Şimdi Ara

araba aldım.kullanmayı bilmiyorum eyvahhhh

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
15.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar.günaydı.lada samara aldım.amam kullanmayı bilmiyorum.evin önünde duruyor.arabaya bakınca kalbim çıkcak gibi.elbet biri gösterecek ya öğrenemezsem.dağda bayıda kullanırım.ama şehir içi nasıl olucak.yokuşlarda,yan aralara dönerken.sıkışmış ve gıdım gıdım ilerlelrken düşünüdükçe yok ben yapamam diye korkuyorum geri çekiliyorum.yahu siz nasıl öğrendiniz.anlatırmısınız.herkes paylaşsın acemeliğini.

• Dostum,
    Öncelikle cesaretli olmalısın.Bir hafta kadar yoğun bir şekilde "dur kalk" çalış.Dur kalk sağlamlaştırdıktan sonra tanıdığın bildiğin yollarda (yani trafik kurallarına tam alışmadığın için söylüyorum) yavaş yavaş seyir et.Yolları tanı nereden nasıl döneceğine,dörtyollarda nerede duracağını vs bunun gibi şeyleri öğren.1 ay sonrada bilmediğin yollara çıkabilirsin.Zaten gerisi kullanırken öğreniliyor.

İşte bu kadar
  • her erkeğin başına gelecek birgün senin içinde gün bugündür
    evlat metin ol
  • yaş kaç senin ?
    ehliyet kursuna gitmeyi dene bence:))
  • dün ne alayım diye soruyordun kardeş.
    busabah arabayı almışsın.
    demek ki sen bu işte başarılı olacaksın işte bu başarılı olacağının kanıtı bence forumda vakit kaybetme git çevir kontağı dolaş
  • Araban hayırlı uğurlu olsun. Bu araba kullanma işi öyle yazı ile bilmemne ile olmaz arkadaşım. Ben ehliyetimi tam 19 yaşında aldım ve yıl 1994 Şubat ayı idi. İçimde araba merakı ve arabalara olan ilgi doğduğum günden beri vardı ve çocukluğumdan beri babamın ayak hareketlerine, vites değiştirmelerini izlerdim. İlk 1990 yılında düz bir arazide babam bana verdi arabayı. O zaman yaşım 15. Kullandım tabi. Sonra 92 yılında şantiyenin yolunda vermişti babam arabayı ve ilk kez 3. vites'e atmıştım arabayı. Ehliyetimi alana kadar kullanmadım kesinlikle. SAdece düz arazi de ileri geri hareketler yapardım. Ehliyetimi aldım ve çıktım trafiğe. Yukar'da Allah var, kimseye yalan borcum yok. Kesinlikle acemilik çekmedim. Sadece ilk trafiğe çıktığım gün şerit değiştirirken arkadan gelen arabaarı kollarken biraz bocaladım o kadar. O da zaten bir iki gün sürdü, ondan sonra geçti.
    Panik yapmayacaksın, stresli olmayacaksın, kendine güveneceksin, aynaları iyi kullanacaksın. Önünde ki arabayı iyi izleyeceksin. En güzeli önünde ki fren yapınca arkada ki trafiğe bakarak fren yapmaktır. Eğer hiç trafiğe çıkmadıysan ve hiç araba kullanmadıysan ara sokaklarda biraz pratik yapacaksın. Ama kesinlikle korkmayacaksın.
    Şahsen ben ehliyetimi aldığım 19 yaşımı iple çektiğim için ve araba delisi olduğum için ve yani içimde de bu doğduğum günden beri var olduğu için ehliyetimi alır almaz trafiğe çıktım. Çok şükür tam 15 yıldır kesintisiz araba kullanmaktayım. Askerlik'de dahil.

• hep alayım diyordun.niyetimden dönerim becerem bırak alma başına bela olur.kaza olur.üstüne masraf uf diyordum.büyütordum.uyuyormuydum.biri dedi lada var.alalım.alalım dedim.3500 dedi.3000 anlaştık aldık.bir tanıdık evin önüne getirdi.şimdi kara kara düşünüyom.nasıl olacak.inanın çok zor bir durum ama yürekten diliyorum öğrenmeyi.sizlerrde zorlandınızmı.eğerki ailenizde bilen varsa hele babanızın arabası varsa küçükkenö ğreniyorsunuz çok şanlısınız bizim hayatta ilk arabamız.yaşım 30.korkuyorum yaaaaaaaaaaaaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekremdumanli

hep alayım diyordun.niyetimden dönerim becerem bırak alma başına bela olur.kaza olur.üstüne masraf uf diyordum.büyütordum.uyuyormuydum.biri dedi lada var.alalım.alalım dedim.3500 dedi.3000 anlaştık aldık.bir tanıdık evin önüne getirdi.şimdi kara kara düşünüyom.nasıl olacak.inanın çok zor bir durum ama yürekten diliyorum öğrenmeyi.sizlerrde zorlandınızmı.eğerki ailenizde bilen varsa hele babanızın arabası varsa küçükkenö ğreniyorsunuz çok şanlısınız bizim hayatta ilk arabamız.yaşım 30.korkuyorum yaaaaaaaaaaaaa

Korkmayacaksın arkadaşım. Bak ne güzel, arabayı almışsın. Öyleydi böyleydi derken alıp evin önüne park ettirmişsin. Şimdi arabana evin önünden binip kullanacaksın. Kesinlikle içinde kullanma isteği var. Yoksa arabayı almazdın zaten. Dediğim gibi, korkmayacaksın.

• abi korkacak birşey yok sen enbüyük cesareti dün almaya karar vererek yapmışsın ve emin ol bu kararı alabilmek o arabayı kullanabilmek ten zordur.
    hadi çok korktun çok samimi bir arkadaşını al yanına öyle gez.
    ve sana çok önemli birşey söyliyeyim. senin aldığın o araba başbakanın cumhurbaşkanının altındaki makam aabasından milyon kere değerlidir.ne g
    zel o ilk arabam ilk arabamız lafını diyebilmek var ya fena duygulandım ya. bu snin prensesin olmuş baba
    korkma abicim sakın
    EDİT: ARKADAŞLAR BU ADAMIN BU İŞİ YAPACAĞI BELLİ ARABAYI ALMAYA YENİ KARAR VERMİŞ DAHA DÜN KONUSU VARDI. BU KARARI VEREBİLEN ADAM RAHAT YAPAR BU İŞİ

quote:

Orjinalden alıntı: jethrotull

her erkeğin başına gelecek birgün senin içinde gün bugündür
    evlat metin ol

BİZİM bekaret olayımızda bu galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi kötü çirkin -- 2 Ocak 2009; 9:52:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yahyademirci

yaş kaç senin ?
    ehliyet kursuna gitmeyi dene bence:))

bu ehliyet kurslarını dilerim kaparlar bana nasıl fren yapacağımı bile söylememişti adam. Allah tan dayım zamanında biraz araba kullanmayı öğretmişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34
    korkmayacaksın arkadaşım. Bak ne güzel, arabayı almışsın. Öyleydi böyleydi derken alıp evin önüne park ettirmişsin. Şimdi arabana evin önünden binip kullanacaksın. Kesinlikle içinde kullanma isteği var. Yoksa arabayı almazdın zaten. Dediğim gibi, korkmayacaksın.

:)))
    adam bu topiği korktuğu için açmış zaten brkcad34 kardeşim
    korku birkez öğrenildiğinde unutulmaz zaten
    korku zekayı ve içgüdüleri bastırır ta ki onunla dost olana ve kendinden korkana kadar
    ekremdumanli kork güzel kardeşim kork ve sonra o tanıştığın korkunla dost ol
    git arabanı sür..
    beden bütünlüğünü devam ettirmede en büyük software korkudur bu senin daha iyi araba kullanmanı sağlayacak

• Ekrem arkadaşım, Afyondasın galiba. Bak gör, 6 ay sonra diyeceksin ki "Bu gün arabam ile Afyon'dan Kütahya'ya gezmeye gittim veya İsparta'ya gittim" deyip bu günü hatırlayacaksın ve şunu diyeceksin "vay be 6 ay önce nasıl kullanırım diyordum şimdi şehirler arası yol gidiyorum" deyip belki de ikinci arabayı düşünüyorum ne alabilirim diye konu açacaksın.
  • quote:

Ekrem arkadaşım, Afyondasın galiba. Bak gör, 6 ay sonra diyeceksin ki "Bu gün arabam ile Afyon'dan Kütahya'ya gezmeye gittim veya İsparta'ya gittim" deyip bu günü hatırlayacaksın ve şunu diyeceksin "vay be 6 ay önce nasıl kullanırım diyordum şimdi şehirler arası yol gidiyorum" deyip belki de ikinci arabayı düşünüyorum ne alabilirim diye konu açacaksın.

abi bu ekrem arkadaş bu işi 6 ay önce yapmazsa gel suratıma tükür
  • neyden korkuyorum biliyormusunuz.şimdi araba çok hafif yokuş yani düz yolda hafif yokuş oldum olası yokuşlarda korktum.kontağı çevirdik.sol ayak debrijayda sağ ayak frende el freni indirdinmi eyvahhhhhhhhh araba arkaya gidiyor hızlı gaza basmaktan korkuyorum fırlyaıp gidecek öndeki park eden arabaya vuracak.yahu şimdi yazarken bile terliyom.dedilerki elfrenini yavaşcas bırakırken gaza hafif bas.bas basmasınada basabilirsen.neyse yapcaz başka çaresi yok.inşlh öğrendim diyede foruma yazmak nasip olur.hanımda çok istiyoru nolur öğren.köye falan gideriz diyor.yazın pikniğe gideriz diyor.hadi hayırlısı baka.yarın bir arkadaş gelecek biraz turlucaz.inanın ben binince kalbim çıkacak gibi oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin

quote:

Ekrem arkadaşım, Afyondasın galiba. Bak gör, 6 ay sonra diyeceksin ki "Bu gün arabam ile Afyon'dan Kütahya'ya gezmeye gittim veya İsparta'ya gittim" deyip bu günü hatırlayacaksın ve şunu diyeceksin "vay be 6 ay önce nasıl kullanırım diyordum şimdi şehirler arası yol gidiyorum" deyip belki de ikinci arabayı düşünüyorum ne alabilirim diye konu açacaksın.

abi bu ekrem arkadaş bu işi 6 ay önce yapmazsa gel suratıma tükür

Yapacak, 6 ayı ben lafın gelişi dedim. 1 ay sonra dayanamayıp başka şehirlere gezmeye gidecek.

• abi kaldırırken usul usul çekecen debriyajdan
    gözünden kirpik alır gibi yavaş araba zaten kendi gidecek sonra basarsın gaza.
    baktın stop etti asıl el frenine. çok korkarsan gitmez bir yere ondan sonra
    ABİCİM SEN AARABAYI KULLANIRSIN SANA TEK TAVSİYEM VAR GENELDE İLK BAŞLARDA BAZI ARKADAŞLAR SEN YAPARSIN DEMİYORUM.
    HARARET YAPTIRMA ARABAYA BAKTIN YÜKSELİYOR BİRDEN STOP ETME BEKLE KENARDA. YAVAŞ SOĞUSUN ARABA
    sana tek tavsiyem budur. gerisini sen yaparsın
    aman yanlış anlama evlenmeye cesaret eden adam herşeyi yapar bu devirde

yav sizin evde ne kadar büyük neşe vardır şimdi.
    ben ilk kullandığım zaman kış günü gömlekle kalmıştım ve hala terliyordum arabanın camları buğulanmıştı sıcaktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi kötü çirkin -- 2 Ocak 2009; 10:56:28 >

• Haddime değil ama önce araba kullanmasını bilen birisiyle,trafiğin olmadığı yerden başlamanızı tavsiye ediyorum.
  • Afyonun trafiği çok sıkışık değildir ekrem biraz antreman yapıp trafiğe geç.

Aynaları iyi kullan ve çok hızlı gitme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

Afyonun trafiği çok sıkışık değildir ekrem biraz antreman yapıp trafiğe geç.

Aynaları iyi kullan ve çok hızlı gitme.

ur artık türkiyede trafiğin sıkışık olmadığı yer yok
    sen istanbula göre kıyaslıyorsun belki ama istanbul trafiği dünyada istisna bir trafik
  • evde şenlik var.hem bizim hemde kayınvalidemlerin onlarında hiç arabası olmamış onlarda kulanmayuı bilmiyor.hem ço mutluyuz hem çok koskuyooooooooooruz.demin arkaş çok güzel bir ipuçu verdi.yani yokuşta.gaza normal basayım ama derbrijajdan çok yavaş basayım tamam bunu denicem.yahu inşlh dediğiniz gibi olurda şehirden şehire değilde köye gideyim yeter.piknige gidelim yeter.ben hızıda sevmem.sigara alkolda yok.hararet dedin.nasıl anlıcaz.ne yaparsam olur.ben hep vites 1 de giderim.2 yede takmıcam ya.korkarım.inşlh iyice öğrenirsem baktım benden şöför oluyor.önce hacca gidicem inşlh dua edin.bu sene çıksın.sonrada hayalim doblo.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.