Şimdi Ara

Araba kaldırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum araci kacirmakla alakasi yok. Cocuklarin sokakta oynamadigi ogle saatlerinde biniceksin arabaya arabayi kaldirip durdurup geri parkediceksin. Oyle bi sokak oteden doneyimde geleyim olayi degil yani.

Sadece durk-kalk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasını unuttum kardeşim haklısın, ehlıyet alınca cıkarsın. veya gece çok gec saatlerde tenha yollarda kullanabılırsın o saate sorun olmaz.
  • Mahallemizde dur-kalk yapılma imkanı yok.Sağ sol araba.

Yazın gelmesiyle birlikte semtimizdeki cadde geceleri boş oluyor.Özellikle bir ilköğretim okulunun olduğu sokak var.Geniş,etrafta araç falan yok.Geceleri 24.00 dan sonra çıkabilirim aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaveN` -- 1 Mayıs 2013; 12:29:38 >
  • Acemi olunca bi de debriyajı bitik araçla kullanınca fena oluyor.

Mesela ehliyet sınavına girdiğim aracın debriyajı ölmüştü

Evrensel kural araba titrediğinde gaz ver.Bir de durmak için önce debriyaj sonra fren yapmana gerek yok.

Sadece frene bas eğer tamamen durman gerekirse debriyaja basarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeaveN`

Babam ile birlikte araba sürmeye çıkıyoruz.Daha doğrusu bana öğretiyor ama biraz sinirli bir insan.İlk gittiğimizde normal bir şekilde kaldırdım aracı.Sonra bana bir anda dur dedi yüksek bir sesle.Korktum debriyajı kökleyip hemen freni ezerek bastım.Biraz sert durdum.Babam tebessüm etti ve kalk diye tekrar bağırdı.Zaten babamdan çok korkarım birde bağırınca aklım çıktı.Bu sefer kaldırırken biraz uzun sürdü.Debriyajı yedin diye bağırdı.Daha çok korktum.Ayağımı debriyajdan çektim stop etti araba.Babam başladı saydırmaya "Dizel arabayı nasıl stop ettin" vb. Bazen ağabeyimle gidiyorum.O hiç kızmaz ama işleri çok yoğun.Onunla birlikte çok iyi kullanıyorum.Babam olunca ters gidiyor.Sizden isteğim üzerimdeki gerginliği nasıl atarım ? Aracı kaldırırken ekstra ne yapmalıyım ?

EDİT:KONU YANLIŞ YERDE OLABİLİR.

2 saat önce kardesıme surdurdum bende yokusta falan kacırmasın vs dıe :) debrajın bır kavrama noktası vardır o noktayı bulana kadar frende basılı dursun ayagın o noktayı bulduktan sonra ayagını frenden cek ve gaz pedalına gotur daha sonra yavasca debrajdan ayagını cekerken gaza dokun anı dokunma yada anı cekme arabayı sarsmana neden olucaktır. kavrama noktasınıda sure sure alısırsın bellı bı sureden sonra hıssetmeye baslarsın zaten :) bunlar tabı 1 sanıye gıbı bı sure ıcınde olucak :D ayrıca benım dedıgım olay bıraz rampa kalkısı ıcın duz yolda kavrama noktasına gerek yok araba gerı kacmaz zaten yavas yavas cekıp debrajdan gaza basabılırsın

kazasız belasız surusler dılerım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaperVR -- 1 Mayıs 2013; 12:42:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xx-lord

quote:

Babam ile birlikte araba sürmeye çıkıyoruz.Daha doğrusu bana öğretiyor ama biraz sinirli bir insan.İlk gittiğimizde normal bir şekilde kaldırdım aracı.Sonra bana bir anda dur dedi yüksek bir sesle.Korktum debriyajı kökleyip hemen freni ezerek bastım.Biraz sert durdum.Babam tebessüm etti ve kalk diye tekrar bağırdı.Zaten babamdan çok korkarım birde bağırınca aklım çıktı.Bu sefer kaldırırken biraz uzun sürdü.Debriyajı yedin diye bağırdı.Daha çok korktum.Ayağımı debriyajdan çektim stop etti araba.Babam başladı saydırmaya "Dizel arabayı nasıl stop ettin" vb. Bazen ağabeyimle gidiyorum.O hiç kızmaz ama işleri çok yoğun.Onunla birlikte çok iyi kullanıyorum.Babam olunca ters gidiyor.Sizden isteğim üzerimdeki gerginliği nasıl atarım ? Aracı kaldırırken ekstra ne yapmalıyım ?

2 saat önce kardesıme surdurdum bende yokusta falan kacırmasın vs dıe :) debrajın bır kavrama noktası vardır o noktayı bulana kadar frende basılı dursun ayagın o noktayı bulduktan sonra ayagını frenden cek ve gaz pedalına gotur daha sonra yavasca debrajdan ayagını cekerken gaza dokun anı dokunma yada anı cekme arabayı sarsmana neden olucaktır. kavrama noktasınıda sure sure alısırsın bellı bı sureden sonra hıssetmeye baslarsın zaten :)
    kazasız belasız surusler dılerım....

Çok teşekkür ederim.Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım.Ama koskoca araba insanı korkutuyor ister istemez Umarım alışırım.

• Deden varsa dedenle çalış. Bana, abime, yengeme, anneme o öğretmişti. Hiç karışmaz "Bastııııır" der giderdim. Genelleme yapmak istemiyorum ama babalarla gerçekten zor araba sürmeyi öğrenmek. 7 yıllık ehliyetim var babam halen daha karışır. Arkaya oturur bir yere giderken, sağa sola dönecekken kafayı çevirir arkaya bakar, "Bu dikiz aynalarını boşuna mı koymuşlar baba?" diyip azarlıyorum artık.
  • Hocam en iyisi boş arsada stop ettirerek tek başına öğrenmek
  • @Gökhan Yaman : Malesef dedem vefat etti.Öyle bir imkanım yok.

@Kuru Altı Pilav : Öyle olacak gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Acemi olunca bi de debriyajı bitik araçla kullanınca fena oluyor.

Mesela ehliyet sınavına girdiğim aracın debriyajı ölmüştü

Evrensel kural araba titrediğinde gaz ver.Bir de durmak için önce debriyaj sonra fren yapmana gerek yok.

Sadece frene bas eğer tamamen durman gerekirse debriyaja basarsın

Benimde öyleydi.Kavrama noktası vs. o zamanlar hiç bilemedim.Debriyajı kaldırıp giderdim direk.Kendi aracımıza binince çuvalladım tabi.1 hafta onunla uğraşmıştım.

@HeaveN` Kalkışı dediğim şekilde çok rahat yaparsın.Önemli olan hızlı olmak.Yokuşta fren basılıyken debriyaja bas.Kavrama noktasını bulunca freni bırak.Daha sonra gaza yavaşça dokun.Bu şekilde rahat kalkarsın.Yol düz ise işin daha kolay.Diyelim ki ışıklarda durdun.Kalkmaya yakın vitesi 1'e at.Az gaz verip debriyajı yavaşça kaldır.2. ve sonrası viteslerde debriyajı hızlı kaldırabilirsin.Bu işi sürekli tekrarla.Belki 1 hafta belki 3-5 ay.İyice öğrenene kadar yap.Sakın heyecanlanma.Bunun sonra ki aşaması daha önemli.Giderken sürekli aynaları kontrol etmek,direksiyon hakimiyeti,hız kontrolü vs.

Sormak istediğin sorular olursa ben buradayım.Özel mesaj atabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

valla hocam ben el frenıyla bugune kadar hep debrıyaj ve gazla yokus cıktım dık yokusları bile, bu ıyı bırsey degıl dıyorlar debrıyaj balatası ıcın ama bir kere öyle alıştım oylede gıttı, ıstesemde el frenıyle yapamıyorum kafam karısıyor.

sadece dar park etmıs ısem yokusta mecbur el frenıyle ısı saglama alıyorum oyle kaldırıyorum aracı park ettıgım yerden o kadar.

Her zaman bu tekniği kullanıyorum.Bazen duruma bağlı el freni ile kalkış yaparım.
    El freni ile kalkmak isterseniz debriyajı kavrama noktasına ayarladıktan sonra hafif gaza dokunun.Tam o sırada el frenini indirmeniz gerek.Aslında basit yöntem.Hızlı olmak gerekiyor sadece.
  • Tek başına çalışma sakın.. Ayrıca düzenli olarak çalış 1-2 hafta arayla falan olmasın.. Burada yazılanlar bence fayda etmez yani pratik olarak deneyerek daha iyi öğrenirsin..
  • Sakarya'dasın galiba, yardımcı olabilirim..
  • Baban olmadan dene hocam

• İstanbul'dayım.Öğretmek isteyenlere çok teşekkür ederim.Ağabeyimle konuştum."Ben seni götürürüm, babamla bir şey öğrenemezsin" dedi.Kendisi günde 1-2 saatini bana ayıracak ve bu konuda yardımcı olacak.En azından bağırmıyor.
  • bizimki böyle sarılmıyor ama toz kondurmuyor, 3-4 gun yıkamasına sılmeısne ızın vermedım, arabanın zuerı toz olmustu dıye bana demedıgı slaf kalmamıstı
  • Bilen Yiğenin veya kuzenin falan varsa onu al yanına rahat edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: eqoist_1905

Bilen Yiğenin veya kuzenin falan varsa onu al yanına rahat edersin

Kuzenim var ama kendini beğenmiş herifin teki.Ağabeyimle gitmeye karar verdim.O pek bağıran biri değil.
  • quote:

Ben de abim sayesinde öğrendim zamanla olacak o iş!

• quote:

Orijinalden alıntı: JacKSparrow12

quote:

Ben de abim sayesinde öğrendim zamanla olacak o iş!

Eyvallah hocam.Umarım olur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.