Şimdi Ara

Apple ve Samsung, silikon karbon pillere geçiş yapabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple ve Samsung, silikon karbon pillere geçiş yapabilir
    Geçtiğimiz sene Çinli akıllı telefon üreticileri hızla silikon karbon (Si-C) pil teknolojisini benimsemeye başladı. Daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip pillerle 6000 mAh üstü kapasiteleri sıklıkla görmeye başladık. Öte yandan Samsung ve Apple, amiral gemisi modellerinde dahi çok daha düşük kapasiteli (maksimum 5000 mAh) piller kullanıyor. Ancak yakında bu durum değişebilir.

Güney Kore blog platformu Naver'da yeux1122 isimli kaynağın yayınladığı bir raporda, Samsung'un silikon karbon pillerin malzeme geliştirme sürecine doğrudan dahil olduğu iddia ediliyor. Raporda, Apple'ın da silikon karbon piller üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.

2026'da gelebilir

Bu pillerin ne zaman telefonlara geleceği ile ilgili tam bir tarih verilmese de 2026 yılına işaret ediliyor. Apple'ın yeni teknolojileri benimsemek için daha ihtiyatlı davrandığı göz önüne alındığında, Samsung'un daha önce benimsemesi muhtemel görünüyor.

Ayrıca Bkz.Samsung’un katlanabilir telefon stratejisi yakında değişebilir

Slikon karbon pil nedir?

Silikon karbon piller, mevcut lityum iyon pillere göre anotta daha fazla silikon içeriğine sahip piller olarak tanımlanıyor. Silikonun yüksek enerji tutma kapasitesi sayesinde pillerin enerji yoğunluğu önemli ölçüde arttırılabiliyor. Geçmişte silikonun genleşme problemi bu pillerin yaygınlaşmasına engel olmuştu. Yeni malzemelerin geliştirilmesiyle bu sorunun üstesinden gelinmeye başlandı ve silikon karbon piller son dönemde giderek popüler hale geldi.

Kaynak:https://m.blog.naver.com/yeux1122/223713324625

• Bi zahmet.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple Pro Slicon Baterry diye inavasyon new new diye paylaşır isheeplerde alır gerçi Samsung'unda farkı kalmadı gibi duruyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BYD el atsın bu konuyada ilerleme olsun bari, yıllardır aynı tip batarya

• Samsung 1 yıl geriden gelecek yine hantal kaldı.

• Kampec kullanıcısına yanıt
    Samsung un halen note 7 travması devam ediyor o yüzden 45w üstü hızlı şarj bile koymuyorlar.

• apple 5 sene sonra davulla zurnayla geçer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Apple nanoteknoloji işlemcilere geçebilir."

Bu tür haberlerde süre verilmez çünkü üç, beş ya da 20-30 sonrasında da olabilir. Hep muallaktır bu durumda. Saygılar. Bu haberleri ben esneyip geçerim.

• kirpi5234 K kullanıcısına yanıt

Hocam acayip güldüm yorumunuza vallahi 😅😅

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Ne travmaymış arkadaş bir geçmedi.Bunlar bahane hadi bataryayı geçtim.Dünyanın en büyük ekran üreticilerinden olan Samsung niye hala pwm değeri bu kadar düşük ekranlar üretiyor.Çinli firmalar göz sağlığına bu kadar önem verip bu yönelik teknoloji geliştirip panel kullanırken Samsung niye hala bu konuda hiçbir şey yapmıyor.Honor 90 da bile 3840 pwm göz koruma ekranı varken s23 ultra da 240 pwm var.Adamın gözünü mahveder bu.

• ya kimse 5mm cihaz istemiyor bataryayı boldan koyun uğraşmayak şarj ile

• Honor 200 ve 200 pro da kullanılan silikon-karbon pil.

• Geç bile kaldınız ayfon tamam da samsung niye bu kadar bekledi anlamadım herhalde daha önce patlayıp duruyordu ya lion yeni oturdu şimdi silicon carbon pile geçerse gene patlarız diye korkuyor herhalde koskoca firma bu işi nasıl çözemez daha yeni kulaklığı patladı kıçı kırık çinliler bile batlamıyor appla zaten diyecek bişey yok onun allah belasını vermiş hala o markaya para verip alanlar kafayı yemiş

• Uzun zamandır pil haberi yoktu iyi oldu rahatladık.

• Klür134 K kullanıcısına yanıt

Bunun cevabını ben de merak ediyorum. Harbiden neden böyle? Neredeyse herkese ekran veren Samsung kendisine neden en iyisini veremiyor?

• Rekabet yok. O yüzden. Daha önce rekabet gelince 120 hz ekranları getirdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 7 Ocak 2025; 15:39:27 >
  • Samsung'un android tarafında bayağı rakibi var aslında ama ilginç. Şu ekran ve S20'den beri aynı kamera paketi olayı benim de canımı sıkıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.