Şimdi Ara

Yağmur yada yıkadığımda çalışmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aranızda yenıyım malum bılenler motorumun zealsun zs 200 gs oldugunu bılıyor...
    nys sımdıkı sorunum şu motoru yıkadıgım zaman veya yagmur yagdıgı zaman motor calısmıyor... elektırıgı kesıyor motor bujiye elektırık gelmıyor... beyin dedikleri parçaya su kaçma sonucu oluyor dediler bana... bunun bi piçliği yokmu???

Not : istemeyenin biri gelip benim motora çiş yapsa yoldamı kalıcam ben?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yağmurda veya Yıkama Sonrası Motor Çalışmıyorsa Ne Yapılmalıdır?

Yağmurlu havalarda veya motorunuzu yıkadıktan sonra çalıştırma sorunu yaşıyorsanız, bunun nedenleri ve çözümleri aşağıda açıklanmıştır:

• Yağmurda Buji Islanması: Yağmurda sürüş veya motoru yıkama sırasında bujiler ıslanabilir. Islak bujiler gerekli kıvılcımı oluşturamaz ve bu da motorun çalışmasını engeller. Bu durumda bujileri kurulayın veya değiştirin.

• Scooter Motoru Yıkadıktan Sonra Çalışmıyor: Scooter motorları, yıkama sonrasında da çalışma sorunları yaşayabilir. Motor yıkama sırasında su, elektrik bileşenlerine ulaşmış olabilir. Bu durumda motoru iyice kurutun ve elektrik bağlantılarını kontrol edin.

• Motor Islandı Çalışmıyor: Herhangi bir motorun ıslanması, çalışma sorunlarına neden olabilir. Islak motor, suyun neden olduğu kısa devreler nedeniyle çalışmayabilir. Motoru kurutun ve elektrik bağlantılarını kontrol edin.

• Elektrikli Motor Yağmurda Kaldı Çalışmıyor: Elektrikli motorlar, yağmurda kaldıklarında çalışmayabilir. Su, motorun elektrik bileşenlerine zarar vererek kısa devrelere neden olabilir. Elektrikli motoru kurulayın ve bir elektrikçiye inceletin.

• Motosiklet Yıkandıktan Sonra Çalışmıyor: Motosikletler, yıkama sonrasında da çalışma sorunları yaşayabilir. Motosikletleri yıkarken su, hava filtresine veya egzoz sistemine girebilir ve bu da motorun çalışmasını engelleyebilir. Hava filtresini kontrol edin ve egzoz sistemini temizleyin.

• Motor Yağmurda Kaldı Çalışmıyor: Motorunuz yağmurda kaldıktan sonra çalışmıyorsa, su muhtemelen elektrik bileşenlerine veya bujilere ulaşmıştır. Motoru kurutun ve elektrik bağlantılarını kontrol edin.

Motorunuz ıslandıktan sonra çalışmıyorsa, aşağıdaki adımları izleyin:

• Motoru kurulayın.
    • Elektrik bağlantılarını kontrol edin.
    • Hava filtresini kontrol edin.
    • Egzoz sistemini temizleyin.
    • Bujileri kontrol edin veya değiştirin.

Bu adımları uyguladıktan sonra motorunuz hala çalışmıyorsa, bir tamirciye danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziyankorn

aranızda yenıyım malum bılenler motorumun zealsun zs 200 gs oldugunu bılıyor...
    nys sımdıkı sorunum şu motoru yıkadıgım zaman veya yagmur yagdıgı zaman motor calısmıyor... elektırıgı kesıyor motor bujiye elektırık gelmıyor... beyin dedikleri parçaya su kaçma sonucu oluyor dediler bana... bunun bi piçliği yokmu???

Not : istemeyenin biri gelip benim motora çiş yapsa yoldamı kalıcam ben?

bu işin piçliği bu motosikleti derhal satıp üzerine para ekleyip düzgün bir motosiklet almandır. satarken dikkat et yağmursuz bir gün olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool111 -- 28 Temmuz 2009; 0:44:22 >
  • okadar karamsar olma kardeş yaaa vardır bi piçliği elimizin altında internet var buluruz bi çaresini daha motoruda yeni aldım biraz modifiyeye ihtiyacı var ama ilk once sorunsuz calısmasını saglamam gerek....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziyankorn

okadar karamsar olma kardeş yaaa vardır bi piçliği elimizin altında internet var buluruz bi çaresini daha motoruda yeni aldım biraz modifiyeye ihtiyacı var ama ilk once sorunsuz calısmasını saglamam gerek....

motosikleti sıfırmı aldın dostum. eğer sıfır aldıysan hiç kurcalama garantiden baktırabilirsin. ama ikinci el aldıysan tamir edebilirim diyorsan sinirlerin sağlamsa şimdiden kolay gelsin. yeterki kaliteli bir motosiklet parası verme toplamda.

• yapmasına yaparım ama bos zamanım olmuyor aslında bırazda motorun taksıtleri var (maddi imkansızlıklar) taksıtlerım bıtsın adam etmeyı dusunuyorum motoru.... ama ıdareten benım cozumler bulmam gerek :D
  • garantiye para vermezsinki zaten???
    ...
  • motosikletin daha yeni garanti kapsamında, bence hiç kurcalama garanti dışı kalabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dışarıda kafam çalışmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ben motoru yeni aldım ama 2. el aldım aldıgım adamda bana garantı vermedı :D 1 ay sadece motoruna garantı verdı "bi sorun olursa motorunda getir geri alırım kardeş" gibi güvensiz bir garanti verdi :D
  • elinde patlamış yani
  • sevgili kardeşim işin şakası bir yana ama sorun çok basit sen beyinden olduğunu düşünüyorsan
    onu bi poşet içine iyice kamufle et bir şey olmaz ama bence buji piposunu değiştir daha kaliteli
    bir şey al su ordan giriyordur beyinle alakası olmaması lazım
  • Beyini suya soksan da çalışır kardeşim. Buji başlığı, kablosunu, birde ateşeleme bobinine göz at. Yüksek voltajın olduğu bu kısımda şasiye kısa devre oluyor. Ayrıcaüzerinde koruma kapakları olmalı. Olmadı ısı ile daralan makaron ile kablonun ek yerlerini sudan koruyabilirisin. Bujinin porselen kısmı ıslanıp kısa devre oluyor bazen kuruladığında çalışacaktır. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.