Şimdi Ara

araba Antifreeze i Coolant ların yerine ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok merak ediyorum araba lara konan antifreez sıvısı Su soğutmamızdaki sıvıların yerine koysak ne olur ve ya bir sorun yaşarmıyız ????
    Açıkcası Gallonla satılıyor ve Normal su soğutucu sıvılarından daha ucuza.

Antifreeze hakında Bildiğim ve Marka sıvı da da olan şey Korozyonu önlemesi içinde Glyco varmıdır bilmem onu Satan yerlere sorucam.

Eğer glycol var ise "algi oluşumunu yok eder" ve korozyon önleyici made var ise bunu su sistemime direk olarak katarsam ne olur ?? :D

bide antifreeze Plastik tube de ömür boyu durabilirmi. Sonuçda Sıvının iletken olup olmamasına kafa yormuyorum Sonuçda o riski göze alırım yeterki plastik de erime olmasın :D

Sonuçda bunların hepsini bir Araba işine bakan bir mekaniste sorabilirim ama burda eminim ki sizlerde daha önce aklınıza gelip araşdırma yapmış veya kulanmış olan yiğitler bulurum diye Böğle bir Topic açdım

Bildiklerinizi ve önerilerinizi açığım.

Bazılarınız derler anti freeze i neden koyalım, zati su soğutma için üretilmiş sıvılar var.
    Benim ilk sebebim Bulunduğum şehirde anında kargo parası vermeden satın alabilceğim Profosyonel Su soğutma sıvı satan yok.
    2inci sebebim internet den ısmarlamaya kalkınca bence satan az olduğundan fiyatlar çok yüksek. bunların içinde bir firebal.net i biliyorum :) bildiniz başka varsa paylaşın lütfen :D
    3 üncüsü sonuçda Bu sıvıyı yapmak çok zor olmaması gerek biraz da olsa heycan veriyor canı sıkılanlara :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonymontana_1985 -- 11 Nisan 2010; 15:48:48 >

• pc sektörü tamamıyle kandırmaca kekeleme sanatı oldu adeta, 2 yıl önce sıvı soğutma radyatör olayından biliyorum kaliteli full bakır arac kalorifer radyatörleri fiyatları adi alinimiyum pc radyatörlerinin yarı hatta kimi modellere göre 5/1 fiyatına satılıyor, kesin bu su olayıda böğle bişiydir korozyon yaratmayan su arac için pc dekine göre yine 5/1 fiyat tarzı bişidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavador -- 12 Nisan 2010; 3:52:53 >
  • ben bu kış 15 Litre Antifreeze koydum arabama 10 litresi 5TL idi :D ağzım açık kaldı Rengide MAs mavi idi :D direk zati ulan dedim bu niye su soğutmasında kulanılmasın dedim.

alge oluşumuna karşı koruma var bide korozyona karşıda var onuda biliyorum ama tek derdim Plastik boruda bir deformasyon olur mu veya Sıvı akımında İşlemcimi iyi soğuta bilir mi ???
  • antıfreeze ler de genelde mavı olur ama kırmızı ve yesıl olanlarıda var.ben amd temalı kasa yapıcam ve hem kırmızı hem yesıl almayı dusunuyorum ne dersınız? Alge olusumu ve koroz engelleyıcı olan antıfreee ne var?
  • Sonuc olarak Kulana bilirmiyiz water sistemimiz de
  • Hocam anadiliniz Türkçe mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayKahve

Hocam anadiliniz Türkçe mi acaba?

türkçe değil...

Varmı aranızda kulanan veya deneyim i olan ?
  • antifirizli karışım yapan birisini görmüştüm bulursam eklerim. sıvı soğutmada iyi sonuç aldığını söyledi arkadaş
  • Merhaba beyler..

su soğutma ile ilgili birkaç sorum olacak cevaplayabilirseniz sevinirim..

1-Su soğutma için gereken ana parçalar sunlar mıdır?
    -cpu blogu
    -su tankı
    -radyatör
    -pompa
    -kablo ve kelepceler

sadece işlemci için düşünülen su soğutma ıcın gereken parca lıstesı bu kadar mıdır?

2-Su soğutma sisteminde en önemli parca cpu blogundan sonra hangisidir?
    3-Su soğutma sisteminde ısının düsmesını etkıleyen en önemli parca radyatörün büyüklüğü mü?
    pompanın gücü mü?su tankının büyüklüğü mü?yoksa başka bırsey idir?
    4-SU sogutma sisteminde kullanılan bırkac boy hortum var sanırm..kalın hortum mu daha ıyıdır yoksa ınce mı?ya da bu durum
    direk olarak pompa ile mi ilgilidir?güclü pompa küçük hortum veya zayıf pompa büyük hortum tarzı bir ilişki mi vardır yoksa tam tersi mi?
    5-(4.soruyla da ilişkilendirilebilir)devir daim eden suyun hızının yanı debisı ısı dusurme de önemlı bır etken mıdır?su yavas fakat bolca mı akmalı yoksa
    hızlı ama yeterı kadar mı?ya da her zaman güclü pompa kalın hortum mu en iyi secım?
    6-yukarıda yazdıgım gıbı cpu blogu-su tankı-radyato ve pompadan olusan su sogutma sıstemıne istenıldıgı takdırde 4 ayrı radyator daha takılabılır mı?
    bunun ıcın pompanın güclü olması mı sart?pompan güclü olsun ıstersen 10 tane radyator tak düşüncesı mı gecerlı?
    7-Amd phenomx4 965 kullanıcısıyım..bu işlemci ile kurulan sistem için bana önerebileceğiniz en iyi 4 parca ne olabilir?
    SES SEVİYESİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YER SORUNU GİBİ SEYLE PROBLEM DEĞİL..EN PERFORMANSLISINI ARIYORUM..

aklıma gelirse ekleme yapacagım:)

şimdiden tesekkurler

• bence daha iyi yapar ama ısı iletimine ne gibi bi etki gösterir bilemem.
  • Antifreeze kullanılabilir fakat sisteminde plexi (akrilik) malzeme varsa; sıvı tankı blok üstü vb. Kullanım sırasında değil ama ilerde sıvıyı boşalttıktan sonra içerisindeki alkolün yapısı nedeniyle plexi malzemeler cam gibi bin parça oluyor sonrada bir daha kullanamıyorsun. Tekrar ediyorum kullanım sırasında değil daha sonra sıvıyı boşaltıp plexi üzerindeki alkol uçtuğunda bunlar meydana geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.