Şimdi Ara

Araba güneşte çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
4.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, aracım 2008 fabia 1.4 tdi yaz ayında güneşte çalışmıyor, gece veya gölgede olduğunda sorunsuz çalışıyor, ilk çalıştırmada bu sorun oluyor, kışın hiç problem yaşamadım sıcaklar başlayınca problem oluştu, krank sensörü değişti, immobilizere bakıldı sağlam, yedek anahtar yoktu anahtar yapıldı belki anahtardandır diye, 1 hafta aracı ustalar kullandı sorun yok dediler özelikle içi ısınınca bunu yapıyor tahminim motor ısındığında camlar falan açık olduğunda güneşte kalınca sorun olmuyor, izlenimlerim iç kısım ısınınca yapıyor özellikle, çalışmadığı evrede immobilizer ve kızdırma bujisi sarı olarak yanıp sönüyor. Yardımcı olursanız sevnirim
    Güneşten aracı çalıştırmadan ittirerek gölgeye çekersem 1 saat sonra falan sorunsuz çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesut929 -- 21 Ağustos 2020; 16:25:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• manyetik kaptör
    maf sensörü bakıldı mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

manyetik kaptör
    maf sensörü bakıldı mı
    Hayır hiç bahsi geçmedi krank sensör hata kodu vardı onuda orjinaliyle değiştirdim başka birşey söylenmedi, maf sensörüne bakılmadı

• Accent era da krank mili sensörüm motor sıcakken hata veriyordu. Yaz kış fark etmeksizin. Değiştim düzeldi. Ayrıca immobilizer anteni sorunu vardı onunda motor sıcaklığından bağımsızdı. 2 veya 3. Marş yapınca çalışırdı. İmmobilizer göstergesi olduğu için sorunu görerek anladım. Oda orjinal ile değişti sorun kalmadı.
    Sizin sorun da immobilizer anteni ile alakalı büyük ihtimalle. Genleşemeden dolayı büyük ihtimalle devre veya bağlantılarda temassızlık oluyor. Gösterge deki uyarı da bunun göstergesi bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Accent era da krank mili sensörüm motor sıcakken hata veriyordu. Yaz kış fark etmeksizin. Değiştim düzeldi. Ayrıca immobilizer anteni sorunu vardı onunda motor sıcaklığından bağımsızdı. 2 veya 3. Marş yapınca çalışırdı. İmmobilizer göstergesi olduğu için sorunu görerek anladım. Oda orjinal ile değişti sorun kalmadı.
    Sizin sorun da immobilizer anteni ile alakalı büyük ihtimalle. Genleşemeden dolayı büyük ihtimalle devre veya bağlantılarda temassızlık oluyor. Gösterge deki uyarı da bunun göstergesi bence.
    Olabilirde ama ben ne kadar zorlarsam zorlayayım çalışmıyor araba 2 saniye çalışıyor sonra hop kapanıyor hep bu şekilde, evap sensörüyle bu sorunu yaşayanda var baktığım kadarıyla anlamadım inanın

• Yakıt pompasından veya başka bir şeyin yakıt pompalamasını etkilediği içinde olabilir.

• quote:

Yakıt pompasından veya başka bir şeyin yakıt pompalamasını etkilediği içinde olabilir.
    Sadece sıcaktan güneşten dolayı yapar mı ki acaba yakıt pompası çünkü ittirerek gölgeye çeksem 1 saat sonra tık demeden çalışır araç

• Güncel

• İlk defa güneşte çalışmayan araba gördüm malum doğuda yaşıyoruz alışmışız soğukta çalışmayan arabaya

• quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

İlk defa güneşte çalışmayan araba gördüm malum doğuda yaşıyoruz alışmışız soğukta çalışmayan arabaya
    Ustalar bile şaşırıyo bende anlamadım baya narin arkadaş :)

• güneş sensör değişmesı lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

güneş sensör değişmesı lazım
    İlk defa duydum bunu espiri mi yaptınız acaba :)

• Car wont crank at sun diye aratınca çeşitli sorun çıkaran araçlar gözüküyor ama nokta atış bu neden diye bulamadım. Türkçe aratınca da çıkıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/guneste-bekleyen-aracim-calismiyor-yardim-lutfen--80689371

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 21 Ağustos 2020; 21:55:53 >
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Bizim era 150.000 km de krank sensöründen hareket halindeyken stop ediyordu yağ soguyuncaya kadar calısmıyordu.
    Servisten 500 liraya orijinal sensör aldık sorun düzeldi.
    Akşam oldu sonraki gün değişti.

• quote:

Car wont crank at sun diye aratınca çeşitli sorun çıkaran araçlar gözüküyor ama nokta atış bu neden diye bulamadım. Türkçe aratınca da çıkıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/guneste-bekleyen-aracim-calismiyor-yardim-lutfen--80689371
    İlginize çok tşeekkür ederim bende bakıyorum ama malesef elle tutulur cidden birşey yok kışı beklicem bu gidişle :)

• andires42 A kullanıcısına yanıt
    Benimki giderken yapmıyordu belki de km den dolayı 90.000 filandı. Sadece arada motor sıcakken çalışmak istemiyordu.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Her Hyundai sahibinin karşılaşabileceği bir sorun. Sensör zamanla ısı direnci yitiriyor yüksek ısıda 1.pistonun konumu okuyup beyne bildiremiyor.Bizdeki araç 2006 ilk gelenlerden.

• https://forum.donanimhaber.com/sicak-havada-gunes-altinda-kalan-aracin-ilk-marsta-zor-calismasi--135049658

Bu konudaki evap kanister valfine baktırın

• Benim kullandığım araç modelinde de bu tarz durumlar olabiliyor zaman zaman, tabi güneşte durunca değilde motor belli bir sıcaklığa ulaşınca. Çözümü de krank sensörü ve eksantrik sensörünün orijinal parçalarla değiştirilmesi. Belki size de faydası olur.

• quote:

https://forum.donanimhaber.com/sicak-havada-gunes-altinda-kalan-aracin-ilk-marsta-zor-calismasi--135049658

Bu konudaki evap kanister valfine baktırın
    Bunu okudum benim araçta bundan yok bence selenoid valfi yada bu görevi görüyor emin değilim ustaya sorarım genede bende bi yerde birşey okudum onu denicem bakalım artık yazarım buradan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.