kısaca sorun şöyle:hava gece ne kadar soğuksa sabah aracım o kadar zor çalışıyor..marş basıyor,araba çalışır gibi olup stop ediyor,2. veya 3.seferde hafif de gaz veririsem çalışıyor..gündüzleri,veya ılık geçen gecenin sabahında hiç problem olmuyor..aküm yeni..yakıttan değil sorun,farklı yerlerden aldım..araç polo 1.4 2006 model 52 bin kmde..bakım zamanı daha yeni geliyor..benim aklıma gelenler benzin filtresi veya bujiler...bunlar 20 bin km önce değişmişti..benzin pompasından olabileceğini sanmıyorum,eğer benzin pompası olsa sürekli bu sorunu yapmazmı? marşa basmadan zzzzzz pompa sesini de duyuyorum..hararet sensöründen kaynaklanabilirmi? bobin veya buji kabloları? araçta hiç tekleme,silkeleme,devir sayacında dalgalanma yok.. tamirciye gidip heryeri de kurcalatmak istemiyorum..tecrübeli arkadaşlar sizce sorunun kaynağı ne olabilir?
not:lütfen vw polemikleri için konuyu suistimal etmeyelim,fikri ve bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum sadece..
Hararet sensöründen olabilir hocam. Bende de benzer sorun var, ilk çalıştırmada değil fakat soğuk havalarda az mesafe yapıp stop edince mesela 500m - 2km arası bir mesafede aracı yeniden çalıştırmak istersem çalışmıyor çalışır gibi oluyor duruyor sonra. Ama +8 9 derece üstü sıcaklıklarda sorun yok istediğin kadar marşa bas stop et çalışıyor her seferinde. Bende de Varta marka sıfır akü var herşeyim bakımlı halbuki. Servise gidecğeimde işte bir türlü yolum düşmedi :/
Kızdırma bujilerini gözden geçiriniz, ilk aşamada.
quote:
Orijinalden alıntı: krstarica
Kızdırma bujilerini gözden geçiriniz, ilk aşamada.
hocam benzinli araç..
hocam karbiratörünü temizlet sorun ortadan kalkacağını düşünüyorum aynı sorun bende'de vardı araç emiş yapmadığı için sabahları çalışmadığını söylüyorlardı
Boğaz kelebeği olmasın?
depo full ya da fulle yakınken yapıyormu hocam dikkat ettiniz mi hiç?? araç uzun süre bekledikten sonra çalışmıyorsa benzini geri depoya çekiyor.ateşleme odasına benzin zor ulaşıyordur.V kayışı ne alemde ??
depodaki benzin miktarıyla değişkenlik yok hocam..ayrıca bekledikten sonra falan sorun yok,sadece sabahları nazlanıyor...gece ne kadar soğuksa sabah nazı o kadar artıyor..
Marş motoru olmasın? İlk çalıştırma diyorsunuz ya ona istinaden dedim.
quote:
Orijinalden alıntı: metalp
hocam karbiratörünü temizlet sorun ortadan kalkacağını düşünüyorum aynı sorun bende'de vardı araç emiş yapmadığı için sabahları çalışmadığını söylüyorlardı
hocam karbüratörmü kaldı bu araçlarda..
Rölanti filan olabilir diyecegim ama boyle bir sorun olsa farkedilir elbet
güncel.
bence sorun hararet müşürü, ve sizin araçta eğer varsa (bu ecu ve kullanılan enjeksiyon sistemi markasına göre değişir) Cold start valve sorunu da olabilir.. Cold start valve sizin aracınızda belki vardır belki de yoktur.. ama hararet müşürü kesinlikle vardır ve bence sorunun kaynağıdır..
eski volvolarda da çok karşılaşılan bir sorundur.. aracın motorunun soğuk olduğunu algılayamaz sabahları ve sıcakmış gibi sinyal yollar haliyde de motor çok zor çalışır veya hiç çalışmayabilir de..
benim tavsiyem hem hararet müşürünü hem de termostatı yenileyin..
quote:
Orijinalden alıntı: meteg
bence sorun hararet müşürü, ve sizin araçta eğer varsa (bu ecu ve kullanılan enjeksiyon sistemi markasına göre değişir) Cold start valve sorunu da olabilir.. Cold start valve sizin aracınızda belki vardır belki de yoktur.. ama hararet müşürü kesinlikle vardır ve bence sorunun kaynağıdır..
eski volvolarda da çok karşılaşılan bir sorundur.. aracın motorunun soğuk olduğunu algılayamaz sabahları ve sıcakmış gibi sinyal yollar haliyde de motor çok zor çalışır veya hiç çalışmayabilir de..
benim tavsiyem hem hararet müşürünü hem de termostatı yenileyin..
teşekkür ederim hocam tavsiyenizi dikkate alacağım.
aliuygunA
kullanıcısına yanıt
Merhaba sorunu neymiş çözebildiniz mi buna benzer bir sorunu bende yaşıyorum?
LPG varsa regülatör ve gaz kesici filtre kontrol edilmelidir. Kaçak varsa motoru boğuyordur. Bunu anlamanın yolu LPG tankının vanası kapatılır ve borulardaki LPG bitmesi için araç kendiliğinden stop edene kadar çalışır. Ertesi gün tekrar denenir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme