Şimdi Ara

Kapalı Garajda donan Araba Nasıl Çalışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araç kapalı garajda olduğu halde dondu araç 1.6 tdi motor acaba motora bir kaç tane sıcak su torbası koysam motora zarar verir mi.
    Yada aklına daha iyi gelen varsa fikrini söylerse sevinirim.
    En son sıcak su torbası koyucam eğer başka çözüm bulamassam
    Bide çalışmayan motora marş basmak zararlı mı acaba?
    Not:Şehir Tabiki Erzurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam sıcak su dök , önce ılık dök sonra sıcak dök
  • İmkan varsa çekiciyle fırını olan bir oto boyacıya çekin. Şu soğuklarda sıcak suyla blok içindeki su donmuşsa buzu eritemezsiniz.

• yanına ufo koy ,ısıtsın yavaş yavaş

• Elektrikli ısıtıcı bulun ve arabanın önüne yerleştirin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıcak su falan dökme bloğu çatlatırsın.

arabayı çalıştırmayı deneme

saç kurutma makinesi gibi bir şey ile uzaktan motorun oraları bloğu biraz ısıt.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta antifiriz var erzurum da antifiriz kullanmamak delilik antifirizede baktım donmamış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araba nasil donuyor ya? Mars mi almiyor ne oluyor biri cevaplasin merak ettim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

sıcak su falan dökme bloğu çatlatırsın.

arabayı çalıştırmayı deneme

saç kurutma makinesi gibi bir şey ile uzaktan motorun oraları bloğu biraz ısıt.

Ne olur acaba çalıştırmayı denersem biraz daha açıklarsan sevinirim marş basmadan çalıştıramam ki arabayı
    Vereceğin cevap için Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Araba nasil donuyor ya? Mars mi almiyor ne oluyor biri cevaplasin merak ettim :D

Mazot yoğurt kıvamına geldiği için marş almıyor motor veya yakıt filtresi içindeki yakıt donuyor motora mazot gitmiyor.

• su donduysa hortumlar pompalar blok zarar görebilir. o yüzden dedim.

ilk mesajında araç dondu diyorsun. benim anladığım motor soğutma suyunun donması. eğer su donmadıysa aracına ve kendine güveniyorsan çalıştır

ben kar yağması durunca arabanın üstündeki karı temizledim. öyle çalıştırdım. bi sorun olmadı. ilk seferde çalıştı. sıcaklık -2 falandı

eğer araba lazım değilse bence hiç elleme havalar biraz ısınsın.

yok ben illa çalıştırcam diyorsan suları vs iyi kontrol et öyle çalıştır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• En güzeli ortamı ısıtmak öncelikle .. lastik basıncın , motorun , yagın , suyun herşeyin beraber ısınmalı bence.
  • Filtreki su donmustur.
    Filtre uzerine cok sicak olmayan su dokun yavas yavas.
    Yine olmazsa elektirikli isiticiyi kaputu acip arabanin onune koyun bi iki saat sonra calisir.

• Sıcak su ile felan uğraşmayın ani genleşme tapaları attırabilir yada blokda çatlamaya,en iyisi sıçak hava üfleyen bir çihazdır sakın ufo benzeri ısıtıcı kullanmayın motor üzerindeki plastik aksam ve kaplo bağlantıları için direk ısı sıçak su kadar zararlıdır,radyatör den başlayarak sıçak hava uygulayın çalışır durumdaki saç kurutma makinasını motor bölümünde uygun bir yere bırakıp kaputu üzerine kapatmanız sıçak havanın her yere eşit dağılmasını sağlayıp 30 dakikada çözüme ulaşırsınız

• Erzurumda ÅŸu bi kaç gündür dehÅŸet soÄŸuk var :D millet soÄŸuk diil yaaaaÄŸÄŸ yapıyordu. Karın yaÄŸdığı gün nanay oldu.

Nallart a selam olsun tam dediği gün yağdı.

Konuya dönersek, 4 sene önce donmuş broadwayi vurdurup çalıştırmak gibi bi durum denemek zorunda kaldım ne yazık ki, hortum patlattı araç..

• akü sağlamsa 7-8 kere araca kızdırma yaptır,çalışmazsa birdaha yap yeniden çalıştırmayı dene.antifriz varsa birşey olmaz merak etmeyinç

• Büyük ihtimalle araba deÄŸil de mazot donmuÅŸtur.

2007 yılında -35 derecede benim aracın da mazotu donmuştu. Hatta çalıştırdım,harekete geçtim 10 sn geçmeden stop etti. Taksi çağırdım, taksi geri geri depoya doğru yanaştı, birkaç dk öylece gaz verdi 😃 egzoz ısısıyla araç çalıştı. Örnek vermek adına söyledim, ısıyı deponun oralarda da yoğunlaştırabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

akü sağlamsa 7-8 kere araca kızdırma yaptır,çalışmazsa birdaha yap yeniden çalıştırmayı dene.antifriz varsa birşey olmaz merak etmeyinç

Teşekkür ederim benim korktuğum konu araç çalışmadığı halde marşa basmak sıkıntı yaratmazsa başka sınkıntı yok öyleyse.

• -20 de bile arabalar hep çalışıyo marşa basıcan çalışacak mazot donmadıysa veya akü bitmediyse çalışır
    niye çalışmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

su donduysa hortumlar pompalar blok zarar görebilir. o yüzden dedim.

ilk mesajında araç dondu diyorsun. benim anladığım motor soğutma suyunun donması. eğer su donmadıysa aracına ve kendine güveniyorsan çalıştır

ben kar yağması durunca arabanın üstündeki karı temizledim. öyle çalıştırdım. bi sorun olmadı. ilk seferde çalıştı. sıcaklık -2 falandı

eğer araba lazım değilse bence hiç elleme havalar biraz ısınsın.

yok ben illa çalıştırcam diyorsan suları vs iyi kontrol et öyle çalıştır

antifreeze koymadan olur mu yaz-kış konması gerekir antifreze yoksa ara ara çalıştırın suyu donarsa motoru elinize alırsınız zaten cam şişeye su doldurup ağzını kapatın buzluğa koyun noluyomuş bi görün

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.