Arkadaşlar merhaba, forumu açmak için en uygun yerin burası olacağını düşündüm. Uzatmadan konuya gireyim.
Aklımda bir bilgisayar almak var. Amacım photoshopta büyük boyutlu dosyaları rötuşlamak. Yaklaşık 500 mb'a ulaşıyor fotoğraf dosyaları. İşyerinde kullandığım bir sistem var, (Amd x2 athlon dual core 5600+ 2.80 ghz 64bit işlemci, 6gb ram, ati radeon HD 2600 pro ekran kartı) boyut yükselince alet neye uğradığını şaşırıyor, ama kullanılmayacak gibi de değil. Sadece biraz yavaşlıyor...
Apple almak en mantıklısı ama apple konusunda çok acemiyim, tasarımdan ziyade performansa para vermek istiyorum. PC de alabilirim...kafam karışık.
PC alırsam eskiyecek, Apple yıllarca götürecek beni biliyorum, ama çok pahalı ve sanırım işlemci vs gibi parça değiştirme şansımız yok Apple'da! Ama dediğim gibi Apple'ı tanımıyorum pek...
Bana performanslı ve uygun fiyatlı bir sistem önerirseniz çok sevinirim. (uygun fiyattan kastım max. 2500 TL mesela)
Hiçbir sorunun kalmaz. Ekran kartın ve işlemcin yetersiz geliyor o kadar. Hatta işlemcini değiştirmene bile gerek yok, ekran kartını değiştir, tamamen rahat olursun. Bu PC seni en az 3 yıl daha idare eder eğer fotoğrafçılık için kullanıyorsan.
2500 TL'ye Intel SandyBridge işlemcili iyi bir sistem toplayabilirsin, bunun için konuyu Sistem tavsiyeleri bölümüne açın
Siz sıfırdan pc toplayın lakin dikkat etmeniz gereken bazı temel kurallar var.Eldeki pcde upgrade edilerek yapılabilir ama acemi iseniz simdi uygun parca donanım işlemci arastırması falan yapmak zor olabilir.
Once en az 4 cekirdekli bir islemci intel olur amd olur.Eger paraya kıyacam diyorsanız intel xeon işlemci alın xeonların normal masaustu versiyonları var onlar tercih etmeniz cok fazla yarar saglayacaktır.
Raminizi zaten yuksek ama bu sefer alırsanız en 8Gb olarak alın.
Disk secimini en kotu bir 64gb ssd alın depo içinde raid 0 yaparak 2x 500Gb yada 2x1TB olarak ayarlayın.
Ekran kartı orta duzey bir kart olabilir.Photshop için ultra yuksek bir karta ihtiyacınız yok.
Tabiki işler burda bitmiyor sistemi kurduktan sonra photoshopta kullanabiliceginiz ram miktarını ayarlardan degistirin buyuk dosyalarda sorun yasamayın.Ayrıca photoshopun işlenmekte olan dosyaları hangi disk uzerinde isledigini ayarlayın eger ssd almıyacaksanız ikinci bir disk alın ve işlemlerin bu disk uzerinde yapılmasını ayarlayın.Asagıya resim ekliyorum eger ayarların nerden yapılacagını bilmiyorsanız ordan bakın
SAYGILARLA
Vayy...bu çok yararlı oldu.
Şimdi ekran kartı önemli diil diyorsanız, "neden" diye sorucam, sonuçta bişeyler çiziyoruz. Sanırım 3 boyutlu işlemler olmadığı için önemsiz oluyor ekran kartı. Yine de minimum 500mb'lık bişey almak gerekir heralde di mi?
Dediğiniz gibi PC konusunda pek tecrübeli diilim. Xeon dediğiniz işlemci'nin i7'den farkı ne?
SSD ve Raid 0 dediğiniz "şeyler" :)) bunlar harddisk tamam, ssd flashdisk gibi çok hızlı çalışan bi harddisk. Sanırım bunu önermenizin sebebi, harddiske yazma süresinin sistemi kısıtlamaması. peki raid 0 nedir? nasıl alınır...
kısaca açıklasanız yeterli olur gerçekten. çok vaktinizi almak istemiyorum ama güvenebileceğim tek yer de burası!
Sistem Tavsiyeleri bölümüne isteğinizi belirten yeni bir konu açarsanız, bu işi iyi bilenlerden çeşitli alternatifler alacaksınız, ekran kartını orta kalite GTS 450 veya GTX 460 gibi nVidia tabanlı bir ekran kartı işinizi görür
Tamam abicim açıyorum :) sağol zaman ayırdığın için...
quote:
Orijinalden alıntı: parkinsonsniper
Vayy...bu çok yararlı oldu.
Şimdi ekran kartı önemli diil diyorsanız, "neden" diye sorucam, sonuçta bişeyler çiziyoruz. Sanırım 3 boyutlu işlemler olmadığı için önemsiz oluyor ekran kartı. Yine de minimum 500mb'lık bişey almak gerekir heralde di mi?
Dediğiniz gibi PC konusunda pek tecrübeli diilim. Xeon dediğiniz işlemci'nin i7'den farkı ne?
SSD ve Raid 0 dediğiniz "şeyler" :)) bunlar harddisk tamam, ssd flashdisk gibi çok hızlı çalışan bi harddisk. Sanırım bunu önermenizin sebebi, harddiske yazma süresinin sistemi kısıtlamaması. peki raid 0 nedir? nasıl alınır...
kısaca açıklasanız yeterli olur gerçekten. çok vaktinizi almak istemiyorum ama güvenebileceğim tek yer de burası!
1- Ekran kartına kastıracak bu kartı sonuna kadar kullanacagınızı zannetmiyorum oyuzden 1gb lık orta seviye bir kart isini gorur.
2- Xeon islemci sunucu işlemcisidir mimarisi masaustu mimarisinden farklı oldugu için masaustu uygulamalarda daha yuksek performans sunmaktadır.
3- SSD suanki en hızlı disk turu Raid ise hddler ile kurulan bir sistem iki diski tek disk gibi gosterip iki katı performans alırsınız.Eger Ssd alıcak para yoksa mutlaka raid 0 lı sistem kurmalısınız.Raid anakartlarda bulunan bir ozelliktir.Bir cok anakartta standart olarak vardır.
SAYGILARLA
Hmmm...peki bu Xeon işlemci Photoshop gibi bi çizim programında da performans sağlar mı? Kusura bakmayın soruyorum ama öğrenmek istediğim için...
quote:
Orijinalden alıntı: parkinsonsniper
Hmmm...peki bu Xeon işlemci Photoshop gibi bi çizim programında da performans sağlar mı? Kusura bakmayın soruyorum ama öğrenmek istediğim için...
Ust duzey workstation dedigim pcler hep xeon işlemci kullanır.Bunda 3dsmax ten tutta photoshop premier after effects Autocad maya vs butun program en iyi en hızlı sekilde bu sistemlerde calısır.3dmark dunya rekorları falan xeon işlemcilerle kırılmıstır genelde cift işlemci destegi olan Evganın anakartı ile.Yada ben boyle bir sey alayım diyorsan hazır olarak HP Z600 yada Z800 e bak anlarsın ne demek istedigimi.
SAYGILARLA
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme