Şimdi Ara

Araba gerçekten gereklimi sizce ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabayı almakla bitmiyor bi ton masrafı var. Eve yatır paranı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba durdugu yerde bile deger kaybeden bir seydir cok acil degilse , kendini kotu hissetmiyeceksen hic dusunmeden parani semti kaliteli bir eve yatir

• tüm cevapları okuyorum arkadaşlar teşekkür ederim. her yazılan farklı bir görüş açısı yaratıyor gözümde
  • 20-25 bine bi araba al çok ihtiyaç varsa.kalan paranla da kredi çekip ev al derim.mesela burada izmirde 9 sene önce 180 bin olan ev şimdi 650 bin diyolar.manisada 1.5 sene önce 130 olan ev şimdi 240a koymuşlar satılık diye.anlıyacağın evin yeri iyiyse parayı katlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _MeMeNto_

20-25 bine bi araba al çok ihtiyaç varsa.kalan paranla da kredi çekip ev al derim.mesela burada izmirde 9 sene önce 180 bin olan ev şimdi 650 bin diyolar.manisada 1.5 sene önce 130 olan ev şimdi 240a koymuşlar satılık diye.anlıyacağın evin yeri iyiyse parayı katlıyor.

evet birde iyi evin o durumu var. gerçi iyiden ziyade parası neyse ona göre katlıyor 150binlik ev max 200 olurken 200 binlik ev 300 bin olabilir bu açıdan da uzun vadede krediye ödediğin parayı haliyle çıkartıyorsun
  • Hocam bence ev almak çok daha mantıklı. Araba falan hikaye bu ülkede toprak para ediyor artık. Servisiniz varmış zaten. İşten eve gelip dinlenmek falan derken araba ile vakit geçirmek için çok zaman kalacağını sanmıyorum. Benim düşüncem eğer arabaya çok ihtiyacınız olursa gidin bir firmadan kiralayın. Hem işinizi halledin hemde azda olsa hevesinizi çıkarın. Akarı yok kokarı yok bana kalırsa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak993

Hocam bence ev almak çok daha mantıklı. Araba falan hikaye bu ülkede toprak para ediyor artık. Servisiniz varmış zaten. İşten eve gelip dinlenmek falan derken araba ile vakit geçirmek için çok zaman kalacağını sanmıyorum. Benim düşüncem eğer arabaya çok ihtiyacınız olursa gidin bir firmadan kiralayın. Hem işinizi halledin hemde azda olsa hevesinizi çıkarın. Akarı yok kokarı yok bana kalırsa :)

hocam benimki biraz belasını aramak gidi oluyor sırf aracın fiyatı 90binden 55bine büyük oranda indirimli diye ama arkadaşlar 2.el diye tavsiyede bulunmuş araç kampanyası bu şekilde damping olmazsa zaten çok mantıksız araca bulaşmak.

• Görkem ! kullanıcısına yanıt
    Hocam neredeyse %50 indirim var. Ben bile araç düşünürdüm bu durumda açıkçası Eğer ikinci el araç almak sorun değilse sizin için o seçenekte mantıklı ama ne olursa olsun bence ilk seçenek ev olmalı diye düşünüyorum. Her türlü getirisi var :)
  • Arabanın bir sürü masrafı olabilir ama ben toplu taşıma araçlarını sevmediğim için oyum makul fiyatlı bir araba ve evden yana. Şimdi ihtiyacınız olmayabilir ama bir gün lazım olur acil hastane işi çıkar, arkadaşlarla mangala giderken veya eşi dostu sınava bırakmak icap eder falan.
  • Konu mantıklı, bir süredir araç arayışı içerisindeyim. Ortalama bir aracın aylık giderinin 600 tl olduğunu hesap ettim bunu düşünmelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

quote:

Orijinalden alıntı: _MeMeNto_

20-25 bine bi araba al çok ihtiyaç varsa.kalan paranla da kredi çekip ev al derim.mesela burada izmirde 9 sene önce 180 bin olan ev şimdi 650 bin diyolar.manisada 1.5 sene önce 130 olan ev şimdi 240a koymuşlar satılık diye.anlıyacağın evin yeri iyiyse parayı katlıyor.

evet birde iyi evin o durumu var. gerçi iyiden ziyade parası neyse ona göre katlıyor 150binlik ev max 200 olurken 200 binlik ev 300 bin olabilir bu açıdan da uzun vadede krediye ödediğin parayı haliyle çıkartıyorsun

Ev işi düşündüğümüzden daha karlı.bir kere kira yerine krediye ödeyeceksin.700-800falan oradan karın var aylık.yeni yapılmış bir ev daha etrafı da tam oturmamış olan ev bakacaksın zaten.130luk ev 240 oldu etrafına birkaç yapı yapılınca.

yıllık 70-80de evin değer kazanmasından karın olur.tabi her yıl aynı oranda kar koymaz.bu sebeple 2-3 senede bir satıp, 0yaşında yeni yapılar bakman karına kar katar.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Konu mantıklı, bir süredir araç arayışı içerisindeyim. Ortalama bir aracın aylık giderinin 600 tl olduğunu hesap ettim bunu düşünmelisin.

bahsettiğim araç sıfır olacağı için motorin harici bir masrafım olacağını sanmıyorum onda da hafta içi işe gidiş geliş servisle olacaktır. tahminime göre bana aracın aylık masrafı 250 civarı olur.

@memento bu dediğiniz fikir çok mantıklı aslında keşke evde oturmasam lojman çıksa da evi alınca kirası krediyi büyük oranda kapatabilse asıl o zaman mükemmel yatırım olur. şu an araştırma süresindeyim işte ev işini 150-160 max bütçeyle bi kapatabilirsem aracıda yanına koyup 5 yıl sonra kredi bitince hem elimde süper yatırım hemde kredi ödemediğim için maaşın kalanı tamamen cepte kalır bu sefer daha farklı yatırım yaparak katlamaya çalışırız..

• ben olsam araba ve ev alırdım...evde arabada şart ikinide al...araba özgürlüktür
  • quote:

quote:

Konu mantıklı, bir süredir araç arayışı içerisindeyim. Ortalama bir aracın aylık giderinin 600 tl olduğunu hesap ettim bunu düşünmelisin.

bahsettiğim araç sıfır olacağı için motorin harici bir masrafım olacağını sanmıyorum onda da hafta içi işe gidiş geliş servisle olacaktır. tahminime göre bana aracın aylık masrafı 250 civarı olur.

@memento bu dediğiniz fikir çok mantıklı aslında keşke evde oturmasam lojman çıksa da evi alınca kirası krediyi büyük oranda kapatabilse asıl o zaman mükemmel yatırım olur. şu an araştırma süresindeyim işte ev işini 150-160 max bütçeyle bi kapatabilirsem aracıda yanına koyup 5 yıl sonra kredi bitince hem elimde süper yatırım hemde kredi ödemediğim için maaşın kalanı tamamen cepte kalır bu sefer daha farklı yatırım yaparak katlamaya çalışırız..

Araba alirsaniz servisi beklemekle, servisin ise erken birakmasiyla ugrasmamak icin veya aksam is cikisi bir yere giderim arkadaslarla bulusurum falan diye ise arabayla gitmeye baslarsiniz :D İstanbuldaysaniz yakit masrafina ilave olarak aylik ortalama 40-50 TL otopark ve 40-50 TL oto yikama masrafini da ekleyin.

Ha bir de mahallenizde bizdeki gibi hayvanlar varsa kapisinin onune park etmismissiniz diye sileceklerinizi kirabiliyorlar, 20 TL de silecek masrafi ekleyin.

Yazdikca aklima geliyor, aksam duzgun park ettiginiz aracin sabah sagina soluna surtup haber vermeyen veya numara birakmayan hayvanoglu hayvanlar da varsa 50-100 TL de rotus masrafi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sing_a_song

quote:

quote:

Araba alirsaniz servisi beklemekle, servisin ise erken birakmasiyla ugrasmamak icin veya aksam is cikisi bir yere giderim arkadaslarla bulusurum falan diye ise arabayla gitmeye baslarsiniz :D İstanbuldaysaniz yakit masrafina ilave olarak aylik ortalama 40-50 TL otopark ve 40-50 TL oto yikama masrafini da ekleyin.

Ha bir de mahallenizde bizdeki gibi hayvanlar varsa kapisinin onune park etmismissiniz diye sileceklerinizi kirabiliyorlar, 20 TL de silecek masrafi ekleyin.

Yazdikca aklima geliyor, aksam duzgun park ettiginiz aracin sabah sagina soluna surtup haber vermeyen veya numara birakmayan hayvanoglu hayvanlar da varsa 50-100 TL de rotus masrafi var.

peki hep olumsuz düşünmek yerine birazda olumlu yanlarına mı baksak

• 150bine de ankarada güzel ev olmaz ama araba daha rahat alınır satılır. Bence parayı eve yatırmak daha mantıklı.

• Araba gerekli evet ama senin durumunda ev daha mantıklı geldi. Belliki araba meraklısı biri değilsin bu durumda daha iyi ev alıp ilerde araba alabilirsin yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 27 Mayıs 2017; 22:22:44 >
  • Hocam 2. yada 3. evi alacak olsan araba derdim ama önce ev be.

Ev için basınevlerine bakabilirsin güzel mahalle.
  • Ben olsaydım kesinlikle ev alırdım. Alabileceğin en güzel evi al. Araban olmasa da olur. Olursa külüstür bir şey olsa da olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jizzy Quuatily

Hocam 2. yada 3. evi alacak olsan araba derdim ama önce ev be.

Ev için basınevlerine bakabilirsin güzel mahalle.

fiyatlar nasıldı orada hiç bakmadım. fiyat olarak sanırım eryamana doğru gideceğim en uygun oralarda
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.