Şimdi Ara

Araba güneşte çalışmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
4.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xSlayerPro

Benim kullandığım araç modelinde de bu tarz durumlar olabiliyor zaman zaman, tabi güneşte durunca değilde motor belli bir sıcaklığa ulaşınca. Çözümü de krank sensörü ve eksantrik sensörünün orijinal parçalarla değiştirilmesi. Belki size de faydası olur.
    Krank sensörü benimde arızalıydı hata kodu bırakıyordu orjinaliyle değiştirdim gene aynı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sıcakta immobilizer çipi okuyamıyor. Ön cama karton v.b kapatıp öyle bırakın arabayı öyle deneyin bir.

Belki kırık bir lehim sıcakta genleşip uzaklaşıyor v.b olabilir.
  • Araç çalışmadığı anda cihaza bağlanıp motor devri, yakıt basıncı, krank sensörü gibi canlı değerleri incelemek gerekiyor. İyi bir elektronikçi arızanızı çözecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Bence sıcakta immobilizer çipi okuyamıyor. Ön cama karton v.b kapatıp öyle bırakın arabayı öyle deneyin bir.

Belki kırık bir lehim sıcakta genleşip uzaklaşıyor v.b olabilir.
    Bunu denemeye çalıştımda içerisi çok ısınıyor engel olamadım kesinlikle içerisi ısınınca yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Araç çalışmadığı anda cihaza bağlanıp motor devri, yakıt basıncı, krank sensörü gibi canlı değerleri incelemek gerekiyor. İyi bir elektronikçi arızanızı çözecektir.
    Klima kompresörü gibi olmasın buda iyi bir elektronikçi hemde deneme yanılma yolu varken ne gerek var :) cografya kaderdir unutmayalım

• Mesut929 M kullanıcısına yanıt
    Hocam siz miydiniz o, nedir bu araçtan çektiğiniz sizin Allah yardımcınız olsun, gölgede bırakmaya özen gösterin

• quote:

Hocam siz miydiniz o, nedir bu araçtan çektiğiniz sizin Allah yardımcınız olsun, gölgede bırakmaya özen gösterin
    Aynen benim kompresör patladı elimde sizin dedğiniz oldu hocam araba değilde bu ustalar ömrümü yedi,çatlicam artık bütün yaz bu arabaya gölge bulucam diye uğraştım :)

• akünü değiştir kesin çözüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sms onayı falan istiyo okuyamadım hocam kusura bakma, çıkma kompresördü temizlemedi usta içinde talas yok dedi birşey olmaz 2 gün sonra bozuldu topu kompresöre attı bozuk satmış imkansız kitlemesi dedi

• Dün ve bugün röleleri biraz kurcaladım kurcalarken araba gene aynı hatayı verip çalışmamaya başladı bir arıza koduda attı p0118 motor sıcaklık suyu sensörü arızası özellikle yakıt pompa rölesini kurcaladım bundan dolayı dün ve bugün arıza nüksetti, p0118 arıza kodu röleyle alakalı mı yoksa bütün bu sorunlar bundan kaynaklı mı yardımcı olur musunuz

P0118 motor sıcaklık suyu sensörü hatasıdır. Bu hata kodu verdiği an vas/vcds ekranındaki alınan logtaki değere bakmanız gerek. Sensör sıcaklığı kaç olarak ölçmüş, gerçekte ne kadarmış? Güneşte, gölgede, gece vs her koşulda log alıp değerlerin incelenmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

P0118 motor sıcaklık suyu sensörü hatasıdır. Bu hata kodu verdiği an vas/vcds ekranındaki alınan logtaki değere bakmanız gerek. Sensör sıcaklığı kaç olarak ölçmüş, gerçekte ne kadarmış? Güneşte, gölgede, gece vs her koşulda log alıp değerlerin incelenmesi gerekir.
    Hocam kim bu kadar ilgilenecek ki rica minnet bakıyolar zaten sağolsunlar arızayı bile kendim tespit ettim, araba çalışmadığında sensörün fişini çekiyorum gene çalışmıyor acaba bundan dolayı değil mi bu sorun

Biz iş yaptığımız müşterilerin araçlarıyla ilgileniyoruz bu tip sorunlarda, işimiz motor olmamasına rağmen. Hangi ildesiniz? Trakya bölgesinde yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

Biz iş yaptığımız müşterilerin araçlarıyla ilgileniyoruz bu tip sorunlarda, işimiz motor olmamasına rağmen. Hangi ildesiniz? Trakya bölgesinde yardımcı olabilirim.
    Malesef ustam çok uzaktayız urfadayım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.