Ford forumunda yazdım daha önce buna benzer bir soru ama özellikle bir arabaya yönelikti sorum. Focus almayı planlıyordum, hala da planlıyorum ama bir kerede burada sizlerin fikirlerini alayım diye burada daha genel bir şekilde soracağım soruyu.
25000YTL (çok az da olsa üstüne çıkabilirim.) bütçem var. Bu fiyata ne tavsiye edersiniz? Sadece şunu al demekle yetinmeyip, nedenini de belirtirseniz çok sevinirim. Aldığım aracı uzun süre kullanmak isterim. Ankara'da oturuyorum. İş-Ev arası ve hafta sonları piknik amaçlı olarak kullanacağım bir araç olacak. Temiz bir ikinci el almayı düşünüyordum (hala da öyle aslında ama nerede ve nasıl temiz ikinci el bulacaksam onu da bilmiyorum) ama bu fiyata 1-2 bin YTL daha koyup neden sıfır araç almıyorsun diye aile efradından itirazlar geldi. Sizce ne yapmalıyım? Hangi arabaları alabilirim bu parayla (temiz düşük kilometreli ve yaşlı olmayan!). Benim için önemli olan bir iki noktayı da belirtmekte fayda var. Güvenlik çok önemli. Eminim herkes için de önemlidir. Ama sadece iki hava yastığı olan bir araç almayı da kesinlikle düşünmem. ABS si olmayan araç varmıdır yeni araçlarda bilmiyorum (bu da benim araçlar konusunda ne kadar bilgili olduğumu gösteriyor) ama o da standart olarak gelmeli bir araçta opsiyonel değil (bu özellikle sıfır araç lar için söz konusu). Biraz da konforlu olmalı araç. Yaş genç olsada sportif kullanımdan ziyade konforu tercih ederim. Bir de arabanın iç dizaynını dıştan daha önemli bulan biri olarak arabaya severek binebilmeliyim. Malum arabayı içinde oturup kullanmak için alıyoruz uzaktan seyretmek için değil.
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
focusun dizel meganın dizel olanlarına bakabilirsiniz(gerçi benzinli dizel ayrımı yapmamışsınız) bu araclardan focusun fiyatı azda olsa yüksektir aynı modellerde, işçilik servis ve yakıt konusunda üzmezler, iç hacimleri aynıya yakın olsada focusun kasa biraz ağır ve iç hacim geniştir ama megane de tatminkardır. LPG takılmışlarada bakabilirsiniz, yalnız bagaj proplem olabilir(isletme dahil). 2006-2007 arası fiyat olarak size uygundur, yıla 15000 km yi aşanlardan uzak durun derim ben. Bulacağınız yer fiyat açısından internettir sonra galeriler en son araç pazarlarıyla işi bitirirsiniz. 3 yerdende rast gelebilir, aracın bakımlarının yapıldığı yere gidip dosyasını incelemeyi ihmel etmeyin 130 000 km deki aracı 30 000 km diye veriverirler aldıktan sonra bağırmanız ve dövünmeniz fayda etmez.
Alman ve japon öneren olacaktır onlarıda arkadaşlara bırakıyorum.
Oguz1 cevabın için teşekkür ederim. Öncelikle dizel konusuna açıklık getireyim. Keşke daha önce yazsaydım ama az kilometre yapacağımı bildirdiğim için bu çıkarılabilir diye düşünmüitüm. Yıllık kullanımın 15000km lerde olacağını ve dizel fiyatının neredeyse benzin fiyatına denk olduğunu da göz önüne alarak sadece benzinli almayı düşünüyorum. İleride durumlar şartlar ne olur bilmem ama Lpg'yi ilk etapta düşünmüyorum.
Hakkında duyduklarım ve gerek donanım gerekse görünüş olarak Focus benim için şu anda ilk sırada. Ama temizini bulmakta zorlanacağa benziyorum. Bununla beraber başka seçeneklerde olsun istiyorum. Toyota ya da Honda gibi. Hatta bazen bir iki milyar daha çıkıp Honda City yada Jazz almayı bile düşünüyorum ama onlar nasıl arabalardır bilmiyorum. Bugün Ford Fiestaya baktım sıfır alamak için, boy uzun olduğu için (1.90m) çocuk arabasına binmiş gibi oldum. Kafa tavanda! Görüş çok kısıtlı. Bu konuda da belki tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Bora Passat çok konforlu kaliteli güvenli donanımlı araçlar senin isteklerini karşılayabilirler MeganeII) Nissan Primera) Seat Cordoba)
Arkadasım bende bu ıkılemdeydım tercıh yapmakgecekten cok zor.Benım sana tavsıyem VW grubunun araaclarına bakman sonucta almanlar saglam ve kalıtelı araclar yapıyor.Aile arabası olsun ıstemıssın sana onerecegım araclar Skoda Octavıa ,VW Passat ,Seat Toledo gıbı buyuk ve kalıtelı araclar.
0 km nissan almera öneririm fiyatı 24.000 milyar alınacak en iyi araçlardan biri
quote:
Orjinalden alıntı: rochss
Arkadasım bende bu ıkılemdeydım tercıh yapmakgecekten cok zor.Benım sana tavsıyem VW grubunun araaclarına bakman sonucta almanlar saglam ve kalıtelı araclar yapıyor.Aile arabası olsun ıstemıssın sana onerecegım araclar Skoda Octavıa ,VW Passat ,Seat Toledo gıbı buyuk ve kalıtelı araclar.
o fiyatlara tek marka yada sadece vw grubu araçlar! demek yerine birkaç alternatif belirleyip temiz bir araç aramak daha mantıklı mesela 2005 focus megane golf vectra gibi alternatifler belirleyebilirsiniz konfor arıyorum demişsiniz o zaman 2004 civarı vectralara bakabilirsiniz.. onlar oldukca konforludur 1.6 motor yetersiz denilebilir ama kullandıktan sonra 1.6 motorun yeterli olduğunu anlarsın.. megane focus ise yan sanayisi olduğundan yedek parça fiyatları yönünden çok uygun araçlar konfor olarakta gayet iydirler.. özellikle focus kullanırken çok rahattır. golf ün konforlu olduğu zaten bilinen bir gerçek.. 2-3 model alternatif belirleyin sonra araştırmaya başlayın temizini bulduğunuzda alırsınız.
Ayrıca passat tavsiye eden arkadaş 25.000 YTLye nasıl düşük km li passat bulabilcek merak ediyorum... yada 25.000 YTLyi kim toledoya verir acaba.. İllaki vw olsun diye alakasız tavsiyeler vermeye gerek yok..
Boyunuzun uzun olması,performanstan daha çok konfora önem vermeniz nedeniyle ikinci el d segmenti araçlara bakmanızı tavsiye ederim.Benim tercihim toyota 1.6 avensisten yana olurdu.Bunun yanında opel vectra ve lagunayada bakabilirsin.Beklentilerinden dolayı C segmentinden uzak dur derim.
Kilometresi fazla olan her araba dökük olacak diye kural mı var
Ne arabalar var henüz 20binde ama ses gelmeyen yeri yok
Bu daha çok kullanımla ve o aracın kalitesiyle alakalı
Bence temiz bir golf veya jetta düşünebilirsiniz.
bence kesinlikle 2004 ve üstü paketli megane 2 dinamık almanı öneririm.konfor bagaj güvenlik ayrıca euro necapta 5 yıldız alan tek marka
sıfır araba al bence
quote:
Orjinalden alıntı: emregulec_1905
0 km nissan almera öneririm fiyatı 24.000 milyar alınacak en iyi araçlardan biri
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme