Şimdi Ara

ARABA için Kurban Kestim Yiyebilir miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
14.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir miktarını yiyebilirsin. Aynı şekilde kurban bayramı içinde geçerli.

Bildiğim kadarıyla bir öğün yiyebilirsin gerisini dağıt gitsin. Ayrıca dağıtıyorsan.. şöyle birşey vardır hep tanıdıklara, apartmandaki yada sitedeki kişilere verme. Gerçekten yiyemeyen, durumu olmayan kişilere ver.
    Araba hayırlı olsun.
  • Bu devirde nereden farki bulacaksın da vereceksin, anca kapıcı vs. verebiliriz, tabii ki bu bağlamda yanlış tam veremiyoruz ama vermeye çalışıyoruz işte olduğu kadar,Allah kabu letsin ne diyelim

Bu arada @jant teşekkür ederim. Allah sana daha iyilerini versin inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 23 Mayıs 2009; 12:47:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KooSeo

fetvada verir olmuş beyimiz görmeyeli

ilahiyata geçiş yaptım haberin yok mu?

hem arada foruma girsen görürsün, görmeyeliymiş. ben hep buralardayım. bir istanbul'a gittin unuttun buraları.
  • Adak kurbanının eti, kesen ve ailesi tarafından yenemez. Yenecek olursa, o değerde para fakirlere ve muhtaçlara sadaka olarak verilir.

http://yenisafak.com.tr/arsiv/2005/KASIM/29/vecdiakyuz.html 4. Paragrafa bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: mck55

Adak kurbanının eti, kesen ve ailesi tarafından yenemez. Yenecek olursa, o değerde para fakirlere ve muhtaçlara sadaka olarak verilir.

http://yenisafak.com.tr/arsiv/2005/KASIM/29/vecdiakyuz.html 4. Paragrafa bak

Anladım da benimki adak değil, Allah ım arabam oursa kurban keseceğim sana diye adak yapmadım, ben araba aldım, Allah kaza bela vermesin, kötülüklerden korusun diye kurban kestim, yani sadaka için Allah için , kazalardan korusun diye araç alma vesilesiyle kurban kestim... Adak farklı

Ama ben yemicem garanti olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 23 Mayıs 2009; 12:51:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

quote:

Orjinalden alıntı: KooSeo

fetvada verir olmuş beyimiz görmeyeli

ilahiyata geçiş yaptım haberin yok mu?

hem arada foruma girsen görürsün, görmeyeliymiş. ben hep buralardayım. bir istanbul'a gittin unuttun buraları.

pek aram yok şu ara internetle forumla. perşembeleri 13.45 16.45 ders var o zaman giriyoruım ancak.

ama kopmadık kalbimiz sizinle.(ulan spor bölümüne yazmaya yüzümüz mü var)

• Fakirlere Dağıtman En Hayırlısı Bence..
  • Bu arada arabanın resimlerini de koyarsan seviniriz...
  • Ben kurban dahil hayır için kesilen bir hayvanın yenmesini pek mantıklı bulmuyorum.
    Hayvan kesebildiğine göre Kasaptan biraz et alabilecek gücün de vardır zaten.
    Bu yüzden kestiğin hayvanın tamamını ihtiyacı olanlara dağıtmak en mantıklısı. ki ben öyle yapıyorum.
    Canın et istiyorsa da go to kasap...
  • arabanın markası ne?
  • Allah kabul etsin.
  • fakirlere dağıt git mahalle muhtarına o sana fakirleri gösterir belediyene orda bulurlar sana fakir bulamıyosan
  • eger adak ise kesinlikle yiyemessin... dagit komsulara.. Allah kabul etsin
  • Tamda soracak yeri bulmuşsun yani kusura bakmayın ama burda herkez fetva veriyor.Tamam iyi niyetinizi anlıyorum ama yorumları okudum birisi diyor ye birisi diyor az ye birisi diyor yeme.Ateist bile gelmiş fetva veriyor.

Güzel kardeşim islami soru-cevap siteleri var yığınla.Oralara gir ve cevaplarını al.Sonra da bir imama-hocaya vs.Git sor soruştur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

Tamda soracak yeri bulmuşsun yani kusura bakmayın ama burda herkez fetva veriyor.Tamam iyi niyetinizi anlıyorum ama yorumları okudum birisi diyor ye birisi diyor az ye birisi diyor yeme.Ateist bile gelmiş fetva veriyor.

Güzel kardeşim islami soru-cevap siteleri var yığınla.Oralara gir ve cevaplarını al.Sonra da bir imama-hocaya vs.Git sor soruştur...

evet kesin bilen yok, buraya bakınca şöyle oluyor,

"evet yiyebilirsin" deniyor, eti almışım yemeye başlıyorum, oradan biri yok yiyemezsin diyor, son anda çıakrtıyorsun falan, ambale olma durumu söz konusu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.