Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Kazadan sonra ne yapılmalı? 2 Aydır soracaktım ama sormadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
4.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • son 2 aydır aklımda takılan soruyu internet üzerinden bilenlere soracaktım. her arabaya binişimde aklıma geliyordu. ama hep unutuyordum. daha doğrusu klasik türk mantığı oldu bizimki kötü bişey olmadan harekete geçmeyiz millet olarak. nihayet dün başıma gelenler geldi gelelim mevzuya

Sorma istediği soru 1 : Trafik kazası yapınca ilk ne yapmalıyız ? polisimi arıyoruz ? polisin numarası nedir ? aracı hareket ettiriyoruz mu ? yani tam olarak ne yapıyoruz ?

Soru 2 : Tek yönde ilerliyordum dün karşımda 3 tane mal çıktı. arka arkaya dizilmiş insanlık bizde kalsın yol vereyim dedim. sonra şöförle göz göze geldim. dur bi dakka hocam bu araba geçmez dedim. aynaları alırsak geçer dedi. geçmeye çalışırken benim çamurluğu çizdi . dur bilader dedim indim arabadan inceledim. adam telefon numaramı vereyim yaptırayım dedi. ben gerek yok dedim. olmaz dedi kartımı veriyorum dedi xenon far işleri yapıyorum sanayide dedi far lazımsa takarız dedi güldü. ara dedi masrafı neyse yaptıralım dedi. şuan itibari ile adamın vicdanına kalmış durumdayım. belkide yaptırmaz zaten aramamda. ama asıl mesele o an ben ne yapmalıydım sizce ???

Not : Tek yönde yanlış istikamette ilerleyen onlardı. zaten ordaki restorandakiler sen niye yol veriyorsun onlar yanlış geliyorlar dediler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Cevap 1: Eğer kazaya 3 veya daha fazla araç karışmış ise araçları hareket ettirmeden Polis'i(154) arıyorsunuz. Eğer kaza 2 araç ile oluşmuşsa; kazanın her açıdan güzelce fotoğraflarını çekip. Araçlarınızı trafiği aksatmayacak bir yere çekip "Maddi hasarlı araç kaza tutanağı" tutuyorsunuz.

Cevap 2: Ben sizin yerinizde olsam kaza tutanağı tutardım. Eğer buna yanaşmazlar ise araç plakasını alır karakolda ifade verip tutanak tuttururdum. Maddi hasarlı kazalarda kaza yerinden ayrılmak suçtur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djfancy07

son 2 aydır aklımda takılan soruyu internet üzerinden bilenlere soracaktım. her arabaya binişimde aklıma geliyordu. ama hep unutuyordum. daha doğrusu klasik türk mantığı oldu bizimki kötü bişey olmadan harekete geçmeyiz millet olarak. nihayet dün başıma gelenler geldi gelelim mevzuya

Sorma istediği soru 1 : Trafik kazası yapınca ilk ne yapmalıyız ? polisimi arıyoruz ? polisin numarası nedir ? aracı hareket ettiriyoruz mu ? yani tam olarak ne yapıyoruz ?

Soru 2 : Tek yönde ilerliyordum dün karşımda 3 tane mal çıktı. arka arkaya dizilmiş insanlık bizde kalsın yol vereyim dedim. sonra şöförle göz göze geldim. dur bi dakka hocam bu araba geçmez dedim. aynaları alırsak geçer dedi. geçmeye çalışırken benim çamurluğu çizdi . dur bilader dedim indim arabadan inceledim. adam telefon numaramı vereyim yaptırayım dedi. ben gerek yok dedim. olmaz dedi kartımı veriyorum dedi xenon far işleri yapıyorum sanayide dedi far lazımsa takarız dedi güldü. ara dedi masrafı neyse yaptıralım dedi. şuan itibari ile adamın vicdanına kalmış durumdayım. belkide yaptırmaz zaten aramamda. ama asıl mesele o an ben ne yapmalıydım sizce ???

Not : Tek yönde yanlış istikamette ilerleyen onlardı. zaten ordaki restorandakiler sen niye yol veriyorsun onlar yanlış geliyorlar dediler...

-Trafik kazasında eğer yaralanma var ise polis çağrılması ŞART
    -Aranızda anlaşma sağlandıysa (hatalı taraf kim) araçlar hareket ettirilmeden fotoğrafları çekilir.Araçlar trafiği etkiliyorsa fotoğraflar çekildikten sonra müsait bi yere alındıktan sonra kaza tutanak formu doldurulur.Her iki taraf birbirlerinin ehliyet,sigorta poliçesi ve ruhsat fotokopisini alır.Serviste işlemlerin başlatılması için.Kaza tutanak formu 2 nüshadır.Birer nüsha karşılıklı olarak alınır.
    -Eğer aranızda anlaşma sağlanmamışsa polis çağırılır ve tutanak polis tarafından tutulur.
    -Kaza sonrası 155 aranır ve trafik kazası oldu şu şu adrese ekip istendiği söylenir.
    -Çamurluğunuzun çizildiği durum için karşı tarafın inisiyatifine kalmış.Aracın plakasını biliyorsanız.Sigortacınızı arayıp şu plakalı araç aracıma vurup kaçtı diyerek işlem başlatabilirsiniz.(karşı taraf hasarınızı ödemeyi kabul etmez ise)

• öncelikle geçmiş olsun
    yapılması gerekenler
    1- yaralı varsa mutlaka polis aranmalı
    2- herhangi eksik varsa (ehliyet,ruhsat,sigorta ya da sürücülerden herhangi biri alkollüyse) polis aranmalı; tutanak geçersiz olur.
    3- bunların hepsi tamam polise gerek yoksa; araçların plakası ve hasar görülecek şekilde 3-5 fotoğraf çekilir araçlar kenara çekilir ve ANLAŞMALI TRAFİK KAZA TESPİT TUTANAĞI DOLDURULUR VE İMZALANIR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

Cevap 1: Eğer kazaya 3 veya daha fazla araç karışmış ise araçları hareket ettirmeden Polis'i(154) arıyorsunuz. Eğer kaza 2 araç ile oluşmuşsa; kazanın her açıdan güzelce fotoğraflarını çekip. Araçlarınızı trafiği aksatmayacak bir yere çekip "Maddi hasarlı araç kaza tutanağı" tutuyorsunuz.

Cevap 2: Ben sizin yerinizde olsam kaza tutanağı tutardım. Eğer buna yanaşmazlar ise araç plakasını alır karakolda ifade verip tutanak tuttururdum. Maddi hasarlı kazalarda kaza yerinden ayrılmak suçtur.

soru 1 : maddi hasarlı araç kaza tutanağı nasıl tutuyoruz ? elimizde böyle bi kağıt tutanak varda benim mi haberim yok ?
    Soru 2 kaza tutanağını nasıl tutacam ?
  • quote:

quote:

Cevap 1: Eğer kazaya 3 veya daha fazla araç karışmış ise araçları hareket ettirmeden Polis'i(154) arıyorsunuz. Eğer kaza 2 araç ile oluşmuşsa; kazanın her açıdan güzelce fotoğraflarını çekip. Araçlarınızı trafiği aksatmayacak bir yere çekip "Maddi hasarlı araç kaza tutanağı" tutuyorsunuz.

soru 1 : maddi hasarlı araç kaza tutanağı nasıl tutuyoruz ? elimizde böyle bi kağıt tutanak varda benim mi haberim yok ?

ANLAŞMALI TRAFİK KAZA TESPİT TUTANAĞI DOLDURULUR VE İMZALANIR. bu nasıl yapılır bi anlatırmısınız ? bunu yaptıktan sonra noluyor hadi allaha emanet ol görüşürüz deyip sanayiye gidip kaportacıya bu kadığı verip paramı vermiyoruz . yani asıl mesele burda suçlu kimse parayı onun ödemesi gerekmiyormu ? yani resmen ters yönden kaptırmış geliyor ve arabamı çiziyor kanunlara göre bu suçsa bu suçun cezasını nasıl ödemeli ?

• quote:

quote:

quote:

ANLAŞMALI TRAFİK KAZA TESPİT TUTANAĞI DOLDURULUR VE İMZALANIR. bu nasıl yapılır bi anlatırmısınız ? bunu yaptıktan sonra noluyor hadi allaha emanet ol görüşürüz deyip sanayiye gidip kaportacıya bu kadığı verip paramı vermiyoruz . yani asıl mesele burda suçlu kimse parayı onun ödemesi gerekmiyormu ? yani resmen ters yönden kaptırmış geliyor ve arabamı çiziyor kanunlara göre bu suçsa bu suçun cezasını nasıl ödemeli ?

Geçmiş olsun arkadaşım. Kaza tespit tutanağını herhangi bir sigortacıdan temin edebilirsin.

Bu tutanak her iki sürücü tarafından eksiksiz doldurup, her iki tarafın da ''Ehliyet, Ruhsat ve Trafik Sigortası'' fotokopileri eklenerek hasar dosyası oluşturulur, Gidersin bir servise dosya açıldıktan sonra karşı tarafın sigorta şirketinin eksperi gelip durum tespiti yapar ve onarım için gereken şeyleri şirkete bildirir, şirket onay verdikten sonra da hasar onarımı yapılarak araç sana teslim edilir.
     Kazadan sonra ne yapılmalı? 2 Aydır soracaktım ama sormadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 4 Ocak 2014; 14:09:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu noktada senin yapman gereken adamın yanına gidip mağduriyetinin giderilmesini talep etmen. Ona 2 seçenek kalıyor birincisi tutanak tutmak suretiyle senin aracının masrafını sigortasından karşılayacak, diğeri ise gel beraber bir kaportacıya gidelim onarımın ücretini ben vereceğim diyecek. 3. seçenek ise yan çizmesi ki bunu düşünme bence ilk aşamada. Tekrar geçmiş olsun..

• Ya karşı tarafın kaskosu yoksa ne olur
  • sile S kullanıcısına yanıt
    mrb öncelikle geçmiş olsun ufak kaporta hasarları için tutanak tutmadan karşı taraf güven veriyorsa anlaşmöa yönüne gitmek en güzeli tutanak tutulursa trafik sigortanız fiyatı 2 katına çıkıyor bir sigortacı olarak nacizane tavsiyem
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhaberat80

mrb öncelikle geçmiş olsun ufak kaporta hasarları için tutanak tutmadan karşı taraf güven veriyorsa anlaşmöa yönüne gitmek en güzeli tutanak tutulursa trafik sigortanız fiyatı 2 katına çıkıyor bir sigortacı olarak nacizane tavsiyem

Karşı taraf %100 suçlu olursa, bizim de trafik sigortası artıyor mu tutanak tutuldugunda?
  • günaydın hayır artmaz
  • Ne olursa olsun kimseyle yol tartısmasına girmeyin.Yol verme yüzünden adam öldürülüyor artık bu memlelette.

İstediğiniz kadar haklı olun ama yinede tartısmayın.o restaurant sahiplerine de bakmayın.orada bi kavga cıksaydı dükkanın önüne sandalyesini koyar , bacak bacak üstüne atar cayın yudumlarlar siz birbirinizle kavga ederken

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.