Şimdi Ara

Araba çalışınca kontak anahtarı geri getirmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
11.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Azönce kontağı açtım aracı çalıştırdım, araç çalıştı ama kontak geri gelmedi marş basmaya devam etti ben elimle kendim geri getirdim.

Sebebi nedir tamiri var mıdır bilen arkadaşlardan yardım etmelerini rica ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mars motorunda sıkıntı olabilir sen marş basip geri birakiyormus gibi cevir bakalim duzelcekmi ?

• Araba çalışıyor anahtar geri otomatik dönmesi gerekirken dönmüyor en dipte marşa basılı kalıyor. Aracın çalışmasında falan sıkıntı yok sadece anahtar gerisin geriye gelmiyor.

• Yayı bozulmuştur ya da kilit mekanizmasının yağlanması gerekiyordur. Bunun için konu açmanız da ilginç olmuş. Geri gelmiyorsa ya sıkışıyordur ya da geri getiren yay işini yapmıyordur.
  • Vurdur bi servise gotur yada ustan varsa cagar 2dk

• Arkadaş vurdur demiş ne alaka anlamadım marş motoruyla alakası yok sıkıntı kontakta götürün tamirciye halletsin

• Herkes bilmeden sallıyor forumda ya, arkadaşım al bi kontak spreyi anahtarı çıkar sık içeri sonra anahtarı tak 2 - 3 kere çevir baktın düzelmiyor bi anahtarıya git araç anahtarcısı ama kontak yayıını değiştirir düzelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kontak anahtarı zor dönüyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CilginForumcu

Vurdur bi servise gotur yada ustan varsa cagar 2dk

Niye vurduracak yahu? Araç çalışıyor.

• Anahtarın bir kademe geri gelmesini sağlayan yay var. Yay kırılabiliyor. Kontak kısmının komple değişmesi gerekiyor. Tamirle uğraşma daha büyük masraf çıkarırsın.

• Sorumluluk almıyorum ama içinde elektronik birşey yoksa wd40 deneyebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CilginForumcu

Anliyorsan kurcala bak anlamiyorsan ustani cagar uzak dersen vurdur dedim akün bittimide takviye bulamazsan yapiyoruz sonucta ôneride bulundum

dostum bu bölümde post yazmadan önce biraz bilgi sahibi olmanı tavsiye ederim
  • KöfteSuyu kullanıcısına yanıt
    " marş basmaya devam etti ben elimle kendim geri getirdim. "

Getirtemedim olarak okudum kusura bakmayin

• Wd 40 senin işi çözer...
    Tabi yay kirilmadiysa.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamdi0555 H kullanıcısına yanıt
    Wd40 olmaz. Vicik vicik olur. Hem de zamanla pislenebilir orasi. Kontak spreyi daha iyi bir çözüm olur

• Sıkışma gibi değil benim olay arkadaşlar dediğiniz gibi yay kırılması muhtemelen. Çünkü anahtar çok laçka bi şekilde dönüyor tamir edilebilecek bir şey gibi duruyor ama bakalım bi anahtarcı bulmak lazım önce.
    Bütün forumdaşlarıma yorumları için teşekkür ederim.

• büyük ihtimal kontak değişir,anladım nasıl birşey olduğunu.yayı değiştirmek yerine komple kontak değişimi çok daha iyi olur.

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Sorunu hallettim Ankarada Jandarmanın karşısındaki Carrefour u bilen vardır.

Bodrum katındaki anahtarcıya gittim adam bana Renault olup olmadığını sordu.

Evet Renault dedim değiştiririz dedi 100 tl istedi 80 e anlaştık gayet güzel bi işçilikle 80 liraya yayı değiştirdim.

Anahtarcı emminin dediğine göre sadece Renault kırar dedi. :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.