diye milletin akın ettiği Tiggo serisinin de fiyatını hesap ettiğimde şu anki fiyatın altında olması gerekiyordu.
-
Helal olsun CHERY
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Şu olaya bak ya 15 dolara araç. Biz bu hayatı izlemeye gelmişiz.
|
Çin'den gelen araçların vergisini bir arttırırız, gelemezler rahat olun. |
Neden Togg neden. Çinin aracı 15binden başlarken senin fiyatın den 45bin dolardan başlar. En kısa zamanda uygun fiyatlı bir model geliştirmen lazım. B suv mu a suv mu bilmem ama geliştirmen şart yoksa çinliler gümbür gümbür geliyor.
|
O fiyat şaka falan olmalı.
Ülkemize gelse sanırım 1m civarı başlangıç fiyatı olurdu. Yine de böyle bir araç için iyi sayılabilecek bir fiyat. En dolu paket için 1.5m civarı bir fiyat çıkardı. 15.250 * 31,25 (Kur) = 475.000tl 475.000 * 1,5 (Ek Vergiler) = 712.500tl 712,5 * 1.1 (ÖTV) = 783.500tl 783,500 * 1.2 (KDV) = 940.000tl |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X