Şimdi Ara

Araba kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam ile birlikte araba sürmeye çıkıyoruz.Daha doğrusu bana öğretiyor ama biraz sinirli bir insan.İlk gittiğimizde normal bir şekilde kaldırdım aracı.Sonra bana bir anda dur dedi yüksek bir sesle.Korktum debriyajı kökleyip hemen freni ezerek bastım.Biraz sert durdum.Babam tebessüm etti ve kalk diye tekrar bağırdı.Zaten babamdan çok korkarım birde bağırınca aklım çıktı.Bu sefer kaldırırken biraz uzun sürdü.Debriyajı yedin diye bağırdı.Daha çok korktum.Ayağımı debriyajdan çektim stop etti araba.Babam başladı saydırmaya "Dizel arabayı nasıl stop ettin" vb. Bazen ağabeyimle gidiyorum.O hiç kızmaz ama işleri çok yoğun.Onunla birlikte çok iyi kullanıyorum.Babam olunca ters gidiyor.Sizden isteğim üzerimdeki gerginliği nasıl atarım ? Aracı kaldırırken ekstra ne yapmalıyım ?

EDİT:KONU YANLIŞ YERDE OLABİLİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaveN` -- 1 Mayıs 2013; 11:29:50 >

• Babayla olmaz o iş. Evinizin çevresinde boş bir arazi varsa tek başına git oraya veya bir yakınınla git. Kendine güvenle alakalı bir olay bu. babalar tam tersi kendi egosunu şişirmek için sana bağırır senin özgüvenini bitirir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • panik yapmamaya çalış kendini rahat bırak kasma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @socialworker Bende öyle istiyorum (tek çalışmak) Evimize çok yakın arazi var bomboş.Babam arabayı oraya bıraksa bana teslim etse.En azından arabayı etrafa vurmayacak kadar biliyorum kullanmayı.Zorda olsa kaldırdıktan sonra vites geçişleri falan çok rahat.Babamla bunu konuşacağım.

@Cihat_, Babam öyle bağırırken panik ister istemez oluyorum.
  • Bende Abimle çalıştım özgüvenimi bitirdi. Aileden birisi ile sakın çalışma.
  • Baban seni yoğun stres testine tabi tutarak ileride başına gelebilecek panik anlarında nasıl davranacağın bilincini yerleştiriyor olabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0LD-CiTy

Bende Abimle çalıştım özgüvenimi bitirdi. Aileden birisi ile sakın çalışma.

Tek çalışmak istiyorum ama o zaman arabayı vermezler.Ne yapmam gerekir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gaza basmadan debriyajla kalk. Debriyajdan yavasca cek ayagini arac titremeye basladigi an gaza dokun. Once gaz sonra debriyaj ilk baslarda zor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeaveN`

quote:

Orijinalden alıntı: 0LD-CiTy

Bende Abimle çalıştım özgüvenimi bitirdi. Aileden birisi ile sakın çalışma.

Tek çalışmak istiyorum ama o zaman arabayı vermezler.Ne yapmam gerekir ?

Akrabalarına, komşularından falan varsa iyi niyetli bağırmayan birisi sor çalıştırsın. Yoksa zor öğrenirsin benim gibi.

Tek başına çalışma sakın ! yolda falan kalırsın o zaman Babadan dayak yersin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Baban seni yoğun stres testine tabi tutarak ileride başına gelebilecek panik anlarında nasıl davranacağın bilincini yerleştiriyor olabilir :)

Yoğun stres testi ? İleride başıma ne gelebilir ki ? Kaza dışında ? Kafamın dibinde bağıran bir baba ?

@OLD-CiTy Dayak işi zor.Kendimi dövdürmem kaçarım yani.Zaten araziden eve dönüş sıkıntılı bir yol.Dar yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaveN` -- 1 Mayıs 2013; 11:49:15 >
  • Sizin aracınızda da var mı bilmiyorum ama sadece debriyajı kavrama noktasında bırakarak aracı kaldırabilirsin.Sonrası gaza dokun yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Sizin aracınızda da var mı bilmiyorum ama sadece debriyajı kavrama noktasında bırakarak aracı kaldırabilirsin.Sonrası gaza dokun yeter.

Araç Transporter.Yakıt türü dizel.Evet böyle bir özellik var ama yaptığımda "Neden gaz vermiyorsun?" "Bugün kaldıracak mısın bu arabayı" gibi sözlerle karşılaşıyorum.
  • Dostum babanla öğrenemezsin benim başıma geldi ondasan sna soyluyorum.

Bak geçen yaz babamın yanına gıttım hem tatıl amaçlı hemde araba surmeyı ognenmek ıcın, öğrenme amacım tatılden gerı donunce işimizde şofor olarak calısacaktım eve araba alacaktık ben surecektım. Her neyse.

Babama öğretmesını soyledım annemlerde soylemıstı ogret dıye 3 ay yanında kaldım. Kendısı bıle dogrudurust duremıyor sureklı stop ettırıyor hele oglenler yola hıc cıkmıyor araba cok olur korkusuyla dur kalktan korkuyor hele rampada ecel terı dokuyordu.

Bana ogretmöesını soyledım en azından dur kalkları ogrensem bıraz elım alıssa vs.

Her defasında kavga edıyordum her defasında bana demedıgı sozler kalmadı, sen becerıksızsın bılmem nesın senden bırsey olmaz baslardı saydırmaya hemde mılletın ıcınde, bende 18 yasındaydım yanı cocuk degılım ki cok agırıma gıdıyordu, hatta o kadar aşşağladıkı benı plajın ortasında mıllet bıze bakıyordu ben sınırden uzuntuden gozlerım dolmustu.

sureklı arabasını önemsıyor yanlıs vıtes atınca kızıyor bagırıyor stop ettırıncede oyle, arabaya zarar gelecek dıye bana bagırıyordu. buda bende stres yapıyordu kendımı kasıyordum ogrenemıyordum.

Bana sureklı araba surup napacaksın sen zaten kaza yapıcaksın vs vs. kotu seyler soyluyordu sızın benım gıbı babanız olsa intihar ederdınız ınanın yazdıklarım abartı degıl tam tersı hepsını buraya yazamıyorum.

3 Ay memlekette bıraz ogrendım dur kalkları bazen otobanda suruyordum fılan. Zor yollarda ogretmedıgı ıcın istanbula bu trafıge gelınce öğrenmem zor oldu.

Burda annemler araba aldı vw caddy manuel ( ben manuel ıstedıminat ettım hemde memlekette ılerıde babamın aracınıda surerım dıye) burda tek basıma hergun işim geregı karyoga atolyeye vs. abuk sabuk trafıgı bol dar sokaklara gıre cıka ogrendım.

Şuan Allaha sukur iyi kullanıyorum her yola gırebılıyorum,

Size tavsıyem ımkanın varsa tek basına ogren hele babanın arabasıyla zor iş yanı baban benımkı gıbı cımrı malına duskun bırıyse ısın zor.

Benım babamın arabası lada nıva 4x4 2010 model. aracın km sı 4000 lerde daha yanı bunca sene adam araba surmemıs. arabası garajda oyle duruyor. ne bana ızın verıyor ne kendısı suruyor garıp adam. oyle arabayı sılıyor yıkıyor garaja koyuyor.

Uzun oldu kardeş ıcımı doktum valla

Özetle kendı aklınla sur kımsenın sunu yap demeısnı bekleme, eger yanındakını dınleyerek surersen kafan karısır. Herkesın kendı sürüş biçimi vardır.

Edit: unuttum ıstanbula donunce 20 seneye yakın soforluk yapan yakın akrabam bana eşlık ettı ogretmeye , malesef onunlada olmadı oda her yaptıgım hatada bana hıyar dıye bagırıyordu stress oluyordu.
    En sonunda dedım ben kendım ogrenırım ondan sonra gercektende ogrendım sımdı o akrabam bana kendı arabasını bıle verıyor surmek ıcın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 1 Mayıs 2013; 12:05:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeaveN`

quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Sizin aracınızda da var mı bilmiyorum ama sadece debriyajı kavrama noktasında bırakarak aracı kaldırabilirsin.Sonrası gaza dokun yeter.

Araç Transporter.Yakıt türü dizel.Evet böyle bir özellik var ama yaptığımda "Neden gaz vermiyorsun?" "Bugün kaldıracak mısın bu arabayı" gibi sözlerle karşılaşıyorum.

Baban biraz da ortama alıştırmak için yapıyor sanırım.Dediğim gibi kalkarsan sorun olmaz.Ama alıştığın zaman da biraz sıkıntı çekersin.Debriyaj ve gaz ile kalkmaya alış.Yokuşlarda sıkıntı çekmezsin.

Yokuşa geldiğinde ayağın frende olsun ya da el frenini çek.Daha sonra ayağınla debriyajı ayarla.Tam kavrama noktasında gaza dokunup el frenini çekersen sorunsuz kalkmış olursun.Burada önemli nokta debriyajı hızlı bırakmamaktır.İlk zamanlar çok sıkıntı çekmiştim.Telaş yapıp sol ayağımla fren yaptığım oldu.Arkadaşımın kafası torpidoya vurmuştu.

• Bana babam sadece 1 kere gosterdi. Bizde 91 kartal var debriyaji nasil agir bilenler vardir. Benim babamda ayni seninki gibi bagirip cagirirdi.

Bende de tabii arabalara heves var. Babam bir gun ise otobusle gitmek zorunda kaldi. Ben o gun arabayi aldim 50 metre mesafe ya var ya yok bi ileri gittim bi geri geldim. Bi ileri gittim bi geri geldim. Neredeyse 1 saat yapmisim O sekilde kendim ogrendim, kavradim ve park etmeyi de harika bir sekilde ogrenmis oldum.

Demem o ki bu is babayla olmaz. Hele bizimkiler gibisiyle hic olmaz. Alicaksin arabayi tek basina bos bir yerde kullanicaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Dostum babanla öğrenemezsin benim başıma geldi ondasan sna soyluyorum.

Bak geçen yaz babamın yanına gıttım hem tatıl amaçlı hemde araba surmeyı ognenmek ıcın, öğrenme amacım tatılden gerı donunce işimizde şofor olarak calısacaktım eve araba alacaktık ben surecektım. Her neyse.

Babama öğretmesını soyledım annemlerde soylemıstı ogret dıye 3 ay yanında kaldım. Kendısı bıle dogrudurust duremıyor sureklı stop ettırıyor hele oglenler yola hıc cıkmıyor araba cok olur korkusuyla dur kalktan korkuyor hele rampada ecel terı dokuyordu.

Bana ogretmöesını soyledım en azından dur kalkları ogrensem bıraz elım alıssa vs.

Her defasında kavga edıyordum her defasında bana demedıgı sozler kalmadı, sen becerıksızsın bılmem nesın senden bırsey olmaz baslardı saydırmaya hemde mılletın ıcınde, bende 18 yasındaydım yanı cocuk degılım ki cok agırıma gıdıyordu, hatta o kadar aşşağladıkı benı plajın ortasında mıllet bıze bakıyordu ben sınırden uzuntuden gozlerım dolmustu.

sureklı arabasını önemsıyor yanlıs vıtes atınca kızıyor bagırıyor stop ettırıncede oyle, arabaya zarar gelecek dıye bana bagırıyordu. buda bende stres yapıyordu kendımı kasıyordum ogrenemıyordum.

Bana sureklı araba surup napacaksın sen zaten kaza yapıcaksın vs vs. kotu seyler soyluyordu sızın benım gıbı babanız olsa intihar ederdınız ınanın yazdıklarım abartı degıl tam tersı hepsını buraya yazamıyorum.

3 Ay memlekette bıraz ogrendım dur kalkları bazen otobanda suruyordum fılan. Zor yollarda ogretmedıgı ıcın istanbula bu trafıge gelınce öğrenmem zor oldu.

Burda annemler araba aldı vw caddy manuel ( ben manuel ıstedıminat ettım hemde memlekette ılerıde babamın aracınıda surerım dıye) burda tek basıma hergun işim geregı karyoga atolyeye vs. abuk sabuk trafıgı bol dar sokaklara gıre cıka ogrendım.

Şuan Allaha sukur iyi kullanıyorum her yola gırebılıyorum,

Size tavsıyem ımkanın varsa tek basına ogren hele babanın arabasıyla zor iş yanı baban benımkı gıbı cımrı malına duskun bırıyse ısın zor.

Benım babamın arabası lada nıva 4x4 2010 model. aracın km sı 4000 lerde daha yanı bunca sene adam araba surmemıs. arabası garajda oyle duruyor. ne bana ızın verıyor ne kendısı suruyor garıp adam. oyle arabayı sılıyor yıkıyor garaja koyuyor.

Uzun oldu kardeş ıcımı doktum valla

Özetle kendı aklınla sur kımsenın sunu yap demeısnı bekleme, eger yanındakını dınleyerek surersen kafan karısır. Herkesın kendı sürüş biçimi vardır.

Edit: unuttum ıstanbula donunce 20 seneye yakın soforluk yapan yakın akrabam bana eşlık ettı ogretmeye , malesef onunlada olmadı oda her yaptıgım hatada bana hıyar dıye bagırıyordu stress oluyordu.
    En sonunda dedım ben kendım ogrenırım ondan sonra gercektende ogrendım sımdı o akrabam bana kendı arabasını bıle verıyor surmek ıcın.

Yok Allah'ıma şükür malına düşkün bir adam değil.Sadece beni korkutuyor.Babama söyleyeceğim beni araziye soksun.Orada beni bırakıp gitsin.Yaşım 16.Sadece araba kalkarken sorun yaşıyorum.Kaldırdıktan sonra vites geçişi falan çok rahat.Hatta bazen ara gazı veriyorum.Abim öğretmişti.O zaman seviniyor,aferim diyor.Malum araba uzun virajlarda falan genişten dönüyorum "direksiyonun çok iyi" falan deyip motive ediyor.Tek sorun sadece bağırması.Arazide tek kalınca rahat kullanırım.Geri dönüleceği zaman ararım gelir alır beni sokakta sürmem asla acemiyken.

• Dediğini uygularım umarım işe yarar.
  • Benim tafsiyem trafıkte ogrenının, trafıgın rahat bır zamanında mesala gece olsa ıyı olur hem yolları ogren hem trafıktekı o heycanla kaldırmayı ogren emsala ısıklarda kaldırmayı arkada bekleyen araçlar vs.

ama en onemlısı kaldırma degıl ılerıde anlayacaksın trafıkte aynalar olayı serıt degıstırme kurallar vs. trafıkte dur kalklarıda ıyı ogrenırsın ondan trafıgı onerdım.
  • Kaçırmak istemiyorum aracı.Mahallede çoluk çocuk çok.Yola atlıyorlar.Ne olur ne olmaz.

İyi dedin usta ama 16 yaşındayım.Trafiğe çıkmam çok yanlış olur.Kendimi geçtim onca insanın canını hiçe sayamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaveN` -- 1 Mayıs 2013; 12:19:39 >
  • valla hocam ben el frenıyla bugune kadar hep debrıyaj ve gazla yokus cıktım dık yokusları bile, bu ıyı bırsey degıl dıyorlar debrıyaj balatası ıcın ama bir kere öyle alıştım oylede gıttı, ıstesemde el frenıyle yapamıyorum kafam karısıyor.

sadece dar park etmıs ısem yokusta mecbur el frenıyle ısı saglama alıyorum oyle kaldırıyorum aracı park ettıgım yerden o kadar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.