Şimdi Ara

ARABA için Kurban Kestim Yiyebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
13.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babamlar yenmez diyor, ama kesen kasap ben 4 tane hocaya sordum, kendin için adak olmadığından yenir diyor. Yemesi önemli değil de , öğrenmek açısından yoksa gider kasaptan dana eti alır kavurma yaptırırım sorun değil de , öğrenmek istiyorum.

Bu arada hayvan hemen ölmüyor ya insan üzülüyor, bir taraftan kestim bir taraftan hayvana üzüldümi, böyle karışık duygular içindeydim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 23 Mayıs 2009; 12:13:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

ARABA İÇİN KURBAN KESTİM, YİYEBİLİR MİYİM?

Yeni alınan bir araba için kan akıtma veya kurban kesme geleneği, İslam inancına göre kabul edilmemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu tür uygulamaları doğru bulmamaktadır.

Arabaya kesilen kurbanların eti yenmemelidir. Zira İslam'da kurban ibadeti, yalnızca Allah rızası için ve belirli şartlar altında yapılır. Araba için kesilen kurbanlar bu şartları karşılamamaktadır.

Bu nedenle, araba için kurban kestiğinde, etini yemen uygun olmaz. Kurban etini, fakir ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak daha doğru bir davranıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Araba sonuçta senin malın yemesen daha iyi olur..ya da illa yiyeceksen yediğin etin parasını bir fakire ver..Ben böyle biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

ya iyicene manyaklaştınız niye yenmesin kafanızdan kural koymayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

mantık olarak yenmez bence dağıtmak için kesiosun sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist_ipod

Araba sonuçta senin malın yemesen daha iyi olur..ya da illa yiyeceksen yediğin etin parasını bir fakire ver..Ben böyle biliyorum
    Adak değilse yenilir diye biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Alıntıları Göster
    Diyanetin sitesine baktım, araba ve ev için kurban kesilmesine gerek yoktur, ancak sadaka vesilesiyle, fakire dağıtınca onun kazalardan vb. koruması umulur diyor...

Yenmesinde bir sakınca yok galiba bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaş araba almış kurban kesmiş..Burdan şu anlam çıkıyo araba alırsam kurban kesicem..hayırlı olsun diye..bu da adak oluyo..yani en iyisi yeme sen!
  • quote:

Alıntıları Göster
    araban için kesmişin git dağıt fakir fukaraya bi hayır dua ederler ben olsam dağıtırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dx

araban için kesmişin git dağıt fakir fukaraya bi hayır dua ederler ben olsam dağıtırdım

Alıntıları Göster
    Adak olarak kestiysen yiyemezsin. Ama sen yine de o etden yeme. Dağıt. Daha hayırlı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dx

Alıntıları Göster
    yeme tabi. eğer araba alırsam kurban kesicem dediysen bu adak olur ve yememelisin.
  • quote:

Arkadaş araba almış kurban kesmiş..Burdan şu anlam çıkıyo araba alırsam kurban kesicem..hayırlı olsun diye..bu da adak oluyo..yani en iyisi yeme sen!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gitarist_ipod

bana da bu mantıklı geldi ama alo fetva hattını ara iş garanti olsun sonuçta burda biz sadece sıkıyoruz.

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp

• quote:

Alıntıları Göster
    daha önceden araba alırsam kurban keserim dediysen yenmez. ama araba aldıktan sonra karar verdiyseniz durumu bilmiyorum. bence sen dediğin gibi al bir kilo et kasaptan ye. hem içinde kalmaz.

bu arada hayırlı olsun. kazasız belasız kullanırsınız inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

daha önceden araba alırsam kurban keserim dediysen yenmez. ama araba aldıktan sonra karar verdiyseniz durumu bilmiyorum. bence sen dediğin gibi al bir kilo et kasaptan ye. hem içinde kalmaz.

Alıntıları Göster
    Acıktıysan ye Biraz ayır kendine kalanını Dağıt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonArtikBuİsim

Acıktıysan ye Biraz ayır kendine kalanını Dağıt.

Alıntıları Göster
    Bence bilmeden yeme.İyice öğren ye veya yeme.Çünkü kimi kurban eti yeniyor kimisini de kesinlikle kesenin yememesi gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

Bence bilmeden yeme.İyice öğren ye veya yeme.Çünkü kimi kurban eti yeniyor kimisini de kesinlikle kesenin yememesi gerekiyor

Alıntıları Göster
    adam arabası için kurban adamış ve kesmiş adak edilen bişey adak eden kişi tarafından yenilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

fetvada verir olmuş beyimiz görmeyeli

• quote:

Orijinalden alıntı: Z@NZ@R@

adam arabası için kurban adamış ve kesmiş adak edilen bişey adak eden kişi tarafından yenilmez

Alıntıları Göster
    Mantıken yenmemesi gerekir, yoksa ayda bir hayvan keseyim bir şeye adayım sonra oturup yiyeyim yok öle şey.

Dağıt fakir fukuraya hayır dualarını alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acimakarna

Mantıken yenmemesi gerekir, yoksa ayda bir hayvan keseyim bir şeye adayım sonra oturup yiyeyim yok öle şey.

Alıntıları Göster
    Kesmişin artıık, geri birleştiremicene göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: acimakarna

Alıntıları Göster
    Sakın yeme! Günah günah! Olduğu gibi bana gönder.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.