Şimdi Ara

apu larla ilgili bişey duydum ama doğrumu ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar forumda dolaşırken birisi şöyle yazmış

işlemci içerisinde ekran kartı bulundurduğu için işlemcin dahada ısınacaktır diye yazmış doğrumudur bu ekran kartı almadan oyun oynayalım dıye alıyoruz sonradan maasrafa sokucak gıbı gözukuyor aslı varmıdır bunun ??? ekran kartı almak şartmı yakmayalım sonra işlemciyi ???

• Sanmıyorum. fazla ısınacagını Overclcok yaparım dersen ekstra alman gerekir. Ama overclcok suz stok fan ile gider diye tahmin ediyorum.

paran oluncada gider fan alırsın daha rahat olur sistem. yani cogu kişi işlemci aldıktan sonra fanda alıyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkojmaho

arkadaşlar forumda dolaşırken birisi şöyle yazmış

işlemci içerisinde ekran kartı bulundurduğu için işlemcin dahada ısınacaktır diye yazmış doğrumudur bu ekran kartı almadan oyun oynayalım dıye alıyoruz sonradan maasrafa sokucak gıbı gözukuyor aslı varmıdır bunun ??? ekran kartı almak şartmı yakmayalım sonra işlemciyi ???

100 watt TDP olur maximum APU modelleri.

İşlemcide ısıyı yaratan asıl şey sürekli çalışan cache bellekleridir. Zira çekirdek içindeki işlem birimleri kendini kapatabilirken bunlar çekirdek komple kapatılmadıkça çalışır. L3 olanlar ise iptal edilmedikçe çalışır. Mesela FX serisinde 16 MB gibi devasa cache vardır ve işlemciye ait transistörlerin %60 kadarını oluşturur. Bu yüzden FX işlemciler daha az Cache içeren intellere göre daha yüksek TDP değerindedirler.

APU tiplerinde ise max 4 MB cache vardır ve çok daha az transistör kullanır. Üstelik 8 değil 4 çekirdek olduklarından işlem birimleri de daha az transistör kullanır. Artan transistör alanı ise GPU olarak kullanılır ama +4 çekirdek+12 MB cache kadar transistör harcamazlar. Ayrıca GPU da hızını değiştirebilir.

Bu nedenle 8 çekirdek 16 MB cache işlemciler 125 watt TDP iken en güçlü 4 çekirdek 4 MB APU işlemciler 100 watt TDP değerindedir. Yani pek ısınmazlar.

• Stres testinde sadece işlemci ile test yaparken 30 derece kalıyor ise gpu stres aktif ettiginiz zaman 50 derecelere kadar çıkıyor.
  • Apuların gpu ları gerektiğinde cpu olarak çalışabiliyor.Calisma mantigini bilmiyorum ama dual graphics yapildiğinda örnegin 2 veya 4 çekirdeği alip kalan 2cekirdegi gpu olarak kullanabilir oyunun durumuna gore kombinasyonlayabilir diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just4techno -- 22 Şubat 2015; 17:36:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 sürücüsünü yükleyince 2 gpuda aktif oldu bende.

apu larla ilgili bişey duydum ama doğrumu ısınma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.